Ev hanımı olmak kötü bir şey mi...😔

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Size göre kötü birşey değil hata bu durumdan çok memnunsanız neden bir derdim var köşesinde konu olarak açtınız?
Çocuklardan dolayı bir süre ev hanımlığı yaptım. Gönlümce gezdim, tozdum, tatil yaptım, spora gittim, bakıma gittim vs. vs. Nerdeyse boş günüm yoktu, ama işe başladıktan sonra anladimki çok boşa vakit harcamışsım. Evet çocuklarımı kendim büyüttüm, ama okadar uzun evde kalmasamda olurmuş. Ev hanımlığı bana göre değil, adını bile sevmiyorum açıkcası
Memnundum tabi aama çevremin tepkilerine üzüldüğüm için buraya konu açmıştım çok teşekkür ederim yorumunuz için

İşte yanlışlık olmuş derken diyor ama anlamını ve sürecini bilmediğini düşünüyorum.
Bir dergide-özellikle uluslararası- yayınlatmak kolay iş değil.
Ama aa oturuyor musun sen şimdi diyen insanlara satılabilir bir cümle sonuçta.
Konu sahibi 2-3 yerde yanlış ifade ettiğini belirttiği halde makale konusu neden uzuyor merak ediyorum.

her kadin kendine bir para akışı sağlamalı.
Bunun için de calismak gerekir, calismadan bir yolu varsa o da olur :)

Kimseye guvenmem, kimseye muhtac olmak istemem, para kazaniyorsam varimdir.

ev hanımligi zor evet ama, paylasimci bir esimiz varsa bu zor değildir, zor diyenlerin tum yuku sirtlandiklarini dusunuyorum, erkeklerin evi otel gibi kullandıkları, kendilerinin de tum isi yaptıklarıni dusunuyorum.

Esim hem yemek yapar, hem camasir yikar, katlar, utuler, temizlik yapar, alisverise gider, ev isinin kadinin gorevi oldugunu dusunenlerden degil boylece bana hiçbir zorlugu da yok evin.

Ben sadece kadinlarin kimseye muhtaç olmamasi, gunun birinde kötü durumlara olabildigince az maruz kalmasi icin calismasini destekliyorum, oyle uretimde olsunlar vs falan degil dusuncem:)

Hicbir kadinin zora dusmesini istemem
Hep kendimize yetelim.

Yillarca calismayip, calismak zorunda kalinca sudan cikmis baliga dönen tanidiklarim da mevcut.

Keske hayatimiz garanti olsa ve rahatca yarini dusunmeden yasayabilsek ama, maalesef.

Haklısınız ailemden ve eşimden yana hiç sıkıntım yok sanırım biraz da bu yüzden rahat davranıyorum
Ben de tembelim. Net tembelim. Ev bizim konfor alanımız. Kendimi geliştiriyorum da fasa fiso üzgünüm. Çok kitaplar okudum çok entel başladım ev hanımlığına. Yağmurda çamurda kütüphane yollarındaydım. Son iki gündür ekran kullanımı ssmi atsam kahrolursunuz. Sebebi de bi forum sitesinde yaşanan sanal bir kaos yani. 🤣
Devam edin tabi hayatınıza ama bir hedefiniz de olsun üretime dair. Bir şey üreyin muhakkak.

Kimsenin sizin çalışıp çalışmadığınızla ilgilendiğini ve aşağlamaya çalıştığını düşünmüyorum. Siz kendiniz bilinç altınızda yeterli doyuma ulaşmamışsınız. Ve makale okumakmış evde kendini geliştirmekmiş bunlar sizi bunlar sizi mutlu etmemiş görünüyor. Ayrıca ev hanımı olmayı seçen ve bununla mutlu olan bir kadının umrunda değil kimin ne dediği. Zaten kimsenin kucumsediginide görmedim.

Kimseye bir sey ispatlamak zorunda değilsiniz.
Ben 8 yıl aradan sonra çalışmaya başladım. Hiç boşa geçmiş gibi görmüyorum o süreyi. Çocuklarımla istediğim gibi vakit geçirdim. Biraz büyüdüler kendim kurslara gittim, istediğim şeyleri yaptim o süreçte.
Sonrasında çalışmaya başladım. Emekliliği görür müyüm orasını da pek sanmıyorum. En son düşüneceğim sey insanların calışıp çalışmam üzerine yürüttükleri fikirler olur.

