• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev işleri günlüğüm

Janita

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2015
2.898
5.627
108
selam hanımlar:KK54:neredeyse dört aylık evliyim. çalışıyorum, haftanın iki akşamı da, bir spor salonunda hocalık yapıyorum. genel olarak tempolu bir hayatım var. her hafta cuma günleri yardımcı ablamız geliyordu, ayın son haftası da tam gün.
evde iki kişi olduğumuz için, her hafta yardımcı gelmesini bir süredir müsriflik olarak görmeye başlamıştım. ablamız da ailevi sebeplerden her hafta gelemeyeceğini, ayda bir kere tam gün gelebileceğini söyleyince, bir yandan işime geldi. yeni bir yardımcı bakmaktansa, kolları sıvayıp, haftalık temizliğimi kendim yapmaya karar verdim. eşim de ben de, temizliği ve düzeni çok seviyoruz. inşallah evimizi aynı şekilde düzenli ve temiz tutmayı başarabiliriz.
bugünden itibaren haftalık işlerimi kendim yapmaya başlıyorum, siz de mesajlarınızla destek olursanız sevinirim. hadi bismillah!:temizlik:

sabah altı gibi, bir saat yürüyüşümüzü yaptık ve geldik. eşim hemen çayı koydu, kahvaltıyı hazırladı. ben de bu arada duşumu aldım, namaz kıldım. kahvaltımızı yaptık, üzerine de kahvemizi içtik.
kahvaltı masasını eşim toparladı, makineye dizdi. ben de bu arada yatağımızı toparladım. geçen haftanın yürüyüş kıyafetleriyle birlikte, bugün çıkanları da makineye attım. onlar yıkanırken toz aldım. banyoda lavabo, duş teknesi ve duşa kabin, klozet temizlendi. ev zaten derli topluydu. biraz sonra da ikinci posta çamaşırı atıp, büyük süpürgeyle evi halıları kaldırarak bir güzel süpürüp, sileceğim. mutfak tezgahını, tezgah üzerinde duran mutfak aletlerini ve davlumbazı temizleyeceğim. öğleye kadar biter. daha sonra da babamı ziyaret için evden çıkacağım. herkese kolaylıklar dilerim. :KK36:

epey kişi görüntülemiş ama kimse yazmamış, olsun ben kendi kendime konuşurum:KK48: dediğim işleri koştur koştur bitirdim. fazladan mutfak dolaplarımın kapaklarını temizlik sirkesi püskürterek sildim. bardak bölümünün ve günlük yemek takımı bölümünün içini de sirke püskürterek sildim. buzdolabımın içini de karbonatlı suyla sildim. düzenledim, yarınki pazar alışverişine hazır hale getirdim. şimdi namaz kılacağım, son makine çamaşır yıkanıyor. birazdan biter. onları da kurutmaya atıp, babamı ziyarete gideceğim. gelene kadar ancak biter. dönüşte el açması yufka satan bir yerden yufka alıp, akşam eşim dönene kadar börek saracağım ve buzluğa atacağım. akşam da k.valideme yemeğe gideceğiz, yemek telaşım yok. :halay:

aaa hala kimseler yazmamış :skandal:babamı ziyaretten döndüm, kurutma makinesinin 15 dakikası kalmış. ben de bu arada KK ziyareti de yapayım dedim. makine durunca katlanacak olanları katlayıp, ütülenecek olanları da sepete yerleştireceğim. sonra da aldığım 8 yufkadan börek saracağım, canım isterse bir de lorlu kurabiye yapıp dondurucuya atacağım. misafir durumlarında çok iyi oluyor. :KK16:

dün yaptıklarımı anlatayım. sabah namazından sonra kahvaltımızı ettik, yağsız kavurmam vardı. onu ekmeğin arasına koyduk, biraz da yeşillik, attık sırt çantamıza ve doğa yürüyüşüne çıktık.
saat 2 gibi döndük. hemen duşa girdim, çıkınca da kıyafetleri dooooğru makineye attım. duş kabini ve duş teknesini şöyle bir temizledim.
cumartesi akşamından kuru fasulye ıslatmıştım, onu pişirdim. yanına da pilav. kabaklarım vardı, onları da doldurdum ve pişirdim. yemekten sonra da mutfağı toparladım, sonra çay keyfi.

bugün de iş dönüşü babamı ziyarete gittim. anneme iki çeşit yemek yapıp bıraktım. babam beyin kanaması geçirdi, gelen giden çok. eve döndüm, yemek faslı ve toparlama. mutfağı küçük süpürgeyle süpürdüm ve mopla sildim. bu kadar. :KK28:

dün yaptıklarımı anlatayım. sabah namazından sonra kahvaltımızı ettik, yağsız kavurmam vardı. onu ekmeğin arasına koyduk, biraz da yeşillik, attık sırt çantamıza ve doğa yürüyüşüne çıktık.
saat 2 gibi döndük. hemen duşa girdim, çıkınca da kıyafetleri dooooğru makineye attım. duş kabini ve duş teknesini şöyle bir temizledim.
cumartesi akşamından kuru fasulye ıslatmıştım, onu pişirdim. yanına da pilav. kabaklarım vardı, onları da doldurdum ve pişirdim. yemekten sonra da mutfağı toparladım, sonra çay keyfi.

bugün de iş dönüşü babamı ziyarete gittim. anneme iki çeşit yemek yapıp bıraktım. babam beyin kanaması geçirdi, gelen giden çok. eve döndüm, yemek faslı ve toparlama. mutfağı küçük süpürgeyle süpürdüm ve mopla sildim. bu kadar. :KK28:
Ooo masallah sana kiz:))
Becerikli hatunsun vesselam;)baban icinde cok gecmis olsun canim rabbim sifa versin..

Ooo masallah sana kiz:))
Becerikli hatunsun vesselam:KK66:baban icinde cok gecmis olsun canim rabbim sifa versin..
amin canım teşekkür ederim. allah tüm hastalara şifa versin. bu hafta başladım haftalık rutine. günlük yapıyordum ama haftalık ve aylık rutinleri yardımcı ablamız yapıyordu. artık sadece aylık gelecek, evin düzeni kaçsın hiiiiiç istemiyorum. :( mecbur ucundan tutup yapmak lazım

tabi kızlar yazalım, birbirimizi gaza getiririz. hem de ev işleriyle ilgili püf noktaları paylaşırız:spor:

Evettt çok güzel olur. :)

Valla okuyunca bana da bir istah geldi :KK53:
Ne guzel burda birbirimizi gaza getirip her isi hallediriz varya superr:halay:hayirli olsun hadi bakalim:KK50:

Aynenn bende ateşlendim vallahi. :)

Bende katılıyjm sana beraber yazalım:)

Yaz canım yaz.. :)

Çok geçmiş olsun canım öncelikle...
Sizin bu yürüyüş durumunuza bayıldımmm. :)

Evettt çok güzel olur. :)

Aynenn bende ateşlendim vallahi. :)

Yaz canım yaz.. :)

Çok geçmiş olsun canım öncelikle...
Sizin bu yürüyüş durumunuza bayıldımmm. :)
o da rutinlerimizden biri. bir hafta çıkmayalım, diğer hafta mutlaka çıkıyoruz. doğayla bütünleşip, stres atıp geliyoruz:KK55:

Back
X