• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev gecindirmesini bilmiyorum

hmmm bize de şöyle geliyo, evde ikimiz de yokuz akşam 5 e kadar.

su 8 tl
elektrik 45
cep tel 80 tl (eşimin 20 benim 60 tl) ben de 20 tl lik tarifeye geçeceğim
doğalgaz 3 aylık 12 tl geldi.

sizin çocuk var, bi de siz evdeyseniz fazla temizlik yapıyosunuz heralde :KK70: :KK70:
bende calısıyorum aksam 5 kadar evde kımse yok
ne kadar uygunmus faturalarınzı

2 günde bir sabahları duş alırım
eşim de öyle (bazen 3 günde bir yıkanıyo pis :))
haftada 2 kere çamaşır makinesi çalışır
2 kere bulaşık makinesi

makineler A++
balkon falan ayda bir yıkarım zaten çıkmıyorum :KK70:
başka neye su gider ki?
klozet sifonunun içine dolu su şişesi koydum su çok israf olmasın diye.
musluklar şu tazyikli akanlardan.
onlarda havayla karışık su akınca daha az su harcanıyomuş.

apartmanda bi tane sayaç var
ona yazılıyo su parası
sonra dairelere bölünüyo.
yani vergisi daha düşük oluyo sanırım böylece.
Ama bu şekilde olması iyi değil ki. Sen az su kullanırsın başkası çok kullanır nasıl olsa ortak ödeniyor diye..Hadi bari halıyı yıkayıvereyim nasıl olsa su parasını kırışıyoruz 1/5 ini zeytinagaci odeyecek nasıl olsa:KK39:

yarısını yememen lazım eşitlik için. Hakket be peyniri amma çok yiyormuşsun:KK48:
Gerçekten düşününce durum üzüyor insanı.
Bizim eşimle peynirlerimiz ayrı 2 haftada 1 kalıp peynir yiyorum 750 gram kadar çok mu ki:KK43: Daha labneye,, krem peynire, bala, reçele girmedim bile.
Giyim, kuşam neyse de yemeden içmeden kesmek çok üzücü gerçekten....

2 günde bir sabahları duş alırım
eşim de öyle (bazen 3 günde bir yıkanıyo pis :))
haftada 2 kere çamaşır makinesi çalışır
3 kere bulaşık makinesi

makineler A++
balkon falan ayda bir yıkarım zaten çıkmıyorum :KK70:
başka neye su gider ki?
klozet sifonunun içine dolu su şişesi koydum su çok israf olmasın diye.
musluklar şu tazyikli akanlardan.
onlarda havayla karışık su akınca daha az su harcanıyomuş.

apartmanda bi tane sayaç var
ona yazılıyo su parası
sonra dairelere bölünüyo.
yani vergisi daha düşük oluyo sanırım böylece.
biz yaz kıs her gün yıkanıyoruz
coluk combalak hepımız bırde ben camasır makınesını 1 calıstıyorum bak o konuda tasarruflu degılım

bende calısıyorum aksam 5 kadar evde kımse yok
ne kadar uygunmus faturalarınzı

valla fakirlikten kısa kısa böyle olduk :D
elektrik mesela elektrikli motorumuz var ayda 5 tl elektrik çekiyor.
asla oturmadığım odanın ışığını açık bırakmıyorum
bütün lambalar tasarruflu
televizyon günde 2 saat ancak açık
bulaşık çamaşırı akşam 10 dan sonra atıyorum.
fena gelmiyo ya, bence de elektrik uygun.

ama kombi çalışınca kışın elektrik de 75 geliyo
doğalgaz sabah kapa akşam aç yaparak ve 3 oda ve koridoru açarak (50 derecede yaktık) en fazla 210 tl geldi ocakta. genelde 180 geldi

Ben çöp poşeti almam mesela, marketten gelir yerleştiririm herşeyi poşetleri çöp torbası yaparım sonra
Bi de çok bişey almam sebze olarak 2 kişiyiz az az alırız, yoksa çürüyebilir
Pirinç vs. kuru bakliyatlar çok alsak ta bişey olmaz bimde zaten 1 kiloluk bişey pek yok, alır kutularına koyarım
Un hep evde olmalı ama eşim hamur işi sevmez misafir için kullandığımdan 1 büyük paket yetiyo, 2.5 kiloluk mu ne ondan alıyorum.
Çalıştığımız için pazardan pazara kahvaltı fırsatımız olduğundan kahvaltılığı da bittikçe alırız. Çok gitmiyo evde olmayınca
Ama bebek olunca bez, mama, ıslak mendil, krem ve zırt pırt kıyafet alışverişi gerekiyo.
Yıllardır çalışırım hiç faturalı hat almadım, sevmiyorum sürprizleri kontörlü hat candır derim gülerler :KK53:
Sadece vınn kullanıyorum lüks sayılabilirse bu var işte, ayda 35 geliyo vınn faturam. Ev telefonu vs bağlatmadım
Su 30 elektrik hatırlamıyorum tam ama 60 a yakın geliyordu şimdi doğalgaz uygun kışın ayvayı yedik bebek olunca 300 ü bulur ısınsak neyse işte tam ısınılmıyor bile
Püf konu sahibinden çok ben döküldüm galiba

Tutumlu muyum değil miyim bilmem ama fiyatına bakmadan almam bişeyi..

