evet, bence de. tıpkı erkeklerin eve para getirmesinin onun asıl görevi olması, kadının getirdiğinin sadece ek bi para bi katkı payı gibi görülmesi olayı...
Tabiki erkegin yaptigi is kadininkine benzemiyor ama yinede evde yardimci olamasi gerekir.
Bu çamaşır ve yemek işinde eşim de derleniyor ama bunu sağlamak için biraz aç ve atletsiz bıraktım. Söylemekle olmuyor, atletsiz kalınca, beyazları at istersen diyordum, ilk yıl zorlu bir süreçti, dibsi ve plancı olmak şartBayan da erkek gibi dışarıda çalışıyorsa erkek de ev işlerinde yardimci olmali ama malesef erkekler bu konuda bilinçli yetistirilmedikleri için bir evin düzeni, tertibi, sorumlulukları vs bunlarla çok da dertlenmiyorlar. yani erkekler yardimci olsa bile sorumluluğun çoğu malesef bayanda oluyor. mesela beyazlar hala yıkanmamış, kirli sepetinde, aksam makineye atıp bi yikatayim diye hic bir erkek dertlenmez ancak giyecek atleti kalmayinca fark eder ve "hayatim benim atletim kalmamimisss" der ya da yarin akşam ne yemek pişirsek diye anca kadinlar dertlenir. Erkeklerse kendilerine verilen görevi (ev süpürmek, balkon yikamak vs) yerine getirip köşesine çekilir.
Biz oğullarimizi bize yardim edecek ev işlerinde sorumluluk alacak sekilde yetistirelim...
Siz ikiniz de eşit mantıktasınız, onun için ortak yapabilirsiniz ama benim bir tanıdığım kalorifer peteklerinin içini ispirtolu suyla ayda bir yıkıyor, bunu hangi erkek yapar? Ben de yapmam gerçiNiye benzemez? Kadinlarda temizlik geni mi varda erkeklerde yok? Ben evlenene kadar hic ev isi yapmadim. Esimde öyle ve beraber evi temizliyoruz. Cogu ünlü ascilar erkek, ic mimamari bircok erkek var. Ev temizligi bide o kadar matah birsey degil ki ögrenilmesin.
çok iyiymiş yaaaBu çamaşır ve yemek işinde eşim de derleniyor ama bunu sağlamak için biraz aç ve atletsiz bıraktım. Söylemekle olmuyor, atletsiz kalınca, beyazları at istersen diyordum, ilk yıl zorlu bir süreçti, dibsi ve plancı olmak şart
yoo benim eşim gayet denetlenir hatta makineyi o doldurup çalıştırır genelde. Bence biz bazı şeyleri kabullenmeyince onlar da anliyor bazi seykeri.="ShinSeGi, post: 55218527, member: 721262"]Bayan da erkek gibi dışarıda çalışıyorsa erkek de ev işlerinde yardimci olmali ama malesef erkekler bu konuda bilinçli yetistirilmedikleri için bir evin düzeni, tertibi, sorumlulukları vs bunlarla çok da dertlenmiyorlar. yani erkekler yardimci olsa bile sorumluluğun çoğu malesef bayanda oluyor. mesela beyazlar hala yıkanmamış, kirli sepetinde, aksam makineye atıp bi yikatayim diye hic bir erkek dertlenmez ancak giyecek atleti kalmayinca fark eder ve "hayatim benim atletim kalmamimisss" der ya da yarin akşam ne yemek pişirsek diye anca kadinlar dertlenir. Erkeklerse kendilerine verilen görevi (ev süpürmek, balkon yikamak vs) yerine getirip köşesine çekilir.
Biz oğullarimizi bize yardim edecek ev işlerinde sorumluluk alacak sekilde yetistirelim...
Niye yapamasin ki? Dört kere yapamaz beşinci de başarır. Hayır yani bu adamlar tek kalsa açlıktan ölecek mi? Ya da gidip hep disardan mi yiyecek ne olduğu belirsiz yemekleri? Yanında bir kadın olmasa açlıktan ölecek, pislikten kokacak adamlar çok itici değil mi?="Sidelya4121, post: 55219268, member: 824103"]Yapamayacağı şeyleri bilirim istemem özellikle ben olmadan mutfağı düşünemiyorum yapamaz
Yardım olabilir ama
Yapamayacağı şeyleri bilirim istemem özellikle ben olmadan mutfağı düşünemiyorum yapamaz
Yardım olabilir ama
Benim babam da böyle, canım baban. Ondan daha aşağısına erkek demem.Bayildim arkadaslariniza ne kadar enteresan tipler
Ev isi evde yasayan herkesin isidir bunun cinsiyeti olmaz , ortak yasam alainda yasayan herkes is paylasimi yapar
Mesela bizim evde esim yemek yapar , yemektrn sonra cayi demler , oglum sofrayi kurar , ben alisverisi yaparim sofrayi kaldirir makinaya yerlestiririm vs vs
Kimse de kadin isi erkrk isi demez
Bu arada ben bunlari bu forumda dile getirince herkes sansli oldugumu soyluyor
O yuzden bu tarz yorumlara da simdiden cvp veriyim :) bunun sans ile ilgisi yok tercihlerle alakasi var , ben zaten hayata bakisi boyle olmayan adamla evlenmezdim ki evlenmedim de..
Hayatin yukunu beraber omuzlayacagim bir adami sectim evlilik icin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?