- 12 Kasım 2009
- 5.761
- 4.814
-
- Konu Sahibi mercandedee
İnanın neler yaptım.konu sahibinin açtığı konunun bin katı isyandayim.Altindan koltugu cek gene kaldir arkadasim, yazik degil mi size?
Çok haklısınız baştan alıştırmak gerekiyorYanlış anladığım için öncelikle üzgünümBurda bazen okuyorum çalışmıyorum bakmak zorunda evde de her şeye yardım edicek tabi gibi ağır konuşanlar oluyor direk o aklıma geldi istemsizce tekrar üzgünüm. Şöyle ki zaten hayat müşterek evde de eşler birbirine tabi ki yardım edicek iş bölümü yapılır. Bir de bu tarz şeyleri en başta yapmak gerek bir erkeği nasıl alıştırırsan öyle gider der büyükler. Ama anladığım kadarıyla konu sahibin eşi hani küçükte olsa yardım ediyor sadece her şeye karışması sorun baya sorun çünkü bu tarz şeylere karışan konuşan erkekler cidden çekilmiyor akrabamın eşinden biliyorum. Ama konuşmuyorsa ufakta olsa yardım ediyorsa tabi ben çalışmıyorsam mutlu olurum. Üniversite okuduğum yıllarda okuldan gelindiğinde bile o kadar yorgun oluyor ki insan valla elimi bir şeye süremiyordum çalışırken insan hiç kaldıramıyor. Erkekler zaten alışmamış oluyor düz kontak gidiyorlar
Siz o kadar çok alıştırmışsınız ki anladığım kadarıyla bütün her şey sizin üstünüzde benim annemde en başta böyleymiş tamire kadar yapmış. Babam nasılsa hanım yapıyor diye karışmazdı. Ama artık bende büyüyünce anneme gaz vermeye başladım. Eskiden misafir eksik olmazdı akrabalar işi düşünce gelir aylarca kalırdı artık onu da keseli yıllar oldu. Şu yönden şanslıyız babam kendi işini yaparken şu an başka işlerede koşturuyor artık vücudu kaldırmıyor ama alıştığı için mi ne boş durmaz hep iş kovalar. Mesela engelli kardeşim var yeri geliyor ilgilenmekten yemek yapmaya vakti kalmaz e bende yemekten pek anlamıyorum hazır şeyler yaparız bi gün olsun ya niye yemek yapmadın vs demez kızım yoğurt ekmek getir der. Ya da annem en basiti yüklü miktar istese ertesi gün yine istese dün para verdim naptın demez çok iyi bir babadır ama ev işlerine elini sürmez çayına şekerini attırıp bana karıştırırÇok haklısınız baştan alıştırmak gerekiyor
Ben o hatayı yapanlardanım,ilk yılarda sorun çıkmasın diye daha iyi eş olmak olmak için tüm yükü üstüme aldım.yaş ilerleyip çoluk çocuk yorulunca ise iş işten geçmiş oldu şimdi isteyince benden daha kötüsü yok
Eve para getirme dışında nokta kadar katkısı yok.ev,alışveriş, temizlik,tamir,usta bulup getirme, çocukların ilgisi, ödevi vs vs....
Konu sahibinden daha dertli çıktım.
Geç kaldım maalesefSiz o kadar çok alıştırmışsınız ki anladığım kadarıyla bütün her şey sizin üstünüzde benim annemde en başta böyleymiş tamire kadar yapmış. Babam nasılsa hanım yapıyor diye karışmazdı. Ama artık bende büyüyünce anneme gaz vermeye başladım. Eskiden misafir eksik olmazdı akrabalar işi düşünce gelir aylarca kalırdı artık onu da keseli yıllar oldu. Şu yönden şanslıyız babam kendi işini yaparken şu an başka işlerede koşturuyor artık vücudu kaldırmıyor ama alıştığı için mi ne boş durmaz hep iş kovalar. Mesela engelli kardeşim var yeri geliyor ilgilenmekten yemek yapmaya vakti kalmaz e bende yemekten pek anlamıyorum hazır şeyler yaparız bi gün olsun ya niye yemek yapmadın vs demez kızım yoğurt ekmek getir der. Ya da annem en basiti yüklü miktar istese ertesi gün yine istese dün para verdim naptın demez çok iyi bir babadır ama ev işlerine elini sürmez çayına şekerini attırıp bana karıştırırsiz kendinizi çekin bırakın o da yapsın. Yavaş yavaşta olsa alışır. Liste yapın verin bahane bulun kendinize verin eline alsın taşıyamıyorum vs deyin. Kendiniz içinde para isteyin alıştırın kendiniz içinde harcayın bazı erkekler böyle şeylerden hoşlanır erkekliğini hissederlermiş
Aynı sıkıntı bendede var canım en son dedinki artık ayeter artık kaSlm. Esim haftada 4 gun saat 4 den sonda ise gidiyor . Kalan gubler de ek is yapior ama evde cok yorucu degil. Gece geldigi icinde uyuyamiyor o yuzden gunduz gec kalkiyor. Neyse . 3 cocuk var 5 2 ve aylik. Esim ev islerine karisiyor. Akil veriuor ama ben deliriyorum cok kavga ettik bu sebebtn. Evde yaptigi sey ev supurmek makinayi camasir atmak. Bana yeterli gelmiyor . Benim islerime karisiyo veya buzdolabi pis diyelm temizlesenya dolabi der. Yerde Kirinti var supursenya der ama ben bana asla asla temizlk konusunda konusmamazini rahatsizsa kalkip kendi yapmasini Benin elimden geleninn bu oldygunu soyledim. Tamam diyor bisey demicem sonra gene soyluyor
. Hayati kendine zorlastiriyorsun diyo haftada bi kez iyicene supursen silsen vs vs hergun is yapmana Greek kalmaz fln. Ya diyorum akil verme kaldir kicini yap. Yok gene ayni . Boyle boyle cok kavga ettik saygi gitti. Siz olsanz napardnz? Veya sizin evliliklerde durum ne ?
