- 9 Aralık 2015
- 963
- 1.838
- 38
-
- Konu Sahibi mercandedee
Eşine desene gerizekalı mısın görmüyo musun evde 3 sıpan var haftada bir ev süpürsen temiz tutarlar mı ??? Ben bi defa böyle dedim bi daha konuşmadı konuşursa süpürgeyi kafasında kırarım çok net !Slm. Esim haftada 4 gun saat 4 den sonda ise gidiyor . Kalan gubler de ek is yapior ama evde cok yorucu degil. Gece geldigi icinde uyuyamiyor o yuzden gunduz gec kalkiyor. Neyse . 3 cocuk var 5 2 ve aylik. Esim ev islerine karisiyor. Akil veriuor ama ben deliriyorum cok kavga ettik bu sebebtn. Evde yaptigi sey ev supurmek makinayi camasir atmak. Bana yeterli gelmiyor . Benim islerime karisiyo veya buzdolabi pis diyelm temizlesenya dolabi der. Yerde Kirinti var supursenya der ama ben bana asla asla temizlk konusunda konusmamazini rahatsizsa kalkip kendi yapmasini Benin elimden geleninn bu oldygunu soyledim. Tamam diyor bisey demicem sonra gene soyluyor
. Hayati kendine zorlastiriyorsun diyo haftada bi kez iyicene supursen silsen vs vs hergun is yapmana Greek kalmaz fln. Ya diyorum akil verme kaldir kicini yap. Yok gene ayni . Boyle boyle cok kavga ettik saygi gitti. Siz olsanz napardnz? Veya sizin evliliklerde durum ne ?
KudrAlobar arkadaşımın annesi mimardı ve üniversitede ders veriyordu. Akşamları iki yıllık yapı bölümünün derslerine gidiyordu ve evde olmuyordu. Acaba ?
Ben de maaşallah diyorum . Eşim 13 Mart’tan beri evden çalışıyor yani çalışıyor dediğim günde 1-2 bilgisayarda iş yapıyor . Daha bir kere bile kahvaltı hazırlamadı, bir tek ev işine yardım etmedi, çocukla ilgilenmesi ıpadden oyun indirip eline vermek. Ben çalışıp para kazanıyorum diğer işler senin sorumluluğun diyor ister günde 1 saat çalışsın ister 12 saat hiç bir şeye elini sürmemesi gerekiyormuş hatta çayını kahvesini eline istiyor . Baştan beri böyleydi ama işe gidip gelince yine tolere edebiliyordum, bütün gün gözümün önünde yatıp dizi keyfi yapıyor . Ben çocukla ilgilenip ev işi yapıyorumNormalde 6 gun calisiyor pek evde olamiyor sadece pazar gunleri evde ve pazar da bizle ilgileniyor gezdiriyor cocuklari eglendiriyor aksama kadar bizle vakit geciriyor. Ama suan coronadan dolayi 1 gun calisip diger gun evde ve evde oldugu sabahlar o kahvaltiyi hazirlamis oluyor ben topluyorum oda o arada evi supuruyor sonra cocuklara birlikte aktivite yaptiriyoruz boyamadir kes yapistir aktiviteleri vs. Sonra evin genel islerine bakiyorum ben esim cocuklarla devam ediyor camasirlari atiyorum etraf dagilmissa topluyorum aksam yemegi icin hazirlik yapiyorum sonra sofrayi kurmak icin yardima gelir yine ben toplarim o supurur. Calistigi gunlerdede kahvaltiyi ben hazirlarim ev isi tek basima yine bana kalir. Olmasi gerektigi kadar yardimci olur sagolsun evde olupta yan gelip yattigi bir gun gormedim ben. 2 gun yasak ken cok eglendik hic sıkılmadık bizi eglendiren kendisi oldu kalkti dans etti halay cektik. Kac defa geliyoruz dunyaya eglenmenize bakin boyle seyleri cok takmayin. Sert cvap vermek yerine o supur demeden askim ben camasirlari aticam sende bi makina acip supurur musun isimiz cabuk bitsin de mesela yani
