Ev geçindirmek ..

Canım ben babamda sizin gibi yaptı ondan denedim 4 kez tütün değiştirdi 4üde çok sertti. Tavsiye edeceğin bir tütün ismi falan var mı yumuşak yakmayan ay neler soruyorum ben banlanmam demi

Tütün dükkanından alıyorum ben açık satılıyor belli bir markası yok
Kilosu 60 TL olan orta içim tütün , Adıyaman tütünü olarak geçiyor, birde 50 TL olan hafif içim var o bana çok hafif geldi, birde aklınızda olsun tütünü kapalı kapta muhafaza edin, çok kuruduğu zaman sert oluyor içimi, hafif nemli olması lazım yumuşak içim için

Son düzenleme:
700 kar yaptık derken sağlığınızdan olmayın bari.sşgara içmediğim içim açık satılan tütünlerden haberim yok ama açık satılan ürünlere hep mesafeli olmuşumdur.

Bunu içmeden anlamak mümkün değil, bende yıllarca hep çekindim içlerinde ne var diye
Ancak paket sigaralarda çok fazla katkı var, 30 binin üzerinde kimyasalla yapılıyorlar, kendi sardığınız sigarada bu katkı maddeleri olmuyor
Tütünün orjinali bir haftada bozulan, küflenen bir bitki, sarmaya başlayınca öğrendim
4 ay kadar oldu tütüne geçeli, sabah öksürüklerim, yokuşta tıkanmalarım bitti, yıllardır sürekli öksürük sorunum vardı, hep bronşite bağladım ama tütüne geçince tamamen kesildi, yüzümdeki o hastalıklı sarılık geçti, herkes bıraktın mı sigarayı rengin değişmiş diyor, geçen akşam yıllar sonra ilk kez koşmayı denedim, çok iyi geçti, ben iyi bir şey yaptığımı düşünüyorum tabi en iyisi bırakmak o da nasip olur inş

aynen öyle bi de ben öğün dışında da meyveye ve abur cubura da para harcıyorum günlük 15-20 tl'yi buluyor harcamam
aya vurduğunda 300-400 TL para
ben de boğazıma bir dur diyebilsem
her haftasonu diyorum ki kahvaltımı evde yapayım, bi de evde kek poğaça yapayım onları götüreyim abur cubur niyetine ama yok her seferinde üşeniyorum zaman bulamıyorum vs kalıyor yine

Vakit varken yapıp buzluga koyuyorum gece yatarken çıkarıyorum sabaha buzu çözülmüş oluyor valla bulunmuş gibi çok seviniyorum siz de deneyebilirsiniz

Vakit varken yapıp buzluga koyuyorum gece yatarken çıkarıyorum sabaha buzu çözülmüş oluyor valla bulunmuş gibi çok seviniyorum siz de deneyebilirsiniz
evet evet ben de yapacağım yaa
dışarıdan alıp yediklerimden hem daha sağlıklı
bakalım bu ay toplamda ne kadar harcayacağım
gün gün yazağım harcamalarımı

evet evet ben de yapacağım yaa
dışarıdan alıp yediklerimden hem daha sağlıklı
bakalım bu ay toplamda ne kadar harcayacağım
gün gün yazağım harcamalarımı
Böyle olunca günlerce para harcamıyorum bile size de kolaylıklar dilerim

Ayrıca suyu bile evden dolduruyorum benim gibi günlük iki litre su içen birisi için suya çok para gidiyor

Malum markanın şişeleri var ya onları her daim taşıyorum

aslında bizim işyerinde öğlen yemek de çıkıyor odamızda sebilimiz var
ben pis boğazım sürekli bişe atıştırmasam günü geçiremiyorum resmen

aslında bizim işyerinde öğlen yemek de çıkıyor odamızda sebilimiz var
ben pis boğazım sürekli bişe atıştırmasam günü geçiremiyorum resmen
Ben belediyede staj yaparken aynı durum geçerliydi. Oğle yemeği var. Odada sebil var. Ama biz ablalarla hiç boş durmazdık. İlla birimiz yandaki hipermarkete geçerdi.

Ben belediyede staj yaparken aynı durum geçerliydi. Oğle yemeği var. Odada sebil var. Ama biz ablalarla hiç boş durmazdık. İlla birimiz yandaki hipermarkete geçerdi.
ayy aynen ya, ağzım hiç boş durmuyor ya ne olacak bu halim bilmem
bi de odadaki en çok yiyen kişi benim millet diyordur ne obur bu kız da

ayy aynen ya, ağzım hiç boş durmuyor ya ne olacak bu halim bilmem
bi de odadaki en çok yiyen kişi benim millet diyordur ne obur bu kız da
Bence yanında çerez bulundur. Antep fıstığı olur tuzlu fıstık olur, fındık olur. En azından hem ağzın boş durmaz hemde iki de bir abur cubur alma isteğini az da olsa köreltir

Yeni eviniz hayırlı olsun güle güle oturun.Ev geçindirmek çok zor.Bizim kira sorunumuz yok, ödemelerimiz çok fazla.Banka kredisi, çocuğun kursu ,faturalar falan derken geri kalanıda ucu ucuna yetiyor.Kıyafete çok para harcamayız.Evimizde yemek yeriz dışarıya fazla çıkmayız..Alışverişe çıktığımda indirimde olan ürünlerden alırım genellikle aklıma gelenler bunlar şimdilik

Banka kredisi ne için ?

Aynen
Benim kk yok mesela
Kıyafet alışverişim yok gibidir ( bekarken iyi stok yapmışım )
Kozmetik alışverişi yapmam
Kuaföre neredeyse hiç gitmiyorum
Borcum yok elhamdülillah
Kredim yok
Evim de yok

Kısmadığım iki şey vardır
1. Oğluma kısmam
2. Tatile / gezmeye kısmam öyle ki param yoksa bilezik bozdurur yine giderim

Herkesin kısmayacağı ya da borçlanıp yapacağı şeyler vardır bu da herkese göre değişir

Ayrıca aldığım şeyleri kaliteli alırım örneğin güneş gözlüğümü bekarken almıştım 500 tl ye 5-6 yıl önce . Göz en önemli organlardan dediğiniz gibi .
Ayakkabılarımı içi dışı hakiki deri alırım . Ayak sağlığı da önemli tüm bedenimizi o taşıyor.
Yiyecekler de aynı şekilde kaliteli olmalı
Mesela bekarken bir tepsi baklavayı tek başıma yiyebilecek kapasiteye sahiptim yerdim de.
Şimdi çok uzun zamandır yemiyorum çünkü eşim normal yerleden getiriyor şerbeti kalitesiz olduğundan yiyemiyorum , güllüoğlu emiroğlu diyar gibi yerlere alışkın olduğumdan sanırım .
Bu yaşam şeklidir alışkanlıktır damak zevkidir . Kimse çıkıp da gösteriş için yapıyor diyemez gerçekten içini kimse bilemez çünkü . Ha herşeyini sosyal medyadan paylaşıyorsa belki düşünülebilir ama yine de emin olamayız niyetinin ne olduğuna

Sosyete pazarları nerelerde var istanbulda

Madem hayır diyemiyor yapıyor parayla yapsın

Evden hazırlayıp götürün
Hem daha sağlıklı hem bereketli olur

Tel faturalarınızı azaltabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…