• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev işlerinde pratik olmanın yolu nedir yardım

Hilde_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2019
773
1.138
33
Merhabalar sizler ev işlerinde pratik misiniz ? Ben çevremde bazı kadınları görüyorum daha pratikler... genel ev temizliğini1 saat veya 2 saate halledenler var. Yani süpür, sil, toz al yaptığımda benim 4-5 saatimi buluyor. Evim ne çok küçük ne çok büyük, 3+1. Bir arkadaşımın evi çok büyük olmasına rağmen 3 saate temizliği bitirdiğini söylüyor. Onunla benim evimi kıyasladığımda benimki 1 bilemedin 1,5 saat sürer diyorum kendi kendime ama neden olmuyor elim yavaş mı acaba. Bide yemek konusunda da çok yavaşım galiba tarifleri okuya okuya, ölçe ölçe yaptığım için mi her defasında bilmiyorum. Yemek ve temizlik sizin kaç saatinizi alıyor hanımlar ? Misal 3 çeşit yemek yapacaksınız ne kadar zamanda yaparsınız ? Temizliği nasıl yapıyorsunuz ? Haftada kaç gün ayırıyorsunuz sadece sil süpür yapıp toz almayı erteliyor musunuz mesela ? Bende çok pratik olmak istiyorum :dua: 6 aylık evliyim. Yorumlarınızı bekliyorum..

Eğer dağınik biriysen işin hic bitmez bn daginik biriyim fakat gece yatmadan evimi toplarim gunduz süpürüp toz alirim aksam is yapmayi cok seviyorum öneririm de gündüz isin cabuk bitiyor ve bolca caya kahveye evladina vaktin kaliyor😊

Daha çok yeni evlisiniz bence normaldir zamanla yapa yapa pratıklesırsınız . Ben evleneli 10 yıl oldu çocuk olduktan sonra pratıklestım. Çok kir biriktirmeden toz çamaşır sil süpür yapıyorum ki çocuk var zaten evde hemen hemen hergun. Örneğin köfte yapacağım fazla yapıp buzluğa atıyorum. Kek börek yaparkende öyle fazla geliyor zaten mutlaka buzluğa atıyorum. Misafir vs gelince rahat oluyor. Yemek içinde gün içinde planladıgımda aklımda ona göre hareket edersem hemen yapabiliyorum ortalama 1 saatimi alıyor çorba yemek yanına pilav vs.

Valla bende öyleyim. 1 saate ancak evi baştan başa süpürüyorum. Silme tozunu alma yok. Onlari da yapsam 3 4 saatimi bulur. Bende yavaş degilim aslında. Bence normal o olan o ama demek millet nasil yapıyorsa şipşak bitiriyor.

Eğer dağınik biriysen işin hic bitmez bn daginik biriyim fakat gece yatmadan evimi toplarim gunduz süpürüp toz alirim aksam is yapmayi cok seviyorum öneririm de gündüz isin cabuk bitiyor ve bolca caya kahveye evladina vaktin kaliyor😊
Aksine hiç dağınık biri değilim çamaşırlarımı her çıkarışımda katlar dolaba koyarım ne aldıysam hemen yerine koyarım çocuğum yok ev hiç dağılmıyor

