Ev hediyesi “çakmak,kilot,dezenfektan”

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir şok daha yaşadım şu an
Bir de bana sor. Bir de çeyizi kendi açıp gösterdi. Bak bu çok güzel mutlaka giy baban aldı ama gelinime sakladım diye. Paçalı donun yerini babydoller aldığını bilse keşke 😂 ama bilmiyor işte. Ne yapsın kadın dedim hiç bozmadım teşekkür ettim.🤗

El kızı ne ya bu yapılan en başta oğluna saygısızlık bacım kendine gel bence
Ben kendimdeyim anlaşılan o ki kayınvalidenizin tepkisinden sonra siz kendinize gelememişsiniz.Daha yeni evlisiniz nerede ne konuşacağınızı bilmezseniz daha çok başınız ağrır.Siz oğlunun eşi dahi olsanız öncelik birincil ailesindedir ve siz sonradan dahil olan el kızısınız.Bu gerçeğide hiçbir şey değiştirmez.

Ben kendimdeyim anlaşılan o ki kayınvalidenizin tepkisinden sonra siz kendinize gelememişsiniz.Daha yeni evlisiniz nerede ne konuşacağınızı bilmezseniz daha çok başınız ağrır.Siz oğlunun eşi dahi olsanız öncelik birincil ailesindedir ve siz sonradan dahil olan el kızısınız.Bu gerçeğide hiçbir şey değiştirmez.
Size bu gerçeği sağlam öğreten bir kv olmuş belliki.Neyse yorumun için sağ ol.

Ama bu oğluna yapılan saygısızlığı değiştirmez ki tmm ben el kızıyım peki oğlu?

Kızlar dün eşimin teyzesi ilk kez evime geldi yeni evli sayılırız.Gelirken ev hediyesi olarak 1 adet dezenfektan 5 adet çakmak ve birkaç tane alt iç çamaşırı getirmiş.Fakat ben bunların yardım paketinin içerisinden çıktığını biliyorum ama teyzesi benim bildiğimi bilmiyor.Şöyle ki ben kısa süreli şok geçirdim kızlar evime ilk kez geleceği için çok güzel ikramlıklar hazırladım özendim açıkçası.Ne bileyim çakmak nedir ya başınıza böyle bir şey geldi mi diyeceğimde ilk ve tek örneğimdir bu konuda😂.Eşimle dalgasını felan geçtik.
Teyzesi normalde çok cimriymiş arkadaşlar.
Bugün kv ye gittik bu konu açıldı işte gülerek anlatıyoruz şok olduk felan diye,kv eşime bakarak ne bekliyordun ne yapacaktı dedi!Bende nasıl yani dedim evime ilk kez geliyor ve getirdiği şeye bak dedim resmen cimriliğinden ve sende savunma kardeşini dedim ama gülerek.Dönüp bana senin dayın ne getirdi dedi.(dayım evlenirken bana düğün hediyesi alamamıştı)Bunu yüzüme vurunca ben şok oldum kızlar bunu nasıl düşünüp söyledi aklım almıyor resmen içerisinde saklamış ve şak diye söyledi.Hediye meselesini görümcemede anlattım ve oda şok oldu insan utanır onu getirmeye teyzem aşırı cimri felan dedi gülüp geçtik.Ama kv gayet sert bir tepki verdi hiç beklemiyordum kızlar gülüp dalga geçeceğini düşünmüştüm.Bende o an sadece dayım geldiğinde hazırlık yapmamıştım kardeşin gelecek diye uğraştım dedim.O sırada kapı çaldı konu kapandı ama benim gözüme uyku girmedi kızlar insanların dediklerini çok takıyorum sizce hatalı mıyım lafını ettiğim için?
Evet
İnsanlarla dalga geçer dedikodu için ölür ağzınıza geleni söylerseniz böyle cevabını alır hazmedemezsiniz
Kayınvalidenizin mışıl mışıl uyuduğuna eminim, Allah rahatlık vermiştir, rahat durun da size de versin siz de uyuyabilin
Dayıya gelince laf yok teyze tü kaka. Ayrıca ister hazırlık yapın ister yapmayın kayınvalideye ne? Valla helal olsun takdir ettim kayınvalideyi böyle böyle adam eder sizi, insanlarla nasıl konuşacağınızı kimsenin aptal olmadığını dünyanın etrafınızda dönmediğini herkese dil uzatamayacağınızı öğretir

Evet
İnsanlarla dalga geçer dedikodu için ölür ağzınıza geleni söylerseniz böyle cevabını alır hazmedemezsiniz
Kayınvalidenizin mışıl mışıl uyuduğuna eminim, Allah rahatlık vermiştir, rahat durun da size de versin siz de uyuyabilin
Dayıya gelince laf yok teyze tü kaka. Ayrıca ister hazırlık yapın ister yapmayın kayınvalideye ne? Valla helal olsun takdir ettim kayınvalideyi böyle böyle adam eder sizi, insanlarla nasıl konuşacağınızı kimsenin aptal olmadığını dünyanın etrafınızda dönmediğini herkese dil uzatamayacağınızı öğretir
Sen ne diyon be abla gözünü seveyim be abi😂😂😂