Aileniz o kadar okudun çalış deseler anlarım. Gerçekten yakınınız olan birileri sadece sizi düşünerek uyarıda bulunsa onu da anlarım ama diğer türlü başkalarına halt yemek düşüyor. Bu konuda size burun bükenleri de çok tutmayın hayatınızda.
Haklısınız öyle yapmam gerekiyor sanırım

Hemşireydim evlendikten bir süre sonra işi bıraktım, çünkü hem ev işleri hem çalışma hayatını beraber götüremedim. Yapanlara aşırı saygı duyuyorum. Evimiz çok büyük zaten temizliği olay oluyor, bir yardımcı vs tutulabilir ama temizlik konusunda hassasım o yüzden kimseye güvenemiyorum anneme bile. Şuan da 20 günlük yeni anneyim. Bebeğimi kendim büyütüp, kendim yetiştirmek, tüm terbiye, görgü vs herşeyi ile bizzat kendim ilgilenmek istiyorum. Eşimde bu kararımda beni destekliyor. Yapı olarak kendime laf söyletmeyen biri olduğum için kimse birşey demiyor ya da diyemiyor bilmiyorum. Siz kendinize değer verirseniz insanlarda değer verir. Verdiğiniz kararda eminseniz insanlar da buna ikna olur ve sizi ikna edip karar değiştirmeye çalışmazlar. Ha kıskanç fesat insanlar da var maalesef. Onlara da hakkettikleri lafı söylemek gerekiyor. Bana çalışmıyor ben olsam hayatta evde durmam canım sıkılır diyen kuzenlerim evlendiği gibi işten ayrıldı. Sanki biz hep evde oturuyorduk😅
Bu arada işten çıktım da evde oturup gündüz kuşağı daimi izleyicisi mi oldum peki? Asla. Kendimi sosyal sorumluluk projelerine adadım, çocuğum olana kadar neredeyse evde vakit geçiremiyordum. Arkadaşlarımla daha çok beraber olabildim, çok kitap okudum, mutfakta kendimi geliştirdim, el işleri yapmaya başladım ve bu işi profesyonel hale getirmeye çalışıyorum. Yurt dışı satışı planlıyorum yaparsam buradaki bir doktor maaşı kadar aylık gelirim olacak. Bu hayat sizin ve kimsenin isteğine göre yaşamak zorunda değilsiniz.

Memnundum tabi aama çevremin tepkilerine üzüldüğüm için buraya konu açmıştım çok teşekkür ederim yorumunuz için
Memnun olsanız başkalarının yorumu sizi ilgilendirmez, takmassınız.
Makale yazıyorum, kendimi geliştiriyorum hiç boş geçmiyor derken kendinizi nasıl kandırıyorsanız buda öyle.

Ben de auzef çocuk gelişimi son sınıfım kpss hazırlanıyorum evde aman diyen desin boşverin takmayın. Bebeğinizde olacakmış zaten onunla ilgilenin bakabilecek biri olursa yada 3 yaşından sonra kreşe yollayıp çalışmayı düşünebilirsiniz.

Hemşireydim evlendikten bir süre sonra işi bıraktım, çünkü hem ev işleri hem çalışma hayatını beraber götüremedim. Yapanlara aşırı saygı duyuyorum. Evimiz çok büyük zaten temizliği olay oluyor, bir yardımcı vs tutulabilir ama temizlik konusunda hassasım o yüzden kimseye güvenemiyorum anneme bile. Şuan da 20 günlük yeni anneyim. Bebeğimi kendim büyütüp, kendim yetiştirmek, tüm terbiye, görgü vs herşeyi ile bizzat kendim ilgilenmek istiyorum. Eşimde bu kararımda beni destekliyor. Yapı olarak kendime laf söyletmeyen biri olduğum için kimse birşey demiyor ya da diyemiyor bilmiyorum. Siz kendinize değer verirseniz insanlarda değer verir. Verdiğiniz kararda eminseniz insanlar da buna ikna olur ve sizi ikna edip karar değiştirmeye çalışmazlar. Ha kıskanç fesat insanlar da var maalesef. Onlara da hakkettikleri lafı söylemek gerekiyor. Bana çalışmıyor ben olsam hayatta evde durmam canım sıkılır diyen kuzenlerim evlendiği gibi işten ayrıldı. Sanki biz hep evde oturuyorduk😅
Bu arada işten çıktım da evde oturup gündüz kuşağı daimi izleyicisi mi oldum peki? Asla. Kendimi sosyal sorumluluk projelerine adadım, çocuğum olana kadar neredeyse evde vakit geçiremiyordum. Arkadaşlarımla daha çok beraber olabildim, çok kitap okudum, mutfakta kendimi geliştirdim, el işleri yapmaya başladım ve bu işi profesyonel hale getirmeye çalışıyorum. Yurt dışı satışı planlıyorum yaparsam buradaki bir doktor maaşı kadar aylık gelirim olacak. Bu hayat sizin ve kimsenin isteğine göre yaşamak zorunda değilsiniz.
Ne güzel anlaatmışsınız çok teşekkür ederim 🥹

