• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev gecindirmesini bilmiyorum

Mutlaka 3 güne bir eşim e marketttt derim. İki çocuk var yiyecekleri farklı, küçüğün bezi, maması, Büyüğün sütü, meyvesi sebzesi, deterjanı derken her gitmede en az 150 lira gidiyor eşim fişi gözüme gözüme koyuyor :D
Ayda yılda bir izin yapar bir gün, o gün mutlaka kahvaltı dışarda olur, gece de canımız nereye isterse yemeğe gideriz aha gitti para. Akşamına da yine market.
Su çok gelir bana severim temizliği, elektrik te iyi geçiriyor ;)
Amann düşündüm de adam haklı gece gündüz çalışmaya ne müsrif çıktık ailecek.

şu fişleri bende takip edim bakım ne oluyor

her hafta pazarda 50 tl harcadıgımı varsayıyorum
ki bunların bır kısmıyla suanda kıslık olarak difrize istiflemekle mesgulum

deterjanı camasırlar ve bulasık makınesı ıcın sadece kapalı alıyorum
ve el sabununu
gerı kalan herseyı acık alıyorum
her hafta 1 tl domestos , 1 tl aspırın 1 tl cıf(2 hafta gıdıyor) 1 tl yer yzuey temızleyıcı 2 haftada bir 1 tl pril

onun dısında marketten market kartıyla kurularımı alıyorum peynır kasar salam sucuk yumurta bılmem ne :D kıyma bılmem ne :D bıttıde gıttı

İki kişiyiz
Hafta sonları pazara çıkıyorum, ortalama 70-80 lira civarı tutuyor bu aralar ama kışlık hazırlıklarda var bunun içinde
Ayda bir kasap alış-verişim var toplu alırım 100-120 lira civarı tutuyor
Büyük marketlerin indirimlerini takip ediyorum kahvaltılık,bakliyat,çay,şeker, kağıt malzemeler vs... için, uygun oluyor
Deterjanları bu ara hepsiburada dan alıyorum, bir hayli hesaplı ama takip etmek lazım
İki kişi ayda ortalama 650-700 civarı tutuyor, 800 TL iki çocukla biraz zor olur gibi geldi bana şimdi yazınca, bilemedim...

Bu arada arkadaşlar herkes Bim, A101 demiş buralardan kullanıp memnun kaldığınız markalar var mı? Ben bir iki kez dolaştım ama pek güvenemedim

Biz 3 kisiyiu ben yurtdisindayim benimde 600 - 700 euro sadece mutfaga gidiyo bebegin masrafida eklenince 1000 oluyor..

ben bu işi sonunda çözdüm canlarım
toplu alışveriş aslında iyi değilmiş
ihtiyacın oldukça almak daha ekonomikmiş.
ben bi market + pazar alışverişine 250 tl veriyodum ayda 2 kere gidiyoduk 500
bi de sürekli ekmek süt içecek vs lazım oluyor onları almaya gidince başka şeyler de alıyoruz 250 tl de öyle ıvır zıvıra gidiyodu aylık 750 rahat gidiyodu
mesela yarım kiloluk sosis alıyorum yiyene kadar bi kısmı kötü oluyo at
pazardan hem marul hem roka hem maydonoz hem taze soğan aynı anda alıyorum marulu yiyene kadar roka bozuluyo sonra at çöpe

artık öyle yapmıyoruz
sadece gerekenleri bi kaç günlük alıyoruz. hem taze alıyoruz hem de daha az alıyoruz israf olmuyor.

sadece tuvalet kağıdı deterjan gibi çok alınca ucuza gelen şeyleri stokluyorum :KK70:
mesela 40 ruloluk wc kağıdı :KK70:

Benim adam bunu asla yapmıyor işte.
Markette durur hesap yapar. 2 kilosu 10 liraymış 5 kilosu 20 liraymış aa böyle daha karlı oluyor diye 1 senede anca bitireceğimiz 5 kiloluğu alır.
Direteyim bari ne yapayım.

800 yeter gibi geldi canım ya. Bende karı koca birde kızım var ama boğaza düşkünüz. Et almayız kurban eti uzunca süre yetiyor. Tavuk çok alırım. Aylık mutfak ve temizlik malzemeleri 600 lira tutar baya da ıvır zıvır alırız ara ara marketlere uğrayıp bir iki sey aldığımızı varsa 200 de ona koy 800 lira.bulunduğun sehirde toptancılar varsa ordan alın. Mesela ben ankaradayım realden kipadan alışveriş yaparsam 750 lira veriyorsam rizegross dan alırsam 600/580 falan veriyorum

ve el sabununu
her hafta 1 tl domestos , 1 tl aspırın 1 tl cıf(2 hafta gıdıyor) 1 tl yer yzuey temızleyıcı 2 haftada bir 1 tl pril

onun dısında marketten market kartıyla kurularımı alıyorum peynır kasar salam sucuk yumurta bılmem ne :KK70: kıyma bılmem ne :KK70: bıttıde gıttı

neyyyyyyy
3 ayda bir 1 lt domestos
6 ayda bir 1 lt aspirin
3 ayda bir 1 lt cif alıyorum ben
yüzey temizleyiciyi herhalde 1 sene olmuştur.
prili küçük şişe 1.5 sene önce babam almıştı. dün bitti. elde bulaşığı ayda 1-2 kere anca yıkarım :D
ayda 3 ton su kullanıyoruz.

ama bişey dicem, evim pis biraz :D dışarıdan değil de içerden pis, dolapların içleri arkaları falan.

