• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev değil tımarhane,bıktım...

tuqce_baysal

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2011
113
0
0
İstanbul
oncelıkle konuyu okuyuo fıkrını solemek ıstıyen herkese teskkur ederım

ben 20yasındaım abımde 21 yasında problem bızım ewde abımın ne derse o olması ... sankıı kanun gıbı annem babam bıle korkuyo resmen ondan o bıseye kara dedımı bıttı herkes kara demek zorunda tabı hep cok sevdıklerı sımarttıkları ıcın ..ben qecen sene edebıyat ogretmenlıgı kazandım fakat abım kız basına gıdemezsın ben okumadım sende okmıycaksın dedıgı ıcın okula gıdemedım ogretmenlerım abımın ıs yerıne gııyodu sacmalama gıtsın fln dıye o yok dıyodu babamn abmın ayklarına kapandıgımı hatırlıyorum neyse gıdemedım unıye acıktan okuykcaksn deıler tmam dedım yıne edbyat okumak ısıtoydum hyır dedı abım ben lojısık okuyorm sende lojıstık okuycaksın dedı kavgalar ettım bende ole cok sakın bırı degılm o ole dıyınce susup otrumuyorm yerı gelıyo tekme tokat bırbırmze gırıyoruz ..lojıstık okuyorum suan acıktan ıse gırdım calısyorum sokaga cıkıp arkdslarımla takılma gıbı bı luksum yok pazar gunlerı bıle ewdeyım ben hep ıse gıdıcem ewe gelıcm ders calıscm hıc erkek arkdsm kız arkdsm olmıck bole ısıtyolar bu da benı cıldırtıyo abım kucuklugunden berı gece ewe 3te gelıyo ewı otel olarak kullanıyo ona hersey serbest ama prblem yok o erkek ewlat neyse abıme 18ıne gırdıgı ılk gun ehlıyete yazdırldı bende 18geldıgımde ehlıyet ıstıyorum benıde yazdırn dıye yalvarmıstm babam para yok baska zaman dedı ewmız vardı gıttı sattı abıme araba aldı onun ustune yaptı sesımı cıkarmdm ıse gırdım paramı bırıktırdım ehlıyet aldım onlara sormadım bıle sımdı de ben araba ıstıyorum banada alıcksınız dıyorum dalga gecıyolar abım her ay araba degıstrıyo bu arada dedım ben calıyorm kredı cekıcm kendm oduycm dıye onada razı gelmedıler ewe mobılya alındı 3mlyar koltuk takımı 2mılyar perde 1mılyar halı ıvır zıvır fln hepsını benım ustume yıktılar maasımı alıyorum 1saat sonra borc odemekten cebımde 1 mılyon kalmıyo kurusu kurusna taksıde gıdıyo 1ay boyunca ac gezıyorum cebımde para olmuyo ama onlara kalsa benım hıcbı ıhtıycm yok zaten ewden cıkmıyorum kızım nerde harcıycam parayı !! neyse bazen babamdan ıstıyorum solenıp duruyo yok yok dıye 5dk sonra abım gelıyo baba dıyo dedıgı an cıkartıyo paraları bana yok dıyen adam ona basıyo sankı .. aglıyorum nıe boyle yapıyosunuız dıye o erkek ıhtycı varmıs benımde var dıyorum susuyolar bıktım artık bıktım bu ayrımcalıktan ...bı erkek arkdsm var oda oncden kotu alısklnlıkları olan ama bırakmıs bırı bende onlardan gızlı gorusuyorum cocuk cok kotu dıye bılınsede ole degıl eskıden yapmıs hatalr sımdı yapmıyo en son bombada bu oldu zaten oğrendı abım dovdu benı esrarkesler lemı gezıyosun dıye ayrılcksn dedı bende hayır dedım sılerız senı bakmayız yuzne dedı tamam dedım hıcbırnız ıstemıyorum onla yasarım ben dedım 1 haftadır abım yuzme bakmıyto annem babam konusyo bısıde demıyolar ama bıktım ya 20 yasndayım erkek arkdsm bıle olmıcak tamam onlara gore kotu bırı gıbı ama abımde serserının tekı herkes onun hakkndada ole dusnuyo hep kavga eden herkes ona abı ceker pskopt baba parası yıyen calıstıqı halde elınde paradan bol bısı yok ıstedıgı zaman ıstedıgı nı yapan bırı kendne baksn oda bılmıyorum yanlıs yapmaktan korkuyorum ama cocukla ewlnmeyı dusnuyoruz seneye ... belkıde onların baskısndan ınat olsun dıye gıdıp kotu bırıyle yanlıs ewlılık yapıcam bılmıyorum aslında ıcımde sevgı ask var ama belkıde hevestır offff ew ew degıl tımarhane bıktım ben yaaa benıde kotu yola sokucklar korkuyorum :S ama bıktım lutfen yardım edın her gun kendme bısı yapmamk ıcın zor tutuyorum sankı ben ınsan degılımmm yaaa hıc degerım yok gozlerınde bıde okadar ewden ıse gıden bırıyım ama bılmıom ıste yaaa :S:S:S offfffffffffffffffffffffff

