Arkadaşlar Merhaba,
Ben bundan 3 sene öncesine kadar çalışan ve üreten bir kadındım. Ama oğlum olduktan sonra, bakacak kimse olmadığı için mecburen işten çıktım ve ev kadını oldum.
Allah'a şükür sağlıklı ve çok akıllı bir oğlum var. Ama inanın artık kendimi hiçbir işe yaramaz hissediyorum. Çocuk sahibi olmak, onu düzgün yetiştirmek ve anne olmak çok zor ama, ben çalışmakta istiyorum.
Eskisi gibi düzenli bir hayatım olsun, sosyal bir hayatım olsun, arkadaşlarım, çevrem olsun istiyorum. Artık o kadar bunaldım ki bütün gün aynı şeyleri yapmaktan. Çok içime kapandım. İçimden ne bir yere gitmek geliyor, ne birşey almak, ne de yapmak.
Arkadaşlarım buluşalım deyince bin türlü yalanlar uydurup gitmiyom. Çünkü kendimi çok ezik ve dışlanmış hissediyorum. Sanki hayatın bir yerinde kaldım. Önceden kendine çok güvenen bir kadındım, güçlüydüm, kendimi ezdirmezdim ve haksızlıklara karşı savaşırdım.
Şimdi kendine güveni olmayan, ezik, deyim yerindeyse Kafasına vur, ekmeğini elinden al.. bir kadın oldum.Kendime olan güvenim sıfır oldu. Bankaya bile gittiğimde çekinerek gidiyorum.
Çalışan, kendine bir düzen kurmuş ve kendine güvenen anne ve kadınlara o kadar imreniyorum ki anlatamam.
Ben de sabah çocuğumu kreşe bırkaıp işime gitmek istiyorum. Ben de akşamları koşturarak evime gelip yemek hazırlamak istiyorum. Ben de akşam işten sonra ki vaktimi oğlumla ve eşimle kaliteli bir şekilde geçirmek istiyorum. Akşamları çocuğumla eşimle bir alışveriş merkezine gitmek istiyorum.Artık insan içine karışmak istiyorum. Hafta sonları evde iş yaparak değil, arkadaşlarımla ve ailemle birşeyler yapmak istiyorum.
Kısacası ben artık eskisi gibi kendine güveni olan, hayatını düzene koymuş ve mutlu bir kadın olmak istiyorum. Ben koşturmaya, çalışmaya, didinmeye razıyım. Yeter ki hayatıma kaldığım yerden devam edeyim.
Acaba ben mi çok abartıyorum, yoksa çalışırken anne olup birden eve kapanan bütün kadınlar aynı düşünce de midir?
Bu konuda ki fikirlerinizi benimle paylaşır mısınız?