Ev Hanımlığı Kabus mu?

Teknolojinin gelişmesi ev hanımlarının yükünü azaltmıyor. Çünkü bu sefer de beklentiler yükseliyor. Eskiden otomatik makinalar yoktu ama bu kadar hijyen saplantısıda yoktu. Sürekli temizlik çıtasını yükseltiyorlar. Reklamlar kadınları sürekli bu yönde kışkırtıyor. komşun yapınca sen de yapmak zorunda kalıyorsun. Hem şimdi daha çok eşya var bu da daha çok temizlenecek şey demek.

Örnek vermek gerekirse eskiden halılar nasıldı bir düşünün. Şimdi bütün halılar beyaza yakın renklerde... İki çocuklu bir kadınım ömrüm halı silmekle geçiyor. O kadar mağaza dolaştım. Kir göstermeyecek kullanışlı kolay temizlenen halı bulamadım. Hepsi krem tonlarında...

ne kadar suredir calismiyorsun? kısa zaman sanırım, uzun bi zaman gecsin tekrar lutfen yaz duygularini merak ediyorum

1.5 seneyi geçti canım..
muhtemelen sıkılacağımı düşünenlerdensin.
ama zaman geçse de pek bir şey değişeceğini sanmıyorum.
hem demiştim herkes farklı şekillerde mutlu olur diye.....şakkıdı

niye kabus olsun ki,birçok çalışan kadının rüyası bu... yaratıcı,aktif,akıllı bir kadın her ortamda kendini gösterir.. bi ev hanımını ise, işe yaramaz olarak değerlendirmek ahmaklık olur...

ev hanımı demek evde oturup her gün temizlik pasta börek yemek yapmak deil bence canım ne isterse onu yaparım eşim de anlayışlı çünkü çalışmama mı oda istedi böyle çok mutluyum allahım bozmasın
çalışırken hiç bişeye vakit ayıramıyodum şimdi herşey için çok vaktim var hele gezmeyi süslenmeyi seven bi insan olarak bol vakit buluyorum bunlara ...

Ben yaklaşık 5 aydır çalışıyorum daha önce evde oturuyodum evde otururken evde çok sıkılıyodum şimdide çalışmak zor gelıyo hem ev işi hem iş çok yoruluyo insan bide şimdi çocucum yok çocuk olunca daha zor olucak herşey.Yanı her ikisinde de zor yönleri var Allah hepimize kolaylık versin ne diyelim

bencede kabus değil aksine harika birşey çalışan bayanlar için durum değişiyor aslında iş ev yemek temizlik çocuk hepsini birarada yürütmek zorunda kalıyoruz bence asıl kabus olan bu durum çalışırken dışarda olan işlerin için izin alman çok zor oluyor kendine yeterince zaman ayıramıyorsun işin aslı ev hanımlarına göre daha çok yıpranıyoruz sürekli koşuşturma ve hayatımız dakikalarla sınırlı Allah çalışan yada çalışmayan tüm arkadaşlarımıza sağlık huzur ve kolaylık versin herkese sevgilerrrrrrrrrrrrr

ben çalışıyorum ve çalıştığım zaman gerçekten de hayatım daha düzenli yiriyor,yemeğimi,işimi daha düzenli yapıyorum,kendime daha çok bakıyorum...ama özellikle yaz tatili gibi uzun tatillerde hiç bi işimi yetiştiremiyorum,vakit bol olunca bugün yaparım,yarın yaparım diye erteleyip duruyorum...ama çalışırken vaktiniz sınırlı oluyor ve daha düzenli olmak zorunda kalıyorsunuz...pek çok öğretmen arkadaşımdan da aynısını duyuyorum,yaz tatilinde daha pasaklı oluyoruz diyorlar...
ev hanımlığı çalışan bayanlara genellikle çok cazip gelir...istediğin saate kadar uyumak,evde olmak,iş yerinin stresini yaşamamak,rahat rahat temizlik-yemek v.b yapmak,gezmek açısından avantajlı görünür...ama yapılan araştırmalara göre depresyona giren insanların büyük çoğunluğunu ev hanımları oluşturuyormuş...bir süre sonra her şey rutine dönüşüyor ve kadınlar ister istemez sıkılıyor,dediğiniz gibi her gün gezme tozma da olmaz...insan sıkılr bence de...
siz gün boyu evde sıkılırsınız,akşam olsa da kocamla dışarı çıksam diye beklersiniz,o ise çok yoruldum eve gidip dinlensem diye bakar...beklentiler de uymaz yani...benim öyle oluyordu,bilmiyorum...
bi de gerçekten evhanımlarından beklentiler daha yüksek oluyor...bütün gün evde ya,evi hep temiz olmak zorunda,yemekleri çok çeşitli ve güzel olmak zorunda gibi...ama çalışan insana daha çok müsamaha gösterilir,evi dağınıksa ya da yemeği yoksa her zaman bi bahanesi vardır sonuçta...
ne bileyim,karışık yazdım galiba ama bence evhanımlığı çok zor ve stresli bi iş,hepsinin önünde eğiliyorum

