• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev geçindirmek ..

bişe sorabilir miyim 200 TL harçlık ayırıyormuşsunuz ya neye ahrcama yapıyorsunuz
yanlış anlamayın takdir ettim sizi o yüzden soruyorum, soruyorum ki belki ben de kendime çeki düzen verebilirim aylık 400 TL ayırıyorum kendime ama yetmiyor hep 100-200 tl daha eşimden istiyorum :KK43: ama ben kendi paramdan 50-100 olsun biriktirmek istiyorum ama yok yok olmuyor
Şöyle diyeyim canım, mesela kızım sinemaya gitmek istiyor ya da kılık kıyafet okul masrafları çıkıyor ek olarak onlar için harcama yapıyorum
Çalıştıgım için kıyafet almak zorunda kalıyorum malum hepsini birden almak yerine begendigim şey olursa bunu bu ay diğer alacagımı diger aya erteliyorum..
Kuaför giderim yok benim kapalıyım kendim hallediyorum kişisel bakımımı
Gittigim bir lazerim var onun da parasını 2 sene önce ödemiştim zaten hala devam ediyor..
Öyle lüks bir yaşantımız yok
Aylık toplam gelirimiz 3 kişilik bir aile için iyi ama inan borç ödemekten dolayı birikim yapamıyoruz arkadaşım..
Şahsi olarak kenara attıgım param yok açıkçası evet attıgım para var kenara ama o da elden alınan borçlar için gidecek

Şöyle diyeyim canım, mesela kızım sinemaya gitmek istiyor ya da kılık kıyafet okul masrafları çıkıyor ek olarak onlar için harcama yapıyorum
Çalıştıgım için kıyafet almak zorunda kalıyorum malum hepsini birden almak yerine begendigim şey olursa bunu bu ay diğer alacagımı diger aya erteliyorum..
Kuaför giderim yok benim kapalıyım kendim hallediyorum kişisel bakımımı
Gittigim bir lazerim var onun da parasını 2 sene önce ödemiştim zaten hala devam ediyor..
Öyle lüks bir yaşantımız yok
7000 tl toplam gelirimiz suan ama inan borç ödemekten dolayı birikim yapamıyoruz arkadaşım..
Şahsi olarak kenara attıgım param yok açıkçası evet attıgım para var kenara ama o da elden alınan borçlar için gidecek
benim kızım çok küçük daha o yüzden rahatım ama korkuyorum ileride büyüdüğünde şuraya gidelim şunu yapalım bunu alalım dese param yok resmen ayın ilk 15 günü dışında :(
işin kötüsü benim harçlığım hep boğazıma gidiyor ne yazık ki yani aldığım hiçbişey yok saçımı kendim yaparım ağdamı kendim yaparım 3 ayda bir kuaföre giderim yapamadığım yerler için bıyık vs ben alırım
kıyafet yılda 2 kere alırım o da outletlerden
kozmetikte ucuzluk takip ederim
yani büyük sayılabilecek kalemlerde harcamam çok az
ama her gün her gün işe gelirken poğaçası, tatlısı, meyvesi derken günü en az 20 tL ile kapatıyorum sanırım benim boğazımı tutmam gerekiyor elimde para tutabilmek için :)

Ekonomi finans borsa başlığı altındaki topiklerde bunları konuşuyoruz canım. Nerde ne indirim var. Elektik su doğalgaz faturanızı nasıl düşürüyorsunuz gibi gibi. Oralara da bak derim. Çok güzel bilgiler var.

bebegin temmuzun 4 de dogacak ha benim kizimda gecen yil temmuzda dogdu 4 dediler ama 6 da dogdu yengec burcu olacak
Ya bide sıkıntım bayrama denk gelmesi bide bayram günü doğum yapıyormuşum o yüzden bayram gezmesine çıkmalımıyım diye tereddüt ediyorum bide gezdiğim misafirlikte sancım gelir diye korkulu hayaller kuruyorum kendimce ama erkek çoçuğu bir hafta gününü geçer derler bizde ya hayırlısı artık

