Ev hakkında

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayır öyle değil.
Eşinizin ailesinin iki evi var birinde gorumceniz oturuyor diğerinde de kendileri.
Ev eşinize ancak miras yoluyla kalabilir.

Ama tabi siz binada hayır diyeceksiniz.
Görumcem evli kaynım bekar. Görumcem eşinin memleketinde Edirne de .. eşimn evde de kv kp kaynım oturuyor . Başka sorunuz var mı? Siz karıştırıyorsunuz

Ben konuyu gerçekten anlamadım şimdi eşiniz kredi çekse ev senin üstüne yapılsa adama borcu bırakıp evin üstüne mi yatacaksın. Yada eşinin böyle yapacağından mı korkuyorsun.
Bir tanıdığımın başına geldi adam kredi çekti kadın kefil oldu. Sonra kadından ayrıldı kadın mecburen ödüyor borcu.
Eşinize mı güvenmiyorsunuz

Yoo güveniyorum ama burada ki biri ben olsam güvenmem yazdı ve bi kaç arkadasım sen çekme diyince kafam karıştı yeni evli olduğum için çekme dediler ne alaka .. sonra burada ki bi arkadas sen kredi çeksen de borç kocanın borcu oluyo dedi sıkıntı yok dedi dünya hali kimse boşanmak için evlenmiyor ama ne bileyim kafama da takıldı

Ben olsam çekerdim insan ev alırken eşine güvenmeyecekse kime güvenecek ki? Tapunun kimin adına yapıldığı da benim için çok önemli değil. Sonuçta ayrılma durumu olursa kimin adına olursa olsun ortak oluyor ve satışı yapılıp yarı yarıya bölüşülüyor.

Orkide34 sen isen eğer ki çok yüksek olası böyle.
Senin durumuna en iyi yorumu bu arkadaş yapmış.

Yok ben o değilim benzerlikler şaşırtıcı sadece diyorsan. Pesinatlar nerdeyse eşit krediyi birlikte ödeyeceğiz diyorsan da güvenmeyecek bir şey yok.
Tapu senin ayrılık durumunda ev satılır kredi kapatılıp kalan para yarı yarıya bölünür.

Bu durumda korkacak bir şey yok.

Ama eğer peşinat vs daha çok senin birikimlerinle olacaksa haksızlık yaşama ihtimalin var. Uzatmanın alemi yok.

Çok haklısınız anlaşılmadığı zaman olan oluyor zaten

Yukarı da ki yazıyı okudum baya karışık bi durum anlamadım ama ..
Evet eşit olacak her şey çok şükür o da bende . Tapu senin üstüne olsun dedi fark etmez ama öyle olacak. Peşinat fln fazlası benm birikimimleriyle olacak ise neden haksızlık yaşama ihtimali var

Rabbim bazen bu kadar iyi niyetli olmak istemiyorum. Çok zor..

Neyse bak kardeşim yine ben dürüst olduğuna inanıp yazayim evin fiyatı 300 bin olsun.
Senin birikimlerinle toplam kattığın 120bin. Eşimin kattığı 80 bin. Kalan 100 bin kredi senin üstüne tapuda.
Ayrılık oldu hemen ardından ev satıldı. 100 bin ile borç kapatıldı 200 bin kalan ev değeri ikiye bol 100 sana 100 ona düşer.

Ama sen 120 bin vermiştin anlıyor musun?

Bizi anlayıp anlamadığını @Mune karar versin bence.
Böyle üyeleri adam yerine koyup cevap yazıyoruz. Sonra ikinci üyelikle bizim cevapları bir taraflarına hiç takmadıklarını haykırıp canım cicim kocamış konu açıyorlar. Aman neyse yer banı, çeker krediyi. Kendine bir sap bile alamadan sürüne sürüne borç öder.

Anladım ilginize teşekkür ederim.

Çekecek zaten, insan atasına, babasına karsi gelir mi gelmez, gelmemeli

Kayınvalidesi ve görümcesi evi ilk önce beğensinler, krediyi çekmek sonra ki iş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…