• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev gecindirmesini bilmiyorum

Çamaşırı nasıl yıkıyorsunuz ya?
Benim en buyuk derdim.
Beyazlar, renkliler, siyahlar diye ayırıp yıkıyorum öyle de 8 kg birikmiyor hiç.
Deterjan olarak da beyazlar ve renkliler olarak ayrı deterjan falan fişman.
Beyazlar için Kosla Vanish alıyordum, yıkarken bir de çamaşır sodası koyuyorum çok memnunum. Bu ay Ariel aldım bakalım iyiyse ondan devam ederim daha ucuz.
Renkliler için Omo'dan şaşmıyorum. Bir ara siyahlar için Perwoll almıştım, bütün siyahlarım böyle tüycük tüycük toz haline geldi, Perwollün renkliler için olanı da soldurdu.

Ben henüz yeni evliyim annem hep Bim, A101 ve bizim bölgeye has Irmaklar adlı marketten alışveriş yapardı evlendim yine bulunduğum semtte bunları görünce çok sevindim :KK70:Kesinlikle diğer markalara göre açık ara öndeler bunlar gayette kaliteli:KK16:Ben haftalık yemek listesi yapıyorum ve listemin dışına misafirlik, dışarı çıkma durumlarının dışında aksatmıyorum bu şekilde akşam eve geçerken alıyorum geçiyorum eşimi göndermiyorum o aç karnına acayip dolduruyor poşetleri:KK53: Aldığımız bütün ekmekleri muhakkak değerlendiririm bayatlarsa köfteye ya da tosta kullanırım su damacana almıyoruz kayınvalidem arıtmadan doldurup gönderiyor sağolsun böyle bir kurtarmamızda var Hoppa Bulaşık makinesi tam dolmadan çalıştırmam çamaşır makinesi de aynı şekilde akşamları yıkarım genel olarak çalıştığımdan dolayı da:cool:Ekstra bir şey yapmıyorum evi sildiğim suyla önce balkonun tozunu alırım sonra yıkarım falan prizlerde şarj aleti falan bırakmam bir yeri kullanmıyorsak ışığını kapatırım hemen boş yere tv ya da pc açık duramaz gibi gibi şeylere dikkat ediyorum o kadar henüz ne kadar giderimiz kestiremedik ama toparlıyoruz çok şükür :KK53:

Normal yorum yapana normal cevap veriyorum ben
Sen insanlaırn yaşam standartlarıyla alay etmeye gelmiş gibisin
Konuya yorum yapmadan millete çemkirdin direk
Işine bak sen dogru oku yazilanlari sonra konuş istersen. Agresif gördüm seni cicim hadi işine

Bim'in bebekler için olan ıslak mendili de güzel ( molfixin ki gibi yüzeyi )
Bazı markalar aklıma gelmedi evet o da çok güzel ben genelde Bim de olan herşeyi kullanıyorum gibi ekstra farklı bir markete yönlenmiyorum bir de Irmaklarım var oradan da sebzeler meyveler falan alıyorum pazarla yarışır yani o kadar uygun :KK53:

Hepsi dagitilir az cok az saklanir geriside kavurulur gelene gidene verlir ama nedense bizim insanlar sözüm size degil dagitmak yerne buzluklarino dolduruyorlar sevap isleyim derken ...
Hepsi dağıtılan adak kurbanı. Normal kurbanın hepsi dağıtılmaz, en az 7 kişiye dağıtılır ki biz daha çok dağıtırız.Ayrıca pardon ama sana ne,biz burada kurbanı mı tartışıyoruz?

