Ev işleri , ben mi yanlış düşünüyorum canım sıkıldı

Hayallerdeyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2021
1.244
424
34
Kızlar ara tatilde ailemin yanına geldim ama evde her iş bana bakıyor yani yemek, bulaşık temizlik cumaya hemen gitme kararı aldım, biletimi aldım. Ama annem daha fazla temizlik yapmamı istiyor bir yanım yap diyor ama bir yanım da yapma zaten senin ayrı bir evin var ve çalışıyorsun buraya biraz da olsa dinlenmeye geldin diye. Kararsız kaldım, borcum olmasa geziye gidecektim ama bir daha ne yapsam bilmiyorum annem ben gelince daha da salıyor ev işleri bana kalıyor yoruluyorum ona da acıyorum ne kadar evi temizlesem de annem hiç düzenli ve temiz değil malesef eski haline geri geliyor , ben de bu yaşta malesef bel fıtığı var. Vicdan yapıyorum açıkcası.

Kızlar ara tatilde ailemin yanına geldim ama evde her iş bana bakıyor yani yemek, bulaşık temizlik cumaya hemen gitme kararı aldım, biletimi aldım. Ama annem daha fazla temizlik yapmamı istiyor bir yanım yap diyor ama bir yanım da yapma zaten senin ayrı bir evin var ve çalışıyorsun buraya biraz da olsa dinlenmeye geldin diye. Kararsız kaldım, borcum olmasa geziye gidecektim ama bir daha ne yapsam bilmiyorum annem ben gelince daha da salıyor ev işleri bana kalıyor yoruluyorum ona da acıyorum ne kadar evi temizlesem de annem hiç düzenli ve temiz değil malesef eski haline geri geliyor , ben de bu yaşta malesef bel fıtığı var. Vicdan yapıyorum açıkcası.
Tatillerde bende gider genel temizlik yapardım hep. Baba evim çok büyük ve iki katlı olduğu için annem ne kadar uğraşsa da yetemezdi çoğu kere. Çünkü çalışan kadındı.
Annem bana boşver tatildesin deyip börek çörek yedirmenin derdindeydi ama benim yükselen başak ......loading 🙂↔️

Sonuçta kendi evinizde de olsanız yemek yapacak bulaşık toplayacak çamaşır katlayacaktınız bence annenizin biraz sizden beklemesi onun için normal bir davranış. Eviniz 7+1 değilse her gün temizlik olmaz ki anne hadi kalk bi hava almaya çıkalım deyin dikkatini dağıtın. Yemeği de yaparken 2 günlük yapın böyle böyle boş günler yaratırsınız.

Ama annem daha fazla temizlik yapmamı istiyor bir yanım yap diyor

annem ben gelince daha da salıyor ev işleri bana kalıyor yoruluyorum

ne kadar evi temizlesem de annem hiç düzenli ve temiz değil malesef eski haline geri geliyor

Anneniz kendine başka bir köle izaura bulsun.
Ne demek bu yaşta fıtık sahibi olmuş kızımı işe zorlamak?!
Çok acımasızca, bir de siz ona acırken bunu yapması haksızlık.
Annenize merhamet, size de sağlıklı sınırlar lazım

Anneniz kendine başka bir köle izaura bulsun.
Ne demek bu yaşta fıtık sahibi olmuş kızımı işe zorlamak?!
Çok acımasızca, bir de siz ona acırken bunu yapması haksızlık.
Annenize merhamet, size de sağlıklı sınırlar lazım
Ben gelince tamemen bana bırakıp yatıyor ben anne sen de yardım et deyince kötü oluyorum bilmiyorum bazen hiç aile evine gelmek istemiyorum bu işlerden dolayı ev çok dağınık annem sadece yatıyor ilk gün bir şeyler yapıyor sonra hep yatıyor benim de sinirlerim bozıluyor evet tabiki yapacağım ama her şey ben de 4 kişiyiz küçüklükten beri ev işlerinin bana atılmasından artık yoruldum

Temizlikçi birini çağırıp dip köşe temizletin sonrası zaten günlük iş tabi siz istiyorsanız.

