Ev Islerinden Istifa Etmek Istiyorum

WomanAndProud

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2013
1.075
258
123
27
Oncelikle her konuda muhalefet yorumlar yapanlar icin ozellikle belirteyim evet derdim bu, sizin kriterlerinize uyacak kadar buyuk olmadigi icin uzgunum. Daha buyuk dertlerim olmadigi icin de evet sukrediyorum.

Simdi konuya geleyim ablalarim. Okullar acilsin diye 4 gozle bekleyen tek birisi varsa o da benim.

Butun yaz evdeydim, arkadaslarimin hepsi memlekette biz de bizimkilerle kavgali oldugumuz icin benim memleketime gidip orda vakit gecirme hayallerim de suya dustu tabi. Bu yaz gunu evdeyim, hava zaten cok sicak hicbir sey yapasi gelmiyor insanin. Disari cikip biraz hava almak istesem her yer insaat, ipsiz sapsiz insanlar dolasiyor o yuzden tek basima pek cikamiyorum ki zaten oyle vakit gecirilcek bi yer de yok.

Artik ev islerinden bunaldim, nefret etme derecesine geldim. Tamam annem babam calisiyor ve isler bana kaliyor evet ama valla biktim artik ya. Her sabah kalk evi topla supur, savastan cikmis gibi mutfagi gicir gicir yap ama yine de aksam annen gelince bu poset niye burda o sise niye orda diye buyuk kavgalar etsin. Tuvaleti banyoyu niye yikamamisim da bilmem ne.

Ev hanimlari nasil yapiyor bu isleri ya, su an bulasik makinesi bozuk oldugu icin koca makine bulasik + dunun bulasigi ellerime bakiyor. Sanirim bunaldim. Herkes de yedigini ictigini biraksin gitsin, nasil olsa ben topluyorum. :KK62:

Ya ben mi tembelim acaba? Ev islerinden nefret ettigim su goturmez bir gercek ama yine de sorumluluk geregi yapiyorum. 3 aydir her gun ayni rutinden bikmis olmam anormal mi? Mutfak sinirlarinin yanina bile yaklasmak istemiyorum su anda.:KK47:

Siz ev islerini nasil yapiyorsunuz ya?:110:

Bi de ilerde kendi duzenim olursa isler katlanarak cogalacak. Aslinda tembel degilimdir ama sevmedigim islere gelince son ana kadar direnirim :KK43:

simdi koca ailenin isini yapiyorsun evlenince iki kisinin isini yapmak cok rahat gelir sana bir de bu acidan dusun :D

Pek iç açıcı olmayacak ablacım ama bu bir ömür sürecek bir mesai maalesef. İleride hem işte hem evde devam edeceksin bu mesaiye. Kadınların derdi de bu :KK69:

simdi koca ailenin isini yapiyorsun evlenince iki kisinin isini yapmak cok rahat gelir sana bir de bu acidan dusun :D
Ben evlenmeden once bi tek basima eve cikip kafa dinlemek istiyorum ya. 3 ay okur 5 yil olur :KK45:

Pek iç açıcı olmayacak ablacım ama bu bir ömür sürecek bir mesai maalesef. İleride hem işte hem evde devam edeceksin bu mesaiye. Kadınların derdi de bu :KK69:
Arada nfes almaya hakkimiz yok mu:KK61:
Anneme desem ki bugunluk bi nefes alayim her gun ben yapiyorum kavga cikarir daha cumlemi bitirmeden.

yok sen tembel değilsin ben de yemek yapmaktan çok sıkıldım (ki ben çalışıyorum). her sabah bu akşam ne pişireceğim diye düşünmekten bitiyorum. daha dün konuştuk eşimle ama aç yaşanmayacağına karar verdik :27:

daha öğrenciyken annen neden her şeyi senin üzerine bırakmış onu anlamadım ben.. sen okuldayken ne yapıyor peki? yani yardım edilir de koca ev de bir insanın üzerine bırakılmaz canım yazık aa..

bu arada is yapmaktan nefret eden bir insan olarak isleri nasil severek yaptigima gelirsek, kolay izlenen keyifli bir diziyi tabletten aciyorum. bir yandan diziyi izleyip bi yandan bulasik yikiyorum, camasir katliyorum utu yapiyorum, dolap siliyorum vs.

yok sen tembel değilsin ben de yemek yapmaktan çok sıkıldım (ki ben çalışıyorum). her sabah bu akşam ne pişireceğim diye düşünmekten bitiyorum. daha dün konuştuk eşimle ama aç yaşanmayacağına karar verdik :KK53:

daha öğrenciyken annen neden her şeyi senin üzerine bırakmış onu anlamadım ben.. sen okuldayken ne yapıyor peki? yani yardım edilir de koca ev de bir insanın üzerine bırakılmaz canım yazık aa..

Allah size kolaylik versin ya, hem calismak hem ev isleri.

