Ev isleri paylasimi ? Bir evlilik nasil olmalidir ? Tartismalar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi de 3 cocuk yaparken de calışmıyor muydu bu adam ? Hen dogru düzgün is yapma hem cicuk bakma hem de elestir

Ayni benimki surekli temizlik en ufak bisey olsun olmayacak der her an misafir gelecek gibi olmaliymis lafa bak titiz bir insan oldugumu dusunuyorum ama esim jcin yetmiyor . Ben cozumu soyle buldum cocuk yattiktan sonra wc banyo yikiyorum evi topluyorum bulasik camasie utu tertemiz oluyo ev . Gerekirse aksam supuruyorum evi supurgem sessiz calisanlardan . Bazen Allah seni inandirsin yemegi bile aksam yapiyorum yatiyorum sabah rahatim . Ufak tefek is cikiyor o kadar . Birde cocuklu.evler icin dikey supurgeler cok pratik bisey dokulunce hemen supur . Senin cocuklar 3 tane sanirim isin zor

Bizde isler tartışma konusu değil. Belirli bir görevlendirme de yok yapılacağı an birimiz yapıyor. Bazen o bazen ben yemek yapar toplar veya süpürürüz. Sadece onun kendi kendine is yapma algısı yüksek değil, yani bir şey görünce tutup kendi süpürge açmaz, ama söyleyince yapar. Ya da rahatsız olursa kendi yapar, sen yapsana demez.

Normalde 6 gun calisiyor pek evde olamiyor sadece pazar gunleri evde ve pazar da bizle ilgileniyor gezdiriyor cocuklari eglendiriyor aksama kadar bizle vakit geciriyor. Ama suan coronadan dolayi 1 gun calisip diger gun evde ve evde oldugu sabahlar o kahvaltiyi hazirlamis oluyor ben topluyorum oda o arada evi supuruyor sonra cocuklara birlikte aktivite yaptiriyoruz boyamadir kes yapistir aktiviteleri vs. Sonra evin genel islerine bakiyorum ben esim cocuklarla devam ediyor camasirlari atiyorum etraf dagilmissa topluyorum aksam yemegi icin hazirlik yapiyorum sonra sofrayi kurmak icin yardima gelir yine ben toplarim o supurur. Calistigi gunlerdede kahvaltiyi ben hazirlarim ev isi tek basima yine bana kalir. Olmasi gerektigi kadar yardimci olur sagolsun evde olupta yan gelip yattigi bir gun gormedim ben. 2 gun yasak ken cok eglendik hic sıkılmadık bizi eglendiren kendisi oldu kalkti dans etti halay cektik. Kac defa geliyoruz dunyaya eglenmenize bakin boyle seyleri cok takmayin. Sert cvap vermek yerine o supur demeden askim ben camasirlari aticam sende bi makina acip supurur musun isimiz cabuk bitsin de mesela yani

Şuraya bir maşallah koyalım eşiniz için nazarlara gelmesin...
Ben eşime çorablarını sepete at dedim diye kopan kıyameti anlatsam inanmazsınız
Eşinizin kıymetini bilin

Şuraya bir maşallah koyalım eşiniz için nazarlara gelmesin...
Ben eşime çorablarını sepete at dedim diye kopan kıyameti anlatsam inanmazsınız
Eşinizin kıymetini bilin
Çok teşekkür ederim benim eşimde bekarken yapmazmış hatta annesi çok şaşırıyor su içtiği bardağı bile kaldırmazmış yerinden, ama ben ona yapması için hiç baskı yapmadım kendi kendine kalkar yapar. Allah razı olsun ondan.

Sonuçta taraflarin ortak kararı ama. İki tarafinda sorumluluğunu almalı.

Hayat müşterektir sözü yanlış anlaşılıyor bence. Bu konuda sürekli erkek savunmak zorunda hissediyorum kendimi. Çünkü bence adamların üzerine çok gidiliyor.

Konudaki aileyi örnek alalım. Sorumluluklar zaten paylaşılmış. Adam dışarda çalışıp artı ek iş yapıp ailenin geçimini sağlıyor, edebildiği kadar da kadına yardım ediyor ki bu ekstra bence. Kadına da ev ve çocukların sorumluluğu kalıyor. Ama kadının istediği adam hem ev hem çocuk hem geçim sorumluluğu alsın ve bunları yaparken de asla sesi çıkmasın. Yok öyle bir dünya. Ev ve çocuk sorumluluğunu da paylaşmak istiyorsa kadın da çalışacak adamın ek iş yükünü üzerinden alacak o zaman. Bu kadar basit.

Peki konu sahibi hatun, eşinin ek iş yapmasını istiyor mu? Hani bazı kadınlar vardır her şeye heves eder ( tatilde lüks otele gidelim, x marka giysiler giyeyim...) öyleyse amenna.

ben de bu gorusteyim,
elbette cocuk hasta olur, konu sahibi zor bir gun gecirir, bu durumda es daha fazla sorumluluk alabilir, almalidir da hayat arkadasi olarak, ama normal bir programda supurup makineye camasir atiyormus zaten, yeterli geldi bana da acikcasi.
Cocuklari ile de ilgileniyorsa bence on numara

Peki konu sahibi hatun, eşinin ek iş yapmasını istiyor mu? Hani bazı kadınlar vardır her şeye heves eder ( tatilde lüks otele gidelim, x marka giysiler giyeyim...) öyleyse amenna.

Lükse gerek yok. Tek maaşla üç çocuklu bir ailenin ülkemiz şartlarında geçinemeyeceğini hepimiz biliyoruz. Adam ceo ise ayrı mesele ama gece çalışan ceo yoktur. Şu şartlarda ya güvenlik görevlisi ya fabrika işçisi yani...

İşte ben de sanki o dediğin meslekler değil de daha iyi kazanan bir meslek sahibi gibi düşünmüştüm, hanım çalışmadan üç çocuk falan geçinebiliyprlar diye

İşte ben de sanki o dediğin meslekler değil de daha iyi kazanan bir meslek sahibi gibi düşünmüştüm, hanım çalışmadan üç çocuk falan geçinebiliyprlar diye

Kanada da yaşıyormuş konu sahibi. Çocuk parası girmiştir işin içine üç bebe konusunda. Ama yine eşi vasıfsız işçidir muhtemelen gece çalıştığına göre.

KudrAlobar arkadaşımın annesi mimardı ve üniversitede ders veriyordu. Akşamları iki yıllık yapı bölümünün derslerine gidiyordu ve evde olmuyordu. Acaba ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…