Bimden Dost markasını sütünü ve yoğurdunu kullanıyorum çok memnunum. Pastavenetta makarnaları çok lezzetli. Çorba olarak Hürrem markasını kullanıyorum aynı şekilde et suyu tabletini tavuk suyu tabletini de Hürrem alıyorum çok güzel. Efsane markalı unu ve pirinci çok iyi özellikle tercih ediyorum. Bol bol markalı ketçabı ve mayonezi, Yurdum markalı salçası, Jucy meyve suyu, Muratbey peyniri kaşarı aynı şekilde Kaanbey kaşarı, Uludağ limonatası, kuruyemişin bütün çeşitleri, 1 TL lik bir çikilatası var hatırlayamadım çikolata sosunda çok işe yarıyor tamamen Bim tutkunuyum sanırım ucuzluktan değil ama hem güzel hem uygun olunca cazip geliyor :KK53:

İyiymiş valla =))
Bir bakacağım en kısa zamanda
Hazır çorba, et suyu tableti, ketçap, mayonez vs... sokmuyorum eve ama diğerlerini deneyebilirim
Murat Bey zaten bildiğimiz marka, dost markanın methini de duydum daha önce
Çok teşekkür ederim :)))

Elektirik nasıl 26 geldi yav?
Suyun ne kartı var?
Su saatleri değişti kartla yüklüyoruz sulari 20 liraya 11 ton su alabiliyoruz 3 ay gidiyor bana. Haftada üç kere çamaşır makinesi çalışıyor. Günlük duş aliyoruz. Bulasiklarda makinede yikaniyor bitmiyor suyumuz. Genelde 30 35 civari geliyordu elektrik bu ay 26 geldi. Ekstra dikkat ettiğim birseyde yoktu bu ay. Kardeşim yeni evli o baya kisiyor elektriginin 19 tl geldiğini gördüm. Kisiyor derkende evi sobali zaten dogalgaz yok ilcemizde sicak su işini sobada hallediyor. Oyüzden fazla gelmiyor elektiriklerimiz. Masallah diyeyim de bir sonraki ay yüksek fatura gelmesin.

Hepsi dagitilir az cok az saklanir geriside kavurulur gelene gidene verlir ama nedense bizim insanlar sözüm size degil dagitmak yerne buzluklarino dolduruyorlar sevap isleyim derken ...
Hepsi dagitilmaz. 3 e bölünür.
1 kısmı dağıtılır. Bir kısimi gelen misafire. Bir kisimida ev sahibine kalır.

O kadar kötü alışveriş yapıyorum ki.

Benim annem marketleri gezer gezer fiyat araştırması yapar en ucuzunu alırdı.
Halk günlerini falan takip ederdi.
Her marketten en ucuzunu alarak 7 market artı pazarla alışverişi tamamlardı.

Hiç anneme layık evlat değilim bu konuda ya :(

Bir markete gidip tüm ihtiyaçlarımı alma huyum var.

İki kişiyiz ama eşim gece çalıştığı için düzenli yemek yapmıyorum falan.
Kahvaltılıkla geçirdiğim akşamlar çok.

Bu durumda Bir ay 250 gitse, diğer ay 400 gidiyor.
Abur cubur pek almam, meyveye de düşkün değiliz.
Balık, et, tavuk abartmıyoruz.

Yağ, deterjan gibi büyük şeyler şeyler de her ay alınmıyor çünkü.

Hesaplı alışverişi bilsem çok daha uyguna getiririm ama yapamıyorum.
Gezmek zor geliyor. Netten büyük marketlerin fiyatlarına mı baksam tek tek acaba..

Bilemedim.:KK14:

İyiymiş valla =))
Hazır çorba, et suyu tableti, ketçap, mayonez vs... sokmuyorum eve ama diğerlerini deneyebilirim
Kuruyemişleri de güzel
Islak mendilleri, tuvalet kağıdı filan da..

