- 16 Eylül 2017
- 7.418
- 13.759
-
- Konu Sahibi mercandedee
İyi de 3 cocuk yaparken de calışmıyor muydu bu adam ? Hen dogru düzgün is yapma hem cicuk bakma hem de elestirŞimdi yine kızacak bana hanımlar ama adam gece çalışıyor, üstüne ek iş yapıyor, üstüne ev işi yapmıyor (bence yeterince yapıyor) diye karısı boşanmayı düşünüyor. Valla bazı kadınlar çok süper dünyalarda yaşıyor.
İyi de 3 cocuk yaparken de calışmıyor muydu bu adam ? Hen dogru düzgün is yapma hem cicuk bakma hem de elestir
Ne guzel en azindan soylenmiyor. Benim es bi supurur isterse bazen kileri duzenler ama bana soyle r buda beni delirtit. KonusmasinHerseyi ben yapıyorum eşim pislikten asla rahatsız olmaz
Ayni benimki surekli temizlik en ufak bisey olsun olmayacak der her an misafir gelecek gibi olmaliymis lafa bak titiz bir insan oldugumu dusunuyorum ama esim jcin yetmiyor . Ben cozumu soyle buldum cocuk yattiktan sonra wc banyo yikiyorum evi topluyorum bulasik camasie utu tertemiz oluyo ev . Gerekirse aksam supuruyorum evi supurgem sessiz calisanlardan . Bazen Allah seni inandirsin yemegi bile aksam yapiyorum yatiyorum sabah rahatim . Ufak tefek is cikiyor o kadar . Birde cocuklu.evler icin dikey supurgeler cok pratik bisey dokulunce hemen supur . Senin cocuklar 3 tane sanirim isin zorSlm. Esim haftada 4 gun saat 4 den sonda ise gidiyor . Kalan gubler de ek is yapior ama evde cok yorucu degil. Gece geldigi icinde uyuyamiyor o yuzden gunduz gec kalkiyor. Neyse . 3 cocuk var 5 2 ve aylik. Esim ev islerine karisiyor. Akil veriuor ama ben deliriyorum cok kavga ettik bu sebebtn. Evde yaptigi sey ev supurmek makinayi camasir atmak. Bana yeterli gelmiyor . Benim islerime karisiyo veya buzdolabi pis diyelm temizlesenya dolabi der. Yerde Kirinti var supursenya der ama ben bana asla asla temizlk konusunda konusmamazini rahatsizsa kalkip kendi yapmasini Benin elimden geleninn bu oldygunu soyledim. Tamam diyor bisey demicem sonra gene soyluyor
. Hayati kendine zorlastiriyorsun diyo haftada bi kez iyicene supursen silsen vs vs hergun is yapmana Greek kalmaz fln. Ya diyorum akil verme kaldir kicini yap. Yok gene ayni . Boyle boyle cok kavga ettik saygi gitti. Siz olsanz napardnz? Veya sizin evliliklerde durum ne ?
kız sen hani boşanıyodun ev terk etmeler karşılıklı çirkinleşmeler vardı daha geçen gün.Valla benim ki bu hafta sonu sokağa çıkma yasağında süpürge açtı ayda yılda bir onda da arkasından ben tekrar yaptım yaptığı bu ha bide çoraplarını sepete atmayı öğrettim
Normalde 6 gun calisiyor pek evde olamiyor sadece pazar gunleri evde ve pazar da bizle ilgileniyor gezdiriyor cocuklari eglendiriyor aksama kadar bizle vakit geciriyor. Ama suan coronadan dolayi 1 gun calisip diger gun evde ve evde oldugu sabahlar o kahvaltiyi hazirlamis oluyor ben topluyorum oda o arada evi supuruyor sonra cocuklara birlikte aktivite yaptiriyoruz boyamadir kes yapistir aktiviteleri vs. Sonra evin genel islerine bakiyorum ben esim cocuklarla devam ediyor camasirlari atiyorum etraf dagilmissa topluyorum aksam yemegi icin hazirlik yapiyorum sonra sofrayi kurmak icin yardima gelir yine ben toplarim o supurur. Calistigi gunlerdede kahvaltiyi ben hazirlarim ev isi tek basima yine bana kalir. Olmasi gerektigi kadar yardimci olur sagolsun evde olupta yan gelip yattigi bir gun gormedim ben. 2 gun yasak ken cok eglendik hic sıkılmadık bizi eglendiren kendisi oldu kalkti dans etti halay cektik. Kac defa geliyoruz dunyaya eglenmenize bakin boyle seyleri cok takmayin. Sert cvap vermek yerine o supur demeden askim ben camasirlari aticam sende bi makina acip supurur musun isimiz cabuk bitsin de mesela yaniSlm. Esim haftada 4 gun saat 4 den sonda ise gidiyor . Kalan gubler de ek is yapior ama evde cok yorucu degil. Gece geldigi icinde uyuyamiyor o yuzden gunduz gec kalkiyor. Neyse . 3 cocuk var 5 2 ve aylik. Esim ev islerine karisiyor. Akil veriuor ama ben deliriyorum cok kavga ettik bu sebebtn. Evde yaptigi sey ev supurmek makinayi camasir atmak. Bana yeterli gelmiyor . Benim islerime karisiyo veya buzdolabi pis diyelm temizlesenya dolabi der. Yerde Kirinti var supursenya der ama ben bana asla asla temizlk konusunda konusmamazini rahatsizsa kalkip kendi yapmasini Benin elimden geleninn bu oldygunu soyledim. Tamam diyor bisey demicem sonra gene soyluyor
. Hayati kendine zorlastiriyorsun diyo haftada bi kez iyicene supursen silsen vs vs hergun is yapmana Greek kalmaz fln. Ya diyorum akil verme kaldir kicini yap. Yok gene ayni . Boyle boyle cok kavga ettik saygi gitti. Siz olsanz napardnz? Veya sizin evliliklerde durum ne ?