çalışmakta çok güzel ayrı bi düzen o.ben bebeğim olunca işten ayrılıp ona bakmaya başladım ilk başlarda çok sıkıldım ama alıştım özellikle soğuk havalarda iyiki evdeyim diyorum.sabahın soğuğunda dışarıda değilim oğluşumla evdeyim diyorum.ev hanımlığı öyle basit bi şey değil ki.ben evde iş hayatında duyduğum sorumluluğun fazlasını duyuyorum.

ben yeni işten ayrıldım hamileleiğim ağır geldi işim çok rahat ve çok sevdiğim halde halsizlik vb.durumlardan kendi isteğimle bırakt ım 5 gündür evdeyim ve canım çok sıkılıyor bebeğim olunca sıkılmaya vaktim kalmıcak belki ama şu an benim için evde olmak çekilmez bişey kimseler yok tek başımayım çok sıkıcı ama bir yandanda işinde çok zorlukları var akşam eve gelir gelmez üstümü değiştirip hemen yemeği yapıyordum yedikten sonra sofrayı topla bulaşıkları yerleştir sonra eşinle biraz tv seyret arada mutfaktan onu getir bunu getir sonra hemen uykum geliyordu 10-11 gibi yatmazsam sabah kalkamıyordum yani sonuç olarak eşimle hiç vakit geçiremiyodum çalışırken 1 saat daha fazla uyumak için gözüm bişey görmüyodu
tabi bu arada hafta içi temizlik hak getire hep cumartesi yapıyordum haftaiçi bi misafir gelmek istese çok oturacaklar diye ödüm kopuyordu çok zor çook
tabi benim durumum çoğu yani bu tembellik hamilelikten geliyor çalışmak güzel para kazanmak güzel
ama bebek olunca onunlada vakit geçirmek çok güzel olacaktır ama yanlız şimdi güzel değil evde böle oturmak...

Bence ev hanımlığı değerlendirildikten sonra mükemmel. Hem kendine hem ailene zaman ayırabilirsin, ayrıca faydalı kurslara giderek kendinizi geliştirebilirsiniz...

yokkk yahhhh valla ne zzamn istersen ozan yapıyosun işini sürekli ertele ertelee yani tamam altarnatifler çokkkk her sabah kahvaltı eşini gidecekse işe yolla yani vardıyalı çalışıyoda sabah gitcekse işeee sonraa temizlik ee tv pc dergler kitaplarım internet üzeri ingilizce eğitimi egzersizlerim sporum diyorumm ssleniyorum falan filan ama yani her zanda olmuyokiii yanii sorunlu diil depresyona girmek için çok geniş bi alan ev hastalık hastası olan arkadaşlarımı görünce midem bulanıyoo yahh bideee yiyip yiyip yatanlardan olamam yediğimi yakmaya çalışırım en olmadı evde bi yeri dağıtır düzeltirim ama iş hayatıı sorumluluklar bilmiyorum ama bana güven verirdi daha hareketli daha güçlü idim kalbim daha büyüktü yani bilmiyorum belki saçma gelecek ama çalışırken yada okula giderken namazlarıma daha bağlıydım şimdi şugün kılarım bugün kaza yaparım ama eskiden ezan beklerdim yani dışarınınn o yoğunluğu sesi Allaha yöneltirdi beni ama şimdi o kadar fazlaa boş zamanın varkiii bi süre sonra ibedetinide erteliyorsun...

