ev hanımlığının e sinden anlamamak..

homesweethome3

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2013
2.994
1.324
36
25 yaşındayım bu yaşa kadar yaptıgım tek şey okulda başarı kazanmak ve gezmek eglenmek oldu..Şuan 3.sınıftayım ve kısmetse okul bitince evlilik düşünüyorum ama ben hiçbişey bilmiyorum kızlar..ne yemek ne çamaşır evle ilgili herhangi bişey hiçbişey anlamıyorum..Erkek arkadaşımda aksine çok bilgilidir güzel yemekler yapar banada mutfaga gir diyip duruyor..Nasıl yapsam nerden başlasam önerileriniz neler evlenince rezil olmaktan korkuyorum

Temizlikte bir şey yok ki ya :)

Yemekleri de internetten tariflere bakarsın. Önce baka baka yaparsın, zaten talimatları veriyor sonra zaten elin alışınca bakmadan da yapmaya başlarsın.

Herkes annesinin karnında öğrenmiyor.
Rahat ol. Hele sen bir evlen... Gerisi gelir.
Yapa yapa öğrenirsin. Bir sürü site var. Takip edersin. Tek ihtiyacın olan el becerisi. :))))

Ben de bir şey bilmezdim hemde hiç bir şey :)) annem nişanlıyken gel yanıma yemek öğren derdi kaçırdım :) kendi evine girince insan yapmak istiyor zaten :) zamanla alışıyorsun zorlanacağını sanmam :)

Canım hele bi ev hanımı ol otomatik moda girersin sanki ananın karnından öle doğmuş gibi geliyor elinden

Önce internetten bakarsın ölçüleriyle tarifleri var,sonra o ölçülerede gerek kalmaz herşeyi göz kararı yaparsın.

bence kesinlikle öğren bilgili ol bu işlerde cidden rezil olursun benim arkadaşım hemşire okumakla geçti ömrü sonra evlendi hiçbirşey bilmiyordu düşün annesi bize bi bardak çay yapıp getirmedi evlenicek diyordu, neyse evlendi bizi davet etti 4 kız evine gittik baktık hala hiçbişey hazır değil, akşamdan yaş pasta gibi bişey yapmış sadece od iğrençti tadı, geldik hala mutfakta bişiler yapıyo hangi yemeğe hangi tencereyi kullanacağını bilmiyor , aç gelmişiz baktık olmayacak girdik mutfağa biz yaptık herşeyi sonra oturduk yedik, kayınvalidesi iş yaptırıyormuş kız bilmiyor ya oturtmuş zorla börek açtırmış diğer gelin ev kızı tabi becerikli bizim ki çok utanmış, bence her şekilde kendini geliştirir mahcup olma kimseye yemek kurslarına gidebilirsin ama elin yatkın olsun herşeye.

Temizlikte bir şey yok ki ya :)

Yemekleri de internetten tariflere bakarsın. Önce baka baka yaparsın, zaten talimatları veriyor sonra zaten elin alışınca bakmadan da yapmaya başlarsın.
temizlik bulaşık onlarda sıkıntı olmaz herhalde :) ama yemek baya sıkıntı olcaga benziyo benim için inşallah dedigin gibi olur:/

Evlenince öğrenirsin :) yapa yapa pratikleşir sen bile şaşarsın :)
inşallah ya becerikli hatunlara hep özenmişimdir :)
Herkes annesinin karnında öğrenmiyor.
Rahat ol. Hele sen bir evlen... Gerisi gelir.
Yapa yapa öğrenirsin. Bir sürü site var. Takip edersin. Tek ihtiyacın olan el becerisi. :))))
işte bende olmayanda o malesefki:))) keşke annem gibi olabilseydim hep ona güvendigim için hiçbişey ögrenemeden geldim bu yaşa :)

Ben oyle aynıyım ama diyorum ki basa gelimce yapılır heralde
son çaremiz o zaten :)

Bende ev hanımlığından bihaberlerdenim. Okul hayatıma ek olarak öğrenmek de istemedim açıkçası. 2 yıldır erkek arkadaşımla aynı evi paylaşıyoruz üniversite sondayım. Ben kendisine en başında söyledim ev hanımlığı bana göre değil yapamam diye kabulümsün dedi. Yemekleri o yapar, bulaşıkları o yıkar, evi de genel olarak beraber temizleriz. O meraklıdır böyle şeylere. Hayır yapmaya kalksam herşeyi mahfediyorum zaten. O yüzden bir işe elimi uzatmayayım diye özellikle tembih eder bana aman sen yapma diye Ev hanımı olmam, olamam, olmak da istemem. 2 senedir kartlarımı fazlasıyla açık oynadım ben seni böyle seviyorum diyor. Bizde böyle, istemezse de kendi bilir otururum anamın dizinin dibinde

Sen en sonunda nazar edeceksin :)))

Ben de hicbisey bilmiyodum sevgilimle birlikte yasamaya baslayali 1 yilda ogrendim tum yemekleri... zor degil yani muhakkak ogrenirsin dert etme...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…