• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev gecindirmesini bilmiyorum

Cute çocuk için deterjanı bol kullanıyorum yazmışsın da
Kimyasal sonuçta çok koymak iyi değil kararında koy
Hatta evde doğal deterjan yapılıyomuş ama nerdeee biz marketten hazır deterjanı zor alıyoruz

Bu arada arkadaşlar herkes Bim, A101 demiş buralardan kullanıp memnun kaldığınız markalar var mı? Ben bir iki kez dolaştım ama pek güvenemedim

Bimden Dost markasını sütünü ve yoğurdunu kullanıyorum çok memnunum. Pastavenetta makarnaları çok lezzetli. Çorba olarak Hürrem markasını kullanıyorum aynı şekilde et suyu tabletini tavuk suyu tabletini de Hürrem alıyorum çok güzel. Efsane markalı unu ve pirinci çok iyi özellikle tercih ediyorum. Bol bol markalı ketçabı ve mayonezi, Yurdum markalı salçası, Jucy meyve suyu, Muratbey peyniri kaşarı aynı şekilde Kaanbey kaşarı, Uludağ limonatası, kuruyemişin bütün çeşitleri, 1 TL lik bir çikilatası var hatırlayamadım çikolata sosunda çok işe yarıyor tamamen Bim tutkunuyum sanırım ucuzluktan değil ama hem güzel hem uygun olunca cazip geliyor :KK53:

Ekim ayında ben de hesap tutacağım çok merak ediyorum ne kadar çıkacak :)
Bence market gıda olarak çok giderimiz yok. Pazara 250 TL gidiyor, kıymayı eti kurban bayramında buzluğa atıyoruz aylık para vermemiş oluyoruz. Sütü sütçüden alıyorum,hem kız içiyor hem yoğurt yapıyoruz. Peynir,çökelek filan eşimin akrabaları köyden gönderiyor. Deterjan ve tenekeyle yağı marketten yemek kartımla alıyorum.Sigaramız filan da yok. Ama bizi gezme tozma batırıyor,benzin,dışarıda yemek yemek,fuzuli aldığımız şeyler... Bir yerden az harcayıp başka bir yerden coşuyoruz.Ben en iyisi konuyu takibe devam edeyim.
Kurban eti dagitilir buzlukta saklanmaz☺☺☺

Çamaşırı nasıl yıkıyorsunuz ya?
Benim en buyuk derdim.
Beyazlar, renkliler, siyahlar diye ayırıp yıkıyorum öyle de 8 kg birikmiyor hiç.
Deterjan olarak da beyazlar ve renkliler olarak ayrı deterjan falan fişman.

Bimden Dost markasını sütünü ve yoğurdunu kullanıyorum çok memnunum. Pastavenetta makarnaları çok lezzetli. Çorba olarak Hürrem markasını kullanıyorum aynı şekilde et suyu tabletini tavuk suyu tabletini de Hürrem alıyorum çok güzel. Efsane markalı unu ve pirinci çok iyi özellikle tercih ediyorum. Bol bol markalı ketçabı ve mayonezi, Yurdum markalı salçası, Jucy meyve suyu, Muratbey peyniri kaşarı aynı şekilde Kaanbey kaşarı, Uludağ limonatası, kuruyemişin bütün çeşitleri, 1 TL lik bir çikilatası var hatırlayamadım çikolata sosunda çok işe yarıyor tamamen Bim tutkunuyum sanırım ucuzluktan değil ama hem güzel hem uygun olunca cazip geliyor :KK53:
Bim'in bebekler için olan ıslak mendili de güzel ( molfixin ki gibi yüzeyi )

Ama bu şekilde olması iyi değil ki. Sen az su kullanırsın başkası çok kullanır nasıl olsa ortak ödeniyor diye..Hadi bari halıyı yıkayıvereyim nasıl olsa su parasını kırışıyoruz 1/5 ini zeytinagaci odeyecek nasıl olsa:KK39:
Sizde ortak mi ödeniyor şu bizde her evin su saati var her ay fatura kesmeye görevli gelir bütün dairelerin sularını okur ayrı ayrı fatura keser herkesin kendi adına.

Yalnız yasıyorum, kiramı senelik pesin istiyor ev sahibim. Sagolsun babam oduyor onu.

200 tl cep telefonu faturam sabit. Bu benim zoruma gidiyor her ay cok fazla ama yurtdısı dahil cok gorusme yapmak zorundayım, bundan kısmam mumkun degil.

200 tl de butun faturalarım elektrik su net vs. Kısları 400u buluyor:(

Damacana suyla yemek cay her seyi yaptıgım icin tek basına oldugum halde max 4 gun idare ediyor beni. Buna da cok uzuluyorum.

Alısveris konusu cok degisken. Pazar olmadıgı icin bim a101 de bulunmadıgı icin buyuk marketten sebze meyve dahil her seyimi almak zorundayım. Ama genelde bozulmayacak seylerin buyuk boylarını alıyorum kocaman yaglar, kocaman deterjanlar vs. Tek basına oldugun icin peyniri cabuk tuketemiyorum, bitmeden bozuluyor. O yuzden minik boylarını alıyorum en azından bozulmuyor.

Bu arada sosisler cabuk bozuluyor malum, buzluga atın kullanmak istediginizde cıkartın direkt cozuluyor zaten.

Deterjanlar cok pahalı ve ben uyduruk marka kullanmaya cekiniyorum bu konuda hassasım. Toz deterjanlar daha ucuz ama ben iyî temizlemedigini dusunuyorum. Dogru mu bilmiyorum gerci, belki benim kuruntumdur.

Tek basına oldugum halde ay sonunu zor getiriyorum allah ailelere sabır versin

Back