Ev isi kadinin gorevi mi ?

Valla her ise yetişebiliyorlarsa buyursun yapsınlar o da bir tercih benim evin şu an ki resmini çeksem aklınız oynar yapamıyorum yetemiyorum eşim 7 buçukta gelir yaptığım ancak yemek oda karnıbahar bakalım sevecek mi

Ahahha aynen benim ev valla, ben yemek de yapamayacağım eşime söyledim bişiler ayarla diye rapor hazırlamam lazım yarına iş için:)

Arkadaşlarına daha bulunduğumuz yüzyılın güncellemesi gelmemiş anlaşılan

Benim evde annem süpürür yerleri, babam siler. Annem yemeği yapar, babam salatayı yapar ya da sofrayı kurar. Bana bile yaptırtmıyorlar düşün yani karı-koca hallediyorlar çoğu şeyi. Kırk yılda bi toz almamı istiyorlar o kadar

Hı ama şöyle bi şey var, annem asla babama yemek yaptırtmaz. Beğenmiyo çünkü belki arkadaşlarınız da eşlerinin yaptığı temizliği vs beğenmediği için yapmalarını istemiyordur. Olabilir, kişisel tercih. Ancak ev işi kadının görevidir diye bir genelleme yapmak çok yanlış. Dilimizden bunları atmamız lazım...

"Gorev" kelimesi artik bu zamanda haddini asmiyor mu bu anlamda ?
Evet fazlasıyla hemde. Esim pek beceremez bu tarz seyleri o yuzden cok bulasmaz. Ama oda benim gorevim olarak gormuyo bunu. Yeri gelir eline supurgeyide alir yani. Arkadaslariniza sasirdim. Ben renklerinde ev isininde mesleklerinde cinsiyeti olmaz diye düşünüyorum.

Bişeyi merak ettim sende calisiyormusun ve duzeninize bayıldım bencede öyle olmalı ki o yetişen oğlunuz ilerde karisinada aynı şeyi yapsın onuda mutlu etsin ve oda öyle cocuk yetistirsin tebrik edyrm

İzlediğiniz program çok eski olmalı. Daily Mail’ın 7 Mart 2018’deki haberine göre İngiliz erkekleri günde ortalama 75 dakika (10 yıl önce 66 dk) ev işi yapıyorlarmış. Kadınlar ise ev işleri için 132 dk (10 yıl önce 133 dk) harcıyormuş.

Bahsettiğim haberin başlığı “Are men really doing 75 minutes housework a day? Britain's chaps pull their weight more with the chores... but still lag an HOUR behind women

Anlayamadim, esinin iki eli iki ayagi yokmu? Niye yapamazsin? Mutfaga girememesi korkunc. Yani yetiskin bir erkek ömür boyu baskalarinami muhtac yemek icin?
Bekarken hiç yapmamış Bi kaç defa zorladım mutfak altüst oldu

Bekarken hiç yapmamış Bi kaç defa zorladım mutfak altüst oldu
Canım sen de annenin karnında öğrenmedin valla böyle alıştırmayın adamları yaa, yapıcak yani atomu parçalamıyor sonuçta, yemek yapmayı sevmiyorsa temizlik yapsın bulaşıkları makinaya koysun ütü yapsın bişi yapsın yani, haa sen diosanki ben yaparım o da senin tercihin bacım:)

Annemde kalorifleri o sekildi yikiyor yilda bir fakat ben yapmiyorum. Ki bu cok uc bir nokta. Sorun kalorifler yikamak degil elbette. Ve kadinlar daha detayci degil. Öyle dayatiliyor. Kadinda röntgen gözler yok elbet. Sadece ideal gelin/es oynamak adina ve bir odun ile evlenilmis oldugunda kadinlar bu tür bahaneler kullanirlar.

Kadinlarin her yaptigini erkekte yapabilir ve yapmalida.

Yetiştirmeyle ilgili bence gelmiş kaç yaşına artık zor. Allahın iizniyl Erkek kız farketmez her şeyi öğretip yaptırıcam . Kendim için değil onlar için.

Kendi eşlerine istediklerini yapsınlar, kul köle olsunlar ama lütfen söyler misin öyle erkek yetirştirmesinler.. Biz çekiyoruz kızlarımızda çekmesin bu h.nzolardan..

Tabi ki ortak görevdir. O evde iki kişi yaşanıyorsa iki kişi iş yapmalıdır. Çocuklar için de aynı şey geçerli. Belirli bir yaşa gelmiş çocuk evde görev almalı.

Eşlerden biri çalışmıyorsa tabi yemek temizlik genelde ona kalır. Ama iki taraf da çalışıyorsa hem eve hem işe yetişmek hele de çocuk olduktan sonra mümkün değil.

Kendileri öyle düşünsün umrumda değil de, 2 gün sonra onun çocuklarıyla benim çocuklarım karşılaşacak. Ona üzülüyorum.

Bişeyi merak ettim sende calisiyormusun ve duzeninize bayıldım bencede öyle olmalı ki o yetişen oğlunuz ilerde karisinada aynı şeyi yapsın onuda mutlu etsin ve oda öyle cocuk yetistirsin tebrik edyrm
Evet bende calisiyorum
Tesekkur ederim , oglum konusunda ayrica hassasim onu tek basina yasayacak yeterlilikte yetistiriyorum , zaten onun kafasinda kadin isi , erkek isi diye bir ayrim yok , oyle bir ortamda yetismiyor

Mükemmel bir evlat yetiştirdiğinize eminim. Allah kızlarımızı böyle yetiştirilen evlatlarla karsilastirsin.

Bu bir görev değil bana göre. Evet yapılması gereken şeyler ama paylaşım da olmalı elbette.
Biz paylaşıyoruz. Paylaşmayı da geçiyorum dip köşe temizliği eşim yapar haftada 1. Ben açık açık beceremem diyorum ve çok da severek yapıyor. Bazen ütü yapıyor yeri geliyor tuvalet yıkıyor.
Bu bir görev değil. Paylaşım olarak görülmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…