Deterjan alışverişlerini hepsiburada dan yapıyorum bu aralar süpermarket indirimlerini takip ediyorum, çok uygun oluyor
Sarf malzemelerini büyük boy olanlardan alıyorum epey fark ediyor; tuvalet kağıdı, kağıt havlu vb...
Kıyafet alış verişleri sezon sonu, giyim konusunda çok teferruatlı değilimdir, büyük harcamalarımız yok
Evimiz var ancak işlerimize yakın olması için kirada oturuyoruz, ordan aldığımı kiraya veriyorum
İnternet, cep telefonu gibi iletişim masraflarını en aza indirdik, sabit tel. hattı kullanmıyoruz
Mutfakta hesaplıyım, her hafta pazara giderim, yazın kışlık hazırlık yaparım, yoğurt, reçel,turşu türü şeyleri evde yapıyorum, kasap alış verişini aylık yaparım, yemekten kısmayız asla, mutfaktan için asıl kriterim sağlıklı yiyebilmek. Bu arada kahvaltıları evden götürüyoruz işe, aylık kahvaltı masrafından epey tasarruf ettik
Eşimin maaşının yarısı eski eşine ve çocuklarına ödediği nafakaya gidiyor, ay içinde ekstra masrafları da oluyor pek bir şey kalmıyor yani ama yine de bireysel emeklilik ve altın hesabı açtırdım ona az da olsa biriktiriyor. Aynı hesaplar bende de var, bireysel emeklilikte 9. yılım, altın hesabımda ufak ufak birikiyor. Bu arada hayır işleri için aylık ayırdığım belli bir miktar var ondan asla kısmam, bir öğrencimiz, barınak hayvanlarımız ve ablamın evinde bulunan 9 kedimiz var onların her türlü acil ihtiyacı için kenarda bir birikmişimiz olur ablamla ona asla dokunmayız (ameliyat, kemoterapi, acil müdahale masrafları olabiliyor hayvanların) geçinip gidiyoruz böyle, bu ay Tema vakfına 10 fidanlık bir bağış ayırmayı da başardım arada fırsat bulunca yapıyorum.
Kitapları unutmuşum=)) her ay üçer kitap hakkımız var eşimle, onları da kitapyurdundan alıyorum =))
Ne mutlu size :21:

bizde bi ara sabun paketleme yapiyorduk esim ben bazen annem babam yardim ediyodu uc gun yogun calisiyoduk 50 lira anca kazaniyodum de get la dedim bu is bu para icin yapilmaz
Ama en azından bir pazar masrafın çıkardı belki ben olsaydım devam ederdim evindesin sonuçta oturduğun yerden para kazanıyorsun sokağı çık bir yabancıdan 50tlyi geçtim 50kuruşum çıkışmadı diyip istesen bile veren olmaz markete git paran çıkmasa aldığın malzemelerden birini koymak zorunda kalırsın parana göre alışveriş yapmak için

Daha bunun düğünü var, ev görmesi var, çocuk görmesi var, mevlidi var ohoo
Çattık :KK70:
Ben ki toplumda sıkılan biriydim, evlenince mecbur gidiyorum

Maddi durum çok önemli. Erkek kadından bir adım önde olmalı bence.
Nedeni ise; Kadın çalışmak zorunda değil demiyorum asla, ama çalışamayabilir.
Mesela benim çocuğum olursa çalışamayacağım galiba bir süre çünkü bırakıp işe gidebileceğim kimse yok.
Diğer yandan çalışmam şart, eşimin maaşı asla yetmez.
Bu yüzden ki, hastalığıma rağmen çocuk sahibi olmayı erteliyorum..:KK14:

Maddi durum çok önemli. Erkek kadından bir adım önde olmalı bence.
Nedeni ise; Kadın çalışmak zorunda değil demiyorum asla, ama çalışamayabilir.
Mesela benim çocuğum olursa çalışamayacağım galiba bir süre çünkü bırakıp işe gidebileceğim kimse yok.
Diğer yandan çalışmam şart, eşimin maaşı asla yetmez.
Bu yüzden ki, hastalığıma rağmen çocuk sahibi olmayı erteliyorum..:KK14:
Tabi durum tam olarak nedir ne değildir bilmiyorum ama
5 değil 3 harcarız ama evlat sahibi olalım dersen yap
2-3 yaşına gelince yine işe dönersin

Bravo, bu kadar kişinin içinde bir tek siz yardım, hayvanlar ve kitap için aylık bütçeden para ayırdığınızı yazmışsınız

İnşallah dahaçok geliriniz olur hem sizin hem yardım ettiğiniz canlar için

Allah razı olsun daha güzel dua olamaz benim için=))
Bunlar yaşamın gereği, yıllardır böyle yaşıyorum, kimseye faydam dokunmadan yapamam ben
Mesela bu okuttuğumuz ikinci öğrenci, ilkini tanıdığımda ortaokula gidiyordu, şimdi üniversiteyi bitirdi makina mühendisi oldu =)) Çok hoşuma gidiyor, başarılı, eğitimli bir gence yardımcı olmak. İkinci öğrencime de nasip olur inşallah. Hayvanlara hiç kıyamam zaten, hep bir elim üstlerinde, çalışmaya başladığım ilk yıllarda yaptım ben bu bütçeyi, 22 yıldır devam ediyorum, insan faydalı olabilirse varlığının bir anlamı var

