• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev işi yapan erkek

KahveCekirdegi7

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2022
2.681
1.074
63
31
selam kızlar,

Öncelikle depremden etkilenen illerde yaşayan tüm üyelere geçmiş olsun allahım bir daha böyle bir felaket yaşatmasın. Konuma gelecek olursak kocalarınızın evde ev işi yapma yada yardım etme düzeyleri nedir? Bir erkek karısından daha fazla ev işi yapar mı yada yapma ihtimali nedir? Bu onun için bir süre sonra yorucu bıktırıcı bir hale gelir mi? Birde eviyle aşırı ilgilenen erkeklere bakışınız nasıl. Mesela ev market alışverişinde alınacakları listeleyen planlayan. Karısına haftasonu karısı demeden hadi evi temizleyelim deyip temizliğe girişen. karısı sofrayı kurduysa yedikleri zaman tamam sen içeri git deyip masayı kaldıran tencereleri yıkayan. geçe çalıştırılan bulaşık makinesini sabah eşi uyurken kalkıp boşaltan yada çamaşırları asan. böyle erkekler var mı yoksa hayal mi? Birde böyle erkekler karısının işine düzenine fazla karışan tipler mi olur can sıkıcı mı olur görüşlerinizi merak ediyorum. İyi günler hepinize.

selam kızlar,

Öncelikle depremden etkilenen illerde yaşayan tüm üyelere geçmiş olsun allahım bir daha böyle bir felaket yaşatmasın. Konuma gelecek olursak kocalarınızın evde ev işi yapma yada yardım etme düzeyleri nedir? Bir erkek karısından daha fazla ev işi yapar mı yada yapma ihtimali nedir? Bu onun için bir süre sonra yorucu bıktırıcı bir hale gelir mi? Birde eviyle aşırı ilgilenen erkeklere bakışınız nasıl. Mesela ev market alışverişinde alınacakları listeleyen planlayan. Karısına haftasonu karısı demeden hadi evi temizleyelim deyip temizliğe girişen. karısı sofrayı kurduysa yedikleri zaman tamam sen içeri git deyip masayı kaldıran tencereleri yıkayan. geçe çalıştırılan bulaşık makinesini sabah eşi uyurken kalkıp boşaltan yada çamaşırları asan. böyle erkekler var mı yoksa hayal mi? Birde böyle erkekler karısının işine düzenine fazla karışan tipler mi olur can sıkıcı mı olur görüşlerinizi merak ediyorum. İyi günler hepinize.
Böyle erkekler var
Ve hatta iyi ki varlar
Ev kiminse evi temizlemek ev işleri yapma sorumluluğu da onun
O yüzden ev işi sadece kadının değildir.

selam kızlar,

Eşim de ben de çalışıyoruz. Mesela bu sabah evden çıkmadan bulaşık makinesini çalıştırdım. Eşim dizecek. Ne zaman sofra kursam birlikte toplarız. Ben yorgun olunca sen otur ben yaparım dediği de oluyor. Yemek yapmaya üşendiğim zamanlar yemek de yapar. Evi de süpürür. Sağ olsun bizde böyle şeyler ortak yapılıyor. Tabii ki her halükarda ondan daha fazla şeyle ilgileniyorum ama yine de birçok şeyi yapar. Yetiştirilme tarzıyla alakalı olabilir.

Böyle erkekler var
Ve hatta iyi ki varlar
Ev kiminse evi temizlemek ev işleri yapma sorumluluğu da onun
O yüzden ev işi sadece kadının değildir.
bu ara evli arkadaşlarımın yakındığı dertler bunlar, hiçbirinin eşi evde iş yapmıyormuş sofra kurulumuna yardım etmiyormuş falan. bir arkadaşım 3 aydır sıkı bir eğitime gidiyor bir yandanda çalışıyor bu sebeple evde yemek yapmaaya fırsatı olmamış annesinden falan almış hep. bende dedimki eşin hiç yapmadı mı ufak tefek bile olsa. yok dedi. etrafımda pek yardım eden evi kadından çok düşünen erkek göremedim. ama bu erkeklerinde ev düzeninden temizlikten beklentileri ona göre oluyor sanırım çok bişey beklemiyorlar. temizlikten anlayan yardım eden evle ilgilenen adam sanki daha dört dörtlük istiyor

Böyle erkekler var. Biri babam hatta. Belki böyle söylenince çoğu kadının hayalini süsler ama biz çok şikayetçiyiz. Her işe karışır her şeye sırf kendi yapmak için baskı kurar. Avrupa Yakası dizisindeki Burhan Altıntop’un ev ekonomisi sahnelerini izleyince beni anlayacaksınız.

