Ev geçindirmek ..

Ev kirası 750
Elektrk su doğalgaz 150
Telefon faturalarımız 230 tl
Kredi kartı 500
Kredi borcumuz 100
Elden borcumuz 300
Yemk yapmayı çok sevmiyorum birde hamileyim ağırlaştım dışarıdan yiyoruz genellikle oda 700
Bebişimiz gelecek onun masrafları oldu şimdiden
Ev değiştirdik hepsi masraf
Daha yeni evliyim ev düzeni oturtmak için eksikleri tamamladık
E haftasonu da dışarı çıkıyoruz en z 300 gidiyor bi çıkmamızda
Bir tane kumbara var orda belki 600 tl falan birikim çıkar başka da yok :))
Ama karar verdim bebişim doğsun yeni sezonda 'eylül' eşim maaşı alır almaz kenara 2 çeyrek yapıp atacağım bir yere borcumuz varmış gibi o parayı hesaplamayacağım
He birde 20 bin e yakın altınım var o ev yatırımı için

bence yemek yapmayı sev baya bayaaa bi tasarruf yaparsınız o şekilde hep hazır gıda tukenmek cok zararlı bide hamilesin yani. her dışarı çıkmanızdada baya harcıyomuşsınz cnm

Ne güzel bir yazı

okuyunca ders çıkardım kendime çok teşekkür ederim çok güzel yazmışşın işte tam bir idareci ev hanımı bravo htta bu yazınızdan küçük notlar çıkarıp dolabıma asacağım :) cikom

bence yemek yapmayı sev baya bayaaa bi tasarruf yaparsınız o şekilde hep hazır gıda tukenmek cok zararlı bide hamilesin yani. her dışarı çıkmanızdada baya harcıyomuşsınz cnm
Aynen çok masraf oluyor canım
Yeni eve taşındığımızdan beri annemlerde yiyoruz genellikle allahtan anam var
Mutfakla aram çok iyi değildi zaten ama şimdide yemek yapınca o kokusu geliyor ya bişi yiyemiyorum

su krediler ve kredi kartlari olmasa cok da iyi gecinirdiniz

soyle yazilara bir goz atiyorum
gelirlerini gayet iyi giderlerde cok fazla kredi ve kartlar goruyorum
Turkiyenin kredi kartini bilincsizce kullandigini dogruluyo
neyazikki sistemde bir yanlis oldugunu dusunuyorum
aslında iş hayatına atılıp birikim yapılmadan evlenince böyle oluyor galiba önce nasılsa maaş böyle yaparız diyoruz e bi de o aşk şevkle :) sonra böyle son aylar her şey borçla alınıyor. tek bir kredi kartımız var dediğim gibi tv, halı perde direk kartla almıştık bu kez kart ödedik derken nakit hep karta gitti sonra yine boşalan limit doldu vs vs..

is hayatina atilip birikimde yapsan bir bayan olarak nekadar yapacaksin. diyelim yaptin kenara 10000tl attin dugun yapicaksin sen cikarip bu parayi veriyosun ama esin vermiyosa dugun yapmakda bayana dusmez.
bekarken yaptigin birikimle en guzeli kendine bi yatirim yapmak kucuk bi daire alip kiralamak gibi bisey...
asil hersey evlenince basliyo. bence sifirdan baslamali borcsuz harcsiz
sonrasinda zaten birikim yapilir

haklisin epey bi yaptim zaten 4 tane mi ne ceyrek yaptim ama kadina yetistiremedigim icin zorlaniyordum sonrada bi sezon olmadi oylle kaldi gitti evde yapilacak bi is olsa yapacamda yokki

Kızlar maşallah çoğunuzun hatta neredeyse hepinizin geliri Türkiye şartlarına göre çok iyi...
Sadece kazandığını harcayan guruba giriyorsunuz.
Bakın benim ve eşimin maaşının toplamı sizin birinizin maaşı.
Çok ilginçtir ki ben para biriktiriyorum tabi azıcık azıcık çünkü gelirimiz düşük artan da az oluyor.
Gerçek anlamda yoka alışmışım sanırım. minimalist olmuşum evlendiğimden beri.Bekarken harcadıklarıma acıyorum.
Nasıl yaşadığımı siz tahmin edin artık. Çok şükür bu günüme yine her şeyim var ve karnım doyuyor kimseye de borcum yok.
Mesela işimden memnun değilim yeterince ve ayrılmak istiyorum o zaman ne yapıcam nasıl geçineceğiz Allah büyük diyorum. Bu arada
ev kira 650
elekt+su+int+tel+benzin(motor) 700
aylık pazar ve market 700 buluyor
sigara aylık 480 tl
Kredi kartı 500 geçmez bile. (1 ay içinde eşimin benim ve evin giderleri)
Çocuk yok üstelik.

Imzamı atıyorum:)

Ev geçindirme konusunda yardım eden çıkar. Ben yaptığım birikimi söyleyeyim. Bir kere bozuk kumbaram var. 5 kuruş 10 kuruş da olsa elimdeki ufak bozuklukları atıyorum içine. 5 kuruş diyoruz ama gün içinde kaç kere 5 kuruşlara amannnn diyoruz. Değil mi. Sadece 5 kuruş da değil gun için de 1 liralardan birkaç lira attığım oluyor. Bakıyorum elimde para kalmazsa bende bozuk kumbarama sarkıyorsam hemen içindeki parayı sayar olabildiği kadar dolar alırım. Eğer hiç dokunmuyorsam bir gram yada çeyrek parası çıkana kadar bozukluklara dokunmuyorum. Onun haricinde alışveriş yaparken bir anda 500 lira 1000 lira harcayacak kadar gun içine sıkıştırmam alışverişimi. Bugun bir pantolon aldım bir kaç gun sonra tekrar gezerim mağazaları bu sefer çok beğendiğim 2 rişırt 2 kazak ne varsa. Sonraki günlerde yine bu sefer çok beğendiğim bluzu. Yavaş yavaş yani. Ve bazen aynı pantolonu diğer yerde insirime sokmuşken bulabiliriz böylelikle. 50 lira vereceğin yerde indirimli 35 40 liradan alırsın. Ben bunları uyguluyoeum

o belli olmaz artik ailelerinizle ayni sehirdeyseniz gidebilirsiniz uzaksa gitmeyin tabi esyalariniz arabanin bagajinda hazir bulunsun gezecekseniz tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…