Benim adam bunu asla yapmıyor işte.
Markette durur hesap yapar. 2 kilosu 10 liraymış 5 kilosu 20 liraymış aa böyle daha karlı oluyor diye 1 senede anca bitireceğimiz 5 kiloluğu alır.
Direteyim bari ne yapayım.

ben de öyle yapıyodum da sonra unlar böceklendi, tereyağlar kaşarlar yoğurtlar küflendi.
not olarak da ekliyim: eşim 65 ben 46 kiloyum, boğazımız pek yok gibi bişey.

3 kisiyiz alisverisi kartla yaptigimiz icin kalemleri biliyorum, ayda 1000 tl yi buluyor market alisverisi, bir ara burdan aldigim fikirlerle toplu degil gunluk alisveris yapayim dedim o ay battik cunku her gun markete ugrarsam kesin cok da gerekli olmayan seyler aliyorum (atiyorum en basitinden evde tursu yoksa o hafta tursu yemiyoruz ama markete girersem aliyorum)
Bu arada deterjan sabun sampuan islak mendil tuvalet kagidi gibi seyler icin hep indirimleri takip ediyorum.
Bizim tutarlarin biraz yuksek olma nedeni pilav makarna hamurisi gibi nispeten ucuz gidalari tuketmiyor olusumuz...

Ya ben de olsam takip edemem de sağolsun kocam çok yardımcı oluyor.
Öyle ki sıvı çamaşır deterjanlarını bile internetten ucuza denk getiriyor çoğu zaman.
Evde neyi,neyle, nasıl kullandığımı bilmesi işime geliyor.
Gece ben uyurken netten deterjan,yumuşatıcı vs. alıyor sağolsun.
Onların indirim saati mi günü mü ne varmış,ayarlıyor herşeyi.
Yoksa ben de tutumluyumdur ama onun desteği ile daha iyi toparlanıyoruz çok şükür.
Bende doğum iznimde eve bebek bezi, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı aldım baya gider onlar.
Hatta eşime doğum günü hediyesini bile öyle aldım traş seti indirimdeydi
Evet günün fırsatı oluyor gece 00:00 e kadar yazıyor kaptın kaptın, ücretsiz kargo ile geliyo çoğu kapına kadar

neyyyyyyy
3 ayda bir 1 lt domestos
6 ayda bir 1 lt aspirin
3 ayda bir 1 lt cif alıyorum ben
yüzey temizleyiciyi herhalde 1 sene olmuştur.
prili küçük şişe 1.5 sene önce babam almıştı. dün bitti. elde bulaşığı ayda 1-2 kere anca yıkarım :KK70:
ayda 3 ton su kullanıyoruz.

ama bişey dicem, evim pis biraz :KK70: dışarıdan değil de içerden pis, dolapların içleri arkaları falan.
ama ne dıcem o tarz urunlerın raf omru bıle o kadar olmamalı bılıyormusun
6 ayda bır aspırın dıyorsun ya o ıslevsellıgını kaybedıyor
benım abım temızlıkcı dukkanı var ( o yuzdende acık almak ısıme gelıyor) oda aynı seyı soyluyor hatta o asprın 10 gunden fazla dursun kokusu bıle degısıyor

bulasıga gelınce tencerelerı veya plastıklerı napıyorsun benım normal haddınden fazla tupper'ım var onlar makıneye atılmıyor mesela

buarada 1 litre değil 1 liraya domestos :) gibi

Canım bizim de çarşambaları kuruluyor,iş çıkışı gidiyoruz. Eşim de geliyor,belirli 2-3 tezgahımız var tanıdık,ondan alıp 15 dk da çıkıyoruz :) Marketin fişlerini 1 ay biriktirip bakacağım ekimde. Harcamamızı aşağı yukarı hesaplamış olurum
Bizim iş çok uzak evimize bi de minik kuzumuz var onu da anneannesinden alınca pazar mazar kalmıyor biz eve varana kadar

Biz iki kisiyiz ilcedeyim cok pahali değil sebze meyve iki haftada bir pazara cikiyorum. Meyve delisiyiz resmen. Kisin iki kisilik evime 10 kg portakal aldığımı bilirim. Haftasonu gelmeden biterdi. Market ihtiyaclarimin çoğunu bimden yapiyorum. Kayinvalidem bahçesinde bulunan meyvelerden de yollar. Bizim aylik kesinlikle market pazar 250 yada fazla fazla harcadim diyelim 300 gecmez. Bugün elektirigim 26 tl geldi mesela. Suyum kartli üç ayda 20 tl su parasi veriyoruz. Öyle pinti yada cimri değilim sadece gereksiz olana dikkat ederim okadar. Sadece oturdugum odanin ışığını açarım geri kalan yerleri kapatirim. Dikkat edildiği zaman gerçekten çok fark ediyor. Ama büyük şehirde yaşamak gerçekten çok zor. Herşey ateş pahasi oyüzden bizim durum sizlerinkiyle kiyaslanamaz.
Elektirik nasıl 26 geldi yav?
Suyun ne kartı var?

ve el sabununu

onun dısında marketten market kartıyla kurularımı alıyorum peynır kasar salam sucuk yumurta bılmem ne :KK70: kıyma bılmem ne :KK70: bıttıde gıttı
Prilin domestosun büyük boylarını al.5 lt .daha uzun süre gider.
5 lt pril almıştık mesela 1 senedir kullanıyoruz. Bitmedi daha.:KK70:bulasigi sürekli elde yikamiyoruz.

Prilin domestosun büyük boylarını al.5 lt .daha uzun süre gider.
5 lt pril almıştık mesela 1 senedir kullanıyoruz. Bitmedi daha.:KK70:bulasigi sürekli elde yikamiyoruz.
ama onları nereye koyacagım bıdon bıdon bıde o var :D

bı ara bıdonla almıstımda 6 ay gıtmıstı

Back