Ev isleri paylasimi ? Bir evlilik nasil olmalidir ? Tartismalar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
yapmayan adama kavgayla yaptıramazsın benim eşimde yapmaz hiç yapmaz desem yalan olur 3yaşnda kızım var cocuklu ev malum hele bu devree bie 7aylık hamıleyim süpür sil topla yapmaz ama cok bunalp laflanıyorsam ehh el atıyo bugun balkonu yıkayıp camasır astı sagolsun o bile rahatlattı yapmaıgı için bi söylerim yapmazsa ne kavga eder ne huzur kaçırırım kenim yaparım

Eşine desene gerizekalı mısın görmüyo musun evde 3 sıpan var haftada bir ev süpürsen temiz tutarlar mı ??? Ben bi defa böyle dedim bi daha konuşmadı konuşursa süpürgeyi kafasında kırarım çok net !

Benim eşim bi şeye yarım etmez ben çalışmıyorum. Ama asla da dönüp bi şeyi de eleştirmez yemek yapmasam dışardan söylesem neden yapmadın demez. Gömleğini ütülemesem kendi ütüler giyer en fazla. Bu kadar ev işine yardim etmezken kalkıp bir şey dese ağzına kürekle vururum

Esiniz 2 işte çalışıyormuş ve yardim da ediyormuş aslında. Çocuğum yok ve hiç 3 küçük çocukla uzun süre kalmadım bilemiyorum nasıl olur ama eşinizin bu huyundan memnun değilseniz 3. Çocuktan sonra olmamıştır sanırım. Hep böyleydir. Siz bir çocuktan sonra biz ne çocuğa bakıcı ne de eve bana yardımcı tutabiliyoruz o yüzden 2. Ve 3. Çocuğu yapmayalım diye düşünmeliydiniz. Ediniz çocuk istemiş olsa bile siz kendiniz için yapmamalıydınız.
En azından haftada bir yardımcı gelip detaylı ev işinizi yapsa bile olur ama demek ki tutacak imkanınız yok ve buna rağmen 3 çocuk ?
Ve saygısını yitirmiş anne ile baba. Ne denir ki. Mantıksız bir hayat planlaması ve sonucu.

Ben de maaşallah diyorum . Eşim 13 Mart’tan beri evden çalışıyor yani çalışıyor dediğim günde 1-2 bilgisayarda iş yapıyor . Daha bir kere bile kahvaltı hazırlamadı, bir tek ev işine yardım etmedi, çocukla ilgilenmesi ıpadden oyun indirip eline vermek. Ben çalışıp para kazanıyorum diğer işler senin sorumluluğun diyor ister günde 1 saat çalışsın ister 12 saat hiç bir şeye elini sürmemesi gerekiyormuş hatta çayını kahvesini eline istiyor . Baştan beri böyleydi ama işe gidip gelince yine tolere edebiliyordum, bütün gün gözümün önünde yatıp dizi keyfi yapıyor . Ben çocukla ilgilenip ev işi yapıyorum

Valla ne dicegimi bilemedim kendimi kotu hissettim bi an. Cocuklara bakmak ayni anda temizlik yemek yapmak çok zor. Calistigi gunlerden dolayi biliyorum. Isten gelmeden cocuklari erken yatirda kahve icelim der kahveyi kendi yapar.. Evde oldugu zamanlar çok şukur hafifletiyor yukumu cocuklari o uyutur masal okur. Ve bunlari yaptigi halde cocuklarimi goremiyorum onlarin buyumelerine sahit olamiyorum der. Simdi corona var diye calismadigi gunlere sevinir oldu. Oglumla doya doya vakit geciyorum dedi kizimla geciremedim dedi. Dun evdeydi cocuklarla saklambac oynuyordu evin icinde.. belkide benim esim babasiz buyudugu icin boyle bilmiyorum. 7 yasindayken vefat etmis babasi. Ben babama doyamadim der hep. Zaten sagkende sevgisini gostermezmis babasi. Ben cocuklarima babalik yapicam der her zaman evlatlariyla dolduruyor belkide eksik yanini. Tv de babasi olen biri gordugu anda basliyor aglamaya. Bende kotu oluyorum oyle olunca.

Bende çalışıyorum,eşimde. Çocugumuz yok.1 aydır evdeyız,evden çalışıyoruz . 1,5 yıllık evliyiz, ben evde yokken evi süpürür, makına boşaltır,çamaşır yıkar. Ben evdeysem bırlıkte yaparız. Benim çalışma yoğunlugum daha fazla.Genelde şehırdışında olurum.Kendi dağıttını toplar. Yemek yapmayı sever yemek yapar(Hayal dunyası cok genıs,tuhaf gıdalaarı bırleştirir :))) ) yapar ama mutfaktan cıktıgında mutfak savas alanı gıbidir genelde. O kadarda olsun dıyorum.
Ama değişmeyen tek şey var ki çorapları...evin heryerınde :)) ben eşimin ev arkadaşlığından memnunum.
Ben bunları yapmasının arkasında anne faktörünü buluyorum. Annesi oğluna düşkündür ,herşeyını yapar ama guzel yetiştirmiş eşimi, kadınları evın hizmetcisi olarak görmemesi gerektiğinin bilincinde, kendı işini kendi yapabilir hale getirmiş ki ben birgün gömleğini ütülemedim.
Sizin ise işiniz zor küçük 3 çocuk ve 1 adam,Türk toplumu örf ,adetleri biraz farklıdır evinizin içini bilemem ama konusun ve destek isteyin. eğer yardım etmıyorsa,ben yerınızde olsam sıze yardım edene kadar utusune,çamasırına karısmam.Çok biliyorsa o yapsın

Peki hiç mi birşey istemeyelim,hiç bir şey beklemeyelim elbette ki iş hayatı onların payına düşen ama "ben para kazanıyorum"diye hem eşi çalışan istemeyip hem mükemmel eş, mükemmel anne, mükemmel gelin istemek,bir kirlilerini sepete atmaktan aciz olmak adaletli olan mıdır?