Canım Allah yardımcın olsun..Ama şunu bil ki ne kadar kötü olursa olsun aillen kadar seni korucak gözünden sakınıcak kimseyi bulamazsın.. Sabret tatlım..sabrının sonunda muhakkak mükafatlandırılırsın.. Ama evdeki zulumden kaçıp başka bir hataya atma kendini..

Canım sakın ailenin yaptıkları ne kadar yanlış olursa olsun, onlara kızıp böyle bir evlilik yapma, ondan sonra ölene kadar acı çekersin. Ailenin yaptığı resmen ayrımcılık ileride senin eline kalırlarsa çok pişman olurlar ama olan sana olur. Al anneni karşına güzelce anlatmaya çalış. Allah yardımcın olsun canım.

Canım Allah yardımcın olsun..Ama şunu bil ki ne kadar kötü olursa olsun aillen kadar seni korucak gözünden sakınıcak kimseyi bulamazsın.. Sabret tatlım..sabrının sonunda muhakkak mükafatlandırılırsın.. Ama evdeki zulumden kaçıp başka bir hataya atma kendini..

oncelıkle teskkurederım ...bende ole dusunuyorum aılem dıyorum zaten onlara cok baglıyım ıse gelıyorum sabh annemı bı kez arıyorum oglende ewe gıdıyorum yemege ıse geldıkten sonra yıne aryorum ya ama cok baskı yapıyolar of nasıl benımde o ewde yasadımı ınsan oldumu gorebılırler bunu nasul gosterıcem bılmıyorum ..bısı yapmazsam bu bole gıdıp durcak :S ben dayanamıyorum :S:S

Canım sakın ailenin yaptıkları ne kadar yanlış olursa olsun, onlara kızıp böyle bir evlilik yapma, ondan sonra ölene kadar acı çekersin. Ailenin yaptığı resmen ayrımcılık ileride senin eline kalırlarsa çok pişman olurlar ama olan sana olur. Al anneni karşına güzelce anlatmaya çalış. Allah yardımcın olsun canım.

canım teskkur ederımm ben onlara hep anlatmaya calısıyorum en basıtı qecen gun ıs yerımın verdıgı arabayla gezmeye gıdıyoduk babamda yanımdaydı ben vırajı hızlı dondum dıye solemedıgını bırakmadı yok elalemın arabsı bısı olursa nasıl odıckmıs fln ama ole bole degıl az daha tokatı cakıcaktı bana ve ben daha 1sene bıle olmadı ehlıyet alalı dıyorum baba olsaydında ogretseydın o zaman ben kendı cabalarımla ogredım bu kadar yapıyorum hem sankı sen hıc kaza yapmadın mı dırek usta sofrmu oldun dıyorum laftan anlamıyo hla bagrıyo ama bu yasına kadar abım kactane araba parcaladı bı kere bı dukkana gırdı araba felc oldu hurdaya gıttı yenı aldılar qecen gun bı cocukla kavga etmıs yenı aldıkları ewı satıp aldıkları 100bınlık arabayı cocuk dagıtmıs fena yapmıs seslerı cıkmıyo ya ah canım oglum sana bısı olmadı ya bosver dıyo ya bu kadar da olur mu ama benım onlara ders vermem lazım dayanamıyorum :S