Benim hayatım benim kararım deyip çalışmayan kişiler iş boşanmaya gelince abisi ablası anası babasından maddi manevi hatta barınacak yer bakımından destek bekliyor. Benim görümcem de lisans mezunu ve zerre çalışmak gibi bir düşüncesi olmadı şimdi de boşanmaya kalkıyor sudan sebeplerle. Anası babası yaşlı ve köyde. Lüksü bozulacak ya köye gitmek istemiyor abisi ya da ablasinda kalacakmış. öyle karar vermiş. ben istemedim mesela evimde.
Bu kararınız tamamen sizin maddi gücünüz ve en kötü ihtimalde ne yapacağınız ile ilgili. Eşiniz yarın aldatabilir şiddet uygulayabilir bu durumda gidip birilerinin düzenini bozmayacak iseniz buyrun ev hanimligina devam.

Kızlar günlerdir canımı sıkan bir şey var burayı uzun zamandır takip ediyorum, sizinle dertleşebilmek için yeni üye oldum düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Ben İlahiyat mezunuyum. Üniversiteden mezun olduğum sene evlendim 3 kere sınava girdim ama içimde atanmak ve çalışmak isteği olmadığı için hep kılpayı kaybettim. Okul ve üniversite hayatında çok başarılı biriydim üniversiteyi birincilikle kazandım birincilikle mezun oldum. Ama konu atanmaya gelince yapmak istemedim, şu an hamileyim evde olmak evimle eşimle bebeğimle ilgilenmek, evde kendimi geliştirmek, sınav kaygım olmadan kitap okumak, makale yazmak, araştırma yapmak beni daha çok mutlu ediyor. Atanmak çalışmak hiç istemiyorum istesem yaparım ama çalışsam kazandığım para bana mutluluk getirmeyecek bu yüzden çalışmama kararı aldım 😔eşimde bu kararımdan çok memnun o konuda sıkıntım yok ama çevrem, arkadaşlarım bana işe yaramazın tekiymişim bilgisizmişim gibi bakıyor normal sohbet arasında sen zaten atanmadın evdesin diyerek laf çarpıyolar, akrabalarım o kadar okudun atanamadın ev hanımı oldun gözüyle bakıyorlar bu durum artık canımı sıkmaya başladı 🥺 ben bu yolu seçtiysem ve kendi yolumda mutluysam kendimi hala evde de olsa geliştirmeye devam ediyorsam neden saygı duymuyorlar ev hanımı olmak çok kötü bir şeymiş gibi davranıyolar çok üzülüyorum artık kendimi gerçekten işe yaramaz biri gibi hissetmeye başladım kızlar sizcede öyle mi 😔😔
Ev hanımı olmak kötü bişey değil ama bir kadının bütün hayatını bir erkeğin iki dudağı arasından çıkacak olana emanet etmesi bence kötü bir şey.

Maddi olarak geliriniz vardır bit yerlerden ya da zengin aileden geliyorsunuzdur falan amenna. Ama yarın öbür gün eşiniz sizden vazgeçse ya da hadi süper über güvenilir adam diyelim başına bir iş gelse çalışamaz duruma düşse ne yapacaksınız? Mezun olalı 10-15 sene olmuş 35-40 yaşında hiç iş tecrübesi olmayan kadın ne iş yapar, kim işe alır?

Biraz işin maddi tarafından baktım mevzuya ama hayatın en önemli kısmı da bu değil mi günümüzde?

