ev hanimi olmak ve sevgiim..

İyi de burada ki insanlar sana oku diyerek seni yargılamış olmayacak. Bunu söyleyen insan senin iyiliğini düşünüyordur. Burada ki insanların çoğu senden büyük. Hayat gördüğün kadar toz pembe değil. Sevgi yetmiyor. Bundan 5 yıl sonrasının garantisini verebilir misin?
Ne yapacaksın ayağına bir çorap saçına bir boya için kocanın para vermesini mi bekleyeceksin.

Simdi sizin yasiniz cok genc belki ileriyi dusunemiyorsunuz inanki sana abla tavsiyesi cok pisman olacagini unutma okulun bitince istemiyorsan calisma ama okulunu bitir elinde meslegin olsun hayatin ne getitecegini kimse simdiden bilemez ben cok pisman oldum keske ailemde beni zorlasaydi destek olsalardi kostek olmadilar ama oku diye destek te olmadilar kocanin eline bakmak cok zor oluyor ileriki zamanda herseyi daha iyi anlayacaksin 10..15 yil sonra burayi okudugunda umarim pisman olmamis olursun

Ben okudum 4 yıllık fakat ev hanımıyım.gayet memnunum geziyorum spora gidiyorum kuaföre gidiyorum saatlerce(ailemden gelen maaşım var sigortamda yatıyo) hani bu eş ile alakalı bence 3000 tl çok da bi para değil bence sen oku mesleğini eline al istersen çalışırsın istemezsen ev de oturursun -)

Canim sen evinin hanimi ol en iyisini yaparsin. Sonrada kafani duvarlara cook vurursun...

okuma sakin,sevgilin de calismani istemiyormus zaten maazallah kendi ekmegini kazanan, cebinde kendi parasi olan bir kadin olursun ne gerek var. Git 18-19yasinda evlen arkadaslarin konserde gezerken sen kadinin calismasina karsi kocanin cocugunu buyut. Ev hanimi olmak super bir sey. Mesela benim 45 senelik ev hanimi annem anneanneme kizar onu hemsire okuluna yollamadi diye. Milyonlarca kiz aile baskisi yuzunden okuyamazken sizin gibilere ne desek az. Evlen kardesim senin hayallerin anca 4 duvar arasina sigar

Ailen haklı. Konuşmalarının mantıklı yani yok. İyice saçmalamışsın ve sonun çok belli. Ailen de ateşe yürüdüğünü görüp çıldırıyordur. Allah ailene sabır versin. Benim lise sondaki kızım bana bunlarla gelse kafamı duvarlara vururdum.
Sevgilin çalışmanı istemiyorsa çalışma tabii. Allah korusun, sonra seni bırakır filan... Aileni zaten boşver. Onlar kimmiş? Peh.

Eğitim hayatında başarılı oldum = lise sona kadar hep takdir aldım.
Eğitimin size başka kattığı bir şey olmamış; ailenize hak verdim. Onlar için okumayacaksınız olsa kendiniz için devam edeceksiniz, ama layık gördüğünüz buysa devam edin bakalım ne kadar sürdürebileceksiniz bu başarınızla övünmeyi.

Ben hamile olduğum için işimden ayrıldım evde dinleniyim diye ona rağmen yine kıçımın üstünde duramıyorum eşimle gidiyorum dükkana yalvar yakar çünkü gittiğimde kendi kazandığım parayı cebime koyuyorum . Evde otur otur zaman mı geçer ? 2 kuruş bıraksın diye eşine mi yalvaracaksın? Kendi paranı kazanıp kimseye eyvallahı olmadan insanın ihtiyaçlarını alması dünyanın en güzel şeyi emin ol. Daha şimdiden bebeğim kaç yaşında işime başlasam diye düşünüp duruyorum . Şimdi gözün kör olabilir ama ilerde saçını boyatmak istediğinde bi ton afra tafrayla para aldığında kafana dank eder.. Aileni dinle kendine değer ver.

hayat maalesef bizim istediğimiz gibi toz pembe olmuyor canım. 5 yıl sonra düşüncelerinin daha farklı olacağını düşünüyorum. bence üniversite hayatı hiç öyle lisedeki gibi değil, insan orada kendini kişisel anlamda okdar çok geliştiriyor ki o kadar farklı insanlarla tanışıyorsun ki ben sadece bunlar için bile iyi ki üni okumuşum diyorum. ayrıca ben de iki bölüm mezunu, evli ve atanmayı bekleyen bir ev hanımıyım. ben de okuma isteğinin olmasını ve okumanı dilerdim.

Hiçbir zaman sizin gibi düşünen insanları anlayamayacağım galiba, nasıl emin olabiliyorsunuz ileriden? Hayatın ne getireceği bu kadar belirsizken nasıl hayatınızı birine emanet sunabiliyorsunuz ? Gerçekten merak ediyorum, o yüzden soruyorum. Hiç korkmuyor musunuz evlenince en basiti anlaşamazsanız, bir gün ayrılmak isterseniz, ne yapacağınızı hiç düşünmüyor musunuz? Vallahi anlayamıyorum. Umarım hayalini kurduğunuz gibi olur her şey. Umarım bir gün siz de keşke annemi babamı dinleseydim okusaydım,sen oku kızım diyen pişman teyzelerden olmazsınız.