Kızlar dün eşimin teyzesi ilk kez evime geldi yeni evli sayılırız.Gelirken ev hediyesi olarak 1 adet dezenfektan 5 adet çakmak ve birkaç tane alt iç çamaşırı getirmiş.Fakat ben bunların yardım paketinin içerisinden çıktığını biliyorum ama teyzesi benim bildiğimi bilmiyor.Şöyle ki ben kısa süreli şok geçirdim kızlar evime ilk kez geleceği için çok güzel ikramlıklar hazırladım özendim açıkçası.Ne bileyim çakmak nedir ya başınıza böyle bir şey geldi mi diyeceğimde ilk ve tek örneğimdir bu konuda😂.Eşimle dalgasını felan geçtik.
Teyzesi normalde çok cimriymiş arkadaşlar.
Bugün kv ye gittik bu konu açıldı işte gülerek anlatıyoruz şok olduk felan diye,kv eşime bakarak ne bekliyordun ne yapacaktı dedi!Bende nasıl yani dedim evime ilk kez geliyor ve getirdiği şeye bak dedim resmen cimriliğinden ve sende savunma kardeşini dedim ama gülerek.Dönüp bana senin dayın ne getirdi dedi.(dayım evlenirken bana düğün hediyesi alamamıştı)Bunu yüzüme vurunca ben şok oldum kızlar bunu nasıl düşünüp söyledi aklım almıyor resmen içerisinde saklamış ve şak diye söyledi.Hediye meselesini görümcemede anlattım ve oda şok oldu insan utanır onu getirmeye teyzem aşırı cimri felan dedi gülüp geçtik.Ama kv gayet sert bir tepki verdi hiç beklemiyordum kızlar gülüp dalga geçeceğini düşünmüştüm.Bende o an sadece dayım geldiğinde hazırlık yapmamıştım kardeşin gelecek diye uğraştım dedim.O sırada kapı çaldı konu kapandı ama benim gözüme uyku girmedi kızlar insanların dediklerini çok takıyorum sizce hatalı mıyım lafını ettiğim için?
Ben böyle durumlarda empati yapmayı öneriyorum eşiniz sizin teyzeniz hakkında annenize eleştiri yapsa gülse dalga geçse anneniz ne hissederdi . Bir de insanların değiştiremeyeceği ve müdahale edemeyeceği şeyleri çok söyleme taraftarı değilim . Siz bunu söyleyince kayınvalideniz bişey yapamaz ki . Sizin karşınızda belli ki kardeşi adına mahcup olmuş ve üste çıkmak için sizin açığınızı laf etmiş .

Ben böyle durumlarda empati yapmayı öneriyorum eşiniz sizin teyzeniz hakkında annenize eleştiri yapsa gülse dalga geçse anneniz me hissederdi . Bir de insanların değiştiremeyeceği ve müdahale edemeyeceği şeyleri çok söyleme taraftarı değilim . Siz bunu söyleyince kayınvalideniz bişey yapamaz ki . Sizin karşınızda belli ki kardeşi
Ya öyle ben sınırımı aşmışım fark ettim buraya yazdıktan sonra her şeyden ders çıkarmak lazım işte bundanda çıkardım elbette ama olan oldu keşke olmasaydı.

Ne olacak??Ay sen kimsin bu nasıl konuşma kv değil sen borusun.
Ben benim, sen kimsin!? Kimseyle dalga geçmeye hakkın yokk. Teyzenin getirdiği hediyeleri hiç getirmemiş sayıp susman gerekiyo anladın mı? Yok susmicam diyosan wp durum'da yap ki için rahat etsin. Ay derde gel kadının gönlünden o kadar kopmuş! Evine ilk geliyo diye hediye getirmek zorunda mı? Haraç keser gibi! Düğünüm var hediye, evime ilk geldi hediye, zartladım hediye zortladım hediye! işinize bakın.

Aile içinde konuştuk yani.Normalde durumları çok iyi bence bunu yapması terbiyesizlik anlam verebildiniz mi getirdiği şeylere cidden
Terbiyesizlik teyzenin yaptığı değil sizin yaptığınız
Ne yapmış kadın dötündeki donu çıkarıp vermediya size neyi lâyık gördüyse onu getirmiş
Benimde amcamın evlendiğimde durumu çok kötüydü, hediye takamayacak veremeyecek durumdaydı, kendi elleriyle çiçek dikti düğün hediyesi bana kocaman bir saksıya, veremeden de rahmetli oldu, birşey yapmak isteyene yol çok illa para gerekmiyor
Karı-koca konuştunuz dalga geçtiniz yetmedi görümceyle konuştunuz yetmedi kayınvalideyle konuştunuz ağzınızın payını verdi ama yine yetmedi şimdi de burada konuşuyorsunuz, yarın ana haber bültenine de çıkıp konuşacak mısınız? Valla kadın nasıl hamle yaptıysa içiniz bir türlü soğumuyor çok komiksiniz ya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X