• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev gecindirmesini bilmiyorum

Benim kocam yazıyor.
Hangimiz alışveriş yaptıysak fişini bir yerde biriktiriyoruz.
Sonra O gelir-gider tablosuna ekliyor.
Bende 1-2 ay yazmıştım biraz kemerleri sıkmak lazımdı
Sonra üşendim bi de gebelik bebek iş vs başımı kaşısam yeter diyorum :KK53:

Bir tanıdığım var ayda 300lirajarciyormus bide küçük cocugu var ben anlamadım demekki ben çok israfciyimm

Meyve sebzeyi marketten alacaginiza pazardan alin hem taze hem daha uygun.
Arkadaslarin dedigi gibi A101 gibi uygun marketlerden yapabilirsiniz aylik market alisverisini
Disari cikarsaniz cocuklar illa bi seker cikolata sakiz ister onlar da bayagi tutar sanirim. Cocuklar icin cantanizda muhakkak bulundurun bufelerden pahali almak zorunda kalmazsiniz
Bir de su camasir deterjani haric digerlerini illa domestos yada cif kullanmasaniz da olur market markalari da ayni isi goruyor.
Bulundugunuz il neresi halkmekmek almayi deneyin cok lezzetli hem 10 15 kr daha uygun
Paralar kucuk seylere gidiyor aman ucuzmus sunu da alayim su da uygunmus demeyin ihtiyacinizi alin.

Bir de israfdan kacinin kesinlikle cope ekmek atmayin cok bayatlarsa goturun parka kuslara atin bereketi kacmasin evinizin :)
Biz yemiyor muyuz icmiyor muyuz 2 kisi aylik 300 max. Mutfak alisverisimiz :KK70:

Bende 1-2 ay yazmıştım biraz kemerleri sıkmak lazımdı
Sonra üşendim bi de gebelik bebek iş vs başımı kaşısam yeter diyorum :KK53:
Ya ben de olsam takip edemem de sağolsun kocam çok yardımcı oluyor.
Öyle ki sıvı çamaşır deterjanlarını bile internetten ucuza denk getiriyor çoğu zaman.
Evde neyi,neyle, nasıl kullandığımı bilmesi işime geliyor.
Gece ben uyurken netten deterjan,yumuşatıcı vs. alıyor sağolsun.
Onların indirim saati mi günü mü ne varmış,ayarlıyor herşeyi.
Yoksa ben de tutumluyumdur ama onun desteği ile daha iyi toparlanıyoruz çok şükür.

Bu arada ben de pazardan alıyorum çoğu zaman ve belli başlı ürünlerde bim kullanıyorum. Yine de minimum 800 harcamamız.

Gerekli listemizde ayda 10damacana su tanesi 6lira haftada 3kilo süt alıyorum kilosu 2lira bunlar mutlaka aldıklarını bende anlamıyorum sonrası gidiyor ve ay sonu gelmeden

Hanımlar ayda sadece gıda olarak normal standartlarda ne kadar gider 2kucuk cocukta var mesela her ay eşim gıda temizlik icin800tl veriyor ama daha ay sonu gelmeden bitiyor ne yapmam lazım yetirmek icin
Liste yap.bim şok a 101 çok uygun ordan alışveriş yap biz hep öyle yapioz kalan parayı faturayı hesapla ona göre alışveriş yap paran da kalır bide hesaplı saatler var saat 10 da çamaşır ini bulasik makinesini aç 10 krs yaziyo

Biz iki kisiyiz ilcedeyim cok pahali değil sebze meyve iki haftada bir pazara cikiyorum. Meyve delisiyiz resmen. Kisin iki kisilik evime 10 kg portakal aldığımı bilirim. Haftasonu gelmeden biterdi. Market ihtiyaclarimin çoğunu bimden yapiyorum. Kayinvalidem bahçesinde bulunan meyvelerden de yollar. Bizim aylik kesinlikle market pazar 250 yada fazla fazla harcadim diyelim 300 gecmez. Bugün elektirigim 26 tl geldi mesela. Suyum kartli üç ayda 20 tl su parasi veriyoruz. Öyle pinti yada cimri değilim sadece gereksiz olana dikkat ederim okadar. Sadece oturdugum odanin ışığını açarım geri kalan yerleri kapatirim. Dikkat edildiği zaman gerçekten çok fark ediyor. Ama büyük şehirde yaşamak gerçekten çok zor. Herşey ateş pahasi oyüzden bizim durum sizlerinkiyle kiyaslanamaz.

