Ev ekonomisi.

Pirayeeeee

..
Kayıtlı Üye
15 Mart 2012
1.297
3.424
358
Hanımlar ev ekonomisinde ne kadar sözünüz geçiyor..

Ben su an çalışmıyorum atanmayı bekliyorum bi yıllık evliyim bu zamana kadar pek eşimin maaşına karışmadım bildiği gibi yapsın diye ..

Ama baktım ki böyle olmuyor bi arpa yol alamadık.

Araba kredimiz vardı farkında olmadan kredi kartları dolmuş ve ödeyemez hale gelmişiz ..

Eşimin de maaşı oldukça iyidir bugün cok canım sıkıldı..

Kv nin ağzına laf verdim maalesef ..

Şu an kendimi müsrif ve evini idare edemeyen kadın gibi görüyorum..

Sizler neler yapıyorsunuz savurgan sayılır bi eşim var nasıl kontrolü elime alabilirim.

Oturup bu konu hakkında uzunca bi konuşma yapın eşinizle.

Bakalım neler düşünüyor

Çocuk var mı ?

Eve para bırakır mı?

Oturup bu konu hakkında uzunca bi konuşma yapın eşinizle.

Bakalım neler düşünüyor

Çocuk var mı ?

Eve para bırakır mı?

Yaptık bugün .

Arabayı satıp borcu kapatma kararı aldık.
Kalan borçları bi catı altına toplayıp yüksek limitli olanları tamamen kapatmayı düşündük.

Çocuk henüz Yok.

Eve de ben isteyince kuaföre vs gideceksem bırakır .

Ben eşimin aylık gelirni bilmem ortalama bir şey bilirim
Çalışmıyorum bu yüzden ev ekonomisinin büyük sorumluluğu ondadır bundan kendimi sorumlu tutmam
Bana düşen harcamalarımızı yaparken eşime bilgi vermek, parasal açıdan müsait mi kart uygun mu nakti var mı gibi
market alışverişi dışımda bir harcama yapılcaksa ona söylerim o da şu zaman bu zaman der ona uyarım
Ve tabi ki ayağımı yorganıma göre uzatırım

Yani fuzuli bir harcamanız yoksa bence kendinizi suçlamayın
Eşiniz harcama yaparken size soruyorsa frenleyebilirsiniz tabi ki
Yada gereksiz harcamaları gördüğünüzde size neden gereksiz geldiğini izah edebilirsiniz

Ayrıca her ay size bekirli bi miktar birikim için oara vermesini söyleyin
Sıkışık zamanlarda sizde çözüm olmuş olursunuz
Bu hem size kendinizi iyi hissettirir hem kenarda görmediginiz bir para olur sizin yönettiğiniz

Son düzenleme:

Fuzuli gerçekten harcamam olmaz..

Evet bu dedıgınız cok güzel fikir zaten aklımda olan biraz toparlanınca ondan belli bir miktar alıp biriktiricem.

Eve gelen para bende toplanır ikimizinde harçlıklarını ayırıp gerisini ödemelere ayırırım ekstra kalanı alacağı bir şey varsa eşim ister ben veririm birbirimize danışmadan da bir şeyler almayız.
Genelde ikimizde hiç para hesabı bilmeyen har vurup harman savuran insanlarız bu yüzden bence para tek kişide toplanınca ki bence kadında daha iyi oluyor eve de toplu alışveriş yapmam işin ucu çok kaçıyor sonra iki bina aşağıda şok ve a101 var genelde ihtiyacımı oradan alırım ihtiyacım olan şey kadar para alır öyle çıkarım böylece fazla harcayamam.
Kozmetik v.s için aylık 150 ti limit belirledim mesela dışına çıkmamaya çalışırım aynı limiti eşime de koydum oda geçmemek için çabalar.
Faturalarımız az gelir aylık elektrik su doğalgaz toplam 100 bile değildir.
Ev ekonomisi için her şey illa marka olsun yerine ayne marka kadar iş gören şeyler alırım özellikle temizlik malzemelerinde.
Kiramız bu devire göre uygun olunca ekonomi oluyor bence kira ve faturalar çoğu kişinin maaşının yarısını yiyor

Kısa vade de çözüm bulmanız iyi bir gelişme bundan sonrası size kalmış.

Her ay liste yapın gereksiz harcamaları saf dışı bırakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…