Merhabalar sizler ev işlerinde pratik misiniz ? Ben çevremde bazı kadınları görüyorum daha pratikler... genel ev temizliğini1 saat veya 2 saate halledenler var. Yani süpür, sil, toz al yaptığımda benim 4-5 saatimi buluyor. Evim ne çok küçük ne çok büyük, 3+1. Bir arkadaşımın evi çok büyük olmasına rağmen 3 saate temizliği bitirdiğini söylüyor. Onunla benim evimi kıyasladığımda benimki 1 bilemedin 1,5 saat sürer diyorum kendi kendime ama neden olmuyor elim yavaş mı acaba. Bide yemek konusunda da çok yavaşım galiba tarifleri okuya okuya, ölçe ölçe yaptığım için mi her defasında bilmiyorum. Yemek ve temizlik sizin kaç saatinizi alıyor hanımlar ? Misal 3 çeşit yemek yapacaksınız ne kadar zamanda yaparsınız ? Temizliği nasıl yapıyorsunuz ? Haftada kaç gün ayırıyorsunuz sadece sil süpür yapıp toz almayı erteliyor musunuz mesela ? Bende çok pratik olmak istiyorum :dua: 6 aylık evliyim. Yorumlarınızı bekliyorum..
Benimde elim yavaş bi işi yaparken diğer yere atlarım iş kalır öyle ama akşam iş yapmayı daha çok severim daha kolay yaparım çünkü ayak altında oyalayacak kimse olmuyor bide evi toplu tutarsan iş kolay olur bu bnm evde 2 sıpamla hiç mümkün değil o yüzden de ev işim olmuyor benim
Diğer yandan yemek konusunda pratik bir insanım hep göz kararı yaparım tuttururum yemek yapmayı severim 2 saatte 4 çeşit yemek çıkarırım ama benden de pasta börek çıkmaz asla tutturamam

Çok detayci mısınız? Annem bütün bir gün genel temizlik yapabilir mesela ben is yaparken onu da evden çıkarırdim. Bir de neyi neyden sonra yapacağınıza vs değişiyor şimdi evi toplayacağım eşimı mutfağa soktu yapacaklarini yap iyice dağıt en Son gireyim diye. Bolunmedrn tek odayı yapıp çıkıyorum, hızlıca hareket ediyorum yanımda telefondan Video vs açıyorum max 1 saatte evi bitirmiş oluyorum. Bazende dolapları çekmeceler düzenliyorum ama o gün evi temizlemem sadece duzenlerim o da cok hizli bitiyor

Yemek işlerinde ilk başta bende yavaştım tarife felan bakıyodum sürekli ama artık öyle değil eşim gelmeden 1 saat önce yapmaya başlıyorum ve o gelince hazır olmuş oluyo yemek:rapci: ev işleride çok biriktirmeden düzenli olarak yaparsan oyalamıyo hiç genel olarak evim toplu oluyo 2 kişi oldugumuz için zaten toplamaya vakit ayırmıyorum

Bende öyleyim öğlen 1 de başlasam temizliğe en erken 4 te bitiyor 1 saat dağınıklığı toplamak sürüyor.

Cevremde pratik olan insanların temizliğini pek beğenmiyorum doğrusu pratiklik değil onların ki üstün körü temizleme bence.. Benim temizliğim 4 saat rahat sürüyor ve geçiyor ama takıntılı biride olabilirim ben çok ayrıntılı yapıyor da olabilirim dağınık değilimdir evim hep düzenlidir de temizliği seviyorum beni rahatlatıyor beyinsel olarak terapi gibi görüyorum :KK59:

Bende 2 buçuk yıllık evliyim ve çok uyusuyum aşırı tembel.bazen çok gıcık oluyorum kendime yemeği 2saatte yapar mutfağı aşırı dağıtırım.gunluk klasik isleri bile 3 4 saatimi alıyor ki detaylida degil🤦‍♀️ okadar tavsiye okudum banamasin demedi.bide temizlikte takıntılı olmak istiyorum ama yok oda olmuyo

Ben yıllardır yemek yaptığım için elim hızlıdır.
Yaptığım yemeğe bağlı tabi 3 çeşit yemek bazen 1 saatimi almaz Mesela yorgunum diyelim tavuk sote pilav tarhana yapicm kolay menü 1 saatimi almaz yemek pişerken mutfağı toplarim. Çok dağıtmam.
Temizlikte esimden yardım alırım. Çamaşırı o asar kendi kıyafetlerini katlar yerleştirir. Evi süpürür. Yaptıkça elin alışır ben neredeyse 10 yıldır yemek yapıyorum. Menüleri kafamda oluştururum.Temizlik de oyle. Yaptıkça pratiklesirsin. Mesela banyoya girer duş alır oraları temizlemeden çıkmam.