Butun ev islerini yapamiyorum tabi ki ama annem benden bekliyor orasi ayri. Ben sagi solu duzeltiyorum supuruyorum (bazen kardeslerime supurtmeyi basarabiliyorum) mutfak asiri daginik oluyor ve annem en ufak ayrintiya kiziyor o yuzden mutfaga cok ozen gosteriyorum falan. Neyse ki son zamanlarda kardeslerime yattiklari yeri toplatmayi basarabildim.

Annemin kafa ev isi manyagi olmus, iki lafindan bir bucugu orayi kaldir sunu topla bu niye burda. Bi de surekli sinirli surekli agresif, hakaretler ediyor. Boylece benim icin her sey daha da zor. Bilmem kimin kizi sahur bile hazirliyormus da falan da filan da.
Ona bakarsan bilmen kimin kizi o.puluk da yapiyor cok afedersiniz kelime icin ama doldum artik surekli beceriksiz denmekten

Biri ev işlerimi dedi...
bence bu sorun başlı başına çok büyük bir dert
Bende hiç sevmiyorum ama maalesef yapmak zorundayım:(
bu arada annem bu yazıyı görmesin yoksa bana epey bir giydirir:)

bu arada is yapmaktan nefret eden bir insan olarak isleri nasil severek yaptigima gelirsek, kolay izlenen keyifli bir diziyi tabletten aciyorum. bir yandan diziyi izleyip bi yandan bulasik yikiyorum, camasir katliyorum utu yapiyorum, dolap siliyorum vs.
Ben de muzik falan aciyorum biraz daha eglenceli oluyor

ev işlerini hiç sevmem bende. evde olduğum zamanlar mecburiyetten yapıyorum. çoğu zamanda temizlik varken kaçıyorum evden :) bncede birileri çözüm bulmalı

Biri ev işlerimi dedi...
bence bu sorun başlı başına çok büyük bir dert
Bende hiç sevmiyorum ama maalesef yapmak zorundayım:KK43:
bu arada annem bu yazıyı görmesin yoksa bana epey bir giydirir:)
Okullar acilsin artik ya. Hayatim o kadar sikici ki okullarin kapanmasima uzuluyorum resmen, durum vahim

1. evde kaç kişi yaşıyorsunuz?
2. hergün ev silip süpürülür mü madem millet işte evi kim kirletiyor?
3. evi temizlemekten harap bitap düşüyorsunuz ama yine de sağda solda poşet, şişe fln mı var?

ev işi dediğin şey kaç saat alır ki cam kapı silmediğin sürece :KK59:

Annende suç çalışsa bile koca evin yükünü sana yüklemesi gerekmezdi.
Sen yokken ne yapıyordu ya da ne yapacak?
Bence bencillik annenin yaptığı, ev işlerini yapsın diye mi çocuk doğurmuş

Oncelikle her konuda muhalefet yorumlar yapanlar icin ozellikle belirteyim evet derdim bu, sizin kriterlerinize uyacak kadar buyuk olmadigi icin uzgunum. Daha buyuk dertlerim olmadigi icin de evet sukrediyorum.

Simdi konuya geleyim ablalarim. Okullar acilsin diye 4 gozle bekleyen tek birisi varsa o da benim.

Butun yaz evdeydim, arkadaslarimin hepsi memlekette biz de bizimkilerle kavgali oldugumuz icin benim memleketime gidip orda vakit gecirme hayallerim de suya dustu tabi. Bu yaz gunu evdeyim, hava zaten cok sicak hicbir sey yapasi gelmiyor insanin. Disari cikip biraz hava almak istesem her yer insaat, ipsiz sapsiz insanlar dolasiyor o yuzden tek basima pek cikamiyorum ki zaten oyle vakit gecirilcek bi yer de yok.

Artik ev islerinden bunaldim, nefret etme derecesine geldim. Tamam annem babam calisiyor ve isler bana kaliyor evet ama valla biktim artik ya. Her sabah kalk evi topla supur, savastan cikmis gibi mutfagi gicir gicir yap ama yine de aksam annen gelince bu poset niye burda o sise niye orda diye buyuk kavgalar etsin. Tuvaleti banyoyu niye yikamamisim da bilmem ne.

Ev hanimlari nasil yapiyor bu isleri ya, su an bulasik makinesi bozuk oldugu icin koca makine bulasik + dunun bulasigi ellerime bakiyor. Sanirim bunaldim. Herkes de yedigini ictigini biraksin gitsin, nasil olsa ben topluyorum. :KK62:

Ya ben mi tembelim acaba? Ev islerinden nefret ettigim su goturmez bir gercek ama yine de sorumluluk geregi yapiyorum. 3 aydir her gun ayni rutinden bikmis olmam anormal mi? Mutfak sinirlarinin yanina bile yaklasmak istemiyorum su anda.:KK47:

Siz ev islerini nasil yapiyorsunuz ya?:110:

Bi de ilerde kendi duzenim olursa isler katlanarak cogalacak. Aslinda tembel degilimdir ama sevmedigim islere gelince son ana kadar direnirim :KK43:

bende bunalırım bazen ama yapacak birşey yok sürekli evde olunca göze batıyorsun hele birde hiç bişey yapmazsan...

