Ayda 300 harcayanlar kalem kalem yazabilir mi ne aldıklarını inanasım gelmiyor da
Haftada 3 kg 5 yap bence daha kârlı olur.Evet yoğurt yapıyorum
Ben fişleri kasada bırakıyorum hep.Ama 1 ay boyunca biriktireceğim bakalım ne çıkacakFiş denen şey var ya hani:)
ben bu işi sonunda çözdüm canlarım
toplu alışveriş aslında iyi değilmiş
ihtiyacın oldukça almak daha ekonomikmiş.
ben bi market + pazar alışverişine 250 tl veriyodum ayda 2 kere gidiyoduk 500
bi de sürekli ekmek süt içecek vs lazım oluyor onları almaya gidince başka şeyler de alıyoruz 250 tl de öyle ıvır zıvıra gidiyodu aylık 750 rahat gidiyodu
mesela yarım kiloluk sosis alıyorum yiyene kadar bi kısmı kötü oluyo at
pazardan hem marul hem roka hem maydonoz hem taze soğan aynı anda alıyorum marulu yiyene kadar roka bozuluyo sonra at çöpe
artık öyle yapmıyoruz
sadece gerekenleri bi kaç günlük alıyoruz. hem taze alıyoruz hem de daha az alıyoruz israf olmuyor.
sadece tuvalet kağıdı deterjan gibi çok alınca ucuza gelen şeyleri stokluyorum
mesela 40 ruloluk wc kağıdı
şu fişleri bende takip edim bakım ne oluyor
her hafta pazarda 50 tl harcadıgımı varsayıyorum
ki bunların bır kısmıyla suanda kıslık olarak difrize istiflemekle mesgulum
deterjanı camasırlar ve bulasık makınesı ıcın sadece kapalı alıyorum
ve el sabununu
gerı kalan herseyı acık alıyorum
her hafta 1 tl domestos , 1 tl aspırın 1 tl cıf(2 hafta gıdıyor) 1 tl yer yzuey temızleyıcı 2 haftada bir 1 tl pril
onun dısında marketten market kartıyla kurularımı alıyorum peynır kasar salam sucuk yumurta bılmem nekıyma bılmem ne bıttıde gıttı
Benim adam bunu asla yapmıyor işte.
Markette durur hesap yapar. 2 kilosu 10 liraymış 5 kilosu 20 liraymış aa böyle daha karlı oluyor diye 1 senede anca bitireceğimiz 5 kiloluğu alır.
Direteyim bari ne yapayım.
Bende doğum iznimde eve bebek bezi, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı aldım baya gider onlar.Ya ben de olsam takip edemem de sağolsun kocam çok yardımcı oluyor.
Öyle ki sıvı çamaşır deterjanlarını bile internetten ucuza denk getiriyor çoğu zaman.
Evde neyi,neyle, nasıl kullandığımı bilmesi işime geliyor.
Gece ben uyurken netten deterjan,yumuşatıcı vs. alıyor sağolsun.
Onların indirim saati mi günü mü ne varmış,ayarlıyor herşeyi.
Yoksa ben de tutumluyumdur ama onun desteği ile daha iyi toparlanıyoruz çok şükür.
ama ne dıcem o tarz urunlerın raf omru bıle o kadar olmamalı bılıyormusunneyyyyyyy
3 ayda bir 1 lt domestos
6 ayda bir 1 lt aspirin
3 ayda bir 1 lt cif alıyorum ben
yüzey temizleyiciyi herhalde 1 sene olmuştur.
prili küçük şişe 1.5 sene önce babam almıştı. dün bitti. elde bulaşığı ayda 1-2 kere anca yıkarım
ayda 3 ton su kullanıyoruz.
ama bişey dicem, evim pis birazdışarıdan değil de içerden pis, dolapların içleri arkaları falan.
Bizim iş çok uzak evimize bi de minik kuzumuz var onu da anneannesinden alınca pazar mazar kalmıyor biz eve varana kadarCanım bizim de çarşambaları kuruluyor,iş çıkışı gidiyoruz. Eşim de geliyor,belirli 2-3 tezgahımız var tanıdık,ondan alıp 15 dk da çıkıyoruz :) Marketin fişlerini 1 ay biriktirip bakacağım ekimde. Harcamamızı aşağı yukarı hesaplamış olurum
Elektirik nasıl 26 geldi yav?Biz iki kisiyiz ilcedeyim cok pahali değil sebze meyve iki haftada bir pazara cikiyorum. Meyve delisiyiz resmen. Kisin iki kisilik evime 10 kg portakal aldığımı bilirim. Haftasonu gelmeden biterdi. Market ihtiyaclarimin çoğunu bimden yapiyorum. Kayinvalidem bahçesinde bulunan meyvelerden de yollar. Bizim aylik kesinlikle market pazar 250 yada fazla fazla harcadim diyelim 300 gecmez. Bugün elektirigim 26 tl geldi mesela. Suyum kartli üç ayda 20 tl su parasi veriyoruz. Öyle pinti yada cimri değilim sadece gereksiz olana dikkat ederim okadar. Sadece oturdugum odanin ışığını açarım geri kalan yerleri kapatirim. Dikkat edildiği zaman gerçekten çok fark ediyor. Ama büyük şehirde yaşamak gerçekten çok zor. Herşey ateş pahasi oyüzden bizim durum sizlerinkiyle kiyaslanamaz.
Prilin domestosun büyük boylarını al.5 lt .daha uzun süre gider.şu fişleri bende takip edim bakım ne oluyor
her hafta pazarda 50 tl harcadıgımı varsayıyorum
ki bunların bır kısmıyla suanda kıslık olarak difrize istiflemekle mesgulum
deterjanı camasırlar ve bulasık makınesı ıcın sadece kapalı alıyorum
ve el sabununu
gerı kalan herseyı acık alıyorum
her hafta 1 tl domestos , 1 tl aspırın 1 tl cıf(2 hafta gıdıyor) 1 tl yer yzuey temızleyıcı 2 haftada bir 1 tl pril
onun dısında marketten market kartıyla kurularımı alıyorum peynır kasar salam sucuk yumurta bılmem nekıyma bılmem ne bıttıde gıttı
ama onları nereye koyacagım bıdon bıdon bıde o varPrilin domestosun büyük boylarını al.5 lt .daha uzun süre gider.
5 lt pril almıştık mesela 1 senedir kullanıyoruz. Bitmedi daha.bulasigi sürekli elde yikamiyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?