Valla ne dicegimi bilemedim kendimi kotu hissettim bi an. Cocuklara bakmak ayni anda temizlik yemek yapmak çok zor. Calistigi gunlerden dolayi biliyorum. Isten gelmeden cocuklari erken yatirda kahve icelim der kahveyi kendi yapar.. Evde oldugu zamanlar çok şukur hafifletiyor yukumu cocuklari o uyutur masal okur. Ve bunlari yaptigi halde cocuklarimi goremiyorum onlarin buyumelerine sahit olamiyorum der. Simdi corona var diye calismadigi gunlere sevinir oldu. Oglumla doya doya vakit geciyorum dedi kizimla geciremedim dedi. Dun evdeydi cocuklarla saklambac oynuyordu evin icinde.. belkide benim esim babasiz buyudugu icin boyle bilmiyorum. 7 yasindayken vefat etmis babasi. Ben babama doyamadim der hep. Zaten sagkende sevgisini gostermezmis babasi. Ben cocuklarima babalik yapicam der her zaman evlatlariyla dolduruyor belkide eksik yanini. Tv de babasi olen biri gordugu anda basliyor aglamaya. Bende kotu oluyorum oyle olunca.Ben de maaşallah diyorum . Eşim 13 Mart’tan beri evden çalışıyor yani çalışıyor dediğim günde 1-2 bilgisayarda iş yapıyor . Daha bir kere bile kahvaltı hazırlamadı, bir tek ev işine yardım etmedi, çocukla ilgilenmesi ıpadden oyun indirip eline vermek. Ben çalışıp para kazanıyorum diğer işler senin sorumluluğun diyor ister günde 1 saat çalışsın ister 12 saat hiç bir şeye elini sürmemesi gerekiyormuş hatta çayını kahvesini eline istiyor . Baştan beri böyleydi ama işe gidip gelince yine tolere edebiliyordum, bütün gün gözümün önünde yatıp dizi keyfi yapıyor . Ben çocukla ilgilenip ev işi yapıyorum
Peki hiç mi birşey istemeyelim,hiç bir şey beklemeyelim elbette ki iş hayatı onların payına düşen ama "ben para kazanıyorum"diye hem eşi çalışan istemeyip hem mükemmel eş, mükemmel anne, mükemmel gelin istemek,bir kirlilerini sepete atmaktan aciz olmak adaletli olan mıdır?Hayat müşterektir sözü yanlış anlaşılıyor bence. Bu konuda sürekli erkek savunmak zorunda hissediyorum kendimi. Çünkü bence adamların üzerine çok gidiliyor.
Konudaki aileyi örnek alalım. Sorumluluklar zaten paylaşılmış. Adam dışarda çalışıp artı ek iş yapıp ailenin geçimini sağlıyor, edebildiği kadar da kadına yardım ediyor ki bu ekstra bence. Kadına da ev ve çocukların sorumluluğu kalıyor. Ama kadının istediği adam hem ev hem çocuk hem geçim sorumluluğu alsın ve bunları yaparken de asla sesi çıkmasın. Yok öyle bir dünya. Ev ve çocuk sorumluluğunu da paylaşmak istiyorsa kadın da çalışacak adamın ek iş yükünü üzerinden alacak o zaman. Bu kadar basit.
Mesaj tekrarıHayat müşterektir sözü yanlış anlaşılıyor bence. Bu konuda sürekli erkek savunmak zorunda hissediyorum kendimi. Çünkü bence adamların üzerine çok gidiliyor.
Konudaki aileyi örnek alalım. Sorumluluklar zaten paylaşılmış. Adam dışarda çalışıp artı ek iş yapıp ailenin geçimini sağlıyor, edebildiği kadar da kadına yardım ediyor ki bu ekstra bence. Kadına da ev ve çocukların sorumluluğu kalıyor. Ama kadının istediği adam hem ev hem çocuk hem geçim sorumluluğu alsın ve bunları yaparken de asla sesi çıkmasın. Yok öyle bir dünya. Ev ve çocuk sorumluluğunu da paylaşmak istiyorsa kadın da çalışacak adamın ek iş yükünü üzerinden alacak o zaman. Bu kadar basit.