Senaryo 1: Sevgilinle evlendin ve okuluna devam etmedin. Bir çok çocuğunuz oldu.Birlikte harika bir hayatınız oldu, ömrünüzün son gününe kadar el ele göz göze yaşadınız.

Senaryo 2: Sevgilinle evlendin ve okuluna devam etmedin.Bir çok çocuğunuz oldu.Eşini aslında hiç tanımadığını farkettin, şerefsizin teki çıktı. Sana devamlı hakaret etmeye ve kaba kuvvet kullanmaya başladı. Yetmedi aldattı. Elinde çocuklarla kalakaldın, gidebileceğin bir yerin yok, hiç çalışmadığın için 5 kuruş paran yok, çalışmak istesende lise mezunu olduğun için düzgün bir iş bulma ihtimalin daha düşük. Eline gelen 3 kuruşla kendine mi bakacaksın çocuklara mı bilmem artık.

Seneryo 3: Sevgilinle evlendin ve okuluna devam etmedin.Bir çok çocuğunuz oldu.Eşin çok iyi bir insan ve çok mutlusunuz ama bir kaza veya bir hastalık oldu ve eşini kaybettin. 3 çocukla bir başınasın artık.İşe girsen nerdden bulacaksın? Aldığın maaş ile geçinebilecek misin?

Bunlar kısa senaryolar, sayıları artabilir. Lise mezunu olmak tabii ki kötü bir durum değil ama bunca üniversite mezununun arasında sıfır deneyim ile sıyrılabilmen mümkün değil bu yüzden şartlarını zorlayan ve seni sömüren işlerde çalışmak durumunda kalacaksın.

İmkan varken okumamak hata
Bir kadının çalışmaması da benim için hata.

Yanlış anlamayın ama dünyanın binbirtürlü hali var, bir kadın daima ayaklarının üzerinde durabilmeli, daima gizliden bir birikim yapabilmeli ki olabilecek tersliklere karşı hem kendini hem çocuklarını güvenceye alsın.

Calismak istemiyorsan ev hanimi olmak istiyorsan bu senin tercihin
Tabiki kotu birşey değil ev hanimi olmak
Aksi calismak ve evle ilgilenmek çok daha yorucu
Ama burada gelen tepkiler bunun kararini vermek için daha Cok küçük olan sonradan pişman olabilme ihtimalin

Sizin iyiliğinizi isteyen, asla hakkını ödeyemeyeceğiniz anne babanızın sözünü bir kenara atıp; çalışmanızı istemeyen erkek arkadaşınızı dinlemeniz ve o doğrultuda hareket etmeniz çok mantıksız. Çok değil 2-3 yıl sonra kafanı taşlara vurursun keşke fırsatım varken okusaydım diye.

üniversite sadece meslek demek değildir.farklı bakış açısı,sosyal çevre yeni bir pencere açar.

şu anda sende olan güdük algılama ve muhakeme yeteneğin gelişir.ve bu hayatta en çok işine yarayacak şeydir.
ne bu acelen. daha kendini bulamamışken?belki de ilerde o sevdiğim dediğin adamı sevmeyeceksin. o zaman napacaksın. oku istemezsen evinde oturursun.

Tabiki kendi tercihiniz ancak bu kararı verip arkasında olup hiç bir şekilde pişman olmayacağım diyebilecek yaşta değilsiniz.

Yaşınıza istinaden ailenizin öğütlerini baskı olarak nitelendirmeniz de gayet normal geliyor ancak sizden büyük insanların deneyim sonucunda sizinle paylaştığı öğütlere o yaşlara geldiğinizde katılacağınıza eminim.

Erkek arkadaşınızın okumanızı istememesi de vizyonunuz genişlediğinde, hayattan beklentilerinizin ne olduğuna karar verebilecek olgunluğa geldiğinizde, dünyayı ve insanları gerçekten tanıdığınızda onu istemeyecek olduğunuzu bildiğinden ve korktuğundandır.

İstemezseniz yine çalışmayın ama bu yaşlarda olmanız gerektiği yerde yaşıtlarınızın arasında olun, ne yapacağınıza bundan sonra karar verin nacizane tavsiyem.

Ve ailenizin kıymetini bilin, bilinçliler ve sadece sizin iyiliğinizi istiyorlar.

Okulu zaman ve para kaybı olarak goruyosun yazik kaybettiklerine kaybedeceklerine.

Erken evlenen ve iyiki 18imde evlenmisim diyen kac kadın gördün? Hayat toz pembe değil şu an hayal ettiklerin gibi. Aileni dinle.

Sana tek tavsiyem şu bdv yi bi oku bakalım, elinde parası olmadığı için koca kahrı çeken kaç kadın var.
Ne deseler dinlemiyeceksin zaten. Yaşa ve gör

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…