annem yaptıklarımı beğenip müdahale etmese sorun yok aslında yemek yapmaktan çok zevk alırım çünkü mutfağı severim düzeni severim temizliği severim ama benim tek sorunum ev işlerini annem gibi yapmıyorum farklı bir tarzım var yani olamazmıki :KK71:

astığım çamaşıra varana kadar gider arkamdan düzeltir o niye önde bu niye arkada diye...ama ben şöyle düşünüyorum ilerde kendi evim olduğunda herşey benim emrime amade olacağı için kimsenin karışmaya hakkı yok...

her iş belli bir düzenle zamanında ve sırasında yapılacak.sonuçta benim evim benim düzenim kim karışabilirki..bence senin sorunun da bu...annenin beğenmemesi...ama kendi düzenin olunca öyle olmayacak bence :KK68:

1. evde kaç kişi yaşıyorsunuz?
2. hergün ev silip süpürülür mü madem millet işte evi kim kirletiyor?
3. evi temizlemekten harap bitap düşüyorsunuz ama yine de sağda solda poşet, şişe fln mı var?

ev işi dediğin şey kaç saat alır ki cam kapı silmediğin sürece :KK59:
5 kisiyiz iki erkek kardesim var. Aksam yemegi ben genelde yemiyorum yediklerini orda birakiyorlar. Sabah kardeslerim benden once uyanip mutgagi talan ediyorlar.
Poset sise zaten her evde olan seyler degil mi? Posete dolaba saga sola sigmayan seyleri koyuyoruz ve ben kendimi bildim bileli durduklari bir yer var, siseler de su siseleri cam ben buzdolabinda yer olmayinca masanin ustune ya da tezgahin ustune koyuyorum.

Annende suç çalışsa bile koca evin yükünü sana yüklemesi gerekmezdi.
Sen yokken ne yapıyordu ya da ne yapacak?
Bence bencillik annenin yaptığı, ev işlerini yapsın diye mi çocuk doğurmuş

Son cumleyi ben de bazen dusunuyorum. Mesela mutfakta bir gun ocagin ustunu silmeyi unutsam, yaziklar olsun seni onca emeklerle buyuttum emeklerimin larsiligi bu kuydu diyor. Okullar acildiginda bana ne faydan var ki bu evde ne ise yariyorsun diyor. Sanki ben dunyaya ev isi yaomak icin gelmisim

İnsanın kendi evi olunca başka oluyor. İllaki ev işleri yine senin eline bakıyor ancak ne zaman istersen o zaman yapıyorsun. Mesela akşam eve gelip o niye orda bu niye burda diyen ailen olmuyor :) Birde ilk evlendiğinde çocuk olmuyor, haliyle eşin ve sen dağıtıyorsun evi, sizde dikkat edince heryer toplu oluyor. 2 kişinin bulaşığı, ütüsü de az oluyor, ben şahsen çamaşırı biriktirip yıkıyorum, haftada 1 yada 2 kere makine çalışıyor. Yemek biraz dert oluyor, aslında oda hergün ne pişirsem diye düşündüğüm için. Sen şuanda kızıyorsun ama emin ol yaşıtlarına göre çooookkk avamtajlısın. Bende senin durumundaydım, şuanda kendi evimi çekip çevirmeme annemde dahil olmak üzere etrafımdaki herkes hayret ediyor. Birçok ev hanımına göre temizim, düzenliyim. Temizlik ve düzen olunca artakalan zamanında çeşitli yemekler öğreniyorsun.

bende bunalırım bazen ama yapacak birşey yok sürekli evde olunca göze batıyorsun hele birde hiç bişey yapmazsan...

annem yaptıklarımı beğenip müdahale etmese sorun yok aslında yemek yapmaktan çok zevk alırım çünkü mutfağı severim düzeni severim temizliği severim ama benim tek sorunum ev işlerini annem gibi yapmıyorum farklı bir tarzım var yani olamazmıki :KK71:

astığım çamaşıra varana kadar gider arkamdan düzeltir o niye önde bu niye arkada diye...ama ben şöyle düşünüyorum ilerde kendi evim olduğunda herşey benim emrime amade olacağı için kimsenin karışmaya hakkı yok...

her iş belli bir düzenle zamanında ve sırasında yapılacak.sonuçta benim evim benim düzenim kim karışabilirki..bence senin sorunun da bu...annenin beğenmemesi...ama kendi düzenin olunca öyle olmayacak bence :KK68:
Aynen annem de oyle. Surekli her seye mudehale eder. Diyoru ki eger istedigin gibi olmasini istiyorsan kendin yap ya da benim yaptigima karisma.

Aynen annem de oyle. Surekli her seye mudehale eder. Diyoru ki eger istedigin gibi olmasini istiyorsan kendin yap ya da benim yaptigima karisma.

yok illede karışacaklar canları rahat etmez birde ben sinirleniyorum diyede gizli gizli yapıyo görünce daha çok sinirleniyorum tabiki :KK62:

kendi evim olunca ne yaparım diye dertlenme bence daha kolay olacak ve daha zevkli :KK31:

Back
X