- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
- #8.241
kızlar ben bugün sultan lokumunu denedim hani şu top top yapılan.ya elime yapıştı hep şekil veremedim neden olmuşturki:44:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
5 sb süt
4.5 yk un
1 yk dan az nişasta(ben bugday nişastası kullandım)
1.5 sb şeker(tadı az olsun dersenız 1 kullanın)
3 yk kakao
malzemeler karıstırılıp muhallebi pişirilir. fırın tepsisine hindistan cevizi dökülür bolca bosluk kalmasın hıç. sonra ılıyan muhallebı guzelce tepsıye yayılır buzdolabına kaldırılır. 1 paket kaymak tadında krem şantı yada normal krem santı tarıfe gore hazırlanır. muhallebının uzerıne yayılır. tekrar buzdolabına koyun bıraz dınlensın sonra uzerıne cevız serpıp 2 parmak kalınlıgında serıtler kesıp yarıya kadar yuvarlayın dıger yarıyıda yuvarlayın yanı 1 serıtten 2 lokum cıksın yada kac tane ıstersenız sekıl verme sıze kalmısafiyet olsunn
![]()
kızlar ben bugün sultan lokumunu denedim hani şu top top yapılan.ya elime yapıştı hep şekil veremedim neden olmuşturki:44:
Canım onun öyle olması gerekiyo elini bolca sulayip şekil ver![]()
Kızlar katmer poğaçam yeni çıktı fırından sıcak sıcak hemen resmini çektim hadi buyrunEki Görüntüle 618659 Eki Görüntüle 618659![]()
Kızlar katmer poğaçam yeni çıktı fırından sıcak sıcak hemen resmini çektim hadi buyrunEki Görüntüle 618659 Eki Görüntüle 618659![]()
İmmmhh nefis gorunuyoellerine saglik canim
selamlaarr. Nasilsiniz bacilar? Zuzummm
netsiz kalmistim ne zamandir. Oglusum da emeklemeye, tirmanmaya basladi. Ona bakmaktan firsat bulamadim,bugun bi baktimki acilmis netimiz.
![]()
Valla yerim ben bunlari ellerine saglık cok guzel görünüyor tarif isterim bana ne:))))
canım çok sağolll![]()
çok teşekkür ederim canım![]()
Ve aleykum selam hoş geldin aşadım sen nasılsın ben iyiyim cok şükür ohhh iyi olmuş gözün Aydın
5 sb süt
4.5 yk un
1 yk dan az nişasta(ben bugday nişastası kullandım)
1.5 sb şeker(tadı az olsun dersenız 1 kullanın)
3 yk kakao
malzemeler karıstırılıp muhallebi pişirilir. fırın tepsisine hindistan cevizi dökülür bolca bosluk kalmasın hıç. sonra ılıyan muhallebı guzelce tepsıye yayılır buzdolabına kaldırılır. 1 paket kaymak tadında krem şantı yada normal krem santı tarıfe gore hazırlanır. muhallebının uzerıne yayılır. tekrar buzdolabına koyun bıraz dınlensın sonra uzerıne cevız serpıp 2 parmak kalınlıgında serıtler kesıp yarıya kadar yuvarlayın dıger yarıyıda yuvarlayın yanı 1 serıtten 2 lokum cıksın yada kac tane ıstersenız sekıl verme sıze kalmısafiyet olsunn
![]()
tarif tamamdır.en kısa zamanda deniycem:16 teşekkürler
Hosbulduk canim cok saol.ben de iyiyim sukur, ek gidalara geceli hep mutfaktayim.
senin kuzucuk nasil, hersey yolunda insaallah
selamlaarr. Nasilsiniz bacilar? Zuzummm
netsiz kalmistim ne zamandir. Oglusum da emeklemeye, tirmanmaya basladi. Ona bakmaktan firsat bulamadim,bugun bi baktimki acilmis netimiz.
![]()
rica ederim kızlar afiyet olsunn yapınca resimlerini eklemeyi unutmayınnnn
canım super gorunuyo ellerıne saglık ne zamandır yapıcam kaldı sen benden hızlı cıktınnkaptım bi tane haberin ola
![]()
Al tabi CNm hepsi senin olsun
Tarifide vereyim bu arada
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyag
2 su bardağı süt
1 paket yas maya
2yemek kaşığı şeker 2çay kaşığı tuz alabildiği kadar un
İçine
1 paket margarin
Yapılışı; önce sütü ılık olcak şekilde ısıtıyoruz daha sonra içinde mayayı eritiyoruz ve geri kalan malzemeleri ekliyoruz güzelce yoguruyoruz yumuşak bi hamur olcak rahat açılması için hamuru 2 ye bölüyorum ver her hamurdan 8 beze yapıyorum önce tabak büyüklüğünde açıyorum hepsini daha sonra aralarına margarin sürüp en sonda iyice açıyorum hamuru fazla ince olmıyycak 12 bölüyorum pizza dilimi gibi ucuna peynir koyup sigara böreği sarar gibi sarıyorum diğer hamuruda aynı şekilde yapıyoruz toplamda 16 tane çıkıyo yanifırın tepsimize koyuyoruz 2 - 2,5 saat mayalanmasını bekliyoruz daha sonra üstüne yumurta sarısı sürüp fırınlıyoruz bu kadar kızlar göründüğü gibi zor değil kızlar çok kolay
![]()