Ev isleri paylasimi ? Bir evlilik nasil olmalidir ? Tartismalar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Slm. Esim haftada 4 gun saat 4 den sonda ise gidiyor . Kalan gubler de ek is yapior ama evde cok yorucu degil. Gece geldigi icinde uyuyamiyor o yuzden gunduz gec kalkiyor. Neyse . 3 cocuk var 5 2 ve aylik. Esim ev islerine karisiyor. Akil veriuor ama ben deliriyorum cok kavga ettik bu sebebtn. Evde yaptigi sey ev supurmek makinayi camasir atmak. Bana yeterli gelmiyor . Benim islerime karisiyo veya buzdolabi pis diyelm temizlesenya dolabi der. Yerde Kirinti var supursenya der ama ben bana asla asla temizlk konusunda konusmamazini rahatsizsa kalkip kendi yapmasini Benin elimden geleninn bu oldygunu soyledim. Tamam diyor bisey demicem sonra gene soyluyor
. Hayati kendine zorlastiriyorsun diyo haftada bi kez iyicene supursen silsen vs vs hergun is yapmana Greek kalmaz fln. Ya diyorum akil verme kaldir kicini yap. Yok gene ayni . Boyle boyle cok kavga ettik saygi gitti. Siz olsanz napardnz? Veya sizin evliliklerde durum ne ?

Kendi hayatıma göre yorum yaparsam sorun değil, çünkü çocuğumuz yok, iki kişiyiz evde bir de kedimiz var. Eşim yardım eder çoğu zaman mesela misafir gelecekse ben yemeği üstlenirim o temizliği, kaba işi güzel yapar ; sil,süpür, toz al gibi ama daha incelik isteyen şeyleri kendim yapıyorum beceremiyor çünkü. Normal günlerde ev işini ben yapıyorum, çünkü neredeyse bir yıldır çalışmıyorum yine de yardım eder elinden geldiğince. Etmese de bana çok sorun teşkil etmiyor.

Ancak bir evde üç çocuk varsa kesin bir iş bölümü olmalı, daha planlı programlı bir hayat olmalı, akıl verdiğinde ağzına tuvalet terliğiyle vurulmalı....

Adamin calisma saatleri cok kotu. İnsani hayattan sogutur evet ama yapmadigi ise de Soylenmek sacma. Uc tane cocugun oldugu ev her gun temizlenmeli,toplanmali. Sizin isiniz hic bitmez ki cok normal bunalmaniz ve yorulmaniz. Bizde durumlar farkli sizden elbette tek cocuk oldugu icin. Ben her gun supurur silerim,kahvalti hazirlarim,yemek yaparim. Esim camasirlari atar,cikarir kurutmaya atar,sonra utulenecekleri utuler kalanlari katlayip yerine kaldirir. Haftada bir ayrintili dip kose siler,mutfak dolaplari ve kapilari silmek,cam silmek ve teras yikamak onun isleri mesela. Genel olarak benim gucumun yetmedigi isleri esim yapar bence siz de oyle yapabilirsiniz. Cam kapi duvar silmek banyo ovmak esinize ait olsun,gunluk temizligi siz yine yaparsiniz

Baştan hiç eşiniz öğrenci evinde kalmış mı? Annesi öğretmiş mi ütü olayını? Ben çok zorlandım, hala taktik yapıyor.

Bizde herkesin sevdiği işleri aldığı bir iş bölümü var. Eşim süpürür, ben silerim. Ben yemek yaparım, bulaşıklar ondadır. Ben makinaya çamaşır atarım, o asar, toplar gibi. Tabi bu keskin bir ayrım değil. Bunlar değişebilir ya da bir gün birimiz daha fazlasını üstlenebiliriz.

İkimiz de çalışıyoruz, çocuk yok.

Bence siz de görevleri biraz daha netleştirin. Eşiniz süpürdü diyelim, o çocuklarla ilgilenirken siz de silin. Yemeği siz yaptınız diyelim, eşiniz de kalksın bulaşıklarla ilgilensin. Ama bu kendiliğinden kural haline gelsin evinizde. Birbirinize hatırlatmanıza gerek kalmasın.

Yani şunu yapsan ya bunu yapsan ya diyene kadar keske oda bir isin ucundan tutsa ya!! Yani hadi yardim etmiyosun karisma o zaman belli ki titiz biri temizligi titizligi seviyo ama destek olmasi lazim. Tabi batar dedikleri size haftada bi kez saglam yapinca kirinti olmazmis yok oyle bisey 2 gunde oluveriyor. Bende isime karisan adam sevmem. Yani en azindan temizlik yapmıyorsa bile şu karantina döneminde kahvaltının kurulup toplanmasına yardim edebilir ne bileyim hocam başına geçip sucuklu yumurta ya da menemen yapmalı yani. Bi katkisi olmali insanin o zaman saygi goruyor..

Bence bu sebeple boşanılır. Abim de hem yapmıyor hem elestiriyor. Tamam yapmasın ama elestirmesinde insan diken üstünde ve mutsuz oluyor. Çok yoğun olabilir evet ama o cocukları da tek basiniza yapmadınız sonuçta her şey ortak olmalı evlilikte aksi halde o evlilik değil köleliktir.