Mesaj tekrarı

Bizim ev dubleks
Ben kesinlikle ust katı temizlemem kendi temizler. Banyosunu cifler. Alt katta supurge acarim mesela, dur ust kati da supureyim asla demem. Sadece alt kati yaparim. Ust kati kendi yapar.
Ama soyle bir durum var, sabah gidip aksam gelen biri degil esim. Asiri calisan biri de degil. O yuzden karismiyor olabilirim.

Evde kari koca calisiyorsa ikisi de is yapmali ortak olmali.
Erkek sabah gidip aksam geliyorsa dogal olarak kadin yapmali her seyi. Ama erkek de kalkip suyunu, cayini almali. Camasirlarini sepete atmali. Calisiyor diye evin agzina s...c.mssina gerek yok tabii.

Bana gore ilk evlendigin zaman erkegi alistiracaksin eger annesi alistirmamissa. Sonradan alismiyorlar cunku.

Benim esim de ev islerime cok karisir.

Kendi kocalarınızla konudaki kocayı bir tutmayın. Ben konuya yorum yaptım sizin eşinize değil.

Daha ne yapacak adam maşallah çok şanslısın
Ohoo yattığı yerden kalkmaz benimki

Payına düşeni az da olsa yapmış bence. Ne erkekler var tabağı kaldırmıyor masadan. Süpürge açıyor çamaşır makinesine çamaşırları atıyor demişsiniz.
hele bi de boşanıcam diyosunuz. Abartmayın bence

İş hayatı onların payına düşen demişsiniz. Yani erkek her türlü çalışıp bakmak zorunda o onun görevi çalışmak zorunda değilim gibi algıladım yanlış anladıysam düzeltin.Bakın konu sahibi ne diyor kocam 4 de gidiyor işe ve ek işde yapıyor ama şunlarıda yapar dedi dimi. Yani bu adam yan gelip yatmıyor. Konu sahibi eşinin her şeye karışması konusunda haklı 3 çocuk var bir yeri toplasa bir yeri bozulur. KudrAlobar a katılıyorum. Hayat müşterektir. Yani adam iki işte çalışıp evde elinden geldiğince az ya da çok küçükte olsa bir şey yapıyorsa bu güzel bir şey ama iki tarafta çalışıyor ise zaten iş bölümü yapılır. Dışarda çalışmak kolay değildir hele de geceleri çalışmak üstüne ek iş yani biyolojik saati bile değişmiş.

Son düzenleme:
Bende şunu anlamıyorum;
Bu adamla evlenildi
Huyu suyu az çok anlaşıldı
Yıllardır aynı değişmedi
Ev işi yapası yok
Böyle bi insan
Neden 3 çocuk?
Hayır olmuş olan, Allah size bağışlasın da
Zaten tek çocuk bile sorumlulukken
Eş ev işine sıcak olmayan bi karakterken
Neden yani?
Yargılamıyorum
Sadece merak..

Öncelikle agresif olmayan üslubunuz için teşekkürler...
Her türlü erkek bakmak zorunda diye bir düşünce tarzım yok tabii ki
"Hayat müşterek"deki erkeğin konumu için söyledim.
Elbette ki konu sahibinin eşi zor bir hayat mücadelesi veriyor ama inanın biz kadınlar da çok şey istemiyoruz küçük bir değerli hissettirme bir çok şeyi tolere edecektir.
Duygusal açlık ve sen kadınsın anlayışının getirdiği erkeklerin yüksek beklentisi tahammülsüzleştiriyor maalesef...

Yanlış anladığım için öncelikle üzgünüm Burda bazen okuyorum çalışmıyorum bakmak zorunda evde de her şeye yardım edicek tabi gibi ağır konuşanlar oluyor direk o aklıma geldi istemsizce tekrar üzgünüm. Şöyle ki zaten hayat müşterek evde de eşler birbirine tabi ki yardım edicek iş bölümü yapılır. Bir de bu tarz şeyleri en başta yapmak gerek bir erkeği nasıl alıştırırsan öyle gider der büyükler. Ama anladığım kadarıyla konu sahibin eşi hani küçükte olsa yardım ediyor sadece her şeye karışması sorun baya sorun çünkü bu tarz şeylere karışan konuşan erkekler cidden çekilmiyor akrabamın eşinden biliyorum. Ama konuşmuyorsa ufakta olsa yardım ediyorsa tabi ben çalışmıyorsam mutlu olurum. Üniversite okuduğum yıllarda okuldan gelindiğinde bile o kadar yorgun oluyor ki insan valla elimi bir şeye süremiyordum çalışırken insan hiç kaldıramıyor. Erkekler zaten alışmamış oluyor düz kontak gidiyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…