Canım inan tüm erkekler aynı biran önce şu corana bitsede kahveyemi gidiyolar maçamı inan sıkıldım bende sabır ama canım ne yapcanAdamin calisma saatleri cok kotu. İnsani hayattan sogutur evet ama yapmadigi ise de Soylenmek sacma. Uc tane cocugun oldugu ev her gun temizlenmeli,toplanmali. Sizin isiniz hic bitmez ki cok normal bunalmaniz ve yorulmaniz. Bizde durumlar farkli sizden elbette tek cocuk oldugu icin. Ben her gun supurur silerim,kahvalti hazirlarim,yemek yaparim. Esim camasirlari atar,cikarir kurutmaya atar,sonra utulenecekleri utuler kalanlari katlayip yerine kaldirir. Haftada bir ayrintili dip kose siler,mutfak dolaplari ve kapilari silmek,cam silmek ve teras yikamak onun isleri mesela. Genel olarak benim gucumun yetmedigi isleri esim yapar bence siz de oyle yapabilirsiniz. Cam kapi duvar silmek banyo ovmak esinize ait olsun,gunluk temizligi siz yine yaparsiniz
Hödük deseneGeç kaldım maalesef
Güzellikle söylersem tabiri caizse sallamıyor tartışarak söylersem çirkinleşiyor.empati sıfır.
İnşaallah diyelimHödük deseneSen yinede dene ya da belli şeylerden elini ayağını çek inşallah düzelir
Yok bendeki okuz okadar dgl. Misafir gelecek gibi demezde. Yerde kirinti pislik birakirsam . Yerde kirinti olmasin bide bulasiklari sudan gecir yatmadab yikamazsan yikama ama Sudan gecir diye takinti yapti. Eve uc harfli gelirmis yerde kirinti olunca. Boyle seyler . Asiri soylenmez ama soylenir ofa yetiyo bana. Simdi camadirlari kurtucuya atmis. Saat gece 11 . Boyle ufak tefek isler yaparAyni benimki surekli temizlik en ufak bisey olsun olmayacak der her an misafir gelecek gibi olmaliymis lafa bak titiz bir insan oldugumu dusunuyorum ama esim jcin yetmiyor . Ben cozumu soyle buldum cocuk yattiktan sonra wc banyo yikiyorum evi topluyorum bulasik camasie utu tertemiz oluyo ev . Gerekirse aksam supuruyorum evi supurgem sessiz calisanlardan . Bazen Allah seni inandirsin yemegi bile aksam yapiyorum yatiyorum sabah rahatim . Ufak tefek is cikiyor o kadar . Birde cocuklu.evler icin dikey supurgeler cok pratik bisey dokulunce hemen supur . Senin cocuklar 3 tane sanirim isin zor
Yok oyle bisey olmadi. Bisey birakirsa kizarim tamam loyacaktim der. Unuttum der koyar yada koymaz seoete ama niye biraktin dedim diye de biseu demedi diyemez bitane geciririm agzinin ortasinaŞuraya bir maşallah koyalım eşiniz için nazarlara gelmesin...
Ben eşime çorablarını sepete at dedim diye kopan kıyameti anlatsam inanmazsınız
Eşinizin kıymetini bilin
Aslinda el is dedigim yorucu dgl bazen bilgisyar isi cikiyor. Tamir editor postaya veriyor yakinda elden veriyor. Yorucu bisey dglHayat müşterektir sözü yanlış anlaşılıyor bence. Bu konuda sürekli erkek savunmak zorunda hissediyorum kendimi. Çünkü bence adamların üzerine çok gidiliyor.
