Ev düzeni, haftada düzenli yardımcı

Temizlik maddelerinin Kullanım sıklığı en çok etkileyen bence. bazı Takıntılı hanımlar O kadar sıklıkla o kadar çok temizlik yapıyorlar ki ev kimsayal laboratuvara dönüyor. Evde insan zor yaşıyor küçücük bakteri nasıl canı dayansın
Şaka bir yana bu kimyasallar astım , hertürlü immünolojik hastalık , koah, kronik bronşit, egzamalar ve daha tehlikeli birçok hastalıklar için davetiye çıkartıyor . Gerçekten İnsan üzerindeki kötü etkisi azımsanacak gibi değil. İlerki yaşlarda kendini belli etmeye başlıyor onca zehirlenmemin acısı çıkıyor.
yani market markalarını da kullanabilirsiniz ama miktarlarını abartmadan. Temizlik sıklığını ayarlayarak. Durulayarak. En güzeli ise doğal alternatifleri değerlendirmek. Mesela sirke güzel fikir.
buarada bende çamaşır suyunu sadece WC için kullanırım.

Canım sen bence temizlik işine değil de temizliği sevme alışkanlığı edinmelisin. Tezgah üstü dolu diyorsun bulaşık çıktığı anda yikanmazsa tabi heryer heryer de olur. Çocuğun küçük sanırsam kreşe gidiyor demişsin oyuncak dökmesi normal benim yigenim de evi bombardımana tutuyor maalesef en son topluyorum. Sürekli değil gerekli olan temizliği yapmanı öneririm. Ve sakin kalmanı strese girdikçe heeseyden bikasi geliyor insanın

Evde size iş kalmıyor yani ne güzel. Bir tek yemek yani. Kendimi çok yoğun hissettim Vala okuyunca. Şanslısınız

Yani yorgun argın eve gelince evi düzenli ve temiz bulmak benim için önemli.
Bazen çocuklar artık büyüdü, haftada 3 yerine 2 kere ye indirsem yeter diyorum ama bu düzenede alıştık hepimiz o yüzden böyle devam ediyoruz.

Aynen öyle. Hiçbir şey yapasım gelmiyor çünkü yaptığım da boşa gidiyor

Aynen ben de eve gelince gözüm gönlüm açılsın istiyorum. Çok fazla uyaran olunca insan da daha kolay sinirleniyor. bakalım yakın zamanda başlayacağız kadınla biz de, nasıl olacak göreceğiz.

Fikir veren herkese teşekkürler

Ben temizlikçi falan almıyorum.Hergun yatagımı toplamadan ornek dagıtarak cıkmıyorum.Günlük rutın 20 dk iş yapıyorum çöpu cıkar bulasık makınası bosalt camasır yıkama asma vs..Birgun toz al bir gun ev süpür hepsi akşamları..Tatıl gununu kendıme ayırıyorum.Birgün iznim var sabah 10 akşam 8 çalışıyorum eve gittigimde saat 9 oluyor.sabah da 9 da uyanıyorum.İlk zamanlar zordu ama şimdi oluyor.esimde yardım edıyor ara ara

Yanlış anlamayın ama evinizle ilgisi yok bu durumun.
Bahsettiğiniz şey dağınıklık,bununda tek cözümü fazlalikları kaldırıp,kullanilan şeyin işi bittikten sonra tekrar yerine konulması.
Siz haftada 2 kez temizlik için birini alsanız dahi bu söylediklerimi yapamazsanız yine ev aynı hale gelir.
Nereden mi biliyorum,kendimden. Iki çocuk var evde,maalesef benim evimde çok dağılıyor. Ortada çok eşya bırakmamaya ve kullanılan şeyin yerine konmasina dikkat edersem idare ediyoruz ama hele bir boşvereyim aynen bahsettiğiniz hale geliyor ev.
Siz yine de birini alip dip köşe temizleyip toparlatin evi,sonrasında belki daha severek toparlarsıniz evinizi.
Ben 200 veriyorum evim 4+1 istanbuldayim. Yapılacak işe göre değişir,haftalık gelirse daha uyguna anlasabilirsiniz. Bir geldiginde cam siliyorsa 2-3 hafta sildirmezsiniz,bir seferinde dolapları siler,diğerinde başka bir iş yapar temizlikle beraber, kendi ayarlar bence düzenli aynı kişi gelirse.

Aynen oyle.Evi derli toplu tutarim hep,tabii dunya emek.
Dün evde yoktum cocuklara tatildi.Bir geldim mutfaga fuze atilmis gibi.Ben de hele mutfak daginikken huzurla 1 cay bile icemem.
Toplattirdim yaptiklari kadar.Bir taraftan birseyler hazirladim aceleyle,biraz dinlenince mecburen girdim mutfaga.Daginiklik kadar mod düşüren bir sey yok...

kedileri gönderin kılı tüyü çok olur, oyuncakları azaltın fazlaları kaldırın ya da birine verin, bulaşığı çamaşrı günlük toplayın. ütü sadece günlük giyilecekleri ütüleyin öyle dona varana kadar herşeye ütü vurmayın.
haftada bir sil süpür toz al yapın kalan günlerde yemek ve bulaşık hariç iş yapmayın.
çocuğunuzuda kendi dağınıklığını toplaması konusunda eğitin. ve eşinizden yardım alın.

Benim duşa kabinim de sırf cam çok leke yapıyordu ama biz üşeniriz her banyo sonrası silmeye sabah alel acele kalıp duş alıp işe gidiyoruz zaten hayatta yapamayız bu işi:) bu arada bulaşık makinesi parlatıcısı kullanıyorum duşa kabin için haftada üç defa onunla yıkıyorum asla su lekesi olmuyor yeni keşfettimufak bir tavsiye

Bende duymuştum onu. Nasıl yapıyorsunuz parlatıcıyı beze döküp siliyor musunuz?

