ev hanimi olmak ve sevgiim..

İkiniz de daha çok gençsiniz. Neden hayatı bu kadar hızlı yaşayıp tüketmek istiyorsunuz? Zaten evlenir ve mutlu olursan ömrünün geri kalanı öyle geçip gidecek. Ama tekrar bekar hayatına dönemeyeceksin ve belki yaşayamadıkların için bir çok keşke diyeceksin. Vakit varken fırsatın varken oku, gez , toz kendine vakit ayır.

Tabi ki ilerisi için herkes oku diyor ama bana da çok gereksiz geliyor yani tabi ki okumak bilgili biri olmak güzel ama üni,mühendislik okumak da cok zor.bir de düşününce okadar okumuş insan var ben okusam ne olcak.Bazı Mühendislerin askeri maaşla çalıştığını öğrendim de belki de ondan bu serzenişler.. belki de bölüm sevmiyoruzdur onu bi düşün bu arada eşin olacak kişi ne iş yapıyor ?

1 yas bile degil
o neden okumuyor peki?
okumaktan kastım, ille üniversite değil, bir sürü meslek yüksek okulu var, neden atıyorum araba tamirciliğini alaydan öğrenmek yerine okula gitmiyor. neden elinde o işin uzmanı olduğuna dair bir diploması olmuyor. işte şimdi emlakçiliği okulla yapmaya çalışıyorlar, klimacılar iklimlendirme mezunu olmak zorunda peki ya yarın onun yapacağı iş de böyle olursa.
sana gelince üniversite bir meslek yüksek okulu değildir, akademidir, sadece meslek kazandırmaz bilgi de kazandırır. 29 yaşındayım üniversiteye başladığım gün bir çocuktum, mezun olduğumda bir yetişkindim. büyüdüm, eğlendim, gezdim.
ben okurken evlenmeyi tercih eden arkadaşlarım şimdi çocuklarını büyüttüler ve kocaları doğru düzgün olanlar şimdi bir meslek sahibi olmaya çalışıyorlar.
ama üniversite sadece eğitim vermez.
hayatında örneğin kaç kere bir profla oturup çay içebilirsin? kaç kere üniversite şenliğine kaçak bira sokmaya çalışabilirsin? kaç kere bir projede tamamı yabancı 50 öğrenciyle iletişimde bulunabilir, farklı bir dünyayı tanıma imkanı bulabilirsin?
üniversite önemlidir, sadece okumak için değil, meslek sahibi olmak için değil, tamamen kendini geliştirmek için orada bulunmalısın.
lisedeki sevgilime çok aşıktım ve şimdi yüzü gözümün önüne bile gelmiyor. önce can sonra canan demişler, sana abla tavsiyesi sevgilin kendini ezilmiş hissedecek diye elindeki imkanları tepme, sonra o seni tepelediğinde adama söyleyecek hiçbir lafın olmaz. eğer seni o kadar seviyorsa seninle egosu arasında kaldığında egosunu değil seni seçer.

Oda liseden sonra okumuycak elektrik teknisyeni olucak

illa meslek sahibi olmak icin okunmaz ki
Ben üni. mezunu ve issizim suan eski hallerime bakıyorum
Allah ım diyorum iyi ki okumusum ve kendimi gelistirmisim
O kadar değisti ki fikirlerm
24 yasındayım ve hala evliliğe hazır hissetmiyorum kendimi
Hedeflerim var .Önce işimi bulup kendi kendime ayakta kalabilmeliyim,sonra da koca
tabi cok sonra

canım, konuya yazan herkes sana farklı yönlerden çok mantıklı gerekçeler sunmuş, tecrübelerden damıtılan bu bilgileri sakın kulak ardı etme.
babam bize hep derdi ki okuyun meslek sahibi olun belli bir konuma gelin eş adayınızı öyle seçin. üç kızkardeş hepimiz de bu öğüdü tuttuk. çok şükür halimize. statü detaylarına girmeyeceğim ama senin yaşındayken sevgilim olan kişiyle evlenseydim yani o akılla sevdiğim ve kusurlarını görmediğim kişi, aman Allahım üçüncü sayfa haberi olurdum. aslında nişanlını da bir gözden geçir derim aşk sevgi bu duygulara hepimiz saygı duyuyoruz ama çok da iyi biliyoruz ki bu duygular ve maddi rahatlık hiçbir zaman evliliğin özündeki paylaşıma yetmiyor. (kaldı ki bahsettiğin rakam bu devirde çok da rahat ettirmez insanı)
artık zaman çooook değişti bilmek daha çok bilmek daha çok öğrenmek gerek sadece meslek sahibi olmak için değil topluma faydalı çocuklar yetiştirecek bir anne olmak için...

Aslında tam öğrenememişsiniz asgari ücret söylemeye çalıştığınız ve bunda küçümsenecek bir şey yok.