canım teskkur ederımm ben onlara hep anlatmaya calısıyorum en basıtı qecen gun ıs yerımın verdıgı arabayla gezmeye gıdıyoduk babamda yanımdaydı ben vırajı hızlı dondum dıye solemedıgını bırakmadı yok elalemın arabsı bısı olursa nasıl odıckmıs fln ama ole bole degıl az daha tokatı cakıcaktı bana ve ben daha 1sene bıle olmadı ehlıyet alalı dıyorum baba olsaydında ogretseydın o zaman ben kendı cabalarımla ogredım bu kadar yapıyorum hem sankı sen hıc kaza yapmadın mı dırek usta sofrmu oldun dıyorum laftan anlamıyo hla bagrıyo ama bu yasına kadar abım kactane araba parcaladı bı kere bı dukkana gırdı araba felc oldu hurdaya gıttı yenı aldılar qecen gun bı cocukla kavga etmıs yenı aldıkları ewı satıp aldıkları 100bınlık arabayı cocuk dagıtmıs fena yapmıs seslerı cıkmıyo ya ah canım oglum sana bısı olmadı ya bosver dıyo ya bu kadar da olur mu ama benım onlara ders vermem lazım dayanamıyorum :S

Ders vermen gerekiyorsa bu evlilikle olmalı ablacığım, burada neler okuyoruz sana şimdi böyle davranan ailen, yarın Allah korusun bir çocukla geri dönsen neler yapmazlar. İyi düşün tatlım.

Ders vermen gerekiyorsa bu evlilikle olmalı ablacığım, burada neler okuyoruz sana şimdi böyle davranan ailen, yarın Allah korusun bir çocukla geri dönsen neler yapmazlar. İyi düşün tatlım.

ne yapmam lazım lutfen yardım et ablacım susup ızlıcek dermanım kalmadı kı artık yemınedıyorum qecelerı yataqıma yatınca hungur hungur aglıyorum :s aynı ewn ıcınde uvey ewlatmıs gıbı olmak cok zor cok acıtıyo bazen dusunuyorum acaba uvey mı dıye okadar kafayı yedım artık :S:S

yağmurdan kaçarken doluya tutulma bence o erkek arkadaşın bir defa maddeye başladıysa kolay kolay bırakamaz ama 5 yıl ama 15 yıl illa ki bir çıkmazında kaçışı maddede bulacaktır sende 3-5 çocukla adam kahrı çekeceksin yapma derim
evlilik kurtuluş değil ne kadar kötü de olsa insanın ailesi gibisi yoktur çünkü kan suya dönmez
sen çalış bir taraftan da okulunu bitir borçların bitince ben artık size para vermicem de kenara para biriktir dünya hali şimdi sağlıklısın yarın öbür gün hasta olursan bir birikimin olsun belki iyi huylu bir erkekle tanışırsın yüzün ondan güler :)
tabi bol bol dua et kul kullla sınanırmış unutma belki bu da senin sınavındır ;)

yağmurdan kaçarken doluya tutulma bence o erkek arkadaşın bir defa maddeye başladıysa kolay kolay bırakamaz ama 5 yıl ama 15 yıl illa ki bir çıkmazında kaçışı maddede bulacaktır sende 3-5 çocukla adam kahrı çekeceksin yapma derim
evlilik kurtuluş değil ne kadar kötü de olsa insanın ailesi gibisi yoktur çünkü kan suya dönmez
sen çalış bir taraftan da okulunu bitir borçların bitince ben artık size para vermicem de kenara para biriktir dünya hali şimdi sağlıklısın yarın öbür gün hasta olursan bir birikimin olsun belki iyi huylu bir erkekle tanışırsın yüzün ondan güler :)
tabi bol bol dua et kul kullla sınanırmış unutma belki bu da senin sınavındır ;)

arkadaş en güzel yorumu yapmış sabret ve Allah'a sığın aslında ailen bir bilse kız çocukların ne kadar hayırlı olduğunu ama sanırım bunu anlamaları şu an imkansız gibi. bence de boçlarını bitirince artık paranı verme, biriktir.

Yağmurdan Kaçarken Doluya Tutulmayasın..

Eğer Kurtulmak İstiyorsan; Evliliği Kurtuluş Bilip Elin Oğluna Hizmetçilik Yapma..

Kaç Tek Başına Yaşa Böyle Biriyle Evlenmekten Daha İyidir..(Tabi Bunu da Tasvip Etmiyorum)
Ama Öyle Biriyle Evlenmekten İyidir Diye Düşünüyorum..