Slm. Esim haftada 4 gun saat 4 den sonda ise gidiyor . Kalan gubler de ek is yapior ama evde cok yorucu degil. Gece geldigi icinde uyuyamiyor o yuzden gunduz gec kalkiyor. Neyse . 3 cocuk var 5 2 ve aylik. Esim ev islerine karisiyor. Akil veriuor ama ben deliriyorum cok kavga ettik bu sebebtn. Evde yaptigi sey ev supurmek makinayi camasir atmak. Bana yeterli gelmiyor . Benim islerime karisiyo veya buzdolabi pis diyelm temizlesenya dolabi der. Yerde Kirinti var supursenya der ama ben bana asla asla temizlk konusunda konusmamazini rahatsizsa kalkip kendi yapmasini Benin elimden geleninn bu oldygunu soyledim. Tamam diyor bisey demicem sonra gene soyluyor
. Hayati kendine zorlastiriyorsun diyo haftada bi kez iyicene supursen silsen vs vs hergun is yapmana Greek kalmaz fln. Ya diyorum akil verme kaldir kicini yap. Yok gene ayni . Boyle boyle cok kavga ettik saygi gitti. Siz olsanz napardnz? Veya sizin evliliklerde durum ne ?
Eşim çok titizdir. Ben de titizimdir ama daha çok düzen takıntım vardır.
Çocuktan önce birlikte iş yapardık.
Her hafta sonu dip köşe temizledik evi. Bebekten sonra ilk 4 5 ay eşim tek yaptı ben bebeğe baktım şimdi o bakıyor ben yapıyorum.
Ocağı mütemadiyen eşim siler fırıni da o temizler takıntısı var.
Her ay çamaşır ve bulaşık makinasına boş çalıştırır en yüksek ısıda. Halıları ben demeden o verir yıkamaya aynı şekilde koltuk yıkama isini de dağa bahar gelir gelmez arar çağırır adamları temizletir. Perdeleri yikayalim leş gibi olmuş der falan. Eve misafir çağırma koltuklar kirli ayıp olur der ki kirli dediği de minik bir leke mesela. Adam tam otomatik ev erkeği gibi.
Karışmasına gelirsek evet karışır. Misal perdeleri yıkarız çamaşır makinasına sıkma yapma ha kirisir der.. Bulaşık yıkarım iyi ovala ses gelsin girc diye der vs. Ben de nefret ederim işime karisilmasina. Başladığı an karışmaya bakiskarimdan anlar sinirleniyorum hemen toz olur ortalıktan.
😂
Ama şöyle ameliyat oldum doğum yaptım vs evim hep pırıl pırıldi eşim sağ olsun 😂😂😂
Valla çoğu zaman ona yaptırıyorum madem çok biliyorsun buyur diyorum

Eşim çok titizdir. Ben de titizimdir ama daha çok düzen takıntım vardır.
Çocuktan önce birlikte iş yapardık.
Her hafta sonu dip köşe temizledik evi. Bebekten sonra ilk 4 5 ay eşim tek yaptı ben bebeğe baktım şimdi o bakıyor ben yapıyorum.
Ocağı mütemadiyen eşim siler fırıni da o temizler takıntısı var.
Her ay çamaşır ve bulaşık makinasına boş çalıştırır en yüksek ısıda. Halıları ben demeden o verir yıkamaya aynı şekilde koltuk yıkama isini de dağa bahar gelir gelmez arar çağırır adamları temizletir. Perdeleri yikayalim leş gibi olmuş der falan. Eve misafir çağırma koltuklar kirli ayıp olur der ki kirli dediği de minik bir leke mesela. Adam tam otomatik ev erkeği gibi.
Karışmasına gelirsek evet karışır. Misal perdeleri yıkarız çamaşır makinasına sıkma yapma ha kirisir der.. Bulaşık yıkarım iyi ovala ses gelsin girc diye der vs. Ben de nefret ederim işime karisilmasina. Başladığı an karışmaya bakiskarimdan anlar sinirleniyorum hemen toz olur ortalıktan.
😂
Ama şöyle ameliyat oldum doğum yaptım vs evim hep pırıl pırıldi eşim sağ olsun 😂😂😂
Valla çoğu zaman ona yaptırıyorum madem çok biliyorsun buyur diyorum

Siz eşinizi yazarken ben KAdir Ezildi'yi okudum sanki, töbeler olsun :))))

Baştan hiç eşiniz öğrenci evinde kalmış mı? Annesi öğretmiş mi ütü olayını? Ben çok zorlandım, hala taktik yapıyor.
Ogrenci evi de degil dogrudan yurtta kalmis liseden sonra. Annesi bir sey ogretmemis guya ama tabi ben cok tanimiyorum annesini. Kendi kendine sacmalaya sacmalaya ogreniyorlar. Ogrenemeyen de uyduruyor ya yalan soyluyor isine gelmiyor yapmak

Şimdi 4 ten sonra gidiyor da eve kaç da gelıyor mesela bunlar da onemli yazmamışsınız
Ev işi yapamıyorsa çocukları oyalar en azından
Ve bir şey daha insanlar değişmez yontarsınız ama bu sefer siz de onun yaptığı işi begenmezsiniz

