Ev ıslerı ıle bası dertte olan hanımlar buyurun topigime

En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
Ev duzenli olunca, benim de kafam cok rahat oluyor.
Biz de pazartesi termale gidecegiz. Normalde haftalik temizlik rutinim pazartesi gunu. Yapamayacagim icin cumartesiden yapacagim. Esim bence yapma, 1 hafta belki 10 gun yokuz diyor ama, geldigimde evi temiz bulmak istiyorum. En azindan gelen kirliler yikanip, yerlesirken beni bir kac gun idare etsin.

Evet hanimlar, bugun yaptiklarim:
Esim kahvaltiyi hazirladi, beraberce yedik. Esim henuz cikmamisti ki, damadim torunu getirdi. Gece yine kusmus, okula gidememis. Ogretmeninin dedigine gore salgin varmis. Esim de dun gece karin agrisi ve bulanti cekti ama bunye saglam, sabah iyi kalkti.

Torunumla ilgilendim, salona yatak actim ona. Kahvaltisini ettirdim. Daha sonra o belgesel seyrederken, mutfagi topladim. Tezgahi, ocagi sildim, yerini supurup sildim. Yataklari toparladim, evi havalandirdim.
Banyoyu temizledim, yerini supurup sildim.
Girisi de soyle bir supurdum.
Yegenimin esi bebek kiyafetleri gondermisti.
Onlari makineye attim, yikaniyor.
Kuruttuktan sonra utuleyip, karsi komsuma teslim edecegim.
Babasi kanserden vefat etmis, analarinin karninda yetim kalmis ikizlere gotureceklermis.
Allah yardimcilari olsun.
Hayat zor, bazilarina daha zor.

Aksama da kiymali pirasa, tarhana corbasi yaparim.
Herkese kolay gelsin...

Bende evde olmadığımda döndüğüm zaman evi temiz bulmak istiyorum, kafam rahat oluyor en azından.
Torununuza da geçmiş olsun. Gerçekten öyle bir salgın var. Geçen ay bu bulantı yüzünden serum falan aldım ama bana mısın demedi. Tabi herkesin hamile olduğumu düşünmesi de yanıma kar kaldı :)
Ne güzel bir hayır yapıyorsunuz. Bir şeylere aracı olmak vesile olmak bile insana inanılmaz bir huzur veriyor.
Herkesin kendine göre bir sınavı var.
Rabbim yardımıcımız olsun inşallah.

Kedileri bile karin agrisi ve bulanti yasadi. 4.gundur serum icin veterinere goturuyorlar. Cok sukur torunum ve kizimda buna gerek kalmadi, insallah kalmaz. Cocuklar ve bebekler hasta olunca, icim aciyor. Hareketli, bicir bicir konusan cocuk sessizce yatiyor. Allah dermansiz dert vermesin.
Size de cok gecmis olsun.
Hayirli zamanda, hayirli evladiniz olsun insaallah.

Karsi komsum 4 erkek cocugu ile bu isleri kovaliyor. Rabbim niyetini kabul etsin, guc kuvvet versin...
Biz de onun vesilesiyle nasipleniyoruz...

anen dediğim gibi bazı kişilere hayat zor allah yardımcıları olsun

Hayirli aksamlar hanimlar.

Yazmaya ancak firsat buldum.
Bugun neler yaptim...

Kahvaltidan sonra, toparlama, ocak ve tezgah, tezgah arkasi, erisebildigim dolap kapaklarini ve mikrodalga firini silme...

Nevresim takimini cikartma, makineye atma ve evi havalandirma...

Banyoya girdim. Tezgahini, lavobo ve klozetin ic dis temizligi, dus teknesini az bir domestos ile ovma ve bekletme.

10 gibi abim annemi ziyarete geldi, oylece biraktim. 12.30 gibi gidince kaldigim yerden devam...

Mobilyalarin tozunu aldim, halilarin bazilarini supurup kaldirdim, bazilarini supurup ortaya topladim. Sert zeminleri, balkonlari, mutfagi, banyoyu supurdum ve sildim.

Nevresimleri kurutmaya, beyazlari makineye attim. Sonra da kizima kahve icmeye gittim. Evlerimizin arasi yuruyerek uc dakika.

Geldim, carsafi serdim, yastik kiliflarini gecirdim, nevresim takma esimle...

Yorulmusum, simdi dinlenme zamani...

ben neler yaptım kahvaltı yapıldı ondan kızımlar çarşıya çıktık iç çamaşır aldım kızıma ve kendime anam hiç birşey alınmıyor ya çok pahalı birde birikim yaptığım parayla bir çeyrek altın aldım geriye kalan 5 tl ev geldik aldığım çamaşırları makinada yıkadım serdim
poğaça yapıldı yemeğe taniunu ve sebze çorbası yapıldı yemek yedik kızımı oğlan evine bıraktı bu kadar mutfak dağınık bir kahve içeyim toplarım

Gercekten hersey cok pahali...Dusunmeden veya sirf heves ettim deyip alisveris etme donemi gecmis. Altininiz bereketli olsun. Aldiklarinizi da iyi gunlerde giyin..