Her şey paraya bakıyor, eğer maddi gücünüz varsa, haftada 2-3 kez çağırın yaptırın tüm işi, rahat edin.

Yaşasın minimalizm, yaşasın marie konda (herhalde böyleydi adı :)
Olay az eşyada bitiyor. Taş çatlasın 95 metrekare evde yaşıyorum. 2+1.
Eşyalarımı öyle satın aldım ki zamanında bir tane çöp alsam fazlalık okur kullanılmaz atıl kalır. Evden bir çöp atsam lazım olur gider aynısını almak gerekir. Yani demem o ki alın elinize koca bir poşet. Son üç aydır elime aldım mı diye sorun kendinize. Kullanmadıysanız derleyin toplayın belediyeye verin. Hem sevap point hem marie konda

Ben de sabahları makineyi yerleştiririm genelde, çıkmadan çalıştırırım. Kedilerin kumunu temizler, mamalarını ve sularını değiştiririm, ütü yaptım ettim diyene kadar da çıkmam gereken saatin çok daha sonrasında çıkarım geç kalırım yani... her ne kadar az da çabalasam çok da çabalasam dağınıklık aynı dağınıklık, anlamadım yani bu işi

Yok neden yanlıi anlayayım tamamen tembellikten aslında doğru söylüyorsunuz, ben de farkındayım. Ama önceki evim dubleksti, daha toplu kalıyordu. Biraz onun da etkisi var sanırım. Orada sadece salon ve mutfak dağılırken, burada tüm ev dağılıyor... tabii ki biz toplamadıkça hep bu hale gelecek ama işte eve biri de gelirse mecbur toparlayacağımız için, daha iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü bakıcı varken bu kadar dağınık değildi ev, mecbur topluyorduk bir şekilde, az da olsa. Gelen düzenli gelsin, evi çekip çevirsin istiyorum ama bakalım, umarım olur. İlk başta haftasonları tüm gün alıp sonra haftaiçine çevireceğim sanırım. Daha önce iki kez gördüm çünkü kadını, onda da iş görüşmesi için gelmişti.

Ben olsam öfkeden delirirdim herhalde. Son 7 aydır mobbing e uğradığım için öfke problemi de yaşıyorum doğal olarak. Saçma sapan şeylere öfkelenebiliyorum... Allah tüm annelere daha doğrusu çocuk bakımı sağlayab herkese kolaylık versin.

Valla çok güzel özetlemişsin yapılacakları ama bizim sıkıntıların hepsi de bu özette benim dana dağıtır ve gider, güzellikle de inatla da yapmaz beni delirtir, sonra babası el atar ve saniyesinde toplar... haftasonu ikeadan depolama ünitesi alacağız, o zaman daha bi düzene girer diye düşünüyorum ama bakalım... Mutfak tastamam olmasa da topladım, salon da toplu, çocuk odası da toplu. Bir tek yatak odası ve banyolardaki ufak tefek ıvır zıvırlar kaldı.. onları da haftasonuna kadar hallederim inşallah.

Çok mantıklı. Ben halı lekelerinde kullanıyordum ama duşakabin gelmemişti aklıma. Kireç lekelerini de çıkarıyor mu? Yoksa sadece su lekesi olmasını mı engelliyor?

6.5 yıldır evliyim, ne ara bu kadar ıvır zıvır doldu anlamadım zaten. Süs eşyam yoktur, sadece bir büfe, yemek masası, koltuk takımı ve tv ünitesi var (küçük gibi) salonda mesela. Hani öyle gümüşlüktür bilmemneliktir sevmem zaten. Ama ev eşya doldu yavaş yavaş. Önceden gardrop hem kışlık hem yazlık alırdı. Şimdi be kışlık ne yazlık

Bir de bu 5 koca koli eşya vermiş halim...

Yediremiyorum derken? Benımde yardımcım var duzenlı geliyor bana, bana sadece dolap ıclerını duzenlı tutmak kalıyor veya bırıktıyse camasir yıkamak hah birde yemek yapmak haftada 3 gun. Bu hafta gelemedi bugun temizlik yapıyorum, haftaya da gelemıcek bir yakını rahatsız. Bu hafta yapmazsam haftaya gelecek durum bir kac tık ilerde olacak. Siz sanırım hıc evinizi toplamıyorsunuz tembel olabilirsiniz 4 kediye niye, onların tuylerı ufacık bebek var yazık degıl mı ona

Valla tembellikten değil de bıkkınlıktan desek daha doğru olur. Evdeki dağınıklar benim kişisel eşyalarım değil, kendi eşyalarımı topluyorum zaten. Ama eşimin ve oğlumun arkasını toplamak istemiyorum diyelim daha çok. Eve gelen bir yardımcım yok. Mutfağı toplamaktan da etrafı toplamaktan da gına geldi, daha arkamı dönmeden aynı şekle geliyor zaten. Eve gelir gelmez hiç oturmadan (tuvalette dahil) evi toplamaya girişiyorum. Ama ne hikmetse hiçbir zaman toplanmıyor... Kediler de anne ve yavruları. Yavruları zaten sahiplendirdim, almalarını bekliyorum. Bir de kedilerimin çok az tüyü dökülüyor zaten, düzenli olarak da evi süpürüyorum. Tüy sorunumuz yok yani çok şükür. Buraya yazdıktan sonra mutfağı tam teşkil toplamam bir haftamı aldı mesela. Akşamları oğlumun odasıyla ortak duvar olduğu için toplayamıyorum. E akşamdan başka da vaktim yok...

Merhaba markası modeli neydi sizinkinin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…