ev hanımlığı tabi ki kabus değil..
hatta kıymetini bilene bence çok da güzel bir şey..
bir bayanın kendine,eşineiçocuklarına ayıracak vakti olmasından daha güzel ne olabilir ki?
ben tan 8 yılımı üniversite okumaya verdim.
öncekileri saymıyorum bile.
iki üniversite okudum.
ama bunları bir statü kazanmaktan ziyade,üniversite yaşamını tatmak,ailemden uzakta iadre edebilmeyi öğrenmek vs gibi çeşitli sebeplerden yaptım.
şimdi çalışmıyorum ve evimdeyim.
ve yıllarca yapamadığım,daha doğrusu yapmaya vakit bulamadığım bir çok şeyi yapmak ve daha da önemlisi kendimi keşfetmek için birçok zamanım oluyor.
öyle güzel ki...
ülkemizdeki ev hanımı tabusunun yıkılması lazım bence.
ev hanımı diyince abuk subuk ev gezmelerine giden,günlerden ve dedikodudan,ev işinden kendini alamayan bir imaj çizilmeye çalışıyor.
ha böyle olan yok mu?
tabi ki var.
işte benim kabus olarak gördüğüm ev hanımlığı budur.
bu herkese göre değişir tabi.
ama neden bunca zamanı olan bir kadın kendini geliştirmekten,daha fazla okumaktan,belki değişik el sanatları edinmekten,üretken olmaktan,eşini ve çocuklarını daha fazla memnun etmekten ve arkadaşlarıyla daha doyurucu ve tatmin edici şeyler yapableceği aktivitelere katılmaktan vs uzak kalsın.
ve bunca değerli seyi kaybetsin..
ama ne yazık ki son yıllarda bayanların da üniversite okuma olayı ülkemizde yaygınlaştığından beri çalışmayan kadına garip gözle bakılıyor.
anlamak mümkün değil bana göre bu mantığı.
herşey insanın kendi elinde..
kimi kendini çalışarak mutlu hisseder,kimi de çalışmaktan ziyade başka şeylere vakit ayırarak..
ama önemli olan yaptığımız şeyi başkaları ne der,çalışırsam şu gözle bakarlar,çalışmazsam bu gözle bakarlar mantığından uzak yapmak bence..
uff cok konuştum ama yazdıkça yazasım geldi -tatlicadiarzu-
oncelıkle herkese merhaba
hanımlar bu baslık ozellıkle dıkkatımı cektı ve okumak ıstedım yorumları.sebebıne gelınce su an ben de calısmıyorum ama elımden geldıgınce bu duruma uyum saglayıp nasıl olumlu hale getırebılırım dıye fıkırler uretmeye calısıyorum.sızden gelenlerı okumak da benı dusundurdu.ne kadar farklı yaklasımlar olabılecegını gordum ve yıne aynı sonuca vardım.ne yasadıgımız degıl nasıl yorumladıgımız onemlı.ozellıkle fatıma zehra arkadasın dedıklerını zevkle okudum .ne guzel bakıs acısıyla tanımlamıs ev hanımlıgını.
Canım 2 üniversite arkadaş bitirmiş ben değilkaydirigubbakcemile3 Ben arkadaşın ev hanımları hakkındaki fikrine katılıyorum...83 papatya 2 üniversite bitirdin ve çalışmıyorsun,çok yazık,ilerde inşallah pişman olmazsın.
Canım 2 üniversite arkadaş bitirmiş ben değilkaydirigubbakcemile3 Ben arkadaşın ev hanımları hakkındaki fikrine katılıyorum...
Yani ev hanımı paspal cahil,sabahtan akşama kadar dizi tv vs. izleyip kendini geliştiremeyen,
yetersiz insan değildir diye düşünüyorum ve arkadaşta bunu çok güzel dile getirmiş....
hayatımda hıc calısmadım cunku baskasının emrı altında yasamak bana gore degıl
bekarken sosyal hayatım cok aktıftı bır gunumu dahı evde gecırmezdım
arkadaslarımla gezerdım toplantılar yapardık
evlendım ve eve kapandım 2 senedır hayatım zındana dondu
cunku yasadıgımız yerde hıc kımseyı tanımıyorum butun aılem cevrem ıstanbulda
ama artık karar verdım ve arastırmaya basladım burada cesıtlı kursların oldugunu ogrendım kadın kollarının toplantılarının oldugunu duydum ve en kısa zamanda gıdıp başvuracagım
bu boyle devam etmez cevre edınmem gerek psıkolojım cok bozuldu
ev hanımlıgı bana gore degıl butun gun evde oturup esımın ısten gelmesını dort gozle beklemekten sıkıldım artık
sana tüm benliğimle katılıyorum ve yaşadıklarının aynısını bende yaşıyorum ve hayattan sıkıldım artık:1no2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?