Öyle özendiğim yaşamak istediğim hayat ki sizinki… Ben de size çok imrendim kıymetini bilin bebeğinizle eşinizle musmutlu günleriniz olsun. Ben çalışıyorum bebeğim 9 aylıkken işe döndüm. şuan 3buçuk yaşında hala çalışıyorum ama artık çok bunalmış haldeyim…Ben çocuğa çocuk bana hasret gerçekten bu zamanlar bir daha gelmeyecek. Bunu eşime doğru bir şekilde ifade edemiyorum çünkü çalışmamı istediğini biliyorum. Ama ne evim eve benziyor ne de işim tam. Emin olun dese ki bana sen çalışma ben hallederim kuş gibi olurum. şuan hayalim sizin gibi yaşamak. Evimin hanımı olmak ev eş çocuk bakımı. Para kazandım çok kazandım ama mutluluğun kaynağının para olmadığını inşallah birgün eşim de anlar.
Allah kolaylık versin
Ne iş yapıyorsunuz? Yoğun ve stresli mi?
Bence bu çalışma çalışmama mevzusu hep vur diyince öldür moduna geçildiği için sıkıntı oluyor.
Bilemiyorum işiniz müsait mi ama belki çocuğunuza 2-3 yıl bakıp sonra işe dönseydiniz daha farklı düşünecektiniz.
Konu sahibiyle ilgili de şöyle düşünüyorum. Keşke biraz çalışsaydı çocuk kararı almadan önce. İlla atanmak devlette olmak şart mi bilemiyorum. Çalışsaydı en azından deneyimlediği bir şeyi ev hanımı olmakla karşılaştırabilirdi.
Durmadan, ara vermeden çalışmak özellikle çocuklu kadınlar için kolay değil. Ama bütün ömür boyunca çalışmamak benim tercih edeceğim bir şey olmazdı. Özellikle çocuklarımız büyüdüğünde, bize ihtiyaçları kalmadığında bizi hayatın içinde tutan, faydalı ve üretken hissettiren bir şeylere ihtiyacımız olacak gibi geliyor. Zira benden daha büyük çocuğu olan birkaç ev hanımı arkadaşım bu hislerini paylaşmıştı benimle.
Ha ben de isterdim ki mesai saatleri esnek, aileyi ön plana alan, temposu daha insani çalışma şartlarımız olsun. Umarım o günleri görürüz.

Ben çalışmiyorum.
Çalışan arkadaşlarim var, eşimin yakin arkadaşlarinin icerisinde eşi "ev hanimi" olan hiç yok. Bu insanlarla birlikte vakit geciriyorum/geciriyoruz. Hiç böyle bir yaklaşimla karşilaşmadim doğrusu. 🙄

Ailenize bir şey yapamazsiniz ama belki arkadaş cevrenizin değişme zamani gelmiştir.

Konu sahibi 2-3 yerde yanlış ifade ettiğini belirttiği halde makale konusu neden uzuyor merak ediyorum.
Makale yazıyorum demek yanlış ifade ettim denilecek bir şey değil çünkü ben makalenin ne olduğunu bilmiyormuşum demek.
Yanlış ifade ettim aslında şunu yapıyordum demedi kendisi.
Genel olarak çoğumuzda bilmiyorum demenin zor olduğunu düşünüyorum bilmiyordum öyle evde bir saat araştırma yapıyorum demek değilmiş deseydi kimse üstüne gitmezdi.
Siz neden konu kapanmışken uzattınız insanlar o konuda yazmayı bırakmıştı

Bebeğimi kendim büyütüp, kendim yetiştirmek, tüm terbiye, görgü vs herşeyi ile bizzat kendim ilgilenmek istiyorum. Eşim

Çalışan anneler de çocuklarını kendileri büyütüyor ve yine bizzat görgü, edep terbiyeyi kendileri veriyor. Siz daha fazla çocukla vakit geçirmek istiyorsanız tabi ki anlaşılabilir bir durum.

Çalışan anneler de çocuklarını kendileri büyütüyor ve yine bizzat görgü, edep terbiyeyi kendileri veriyor. Siz daha fazla çocukla vakit geçirmek istiyorsanız tabi ki anlaşılabilir bir durum.
En başta zaten ikisini yapabilene aşırı saygı duyuyorum demiştim aslında. Helal olsun çalışan annelere. İş yorgunluğu ile eve geldiğimde yemek yemeye bile halim olmuyordu çoğu zaman. O halde bir de çocukla nasıl ilgilenebilirdim bilmiyorum. Şöyle bir parantez açabilirim bakıcı, anneanne, babaanneye bırakmak da istemedim. Baştan sona evde herşeyini kendim yapmak, kendim ilgilenmek istedim. Bensiz bir anı olmasın ne yaptı ne etti görmem lazım.
Eksikliğini yaşadığım için böyle düşünüyorum sanırım.

Makale lafına niye takıldınız ki? Alanı ilahiyatmış. İlla nicel veri mi olması lazım ki istatistik yapılmak zorunda olunacak?

Edebi veya gazete makalesidir belki. İyi ki makale yazmışsınız. Sanki herkes bilimsel makale yazıyor.

Konu sahibi, makale için de bilimsel (sizin alanda ne denir bilemedim) makaleye yönelebilirsiniz. Okuldaki bir hoca veya asistandan destek alabilirsiniz. Derleme de yazabilirsiniz.

Madem başarılıydınız, yüksek lisansı deneyin derim. Sevdiğiniz işle meşgul olmuş olursunuz. Ayrıca akademik işlerin nasıl üretildiğini deneyimleyip daha sonra kendiniz de akademiye katkılar sağlarsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X