Peki hiç mi birşey istemeyelim,hiç bir şey beklemeyelim elbette ki iş hayatı onların payına düşen ama "ben para kazanıyorum"diye hem eşi çalışan istemeyip hem mükemmel eş, mükemmel anne, mükemmel gelin istemek,bir kirlilerini sepete atmaktan aciz olmak adaletli olan mıdır?
PekiKendi kocalarınızla konudaki kocayı bir tutmayın. Ben konuya yorum yaptım sizin eşinize değil.
Daha ne yapacak adam maşallah çok şanslısınAdamin calisma saatleri cok kotu. İnsani hayattan sogutur evet ama yapmadigi ise de Soylenmek sacma. Uc tane cocugun oldugu ev her gun temizlenmeli,toplanmali. Sizin isiniz hic bitmez ki cok normal bunalmaniz ve yorulmaniz. Bizde durumlar farkli sizden elbette tek cocuk oldugu icin. Ben her gun supurur silerim,kahvalti hazirlarim,yemek yaparim. Esim camasirlari atar,cikarir kurutmaya atar,sonra utulenecekleri utuler kalanlari katlayip yerine kaldirir. Haftada bir ayrintili dip kose siler,mutfak dolaplari ve kapilari silmek,cam silmek ve teras yikamak onun isleri mesela. Genel olarak benim gucumun yetmedigi isleri esim yapar bence siz de oyle yapabilirsiniz. Cam kapi duvar silmek banyo ovmak esinize ait olsun,gunluk temizligi siz yine yaparsiniz
Altindan koltugu cek gene kaldir arkadasim, yazik degil mi size?Daha ne yapacak adam maşallah çok şanslısın
Ohoo yattığı yerden kalkmaz benimki
İş hayatı onların payına düşen demişsiniz. Yani erkek her türlü çalışıp bakmak zorunda o onun görevi çalışmak zorunda değilim gibi algıladım yanlış anladıysam düzeltin.Bakın konu sahibi ne diyor kocam 4 de gidiyor işe ve ek işde yapıyor ama şunlarıda yapar dedi dimi. Yani bu adam yan gelip yatmıyor. Konu sahibi eşinin her şeye karışması konusunda haklı 3 çocuk var bir yeri toplasa bir yeri bozulur.Peki hiç mi birşey istemeyelim,hiç bir şey beklemeyelim elbette ki iş hayatı onların payına düşen ama "ben para kazanıyorum"diye hem eşi çalışan istemeyip hem mükemmel eş, mükemmel anne, mükemmel gelin istemek,bir kirlilerini sepete atmaktan aciz olmak adaletli olan mıdır?
Öncelikle agresif olmayan üslubunuz için teşekkürler...İş hayatı onların payına düşen demişsiniz. Yani erkek her türlü çalışıp bakmak zorunda o onun görevi çalışmak zorunda değilim gibi algıladım yanlış anladıysam düzeltin.Bakın konu sahibi ne diyor kocam 4 de gidiyor işe ve ek işde yapıyor ama şunlarıda yapar dedi dimi. Yani bu adam yan gelip yatmıyor. Konu sahibi eşinin her şeye karışması konusunda haklı 3 çocuk var bir yeri toplasa bir yeri bozulur.KudrAlobar a katılıyorum. Hayat müşterektir. Yani adam iki işte çalışıp evde elinden geldiğince az ya da çok küçükte olsa bir şey yapıyorsa bu güzel bir şey ama iki tarafta çalışıyor ise zaten iş bölümü yapılır. Dışarda çalışmak kolay değildir hele de geceleri çalışmak üstüne ek iş yani biyolojik saati bile değişmiş.
Yanlış anladığım için öncelikle üzgünümÖncelikle agresif olmayan üslubunuz için teşekkürler...
Her türlü erkek bakmak zorunda diye bir düşünce tarzım yok tabii ki
"Hayat müşterek"deki erkeğin konumu için söyledim.
Elbette ki konu sahibinin eşi zor bir hayat mücadelesi veriyor ama inanın biz kadınlar da çok şey istemiyoruz küçük bir değerli hissettirme bir çok şeyi tolere edecektir.
Duygusal açlık ve sen kadınsın anlayışının getirdiği erkeklerin yüksek beklentisi tahammülsüzleştiriyor maalesef...