Bana çok normal geldi. Senede 1-2 kere anne evi temizlemekten ne olacak ki. Hayır duasını alırsınız
Ben her geldiğimde bulaşık vs yaparım temizlik de ama biraz da sadece dinlenmek istiyorum yani ev çok dağınıl annem buraları düzenle diyor ama temizlesem de düzenlenen de aynı. Çünkü benim arkamdan kimse o evi düzenlemiyor

Temizlikçi birini çağırıp dip köşe temizletin sonrası zaten günlük iş tabi siz istiyorsanız.
Nasıl diyeyim bizimkiler de istifi ilik de var anne temizlikçi tutatlım diyorum bizim evi temizlemez çok eşya var diyor onu da istemiyor artık eve çok gelmeme kararı aldım

Tatillerde kendi evinde kalarak ve gelmeyerek problemi çöz kurtul 😁

Şu şarkı aklıma geldi:

Erkek olsaydınız yapacağınızdan fazlasını yapmayın. Erkek kardeşiniz varsa eminim böyle yüklenmiyorlar ona.

Evet malesef erkekler yapmıyor bugün pencere sildiirecekti annem yemek bulaşık ev süpürme derken yoruldum dedim kardeşim silsin en sonunda ona sildirdi . Onlar yoruluyor ben nedense öyle bir hakkım yok. Küçüklükten beri benim hizmetli önlüğüm var bu hayatta herkes beni öyle görüyor galiba

Nasıl diyeyim bizimkiler de istifi ilik de var anne temizlikçi tutatlım diyorum bizim evi temizlemez çok eşya var diyor onu da istemiyor artık eve çok gelmeme kararı aldım
Annene Allah uzun ömür versin ama benim ruhumu bunaltiyor çözüme bahane sunmak. Çok eşya varsa anne sen artık yapamıyorsun azaltalim desen de değişmeyecek durum. Sen de kısa kısa gel git🥹

Evet malesef erkekler yapmıyor bugün pencere sildiirecekti annem yemek bulaşık ev süpürme derken yoruldum dedim kardeşim silsin en sonunda ona sildirdi . Onlar yoruluyor ben nedense öyle bir hakkım yok. Küçüklükten beri benim hizmetli önlüğüm var bu hayatta herkes beni öyle görüyor galiba
Anneniz de olsa kimsenin sizi kullanmasına izin vermeyin. Özellikle de evlat ayrımı yapıyorsa. Bizim ülkemizde anne babanın evin işlerini kızlara yüklemesi ama oğullarını şımartması çok normal görülüyor ama değil.

Ben de annemin evine gittiğim zaman tabiki elimden geldiğince bir şeylere yardım ederim, o çok ayrı konu ama. Sizin annenizinki bana biraz yanlış anlamayın ama kullanmak gibi geldi. Sonuçta siz de hava değişimi için gelmişsiniz. Hep siz hep siz olmaz ki
Ben zaten her şeyi yapıyorım yaz tatilinde evi dip köşe yaptım her gün yemek bulaşık bendeydi. Şimdi bulaşık yemeğe yardım etme vs hepsini yapıyorum ama kendisi hiç düzenli değil ben cuma günü gideceğim ama son ana kadar iş yaptırma derdinde. Kızım sen orda yoruluyorsun biraz dınlen vs dediğini hiç duymadım şimdiye kadar

Anneniz de olsa kimsenin sizi kullanmasına izin vermeyin. Özellikle de evlat ayrımı yapıyorsa. Bizim ülkemizde anne babanın evin işlerini kızlara yüklemesi ama oğullarını şımartması çok normal görülüyor ama değil.
Kesinlikle artık bunun farkına vardım ve gerçekten çok yıprandım. Tatillerde geç gelme kararı aldım çünkü küçüklüğümden beri ev temizleme, bulaşık bıktım.

Ben zaten her şeyi yapıyorım yaz tatilinde evi dip köşe yaptım her gün yemek bulaşık bendeydi. Şimdi bulaşık yemeğe yardım etme vs hepsini yapıyorum ama kendisi hiç düzenli değil ben cuma günü gideceğim ama son ana kadar iş yaptırma derdinde. Kızım sen orda yoruluyorsun biraz dınlen vs dediğini hiç duymadım şimdiye kadar
İste bu bana göre doğru değil

Bazıları oh annemin evine gidip biraz da olsa dinlenicem der mesela ben on kat yorulup öyle giderim çalıştığım yere. Çünkü annem çok iyi vicdan yaptırır bana ben de o vicdan azabından kurtulmak için deli gibi yaparım sonra sinirlenirim

X