Canm, sen şimdi tüm gücünle işine, derslerine konsantre olmaya çalış. Kalkıp da pişman olabileceğin bir evliliğe, beraberliğe yeltenme. Yağmurdan kaçarken doluya tutulma.

Ailenin yaptıkları hiç doğru değil, ama senin yapabileceğin hiçbir şey yok. Belki bir aile büyüğünüz (onlar da erkek çocuk delisi değilse tabi), bu gidişin oğullarına da zarar verdiği konusunda uyarabilir aileni. Ama korkarım ki, abin bu seferde zorbalığa başvurabilir ailene karşı. Senin kendin için yapabileceğin en iyi şey okulunu bitirip, olabiliyorsa başka bir şehre tayin falan olmaya çalışmak olabilir. Bu arada olmadık bir evliliğe kalkışma lütfen.

zannetmek istemiyorum ki annen de baban da isteyerek zarar versinler.
insan bazen yaptığının karşısındakinde ne denli etki bırakacağını göremiyor,bilemiyor.
farkedemeden zarar.

cinsiyet ayrımcılığı zihniyeti de çok üzücü ki bazı evlerde halâ hakim.
bilinçaltılı zarar.

yaşadıklarını yazmış olduğun satırları bizzat kendileri okurlarsa
eminim ki her davranışının gerekli nedenlerini anlatacaklardır.
kabullenmemek.
tek doğru düşündükleri.

ders çalışmadığım zaman, veya babama göre eksik çalıştığım zaman,
yerde tekmeleyerek döverdi. kalın sandalye sopaları ile etlerimi morartırdı babam,
ağlaya ağlaya nedenneden sorguladığımda, sebep yine elbette ki kendimdim.
sen böyle böyle yapmazsan, çalışsan dövmek zorunda zorunda kalır mıyım,
şiddet göstermeye mecbur ettiğin yetmezmiş gibi günaha da sokuyorsun, bunun vebalini nasıl ödeyeceksin
diyerek arınıyordu.
üniversite de hiç tanımadığım öğrencilerim bana saygı hürmet gösterirken evlâtlarımdan bu isyankâr muameleyi görüyorum,
yazıklar olsun siz gibi evlarlara falan da derdi.

aylardır görmüyorum. sesini duymuyorum. delirmişcesine özledim. dışarda siületi babacığıma yakın birini görsem,
iç çekiyorum refleks olarak.

canim benim cok uzuldum senin icin.annenle baban abine yuz vermeye devam etsinler sonra cok kafalarini duvara vururlar.asil erkegin paraya ihtiyaci olmaz gitsin calisiin diye bbababsi fazla para vermemeli bnce hatta hic vermesin nereye kadar bi insani babasi besleerki.beslememeli bence cok yanlis .Allah korusun babaniza birsey olsa abiniz napicak kalicak oyle lok gibi.

gercekden erkek kiz ayrimina bi son verilsin artik.annanem boyle yapanlara derdki cok afeedesiniz seyinde yani(b....k..unda )boncuk mu buldunuz der.omisal yani ne gerek var sorumluluk duygusu nedir bilmeyen bi adam.yarin evlenince karisnin basini cok agritir gibi.

neyse canim gelelim sana hemen evlilik karari verme bence sakince duusn yagmurdan kacarken doluya tutulma sakin.bolca dua et eger o kisi hakkinda hayirliysa olsun degilse olmasin olmazsada hic uuzlme.Allah yardimcin olsun

Oh ne ala mualla...Bu nasıl bir abi ya.O okumazsa sen okuyamıyorsun.Onun istediği bölüme gitmek zorundasın.Yarın bu abin "ben bir kızla evleneceğim,sana da kardeşini münasip gördüm"derse şaşırmamak lazım.Allah
yardımcın olsun.Zor bir durum fakat sakın onlardan intikam alayım derken kendinden alma.İnsan sinirlenince gözü bir şey görmüyor bilirim ama sen kötü bir evlilik yapsan kimsenin umurunda olmaz.Yine sen çekersin.Bir de karşına geçip bak bizi dinleseydin böyle olmazdı derler.

Ha bir de arkadaşlar aile insanın kötülüğünü istemez diyor ya.Cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla örülüyor çoğunlukla....

Back
X