Ev işleri

elifffffE

Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2024
216
54
22
1,5 yıllık evliyim yaklaşık olarak 2 kere taşındım düzenimi oturtturamadım.Ev işleri konusunda da zorlanıyorum bir gün herşeye yetişemiyorum birde hamileyim 6 aylık düzen hakkında yardımlarınızı bekliyorum

Ortada eşya bırakmamak, sleepy mendillerle akraba olmak, günde 2 kere robot çalıştırmak, banyo aynalarını falan da denk geldikçe silivermek.

+ mutfak temizliği/cam temizliği için abla ayarlamak

Pis biri değilim sadece düzen konusunda öneri istiyorum günlük topladığım evim var ama herşeyin hakkından gelemiyorum yoruluyorum

Az eşya ve minimal eşya ile yaşama. ne kadar az eşya o kadar düzenli ev oluyor. Şimdiden oturtmaya çalışın düzeni yoksa bebekle çok daha zor olacak. Evlendiginizden beri kullanılmayan her şeyi atın

Pis biri değilim sadece düzen konusunda öneri istiyorum günlük topladığım evim var ama herşeyin hakkından gelemiyorum yoruluyorum
Canim oncelikle bebegini insallah saglikla alirsin kucagina
Bebek oldukdan sonra aslinda benim coook vaktim varmis diyeceksin (calisiyoda olsan)
2 kisilik evde inan yorulacak bise olmadigini bebegin olunca anlayacaksin

Duzen derken bi kac tuyo verebilirim ama ne gibi duzen istiyosun tam bilmiyorum

• camasir yikama belirli gunlere koy
  • utunude ayni sekilde
  • havlu ,nevresim, banyo, tuvalet temizliginide ayni sekilde

tam olarak ne gibi yardim istiyosun mesela ? acik olursan daha iyi yardimci olabiliriz

Gerçekten eşyaları azaltmak en büyük bir düzen yöntemi en önemlisi bu biliyor musun. Sana havlularımdan ve çarşaflarımdan bahsedeyim dünya kadar havlum ve dünya kadar çarşafım vardı çarşafları 3-4 günde bir belki haftada bir havluları her gün değiştiriyordum böyle biriktiriyordum da kirli iken sürekli bir çarşaf havlu çarşaf havlu yıkama rutinlerim oluyordu Ama şu an havlumu 5 taneye çarşafımda iki taneye düşürdüm diğerlerini kaldırdım kirlendikçe düzenli olarak yıkıyorum hiç kirli bırakmıyorum ve sadece 2 ve 5 tane ile döndürüyorum işim çok Daha azaldı ve dolaplarım çok daha düzenli oldu

• Beğen
Reactions: Gao
Çocuğun olmadığı bir evde düzen nasıl sağlanmaz ki.
Haftalık temizlik yapıyorsanız diğer günler, mutfak ve banyo hariç düzenli tutmanız yeterli. Fazla mı eşyanız var?
Günlük 1 saatlik düzenleme, toplamaya iki yetişkin insanın evine çok iş gerekmez. Bürgün genel toplamanın yandan çekmece, dolap içi düzeni yaparsınız. Diğer başka bir yeri. Büyük büyük şeyler değil bu dediklerim.

Canim oncelikle bebegini insallah saglikla alirsin kucagina
Bebek oldukdan sonra aslinda benim coook vaktim varmis diyeceksin (calisiyoda olsan)
2 kisilik evde inan yorulacak bise olmadigini bebegin olunca anlayacaksin

Duzen derken bi kac tuyo verebilirim ama ne gibi duzen istiyosun tam bilmiyorum

• camasir yikama belirli gunlere koy
  • utunude ayni sekilde
  • havlu ,nevresim, banyo, tuvalet temizliginide ayni sekilde

tam olarak ne gibi yardim istiyosun mesela ? acik olursan daha iyi yardimci olabiliriz
Böyle öneriler çok işime yarar teşekkür ederim tavsiyeleriniz için bebeğim için söyledikleriniz için ayrıca teşekkür ediyorum

1,5 yıllık evliyim yaklaşık olarak 2 kere taşındım düzenimi oturtturamadım.Ev işleri konusunda da zorlanıyorum bir gün herşeye yetişemiyorum birde hamileyim 6 aylık düzen hakkında yardımlarınızı bekliyorum
Öncelikli olarak evinizi dip köşe bir güzel detaylı temizlik yaptirtin. Ev tamamen tertemiz olduktan sonra birkaç günde bir hafif bir toz alma, evin toz durumuna göre de ya her gün ya da iki günde bir supurursunuz. Günlük olarak tuvalet ve klozeti temizlersiniz. endiliğinden gelir sonrası. Mükemmel olsun diye uğraşmayın ama.

Gerçekten eşyaları azaltmak en büyük bir düzen yöntemi en önemlisi bu biliyor musun. Sana havlularımdan ve çarşaflarımdan bahsedeyim dünya kadar havlum ve dünya kadar çarşafım vardı çarşafları 3-4 günde bir belki haftada bir havluları her gün değiştiriyordum böyle biriktiriyordum da kirli iken sürekli bir çarşaf havlu çarşaf havlu yıkama rutinlerim oluyordu Ama şu an havlumu 5 taneye çarşafımda iki taneye düşürdüm diğerlerini kaldırdım kirlendikçe düzenli olarak yıkıyorum hiç kirli bırakmıyorum ve sadece 2 ve 5 tane ile döndürüyorum işim çok Daha azaldı ve dolaplarım çok daha düzenli oldu
Evet çok haklısınız gözüm doymuyor sürekli ev eşyası alıyorum Buda düzensizliğe sebep oluyor

Öncelikli olarak evinizi dip köşe bir güzel detaylı temizlik yaptirtin. Ev tamamen tertemiz olduktan sonra birkaç günde bir hafif bir toz alma, evin toz durumuna göre de ya her gün ya da iki günde bir supurursunuz. Günlük olarak tuvalet ve klozeti temizlersiniz. endiliğinden gelir sonrası. Mükemmel olsun diye uğraşmayın ama.
Evde eşya çok yerde bir küçük bişey görsem bile pismişim gibime geliyor

X