Ama bu şekilde olması iyi değil ki. Sen az su kullanırsın başkası çok kullanır nasıl olsa ortak ödeniyor diye..Hadi bari halıyı yıkayıvereyim nasıl olsa su parasını kırışıyoruz 1/5 ini zeytinagaci odeyecek nasıl olsa:KK39:
yok evlerin içinde sayaç var
ordan sayılara bakıp 3 ton kullanmışın diyolar :) yoksa 15 ton kullanan komşu var :D

bir yerden yine ziyadesiyle gidiyor demi?
buarada araba aldık biz , 2.el
yanı gıdıyormu tabı ben esımın cok harcadıgını fılan dusunuyorum
bızde senın gıbı once yatırım ıcın parayı ayırıyoruz kalanla ıdare edıyoruz ama esım benım 10 gunde bır maas alıyor elımız sureklı para goruyor ama mutlak mutlak kacıyor bır yerelere

Ben de çok hesapçıyım aslında. Aslında bir evde bir kişi öyle olması laızm sanırım dengelern kurulması için.
Bizim evde de benim.
Ben önce yatırım paramı ayırırım, kalan yetmese bile açıkta bırakırım. Diyelim ay sonuna çıkışmayacağım görünen köy klavuz istemez yine de ben yatırımımı yaparım kalanı bazen annemden falan isteyip bir sonraki ay veriyorum. Yoksa istikrar kurmayınca el harcamaya çok müsait.
Bende eşimde tutumlu sayılırız
Yatırım yapamam belki ama baktım eşim bu ay keseyi fazla açtı hemen kendime bişey alırım :KK53: bakar kart şişiyo o da durur. tek ben mi düşünecem bana ne

biz yaz kıs her gün yıkanıyoruz
coluk combalak hepımız bırde ben camasır makınesını 1 calıstıyorum bak o konuda tasarruflu degılım
hmmm
benim çamaşır makinesi 8 kg
doldurmadan çalıştırmam mesela
bi de 1 saatlik programa atarım.

her gün yıkandığım zamanlar oldu yazın ama duş şeklinde hızlı hızlı yıkanıyorum zaten 5-6 dakikada ;)
aslında kovaya doldurup yıkanmak lazım ya :D bak o da su israfını önleyebilir. yeni bi fikir geldi bana

Koalina Koalina peynirsiz duramam ben de :D
ama paramız azalırsa kilosu 8 -10 liralık örgü peynire geçiş yapıyorum.
yoksa ezine koyun peyniri vs. ahh bayılırım da kilosu 30 liraya dayandı yani :D

buarada araba aldık biz , 2.el
yanı gıdıyormu tabı ben esımın cok harcadıgını fılan dusunuyorum
bızde senın gıbı once yatırım ıcın parayı ayırıyoruz kalanla ıdare edıyoruz ama esım benım 10 gunde bır maas alıyor elımız sureklı para goruyor ama mutlak mutlak kacıyor bır yerelere
bu konuda eşim bana kızıyor bazen. "paramız var bankaya atıyorsun gidip annenden borç istiyorsun" diyor.
mantıken haklı. Ama para çok kolay harcanır. Ben halletmesem o işi nasıl olsa evde para var deyip çok gidiyor. Ama annemden alınca açık kısmı borcu yemiş gibi oluyorsun. Ben inanılmaz matematik yaparım bu konuda:KK69:

valla fakirlikten kısa kısa böyle olduk :KK70:

doğalgaz sabah kapa akşam aç yaparak ve 3 oda ve koridoru açarak (50 derecede yaktık) en fazla 210 tl geldi ocakta. genelde 180 geldi
dogalgazdan kısamıyorum cok usuyorum cunku evde haylıce buyuk
bu sene cocugun odasına ufo taktırıcam kapı ustune kaldı oyle yerlerde , korıdor ve cocugun odası olarak deneyecegım ama genee gerek varmı bılmıyorum
onca calısıyorum ne sıgıcam bı odaya dıyorum
fakat evın genelı oyle cayır cayır sıcak olmuyor tabı
ısıga gelınce 2 gunde bır esım nobete gıdıyor mesela bu aksam
evın ıkı ayrı cephesınden oda ısıgını acık bırakıyorum
tasarruflumu sanmıyorum spotları acıyorum :D uyanıkmısım ızlenımı verıyorum

sen naptın para meselesını ya askerdeyken esın baya sıkıntıdaydın borclar bıtmemıs galıba ama ev fılan duzdunuz galıba
hersey zamanla ınsallah

Bİr de sigara içsek batarmışız herhalde:KK53:
he bi de o var demi.
Şu asgari ücretlilerin geneli de içiyor işe bak sen.
Samsun falan ne kadarsa genelde ona takılıyorlar sanırım kötü kokuyor.
Diyorum "hem para yok diyorsunuz hem sigara"
"bu da olmasa kafayı yeriz" diyorlar.
Bilmem kim haklı?

valla fakirlikten kısa kısa böyle olduk :KK70:

Zeytin ağacı yazdıklarını nasıl okudum ağzım açık merakla kendi kendime offf bak işte şurda hatalısın böyle yap sende diyerek :KK53:

Back