Mutlu pazarlar hanimlar.
Yarin nasipse termal devre mulke gidecegiz.
Yas kemale erince, sicacik sularin, saunalarin, buhar odalarinin, masajlarin resmen hayalleri kuruluyor.

Gidecegimiz yerin lokantasi var ama, yemekler pek damak zevkimize uymuyor. Ben de bugun 3 cesit yemek yapip, en azindan 6 gunu kurtarayim dedim. Ana yemek olunca yanina bir seyler uydurmak kolay.

Oglan babasini bir hafta sonra cagirmazsa, biz de sıkılmazsak 10-12 gun kaliriz. 6 gunu kurtarirsak, fazladan kaldigimiz gunler icin, bazen disarida yeriz, bazen de orda malzeme alir pisiririz.

Bugun neler yaptim.
Kahvalti fasli, toparlama. Kurutmadan cikan beyazlari katlama, bir makine de havlu attim, yikaniyor.
Banyo yine elden gecti.
Yatak odalari toparlandi, ev havalandirildi...
Ev isi enteresan. O gun hic bir sey yapmazsan, ertesi gun isi ucu kaciveriyor.

Simdi de goturmek icin yemek yapacagim.
Etli nohut, kiymali biber dolmasi ve patlican musakka.
Sonra da valizleri hazirlariz...

Herkese kolay gelsin.

güle güle git gel

bu yapılan işler kahvaltı yapıldı ondan sonra masa toplandı akşam çalıştırılan makina boşaltıldı kirlileri dizildi elde yıkanacak yıkandı banyonun papası yıkandı banyo temizlendi mutfak camı silindi perdesi yıkandı tabi o arada benim çocuklar uyuyor banyo havluları yıkandı masa örtüsü elde yıkandı
kızım kalkınca odasını temizledi bende yardım ettim ranzaların yerini değiştirdik salonu abisinin ve yatak odasını süpürdü bende koridoru mutfağı süpürdüm yemek yaptım yendi bulaşıklar makinaya dizildi elektirik süpürgesinin aparatı yıkandı 1 el renkli atıldı makinaya sermedim sabah sererim artık

Günaydın herkese

Cuma günü akşam eve gitmeden saçlarımı kestirdim. Uzun saçla yapamıyorum. Kısacık oldu, çok sevdim.
Eve gidince hemen süpürdüm, sildim, toz aldım.
Tuvaleti banyoyu temizledim.
Ütülerim vardı, onları hallettim.
Nevresimleri değiştirip çıkardıklarımı makinaya attım hemen.
Yemek vardı, yemek yapmadım.
Yoruldum ama değdi.
Pazar günü akşam eve geldiğimde ev mis gibiydi.
Bu hafta kayınvalidemler yatılı kalıyor.
Düzenim tutmaz.
Çamaşır rutinimi bozmayım yeter.
Yemeğimi falan yapar Allah razı olsun.
Bu hafta yapacağım pek bir şey yok yani.

CanTorun güle güle gidin gelin inşallah.
Termalleri severim bende.

Günaydın

Pek sessiz kalmışız.
Yoksa kimse iş yapmıyor mu
Evde kayınvalidemler olunca iyi oluyor yemek derdim ortadan kalıkıyor.
Akşam eve gidince bir gün önceden yıkadığım çamaşır vardı, kurumuş onları kaldırdım.
Yemek yedik, bulaşıktı, çaydı derken 8de mutfaktan çıktım.
Bulaşık makinasını çalıştırmıştım onu boşalttım.
Yorgundum saat 10 olmamıştı gittim yattım.

Bugün beyazlıları çalıştırmayı düşünüyorum.
Birde banyo wc temizliği var.
Başkada iş yapmam.

gözün aydın kaynanan gelmiş
iyi oluyordur yemek için cantorun
gezmeler gitmiş birde azerin görünmüyor
arkadaşının eşi yoğun bakımda inşallah
bir şey olmamıştır

Merhaba hanimlar. Dun sabah bulanti, isal ve eklem agrisiyla uyandim. Bu halde ciktik yola. Probiotik aldim, neyseki bagirsaklar duzenlendi. Ama o agri nasil bir seyse, butun gece inletti beni. Cok sukur acildim simdi. Sabah termale gidemedim, ogleden sonra gidecegim.
Minicik evin, minicik mutfaginda kahvalti hazirladim. Toparladim ettim.

Tatil kotu basladi ama insallah devami iyi olur...Hersey agiz tadiyla guzel.

geçmiş olsun bu salgın çok kötü ya
benim oğlan ve kızım da aynen öyle rahatsızlar ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…