• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev gecindirmesini bilmiyorum

Ben arada kampanyalara rastlarsam atarım linkini buraya ama yasaktı sanki ?

İki kişiyiz
Hafta sonları pazara çıkıyorum, ortalama 70-80 lira civarı tutuyor bu aralar ama kışlık hazırlıklarda var bunun içinde
Ayda bir kasap alış-verişim var toplu alırım 100-120 lira civarı tutuyor
Büyük marketlerin indirimlerini takip ediyorum kahvaltılık,bakliyat,çay,şeker, kağıt malzemeler vs... için, uygun oluyor
Deterjanları bu ara hepsiburada dan alıyorum, bir hayli hesaplı ama takip etmek lazım
İki kişi ayda ortalama 650-700 civarı tutuyor, 800 TL iki çocukla biraz zor olur gibi geldi bana şimdi yazınca, bilemedim...

Bu arada arkadaşlar herkes Bim, A101 demiş buralardan kullanıp memnun kaldığınız markalar var mı? Ben bir iki kez dolaştım ama pek güvenemedim
Bütün herseyinden memnun kaldık bimin. Ilk başta tereddüt etmiştim bende ama çok güzeller.

neyse kızlar bu konunun sonunu kıslık tarıflere dayamak ıstıyorum

3 kg fasulye
3 kg barbunya
6 kılo patlıcan
4 kılo fılan kırmızı bıber
hmm
bıber dogranmıs, dogranmıs domates fılan gıbı seylerle dolabı doldurduktan sonra
derın donrucu derdıne dustum ama henuz acılamadım esıme :D

O konuda sikinti yok.dolap çok. :KK70:
ya ben oyle bı yerlere koyamam acıkta , banyo dolabım kısısel malz dolu
balkonda kilere raf yaptım orayada benım pet sısedekı deterjanları koyuyorum

bulasıga gelınce tencerelerı veya plastıklerı napıyorsun benım normal haddınden fazla tupper'ım var onlar makıneye atılmıyor mesela

Ben makineye atiyorum :s Bir zarari mi var ? Simdi tedirgin oldum, birsey olmuyor yikaniyor cikiyor. Ama bir sakincasi varsa belirtebilir misin ?

Hanımlar ayda sadece gıda olarak normal standartlarda ne kadar gider 2kucuk cocukta var mesela her ay eşim gıda temizlik icin800tl veriyor ama daha ay sonu gelmeden bitiyor ne yapmam lazım yetirmek icin
eşin verip aradan çekiliyor mu?
800TL yetmezse gerisini nereden bulursan bul gibi olmuş eşinin taktiği.
2 çocukla zor ama imkansız değil tabi, bizim ülkemizde bunun doktorasını yapıyor asgari ücretle çalışanlar.

bize su 70
elektrik 80
cep telefonları ıkımızın 170
doğalgazda suan 20 tl

ama ne dıcem o tarz urunlerın raf omru bıle o kadar olmamalı bılıyormusun
6 ayda bır aspırın dıyorsun ya o ıslevsellıgını kaybedıyor
benım abım temızlıkcı dukkanı var ( o yuzdende acık almak ısıme gelıyor) oda aynı seyı soyluyor hatta o asprın 10 gunden fazla dursun kokusu bıle degısıyor

bulasıga gelınce tencerelerı veya plastıklerı napıyorsun benım normal haddınden fazla tupper'ım var onlar makıneye atılmıyor mesela

buarada 1 litre değil 1 liraya domestos :) gibi

valla bence hala iş görüyolar ya ne bileyim :D
zaten kimyasal hepsi
ben çok fazla kimyasala maruz kalmak istemiyorum
çevreci olduğunu iddia eden frosch marka ürünlere geçiyorum evdeki cifler falan bittikçe.

plastikleri de atıyorum makineye tencereleri de atıyorum. :D
tencereleri ben elimde yıkarken 20 lt su harcıyorum bi tencereye
sadece seramik ve teflon tenceremi atmıyorum diğer çelikleri hop makineye.
makine bi yıkamada 20 lt harcıyo.