Ben üretmeden ve emir vermeden yasayamam. Onun icin bana evhanimligi hapishane gibi gelirdi.
Özgürlügüm benim icin cok önemli...
Insanlar icinde savasmaliyim, emegimi ekmegimi kazanmaliyim.
Hayat bu iste....Ölüncede bol bol uyurum zaten.
Yaslaninca anlatacak seylerim olsun yaw...:lepi:

doğumdan sonra çalışmamaya başladım ilk etapta uzun bir süre hem ev hanımlığına hemde bebek bakımı sorumluluğu çok zor gelmişti ama artık alıştım.zaman zaman iş hayatını arıyorum istiyorum fakat evde olmaktan genel anlamda memnunum. herşeye zaman ayırabiliyorum en azından. iş hayatı + ev hanımlığı işte o çok zor olurdu diye düşünüyorum.

Ben ev hanımlığınıda çalışan bir eş olamayıda denedim.
Her ikisininde kabusa dönüştürmenin insanın kendi ellerinde olduğunu anladım....
Çalışmadığım dönemde evden pek çıkmazdım sadece yemek ve temizlik çok sıkıldım ve tekrar çalışmaya başladım.Her ikisinide iyi yapmaya çalıştığım zaman yorulduğumu hissettim.Şimdi temizliğe ve yoğun iş temposuna kaptırmıyorum kendimi.Evime ve işime daha az kendime ve eşime daha çok zaman ayırıyorum.Böyle çok mutluyum....

Ben üretmeden ve emir vermeden yasayamam. Onun icin bana evhanimligi hapishane gibi gelirdi.

Emir vermek kendinizi özgür mü hissettiriyor...
Çok yazık...........

Selam kızlar ben de dün itibariyle ev hanımı oldum. Uzun zamandır bu düşünce içimdeydi anca cesaret ettim. 98 yılından beri çalışıyordum çok yorulmuştum. Şimdi çok sevdiğim ama birkaç yıldır ihmal ettiğim platesi özgürce yapabilirim, karlı havalarda (tabii yağarsa) evde oturup çayımı içip keyif yapabilirim. Tabi ev hanımlığının zorlukları da var ama yine de temizlik için iki haftada bir temizlik görevisi çağırmaya devam ederim hadi hayırlısıııı hihoyyyt

hiç de kabus değil... neden kabus olsun ki?

almanya da ki diş hekimleri hastalarına emirler mi yağdırıyor acaba!!

ev hanımları da son derece özgür...bu kadar itip kakmayın lütfen!
sizden daha, belki sizinle aynı emeği ama daha çok özveriyi ve hümanistliği yaşıyor o hapishanelerinde dediğiniz sevgi yuvalarında, sevgiyle savaşmadan sımsıcak..
bu kadar bayağı görmeyin,bayağılık insanın ruhundadır!!

hayat bir mücadeledir, evet ama savaşmayın bu kadar insanlarla,sadece çalışın ,emeğinizi alın..
ama doğrusu yaşlanınca hırslarınızı anlatacaklarınızı dinleyen insanlara üzülüyorum..

emir ver,
özgür ol,
insanlarla savaş,
ölünce uyu...
bence yaşlanamayacaksınız! hırslarınız sizi yenicek!
buyrun bu size;lülülülülülü
bu da ev hanımı(sultanı) olanlara;a.s.

Ev hanımlığı benim için kabus değil neden olsunki iş hayatını sevmek veya sevmemekle alakalı birdurum bence... Ben evimde olmayı seviyorum gayette mutluyum çalıştığım zamanlar çok zorlanıyordum hadi bekarken neysede evlenince çok zor du benim için..
zaten bıkmıştım artık 3 kuruşa çalışmakdan sabah 9 akşam 10 a kadar hafta sonu iznim yok eşim hafta sonu evde oluyordu birbirimizi göremiyorduk bende işimi bıraktım...
Yok bana göre değil iş hayatı sinirlerimde bozuluyordu böyle iyiyim eğer mecbur kalmazsam çalışmam sanırım.....hihoyyyt

X