Benim rahat ettiğim düzen kadının daha baskın olması ve erkeğe karışmasını istediği kadarını yaptırması. Erkek de ev işi yapacak ama kadının müsaade ettiğini kadarına.

selam kızlar,

Bence boyle erkekler karisinin isine cok karisan tiplerdir. Ben su an calismiyorum yinedr her isi beraber yapariz ben sofrayi kurarsam o kaldirir ben supurursem o siler bazen yemekleri o yapar vs. Ama kendi basina camasir asim evin eksik listesini hazirlim demez bazi islere ozellikle karisinca sinir oldugumu bilir karismaz. Mesela bir isi benden iyi bildigini ima edip soyle yapsan daha iyi dediginde de sinir olurum belki gercekten daha iyi biliyodur ama yinede karismasi beni huzursuz eder bir iki kere yapti kizinca birakti. Biraz sinir bozucu geliyor bana her ise karismasi. Cocugu olup calisan kadin icin bu degisebilir tabi kisiden kisiye degisebilir birsey. Siz nicin sordunuz esiniz boyle mi?

Öncelikle kadın işe 'yardim' gözüyle bakmamali. Adam o evde yaşıyorsa elbet bazı görevleri olması lazım.
Benim babam ağır bir işte çalışıyor,annem ev hanımı. Ama makinanin ötme sesini duyarsa çıkartır çamaşırları asar. Ya da çamaşırlarin kuruduğunu düşünüyorsa balkondan alır sepete koyar.
Perde yikandiysa boyu uzundur çıkar asar.
Eve geldiğinde yemek yoksa menemene girişir.
Hiç de anormal karşılanmaz yani, "woaaww ne yaptın" demeyiz. O da evin bir bireyi, tabii ki eve yardımcı oluyor diye düşünürüz.
Eski sevgilim de benim temizliğimi sevmezdi, o yüzden yemeği ben yapardım temizliği o yapardi,böyle bir iş bölümümüz olmuştu. Sonra yemeği hep yakıyorum,her yere yağ sicratiyorum diye yemek yapmami yasakladı,dışardan yemeye başladık 😂😂
Onla evlenmiş olsaydım da dolap içi duzenleme ,silme supurme falan,böyle bir gorev alırdım kalanını o yapardı heralde .
En onemli olan şey bence yardım değil iş bölümü gözüyle bakmak olaylara

Ben çalışmıyorum, eşimin stresli bir işi var.
Ütü onda, sabah geç gidecekse kahvaltı hazırlama onda, haftada birkaç kere yemek yapar. İkiz bebeklerimiz olduğu için gece bebeklerden biriyle yatar, bez sızması ya da uyumama durumu olursa beni rahatsız etmez. Çocuklar yere bir şey döktüyse süpürür.

Çocuklardan önce komple temizliği beraber yapıyorduk. Sonuçta beraber kirletiyoruz, lütuf değil üstüne düşeni yapıyor diye değerlendiriyorum.

He evet, yardım ettiği şeyler konusunda bazen karışabiliyor ama rahatsız etmiyor bu durum beni.

benim eşim eder. tüm market ve pazar alışverişini yapar. her akşam benden erken geldiği için sofrayı hazırlamaya başlar, çocuğu doyurur. bulaşık makinası doluysa boşaltır, çamaşır varsa katlar, asar vs. her akşam bulaşıkları ben yıkıyorsam o evi süpürür, ben evi süpürüyorsam o bulaşıkları yıkar. sabahları oğluma kahvaltıyı eşim hazırlar. evde dağınıklık görürse toplar, dolapların içlerini vs toplar. biz her şeyi ortak yapıyoruz günlük işlerde. hiçbir şeye de karışmaz.

Eşim benden fazla yapmiyordur cunku çalişmayan taraf benim. Yani akşam yemeklerini hep ben yapiyorum bu durumda ve hafta içi işten gelmiş adama kalk bir şuralari süpür demiyorum.
Calisiyor olsaydim yardimci alirdik ya da tamamen ortak iş yapardik ve aksam yemeklerini sirayla hazirladik. Bundan bunalma sıkılma diye bir şey olamaz.

Eşimim yaptiği şeyler haftaiçiyse bulaşik makinasini bosaltir, kendi dagittiği seyleri kendi toplar, kendi gomlek, pantolon utulenecek ütüler. Kendi çayini, kahvesini yapar bana da yapar.

Haftasonu evdeysek kahvalti hazirlar bazen. (Bunu ikiye boluyoruz bazen) Benimle birlikte çamaşırlari katlar. 🤷 Ev supurur.
Buyuk temizligi birlikte yapariz ama buyuk temizlik dedigim şeyde sık sık olan bir şey değil zaten.