Sonuçta taraflarin ortak kararı ama. İki tarafinda sorumluluğunu almalı.E kadına zorla mı yaptırdılar üç çocuğu?
Şuraya bir maşallah koyalım eşiniz için nazarlara gelmesin...Çocuğumuz yok ikimizde çalışıyoruz, coronadan dolayı eşim 2 haftadır evde ben çalışaya devam ediyorum, evde yapabileceği herşeyi yapıyor tuvaleti banyoyu komple temizlemiş, yatak odası oturma odası dip köşe temizlemiş perdeler camlar dahil, hafta sonu bende evdeyim o süpürüyor ben toz alıp silene kadar o kahvaltıyı hazırlıyor, işe gittiği zamanlarda bir pazar günü evde ama yine yardım eder, yapmıyorsada eleştirmez hatta otur sende zaten yoruluyorsun der.
Çok teşekkür ederim benim eşimde bekarken yapmazmış hatta annesi çok şaşırıyor su içtiği bardağı bile kaldırmazmış yerinden, ama ben ona yapması için hiç baskı yapmadım kendi kendine kalkar yapar. Allah razı olsun ondan.Şuraya bir maşallah koyalım eşiniz için nazarlara gelmesin...
Ben eşime çorablarını sepete at dedim diye kopan kıyameti anlatsam inanmazsınız
Eşinizin kıymetini bilin
Sonuçta taraflarin ortak kararı ama. İki tarafinda sorumluluğunu almalı.
Peki konu sahibi hatun, eşinin ek iş yapmasını istiyor mu? Hani bazı kadınlar vardır her şeye heves eder ( tatilde lüks otele gidelim, x marka giysiler giyeyim...) öyleyse amenna.Hayat müşterektir sözü yanlış anlaşılıyor bence. Bu konuda sürekli erkek savunmak zorunda hissediyorum kendimi. Çünkü bence adamların üzerine çok gidiliyor.
Konudaki aileyi örnek alalım. Sorumluluklar zaten paylaşılmış. Adam dışarda çalışıp artı ek iş yapıp ailenin geçimini sağlıyor, edebildiği kadar da kadına yardım ediyor ki bu ekstra bence. Kadına da ev ve çocukların sorumluluğu kalıyor. Ama kadının istediği adam hem ev hem çocuk hem geçim sorumluluğu alsın ve bunları yaparken de asla sesi çıkmasın. Yok öyle bir dünya. Ev ve çocuk sorumluluğunu da paylaşmak istiyorsa kadın da çalışacak adamın ek iş yükünü üzerinden alacak o zaman. Bu kadar basit.
Hayat müşterektir sözü yanlış anlaşılıyor bence. Bu konuda sürekli erkek savunmak zorunda hissediyorum kendimi. Çünkü bence adamların üzerine çok gidiliyor.
Konudaki aileyi örnek alalım. Sorumluluklar zaten paylaşılmış. Adam dışarda çalışıp artı ek iş yapıp ailenin geçimini sağlıyor, edebildiği kadar da kadına yardım ediyor ki bu ekstra bence. Kadına da ev ve çocukların sorumluluğu kalıyor. Ama kadının istediği adam hem ev hem çocuk hem geçim sorumluluğu alsın ve bunları yaparken de asla sesi çıkmasın. Yok öyle bir dünya. Ev ve çocuk sorumluluğunu da paylaşmak istiyorsa kadın da çalışacak adamın ek iş yükünü üzerinden alacak o zaman. Bu kadar basit.
Peki konu sahibi hatun, eşinin ek iş yapmasını istiyor mu? Hani bazı kadınlar vardır her şeye heves eder ( tatilde lüks otele gidelim, x marka giysiler giyeyim...) öyleyse amenna.
İşte ben de sanki o dediğin meslekler değil de daha iyi kazanan bir meslek sahibi gibi düşünmüştüm, hanım çalışmadan üç çocuk falan geçinebiliyprlar diyeLükse gerek yok. Tek maaşla üç çocuklu bir ailenin ülkemiz şartlarında geçinemeyeceğini hepimiz biliyoruz. Adam ceo ise ayrı mesele ama gece çalışan ceo yoktur. Şu şartlarda ya güvenlik görevlisi ya fabrika işçisi yani...
İşte ben de sanki o dediğin meslekler değil de daha iyi kazanan bir meslek sahibi gibi düşünmüştüm, hanım çalışmadan üç çocuk falan geçinebiliyprlar diye
İşte ben de sanki o dediğin meslekler değil de daha iyi kazanan bir meslek sahibi gibi düşünmüştüm, hanım çalışmadan üç çocuk falan geçinebiliyprlar diye
@elifsitare bekar, akademisyen ve yüksek lisans mezunuymuş yalnızGece çalışılan benim bildiğim çok fazla meslek yok.