Gerekli listemizde ayda 10damacana su tanesi 6lira haftada 3kilo süt alıyorum kilosu 2lira bunlar mutlaka aldıklarını bende anlamıyorum sonrası gidiyor ve ay sonu gelmeden
3 kg sutten yogurtmu mayalıyorsunuz
cok zıra nedır 3 kg sut
cocuklar ıcınmı

Meyve sebze markette pahalı.
Ben de genelde bim ve a101 den alışveriş yaparım.
Ayda ne kadar gidiyor hiç hesaplamadım ama her akşam iş çıkışı markete uğrayan biriyim:KK51:

Ya ben de olsam takip edemem de sağolsun kocam çok yardımcı oluyor.
Öyle ki sıvı çamaşır deterjanlarını bile internetten ucuza denk getiriyor çoğu zaman.
Evde neyi,neyle, nasıl kullandığımı bilmesi işime geliyor.
Gece ben uyurken netten deterjan,yumuşatıcı vs. alıyor sağolsun.
Onların indirim saati mi günü mü ne varmış,ayarlıyor herşeyi.
Yoksa ben de tutumluyumdur ama onun desteği ile daha iyi toparlanıyoruz çok şükür.

hangi siteden yapıyor acaba

Ben çalışıyorum pazar yüzü görmedim diyebilirim ( hafta içi semt pazarı çünkü )
Marketten alınca fişleri bir ay biriktirebilirsen anlaşılıyo , ben gerçi pek biriktiremem buruşturur atarım ama
Canım bizim de çarşambaları kuruluyor,iş çıkışı gidiyoruz. Eşim de geliyor,belirli 2-3 tezgahımız var tanıdık,ondan alıp 15 dk da çıkıyoruz :) Marketin fişlerini 1 ay biriktirip bakacağım ekimde. Harcamamızı aşağı yukarı hesaplamış olurum

Kızlar kalem kalem yazıyormusunuz? Kadınlar kulübünde mutfak alışverişine şu kadar veriyorum gibi yazılar okuyunca şaşırıyorum,benim hiç aklımda kalmıyor,hesap yapamıyorum markete ne kadar verdiğimi. Ama her hafta pazara giderim 60 tl tutuyor genelde.Ayda ortalama 250 diyebiliriz. Diğerlerine bir şey diyemiyorum,siz toplu mu alıyorsunuz?
Fiş denen şey var ya hani:)

ben bu işi sonunda çözdüm canlarım
toplu alışveriş aslında iyi değilmiş
ihtiyacın oldukça almak daha ekonomikmiş.
ben bi market + pazar alışverişine 250 tl veriyodum ayda 2 kere gidiyoduk 500
bi de sürekli ekmek süt içecek vs lazım oluyor onları almaya gidince başka şeyler de alıyoruz 250 tl de öyle ıvır zıvıra gidiyodu aylık 750 rahat gidiyodu
mesela yarım kiloluk sosis alıyorum yiyene kadar bi kısmı kötü oluyo at
pazardan hem marul hem roka hem maydonoz hem taze soğan aynı anda alıyorum marulu yiyene kadar roka bozuluyo sonra at çöpe

artık öyle yapmıyoruz
sadece gerekenleri bi kaç günlük alıyoruz. hem taze alıyoruz hem de daha az alıyoruz israf olmuyor.

sadece tuvalet kağıdı deterjan gibi çok alınca ucuza gelen şeyleri stokluyorum :D
mesela 40 ruloluk wc kağıdı :D

Back