Tabi durum tam olarak nedir ne değildir bilmiyorum ama
5 değil 3 harcarız ama evlat sahibi olalım dersen yap
2-3 yaşına gelince yine işe dönersin

3 bile olmaz o canım ya ben çalışmazsam halimiz fena iken, hem çocuk hemde çalışmamak:KK14:
Düşünemiyorum bile..:KK53:

15 bin civarı gelir var şuan bankada kuruş yok.
Ev kredisi 6000
Çocuk okul 2000
Çocuk servis 250
Çocuk kitap taksiti 200
Bebek bakıcı 1300
Temizlik 300
Markete gecen ay harcadığımız 1250
Pazar haftalık 100 gidiyor aylık 400
Su ve süt 100
Aidat 500
Benzin 600
Tatil aldık taksitle 900
Benim kredi kartım 500
Faturalar internet dijitürk dahil 500
Akbil 150
Ektralar da olabiliyor düğün bayram gibi:)Ama bu kadar gelir ile asgari ücretli gibi yaşayamayacağızdan mutfak vs den de kısmıyoruz tabi. Zaten cocuklar olduğu için hergün et vs pişiyor
Bura 15000i geciyor:)denk degil butce:)

:eek:
6000 tl maas aliyosunuz nere gidiyo bu para?

hee valla bende merak ettim nereye gidiyor maytapmi geciyosun bizimle bizim masimiz 2000 bile degil hicte ac gezmiyoruz

Bereketimi yok paranızın bence giderleri bi kontrol edin o paraya bi ev borcuna çok rahat girilir çokkk iyi yani geliriniz bizim 3200 yinede 3-5 birikiyo o_O

Merak edenler için yazayım belki bana da bir yol gösteren olur :) nereden kısabilirim. yardımlarınızı bekliyorum.

maaşım 3800 tl
eşimin 2200 tl

Benim ev kiram : 600
Eşimin kalacak yer masrafı : 300
Elektrik: 50
Su + Aidat: 40
İnternet: 45
Telefonlar toplam (3 telefon) : 80
Doğalgaz (en son geçen ay geldi) : 200
Krediler (3 tane kredi var) : 1450 tl
Elden taksitlerimiz: 450 tl
Kredi kartları : toplam 1000
Benim eve market alışverişi + yemek param (aylık ortalama): 400 tl
Eşimin işyerinde arkadaşlarıyla gün parası : 200 tl
Eşimin yemek ve kişisel giderleri : (günde 20 tlye 3 öğün yemek + sigara) : 800 tl
ayda 2 kere ailemin yanına gidiyorum şehir dışına : 150 tl
eşimin ayda 1 ya da 2 kere benim yanıma gelmesi yol parası ve beraber bişeyler yapmamız: 350 tl

6115 tl yaptı.

iyi bile geçiniyomuşuz :D 115 lira içerde olmamız gerekiyodu bu hesapla haha :D

Babanla halan idare etmez mi ki
Baban emeklidir diye atıyorum böyle ama bilmeden ?

Babam emekli evet :)
Ama yine iş kurmayı planlıyor.
Emeklisi yetmiyor.
Çocuk için zaten hazır değilim.
Olacağını bilsem sıkıntı yokta muallak olunca insan bir gün pişman olur muyum diyor bu sefer?
Akışına bıraktım o yüzden, ne çıkarsa bahtıma ;)

Merak edenler için yazayım belki bana da bir yol gösteren olur :) nereden kısabilirim. yardımlarınızı bekliyorum.

maaşım 3800 tl
eşimin 2200 tl

Benim ev kiram : 600
Eşimin kalacak yer masrafı : 300
Elektrik: 50
Su + Aidat: 40
İnternet: 45
Telefonlar toplam (3 telefon) : 80
Doğalgaz (en son geçen ay geldi) : 200
Krediler (3 tane kredi var) : 1450 tl
Elden taksitlerimiz: 450 tl
Kredi kartları : toplam 1000
Benim eve market alışverişi + yemek param (aylık ortalama): 400 tl
Eşimin işyerinde arkadaşlarıyla gün parası : 200 tl
Eşimin yemek ve kişisel giderleri : (günde 20 tlye 3 öğün yemek + sigara) : 800 tl
ayda 2 kere ailemin yanına gidiyorum şehir dışına : 150 tl
eşimin ayda 1 ya da 2 kere benim yanıma gelmesi yol parası ve beraber bişeyler yapmamız: 350 tl

6115 tl yaptı.

iyi bile geçiniyomuşuz :KK70: 115 lira içerde olmamız gerekiyodu bu hesapla haha :KK70:

Çoluk çocuk yoksa doğal gazı kapat :D havalar ısındı

Back
X