İki kişiyiz
Hafta sonları pazara çıkıyorum, ortalama 70-80 lira civarı tutuyor bu aralar ama kışlık hazırlıklarda var bunun içinde
Ayda bir kasap alış-verişim var toplu alırım 100-120 lira civarı tutuyor
Büyük marketlerin indirimlerini takip ediyorum kahvaltılık,bakliyat,çay,şeker, kağıt malzemeler vs... için, uygun oluyor
Deterjanları bu ara hepsiburada dan alıyorum, bir hayli hesaplı ama takip etmek lazım
İki kişi ayda ortalama 650-700 civarı tutuyor, 800 TL iki çocukla biraz zor olur gibi geldi bana şimdi yazınca, bilemedim...

Bu arada arkadaşlar herkes Bim, A101 demiş buralardan kullanıp memnun kaldığınız markalar var mı? Ben bir iki kez dolaştım ama pek güvenemedim
Bimden her daim havlu kağıt, tuvalet kağıdı, ıslak mendil, yumuşatıcı, çöp poşeti, peçete, un bir de sultan sucuk alırım.

Ben de bu isin icinde cikamadim. Cok gidiyor. Bizim de 1000 euroya yakin para cikiyor market alisverisinde her ay elimizden. Üc kisiyiz bir yasinda cocugum var. Ama bu rakam artik bana fazla geliyor. Bir bereketsizlik söz konusu.
Artik sadece elime para cekicem onunla yapacagim alisverisi.
Ak koyun kara koyun ayin sonunda belli olacak. Karttan ödeyince anlamiyor insan.
Harcadiklarimi yazayim dedim o da etkili olmadi. Bu ay deneyecegim. Nakit parayla bir ay gezecegim bakalim hayirlisi

valla bence hala iş görüyolar ya ne bileyim :KK70:
zaten kimyasal hepsi
ben çok fazla kimyasala maruz kalmak istemiyorum
çevreci olduğunu iddia eden frosch marka ürünlere geçiyorum evdeki cifler falan bittikçe.

plastikleri de atıyorum makineye tencereleri de atıyorum. :KK70:
tencereleri ben elimde yıkarken 20 lt su harcıyorum bi tencereye
sadece seramik ve teflon tenceremi atmıyorum diğer çelikleri hop makineye.
makine bi yıkamada 20 lt harcıyo.
ama nasıl olur ya
tencelerın altı fılan renk almıyormu ocaktan
maaf oluyorlarkı :D
yanı ben hep elde yıkıyorum
2-3 gunde bır makıne calıstırıyorum
hatat 10 gunde bır 10 adet tablet cıkarıyorum bır yere dolabın bı yerıne
bakıyorum bu sana 20 gun gıdecek hacı dıyorum
ay cok koca karıyım gordunmu ıcımde koca karı yatıyor

harcamalarınızı yazın bu ay.
nereye ne verdiğinizi görün. ekstra ve gereksiz harcamanız varsa çıkar zaten.
bir daha ki ay aynı gereksiz harcamaları yapmazsınız.

Ayda 4 kalıp peynir: 60 TL
Yarım kilo yeşil-yarım kilo siyah zeytin: 12 TL
750 gr kaşar: 13 TL
Kaymak ve salam: 10 TL
1.5 kiloluk 2 yoğurt: 9 TL
3 kutu süt:8-9 TL
Ayda 3 koli 15'erli yumurta: 27 TL
Ayda 1 lt ayçiçek yağı: 8 TL
Haftada 50 TL pazar parasından ayda 200 TL
Kuruyemiş: 20 TL
Çay:13 TL
1 kilo kıyma: 25-30 arası
Tavuk: 15 TL
Günde 1 ekmekten: 30 TL
Ayda 4 damacana su: 32 TL
Aylık evcil masrafı:50 TL

TOPLAM: 535 civarı tuttu
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Salça, tereyağı, zeytinyağı, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, cif, camsil, ıslak mendil, yüzey temizleyici, wc blok, bakliyat, un, baharat, ped, şampuan, sabun, içecek, abur cubur, kuaför-kozmetik, diş macunu, aile planlama ürünleri dahil bile değil.

Büyük marketlerde sebze de oluyo diye hep büyük marketlerden alırdık diğer şeyleri de
Biz taşındık, biraz ilerlerde vardır yine büyük market ama en yakını bim bize
Denedik böyle olunca, hatta şu markanın çakması derdik alırken gülerdik
Ama çoğu şeyinden memnunuz, kalitesine göre uygun fiyatlar
( Sanki bim ortaklarındanım gibi oldu :KK53: )

Back