Konudaki aileyi örnek alalım. Sorumluluklar zaten paylaşılmış. Adam dışarda çalışıp artı ek iş yapıp ailenin geçimini sağlıyor, edebildiği kadar da kadına yardım ediyor ki bu ekstra bence. Kadına da ev ve çocukların sorumluluğu kalıyor. Ama kadının istediği adam hem ev hem çocuk hem geçim sorumluluğu alsın ve bunları yaparken de asla sesi çıkmasın. Yok öyle bir dünya. Ev ve çocuk sorumluluğunu da paylaşmak istiyorsa kadın da çalışacak adamın ek iş yükünü üzerinden alacak o zaman. Bu kadar basit.
Esimde diyor bazen ben ev gecindiriyorm ev isleri sende ama hic yapmiyor diyemem supurme camasir yapio duzenli dgl ama iste. Soylenmesi beni deli ediyor. Kiziyorum bagiriyorum. Tamam diyo bisey demedimki diyo vs vs demeee dyorm deme. Tamam diyo. Yardim er diyorum ediyorumya diyo edicem tamam diyor. AMA rabi eksik azBen de maaşallah diyorum . Eşim 13 Mart’tan beri evden çalışıyor yani çalışıyor dediğim günde 1-2 bilgisayarda iş yapıyor . Daha bir kere bile kahvaltı hazırlamadı, bir tek ev işine yardım etmedi, çocukla ilgilenmesi ıpadden oyun indirip eline vermek. Ben çalışıp para kazanıyorum diğer işler senin sorumluluğun diyor ister günde 1 saat çalışsın ister 12 saat hiç bir şeye elini sürmemesi gerekiyormuş hatta çayını kahvesini eline istiyor . Baştan beri böyleydi ama işe gidip gelince yine tolere edebiliyordum, bütün gün gözümün önünde yatıp dizi keyfi yapıyor . Ben çocukla ilgilenip ev işi yapıyorum
3 bazen 4 gun calisiyor . Diger gunler rahat ama dinlemedig8ni uykusunu alamadigi icon evde oldugu gunler yorgunlugunu atamiuormus . Ne kdr dogru bilmemİş hayatı onların payına düşen demişsiniz. Yani erkek her türlü çalışıp bakmak zorunda o onun görevi çalışmak zorunda değilim gibi algıladım yanlış anladıysam düzeltin.Bakın konu sahibi ne diyor kocam 4 de gidiyor işe ve ek işde yapıyor ama şunlarıda yapar dedi dimi. Yani bu adam yan gelip yatmıyor. Konu sahibi eşinin her şeye karışması konusunda haklı 3 çocuk var bir yeri toplasa bir yeri bozulur.KudrAlobar a katılıyorum. Hayat müşterektir. Yani adam iki işte çalışıp evde elinden geldiğince az ya da çok küçükte olsa bir şey yapıyorsa bu güzel bir şey ama iki tarafta çalışıyor ise zaten iş bölümü yapılır. Dışarda çalışmak kolay değildir hele de geceleri çalışmak üstüne ek iş yani biyolojik saati bile değişmiş.
Alisveris e hic bilmiyorum hep o gider. Arabayla gidiyruz cunku ben araba suremiyorm. O aliyor . Tamir vs o halledr . Cocuklqrla eh iste. Konusur oynarda oyle aktivite yapaym yoktur. Soyoenmesi. Konusmasa az yapsin is okey diyorum ama konusma ben yavas yavas yaparm. Zaten evdym. 3 cocuk var . Asiri yaramaz dgllier. Bebekte uslu sayilir. Yeterki konusmasinÇok haklısınız baştan alıştırmak gerekiyor
Ben o hatayı yapanlardanım,ilk yılarda sorun çıkmasın diye daha iyi eş olmak olmak için tüm yükü üstüme aldım.yaş ilerleyip çoluk çocuk yorulunca ise iş işten geçmiş oldu şimdi isteyince benden daha kötüsü yok
Eve para getirme dışında nokta kadar katkısı yok.ev,alışveriş, temizlik,tamir,usta bulup getirme, çocukların ilgisi, ödevi vs vs....
Konu sahibinden daha dertli çıktım.
Ya maşallahi bar inanın adam araziye gider dağ bayır yanında gidenler camur içinde döner benimkinin üzerinde toz zerresi olmaz. Nasıl Başarıyor bilmem. Adam yaz günü bir gömleği defekarca giyer gram kokmaz ve utusu asla bozulmaz.masrafsiz zahmetsiz adammSiz eşinizi yazarken ben KAdir Ezildi'yi okudum sanki, töbeler olsun :))))
Aslinda el is dedigim yorucu dgl bazen bilgisyar isi cikiyor. Tamir editor postaya veriyor yakinda elden veriyor. Yorucu bisey dgl
Gitseler nolacak geri geliyorlarAynı sıkıntı bendede var canım en son dedinki artık ayeter artık ka
Canım inan tüm erkekler aynı biran önce şu corana bitsede kahveyemi gidiyolar maçamı inan sıkıldım bende sabır ama canım ne yapcan