Kime ne
Sağ elin verdiğini sol el bilmez
Açıklama yapma boşver, her yorumda bişey arıyo zaten
Senin gercekten isin gucun yok.cwkire 25000 yakin yorum yazmisin yazmak icin yaziyorsun biraz düsün oyle yorum yaz. Sana fikrini sormadim ben. Muhatapim bile deilsin seviyen belli hadi byeee sana kendi kendime konus

Beyazlar için Kosla Vanish alıyordum, yıkarken bir de çamaşır sodası koyuyorum çok memnunum. Bu ay Ariel aldım bakalım iyiyse ondan devam ederim daha ucuz.
Renkliler için Omo'dan şaşmıyorum. Bir ara siyahlar için Perwoll almıştım, bütün siyahlarım böyle tüycük tüycük toz haline geldi, Perwollün renkliler için olanı da soldurdu.

Ben hiç anlamıyorum işte hangisi iyi geliyor hangisi solduruyor. Kafam basmıyor resmen çamaşır mevzusuna:KK48:

Tek markettem degil 2 3 marketten alisveris yapin ve fiyatlari karsilastirin. Mesela ayni markanin 750 gr tereyagi bir markette 17 tl iken birimde 14 tl idi. 14 tl olanini aldim.

Temizlik malzemelerini en buyuk boy alin. Mesela ben camasir detarjanini 7 kilo beyazli detarjani 7 kilo renkli detarjani seklinde alirim. 2 kisiyiz 3 4 ay gider. Esimede kendimede bol bol camasir aldim makinem 8 kilo tamamen doldurmadan calistirmam. Zaten A++ seviyesinde suyumda elektirigimde cok gelmez.

Bulasik makinem desen yine oyle su bardagim catal kasigim porselenim bolca var. Tamamen doldurmadan calistirmam. Jel detarjan kullaniyorum bulasiklarin kirlilik oranina gore koyuyorum. Bir yil gitti desem o detarjan yeridir hemde cok guzel yikiyor.

Markette gezerken bir urun indirime girdiyse evde varsa bile alin depolayin. Bim in sattigi marka urunler var ayni marka ama daha uyguna satiyor mesela populer bir dis macunu baska markette 16 17 tl iken binde 12 tl felan boyle urunleri bimden alirim. Bimin kendi urettigi urunleri pek tercih etmem.

Sivi sabunu felan kocaman 5 lt alirim onlarda bayagi gidiyorlar. Temizlik yaparken her yere agir temizlik maddelerini boca etmem suyun icine damlatirim cunku temizlik maddelerini asiri kullanmak sagliga cok zararli.

Bazı markalar aklıma gelmedi evet o da çok güzel ben genelde Bim de olan herşeyi kullanıyorum gibi ekstra farklı bir markete yönlenmiyorum bir de Irmaklarım var oradan da sebzeler meyveler falan alıyorum pazarla yarışır yani o kadar uygun :KK53:
Bizim orda sebze satan tek bi market var o da sanırsın organik :KK53: fırsatçılık yapıyor

İyiymiş valla =))
Rica ederim biz çok memnunuz inşallah sende memnun kalırsın :KK68:Salamı krem peyniri falanda Bim den alıyorum çok güzel turşu garnitür közlenmişleri,kızartma tavuk köftesi nagetlerı falanda bir de hazır mantısı var mükemmel ama adlarını hatırlayamadım ben neyi varsa değerlendirmişimdir herhalde :KK53:

İyiymiş valla =))
Peynirleri güzel. Yumurtası da çok güzel.

Senin gercekten isin gucun yok.cwkire 25000 yakin yorum yazmisin yazmak icin yaziyorsun biraz düsün oyle yorum yaz. Sana fikrini sormadim ben. Muhatapim bile deilsin seviyen belli hadi byeee sana kendi kendime konus
Sen hala banlanmadın mı ya geçende beni taciz edip eski konuları çıkartıp duruyordun, yetmiyor özel mesaj atıyordun. İnsanlara bulaşmayı bırak artık.

Hepsi dagitilmaz. 3 e bölünür.
1 kısmı dağıtılır. Bir kısimi gelen misafire. Bir kisimida ev sahibine kalır.
7 kisiye verilir cok az saklanir benim gltdüfüm ama millet senelik etini cikariyor bu cok yanlis...neyse konu bu degil

Back