Evinizdeki eşya durumuna göre değişir pratiklik. Sade döşenmiş koltuk takımı ve yemek masasından oluşan bir salonunuz varsa 20 dakikada hallolur orası. Fakat salonda minik sehpalar üzerinde objeler, çerçeveler, tv ünitesinde zibilyon tane süs olursa onların tozunu almak zaten yarım saat sürer. Ne kadar az eşya o kadar az zahmetsiz temizlik demektir.
İş biriktirmeden, aldığını hemen yerine koyarak evini düzenli tutabilirsin. Çekmecelerin dağınıksa minik kutular edin, onlara pay ederek yerleştir. Böylelikle birbirine dolanmış karışık eşyalardan kurtulursun. Onları derli toplu gördüğün için de, dağınıkmış temizlenmesi gerekiyormuş gibi hissetmezsin.
Yemek işini de kafanda planlayıp, buzlukta hazır yemek stoğu yaparak halledebilirsin. İşteyken akşam geldiğinde ne yapacağını düşünmelisin, eve gelip buzdolabıyla uzun uzun bakışmaktansa bu sana vakit kazandıracaktır. Zamanla yemek düzenin oturur' bugün balık günüm 😊' bile dersin.

Yemek isinde yaptikca hızlanırsın, tarifler aklında oldukca hizlica yemek yapmaya cok bisey yok. Baskalarina zor gelen yemekler benim icin cok basittir mesela. Dün hunkar begendi yaptim mesela sıralamasi aklimda oldugu icin hemen halledip oturdum yerime.
Evim orta büyüklükte bi ev sil supur toz tuvalet hic durmadan yapsam 2 saatimi alır. Ama yapmayı seviyor muyum temizligi hayir 😕 tamamen mecburiyetten 😁 hepsi yaptikca pratik olcagin seyler bence. Ben ilk basta 45 dkda sadece supurge tuttugumu biliyorum suan icin cok fazla bi sure mesela bana göre. 6 yıllık evliyim

Ben yavaş değilim ama balkoonlari yıkamam, evi silip süpürmem, toz almam, banyo tuvaleti yıkamam ve mutfağın sadece üst yüzeylerini temizlemem tüm günümü alıyor.
Yerleri ve mutfağı buharlı makina ile siliyorum onun için uzun sürüyor...
3+1 evim
Bu işleri yapınca evim 1 hafta temiz kalıyor sadece süpürme ve toz alma yapıyorum diğer günler..

Yemek konusunda da çok pratiğim 3, 4 çeşit yemegi iki saate yapabilirim.. Ne yapacağımı kafamda belirleyip başlıyorum yapmaya..
İçli köfte hariç. Kendimize yetecek kadar sarmayı da 1 saatte hazırlayıp ocağa koyuyorum..

Dip köşe temizlik yapmam, kendimi paralamam. Ben de bir iki saate bitiriyorum. Haftada bir yaparım.

Yemekler de genelde bir saate hazır oluyor.

Ben yavaş değilim ama balkoonlari yıkamam, evi silip süpürmem, toz almam, banyo tuvaleti yıkamam ve mutfağın sadece üst yüzeylerini temizlemem tüm günümü alıyor.
Yerleri ve mutfağı buharlı makina ile siliyorum onun için uzun sürüyor...
3+1 evim
Bu işleri yapınca evim 1 hafta temiz kalıyor sadece süpürme ve toz alma yapıyorum diğer günler..
Buharlı makine olarak ne kullanıyorsunuz? Konu ile alakasız tabi ama 🙈

Of hazır evdeyken bahar temizligini de aradan çıkarayım diyorum ama çok üşeniyorum iyi denk geldi başlık. Ama nereden nasıl başlayacağımı bilmiyorum...

Back
X