Her şeyin bi başlangıcı vardır, özel sektör yükselmeye müsaittir ve bu da zoru başarmaya inançlı kişilerin işidir.

Ama gereksiz geldiği için o kadar okumuş insandan biri olmak istemediğiniz, en önemlisi de seveceğiniz bir bölüm araştırmak için bile çabalayamadığınız için okumasanız da olabilir.

Evet hayali plan

O biraz zor be guzelim benim esim universite mezunu 4.600 aliyordu isten cikti zor is buldu kac ay bekledik anca buldu ustelik 9 sene tecrubesi var
Lise mezununa kim 3 bin verir ise girer girmez tecrube ve seneler gerekir diye dusunuyorum fazla hayal kuruyorsunuz üzülürsün cok

Klavyene saglık nede guzel yazmıssın

Ayni yastayiz ve ben su an okuduklarima inanamiyorum kendini bile bile atese attiginin farkinda misin? O sevgilin olacak insan da sirf kendi egosunu tatmin etmek icin senin okumani istemiyor ve ilerde o seni cok ezecek. Sen ne dayaklar yiyeceksin ne hakaretler duyacaksin. Su an gercekten cok sinirlendim ya ne bicim sevgi bu ne bicim bi hayat felsefesi? Benim eski erkek arkadasim is buldu calisiyor universite okumaya pek niyeti yoktu daha dogrusu ailesi istemiyordu cocugun okumasini. Ve cocuk beni terk etti sen universite okuyacaksin ben seni cok seviyorum ama ilerde evlenme durumumuz olmaz senin aklini karistirmak hayatina engel olmak istemiyorum dedi ve bitirdi. Beni cok sevdigine emindim ve boyle bir sey yapmasi beni cok uzmustu ama simdi sana bakiyorum da evet diyorum beni gercekten seviyormus ki hayatima yon vermeme engel olmamis. En azindan realist davrandi ben universite okuyamacagim ama senin okumana engel olmak istemiyorum dedi ve cikti hayatimdan. O cocuk seni sevmiyor. Sadece ask sandigin o aptalliktan faydalaniyor.
Tabiki herkes okuyacak diye bir sey yok istersen yine okumazsin ama bu yasta evlenme. Hele o cocuk asla evlenme. Cok pisman olursun.

Ya bu bir tercih, kimsenin seni yargılamaya hakkı yok tabi. Sonuçta bir suç işlemiyorsun. Ama ben dediğin gibi başarılı bir eğitim hayatın olduğunu düşünmüyorum. O dediğinin tadını alsaydın okumaktan bu kadar kolay vazgeçmezdin. Hakkında hayırlısı, inşallah mutlu olursun.

Ailene katiliyorum her kelimesine
Bu arada uc gun sonra burada gelip aglarsin yapacak bir sey olmaz
Ha bu arada bu oglani kacirma aman sonra evde kalirsin bu arada unv okursun kendi ayaklarinin ustunde durursun kendi parani kazanirsin
o vakit karsina biri cikar evlenirsin ama bunlar bos seyler evlen uc cocuk yap en az ancak oyle mutlu olursun
Ne yiyip iciyorsunuz ya ben de ondan istiyorum

Ne bu evlenme meraki

Sevgilin daha askerliğini yapmamış 3000 tl maaş lafı neye dayanarak konuşuluyor ben merak ettim? Sevgilinin kariyer planı ne o üniversite okudu mu?

Konuya gelince ev hanimı olmak kötü birşey değil tabiki, ama senin evlenmen için daha çok erken. Şimdi evlenirsen bekar lise arkadaşlarından hiçbiri etrafında kalmayacak, çünkü hepsi üniversiteye gider, yeni şehirler görür, yeni insanlarla tanışır yeni deneyimler edinirken sen kendini kısıtlı bir çevreye hapsetmiş olacaksın. Hayatın evde yemek yap, eşinin ailesi ile görüş ekseninde olacak ve arkadaşlarınla hiçbir nokta bulamayacaksın. Komşularınla kurduğun arkadaşlıktan da aynı tadı alamayacaksın çünkü o kadar genç be deneyimsizsin ki hepsi sana hafif üstten bakan bir abla edasıyla yaklaşacak. Geriye birtek eşinin ailesi kalıyor Onlarla da best friend forever olan hiçbir Türk kadını yoktur herhalde.

Halbuki okulunu bitirip 4 yıl sonra evlensen, hem çalışmasan bile elinde mesleğin olur, hem az-çok lafın sözün geçecek bir yaşta olursun, hem de eşinden bağımsız bir çevren olur. Evde tartıştınız diyelim, gidip dertleşebileceğin, sıkıldığında birlikte bir kahve içebileceğin insanlar olması çok önemli hayatında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…