Bence boyle erkekler karisinin isine cok karisan tiplerdir. Ben su an calismiyorum yinedr her isi beraber yapariz ben sofrayi kurarsam o kaldirir ben supurursem o siler bazen yemekleri o yapar vs. Ama kendi basina camasir asim evin eksik listesini hazirlim demez bazi islere ozellikle karisinca sinir oldugumu bilir karismaz. Mesela bir isi benden iyi bildigini ima edip soyle yapsan daha iyi dediginde de sinir olurum belki gercekten daha iyi biliyodur ama yinede karismasi beni huzursuz eder bir iki kere yapti kizinca birakti. Biraz sinir bozucu geliyor bana her ise karismasi. Cocugu olup calisan kadin icin bu degisebilir tabi kisiden kisiye degisebilir birsey. Siz nicin sordunuz esiniz boyle mi?
evli değilim. bu ara evli arkadaşlarımın bu konular üzerine çok yakındıkları oldu bende zaten dört dörtlük yardım eden erkek yoktur gibi düşünüyorum.

Var bizim evde yaşıyor bir tanesi 😊
En sinir olduğu şey de benim çalışıyor olmam. Çalışma takıl gez toz diyor. Bu da benim en gıcık olduğum şey. Yanlış anlaşılmasın ben çalışmadığım dönemde de aynı derecede ev sorumluluğu üstlenirdi, sofra kurar toplar,makina yerleştirr,ütü yapar,perde yıkayıp asar kendi kendine,kimse ona demez gadi bunu yap diye. Alışveriş listesini benden ister ama,kendi bilmez ne lazımmış.

bu ara evli arkadaşlarımın yakındığı dertler bunlar, hiçbirinin eşi evde iş yapmıyormuş sofra kurulumuna yardım etmiyormuş falan. bir arkadaşım 3 aydır sıkı bir eğitime gidiyor bir yandanda çalışıyor bu sebeple evde yemek yapmaaya fırsatı olmamış annesinden falan almış hep. bende dedimki eşin hiç yapmadı mı ufak tefek bile olsa. yok dedi. etrafımda pek yardım eden evi kadından çok düşünen erkek göremedim. ama bu erkeklerinde ev düzeninden temizlikten beklentileri ona göre oluyor sanırım çok bişey beklemiyorlar. temizlikten anlayan yardım eden evle ilgilenen adam sanki daha dört dörtlük istiyor
Bu kişisel bir şey
Adam ataerkil düzende yetişmişse ve bunlar kadının görevi zihniyetinde biri ise yardım etmiyordur.
Ama o kadin da evlenmeden önce seçecekti
İnsan kendini ve zihniyetini az çok belli eder.
Kısacası ; ev işi yapmak kadın için de erkek için de çok normal şeyler.

Benim eşim sağ olsun, yorgunluktan ölse de, şantiye şantiye gezse de, eve geldiğinde kendi üzerine düşen sorumlulukları üstlenir. Yemekleri ben yapıyorsam, sofrayı beraber kurar ve kaldırırız, ben bulaşıkları hâllediyorsam, o etrafı süpürür, ben arkasından mop atarım. Haftalık temizlikte ütü yapar, ben evde yoksam yemek bile yapar. Bunlar meziyet değil, olması gerekendir. Babam da böyle bir adamdı, bizim için kahvaltı hazırlar, okula uğurlardı; çok güzel yemek yapardı. Babamdan da böyle gördüm, kocamdan da devam ediyor.

selam kızlar,

Vallahi böyle erkek benim çevremde hiç yok
Eşim yardımcı olur ama söylemeni bekler aklından bulmaz bulaşık makinesi boşaltsa zaten ben beğenmem onun yaptigini yani
Ben kendi adıma konuşayım ben şuan çalışmıyorum çocuklarıma bakıyorum eşim bütün gün işte 2 çocukla elimden geleni yapıyorum yapamadığım kaliyor eşimde ya yardım eder yada bırak kalsın der ama şöyle bir tipte var yardım etmeyen ama herseyin 4 4 luk olmasını bekleyen erkek tipi ona asla tahammül etmem

Mesela ev market alışverişinde alınacakları listeleyen planlayan. Karısına haftasonu karısı demeden hadi evi temizleyelim deyip temizliğe girişen. karısı sofrayı kurduysa yedikleri zaman tamam sen içeri git deyip masayı kaldıran tencereleri yıkayan. geçe çalıştırılan bulaşık makinesini sabah eşi uyurken kalkıp boşaltan yada çamaşırları asan. böyle erkekler var mı yoksa hayal mi?

Evdeki 2 kisi de calisiyorsa olmasi gereken bu zaten.
Benim babam da eşim de böyle. Sadece benim üzerimde olan tek iş wc-banyo temizliği. O da benim takıntımdan.

Böyle erkeklere bakışınız nasıl sorusunu garip buldum. Eşinin kölesi olmadığını bilen, yaşadığı ortamın temizliğinin, duzeninin sorumluluğunu alan yetiskin normal insan işte.
Temiz bir ortamda yaşayıp düzenli yemek yemek için başkasının sırtına yıkılan erkeklere ise parazit gözüyle bakıyorum. Biri yikayip eline vermese temiz donu ancak hayalinde görebilecek adamların kendisini yönetmesine izin veren kadinlara da hayret ediyorum.

Back
X