• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev gecindirmesini bilmiyorum

aynen peynırı 32 tlden alıyorum,hafta sonu aldım daha,dil peynırı desen 25 lira,hellim alırım arada,25 tl kılosu tabı,kılo ile almıyorum,birde ziyan etmeyelım arkadaşlar,tüketelım,bozlup atmayalım,az az alıp değerlendırelim
mesela makarna kalırsa sonrakı gune ısıtmak ıskence(mıkrodalga yok)
ıcıne peynır koyarak borek yapıyorum
ben cok cesıtlı peynır yemedıgım ıcın aldıgım tek peynır inek peynırı arada kaşar peynırı
sucuk salam nutella ayda bır kere alıyorum zaten saglıklı oldugunu dusunmedıgımden yetıyor bu bana

buarada resmı tatıl ne oldu kı
evde durursak tasarruf etmıs olurmuyuz kı

90 çok değil mi ya?
Ben de suyu çok bol kullanıyorum ama ayda 30 u geçmez fatura.
Bazı şehirlerde tonu pahalı. Belki pahalıdır orda. Bizim burda 2 küsür. 60 lira geldi.Ama hergün banyo işi var yazın bizde 3 kere 4 kere girdiğim olur yazın çok sıcak şehir.

eskiden çok tasarrufluydum,halen öleyım,eskıye göre az değilim gibi,ama bırıktıdım,çok ülke gezdım,yemeğimi evnde götürdüm işe,detarjan larım çok uzun süre yetıyor,annem de şaşıyor,komşum çok teşekkür eder,çamamşır makınasına az koyun deterjan,şimdikiler konstre,emın olun tertemız çıkıyor,asla yumutacı kullanmıyorum,kansorejen,koku nedır yaa,kokmasın öle sahte kokular,

eskiden çok tasarrufluydum,halen öleyım,eskıye göre az değilim gibi,ama bırıktıdım,çok ülke gezdım,yemeğimi evnde götürdüm işe,detarjan larım çok uzun süre yetıyor,annem de şaşıyor,komşum çok teşekkür eder,çamamşır makınasına az koyun deterjan,şimdikiler konstre,emın olun tertemız çıkıyor,asla yumutacı kullanmıyorum,kansorejen,koku nedır yaa,kokmasın öle sahte kokular,
bende cok kullanmıyorum cocuk acısındanda
bazen makıne kokuyor gıbı oluyor
ne kadar olcuyorsunuz mesala onceden deterjanlardan olcek cıkardı
sımdı ben mınık ınce bellı cay bardagının 4te 3 koyuyorum banada az gelıyor

Ekim ayında ben de hesap tutacağım çok merak ediyorum ne kadar çıkacak :)
Bence market gıda olarak çok giderimiz yok. Pazara 250 TL gidiyor, kıymayı eti kurban bayramında buzluğa atıyoruz aylık para vermemiş oluyoruz. Sütü sütçüden alıyorum,hem kız içiyor hem yoğurt yapıyoruz. Peynir,çökelek filan eşimin akrabaları köyden gönderiyor. Deterjan ve tenekeyle yağı marketten yemek kartımla alıyorum.Sigaramız filan da yok. Ama bizi gezme tozma batırıyor,benzin,dışarıda yemek yemek,fuzuli aldığımız şeyler... Bir yerden az harcayıp başka bir yerden coşuyoruz.Ben en iyisi konuyu takibe devam edeyim.

bende cok kullanmıyorum cocuk acısındanda
bazen makıne kokuyor gıbı oluyor
ne kadar olcuyorsunuz mesala onceden deterjanlardan olcek cıkardı
sımdı ben mınık ınce bellı cay bardagının 4te 3 koyuyorum banada az gelıyor
o ince bellinın çok küçüğü var kahve bardağı gıbı :)çekeyım resmı yollım,onla ölçüm yarım,:)ayy ne güldüm yazıcaktım,bardağı,sen yazmışın,bu arada komşumada öğrettim kadının kocası bıle tşk etti,bır bardakta fazla idi ona verdim

Öyle deme su parasını toplu bi şekilde balkon kapamaya verdim
Ama bi sor niye verdin :KK53:
Eve yokuz kıyafetlerimizi evin içinde kurutmayalım, bi de yağmur yağarsa çamaşırlar ıslanmasın diye
He bi de çok hamarat değilimdir zırt pırt balkon yıkayamam diye
Klima kullanıyorsanız onun suyunu biriktir onunlada yikayabilirsin.

Ekim ayında ben de hesap tutacağım çok merak ediyorum ne kadar çıkacak :)
Bence market gıda olarak çok giderimiz yok. Pazara 250 TL gidiyor, kıymayı eti kurban bayramında buzluğa atıyoruz aylık para vermemiş oluyoruz. Sütü sütçüden alıyorum,hem kız içiyor hem yoğurt yapıyoruz. Peynir,çökelek filan eşimin akrabaları köyden gönderiyor. Deterjan ve tenekeyle yağı marketten yemek kartımla alıyorum.Sigaramız filan da yok. Ama bizi gezme tozma batırıyor,benzin,dışarıda yemek yemek,fuzuli aldığımız şeyler... Bir yerden az harcayıp başka bir yerden coşuyoruz.Ben en iyisi konuyu takibe devam edeyim.
Kıza kim bakıyo

aylık 200 tl civarı pazara harcıyorum
herseyımı pazardan taze taze alıyorum
hesapcı oldugumu dusunuyorum
evde 2 bardak prınc varken gıdıp 5 kg prınc getırmem mesela eve
aylık market alısverısım bır ay 150 tl tutarken obur ay 300 tl tutuyor
abur cubur almamaya calısıyorum , meyve suyuna kadar evde kendım yapıyorum
fılan falan

market alısverısı ıcın ısyerı kart vermeseydı herhalde onuda yapmazdım :)
Buda hayat mi ☺☺☺birkere gelcegiz dünyaya

Back