Söylenmek de çok saçma yani kendi pisliğini kendi temızlesin o zaman
Ve aileye bakacaksınız evlenmeden önce bence ya ailede nasıl muamele gorup yetiştirilirse öyle gidiyor

Değişmiyor da zor bir durum
Ama kendisine görev verseniz bile yapacagını asla düşünmüyorum

Herseyi ben yapıyorum eşim pislikten asla rahatsız olmaz

Çok sinir bozucu.Siz yaparken akıl veriyorsa eline tutuşturun buyur sen yap diye.Geri adım atmayın.Belki vazgeçer.Ve evet ev işi yapmalı.Orası anasının evi değil sizde anası değilsiniz.

Saat 16da işe gitsem gece uyku uyuyamasam ek iş yapsam kimse kusura bakmasın da ev temiz olsun da isterim yani. Ki eşiniz yardım da ediyormuş az da olsa. Siz bence kendinizce bi plan program yapın işlerinizi düzene koyun.

Bana kaynana Lazım degıl, lazım olsa annenle otururdum işine bak bence sen. Ben isime bakanildıgım kadar bakıyorum ya da su hazırlayım sıl dolabı. Varsa para ver, akıl verme dıyın. Dediklerini yapmayın.
Canınız isterse yaparsınız o ayrı.

Şimdi yine kızacak bana hanımlar ama adam gece çalışıyor, üstüne ek iş yapıyor, üstüne ev işi yapmıyor (bence yeterince yapıyor) diye karısı boşanmayı düşünüyor. Valla bazı kadınlar çok süper dünyalarda yaşıyor.
Tamam ıs yapmasın ama karısmasın da 😂

İkimizde çalışıyoruz, bir çocuğumuz var. Karantina öncesinde haftalık yardımcı gelirdi. Şimdi beraber kirletip beraber topluyoruz.
Haftada iki gün süpürgeyi o tutar, toz alma yer silme bende. İki ayrı tuvaletimiz var herkes kendi tuvaletini iki günde bir temizliyor çamaşır suyuyla. Çamaşırları ben atarım ben asarım çünkü ben askıyla asıp ütüden yırtıyorum ama eşim asıbca ütü istiyor çamaşırlar. Bulaşık makinesini o boşaltır ben doldururum. Yemekler genelde bende. Su ve çöp işi eşimde.
Bizim evde genelde il bölümü vardır. Çocuğu kim yatırırsa o gece diğeri de çayı o hazırlar ve getirir mesela.

Bence bu sebeple boşanılır. Abim de hem yapmıyor hem elestiriyor. Tamam yapmasın ama elestirmesinde insan diken üstünde ve mutsuz oluyor. Çok yoğun olabilir evet ama o cocukları da tek basiniza yapmadınız sonuçta her şey ortak olmalı evlilikte aksi halde o evlilik değil köleliktir.
Yemek yapar koyardım sıcak olduğu için dolaba kaldırmazdım gece 11 de yatardım p da gece 2 gibi yatardı yatmadan da her yeri kontrol eder.o yatana kadar soğur zaten sonra da koyar dolaba diye düşündüm.sabah baktın koymamış.neden koymadın dolaba dedim o benim misyonum değil diyor adam.temizlik titizlik takıntısı var ama bir çöp de kaldırmazdı yeni doğum yaptım bir çocukla işleri beceremiyorn bir çocukla perişan oldun der dururdu

Yemek yapar koyardım sıcak olduğu için dolaba kaldırmazdım gece 11 de yatardım p da gece 2 gibi yatardı yatmadan da her yeri kontrol eder.o yatana kadar soğur zaten sonra da koyar dolaba diye düşündüm.sabah baktın koymamış.neden koymadın dolaba dedim o benim misyonum değil diyor adam.temizlik titizlik takıntısı var ama bir çöp de kaldırmazdı yeni doğum yaptım bir çocukla işleri beceremiyorn bir çocukla perişan oldun der dururdu
Ben cok temizim diyen erkeklerin %70 i böyle anneleri esleri kardeşleri arkasını topluyor. Ona da sadece kisisel temizliğine dikkat etmek kalıyor onu da yapıversin bi zahmet. Bu titizlik değildir

ev isi hic sevmem, o yuzden bir de birisi onu yap bunu soyle yap falan dese daha bir sogurum o isten, sinir de olurum.
O yuzden karistigi icin kizmaniza hak verdim.

Ama iki iste calisan adamin ev isi yapmamasi da bana makul geldi.
Cok zorlandiginizda elbette yardimini isteyeceksiniz, o da pasa pasa yapacak, ama normal rutinde is yapmamasi kabul edilebilir.

Bir de zor isi yok dediginiz nedir?
Ben bilgisayar basinda calisiyorum, su aralar da evden calisiyorum, muhtemelen beni izleyen birine gore ne is yapiyorum ki, ama aksam olunca TV izlemeye bile halim kalmiyor, cok yorulmus oluyorum.
O yuzden bence biraz hakkini da yiyor olabilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X