- 12 Ocak 2010
- 16.669
- En iyi cevaplar
- 1
- 25.044
- 1.123
- Konu Sahibi KarrTanesii

Bayan Ev Babeti 0137-01 Siyah
Siyah renktedir. Süet kumaş. Sade. 4 Mevsim tercih edebilirsiniz.
ben kışın böyle birşey giyiyorum hem sıcak hem duzgun duruyor
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ayıplamayı anlıyor, görüyor ve arttırıyorum, benim evimde misafir terliği yokBenim de anneannem babaannem hep giyer annem teyzem halam herkes yani. Bu dediğim sıradan ev oturması için geçerli değil tabii anlatabiliyorum sanırım. Eskiden gelen bir görgü kuralı aslında ama zamanla dalga gecilen bi şeye dönüşmüş gördüğüm kadarıyla. Ben yapılmamasını ayıplıyorum ama hala şahsen. Patikle ya da pofuduk terlikle görece formal bir ortama girmenin de komik ya da övünülecek bi şey oldugunu düsünmüyorum.
Ev terligini, ev botunu, pandufu artik kim ne diyorsa herkes biliyor tabi ki. Baskalarinin kullandigi terlikleri kullanmak istememekte normal ama konu sahibi "topuklu terlikten" bahsediyor.
Kimsenin cikarip topuklu terlik getirdigini veya misafirlige gittigimde ev sahibini topuklu terlikle gormedim ben 27 yasimdayim.
Kimsenin evine de saçım başım yapili, şık kiyafetlerle gitmedimHerkes yalısında, malikanesinde şık davetler duzenliyor demek ki, biz yapmiyoruz, ondan bilmiyormuşuz.
![]()
Ayıplamayı anlıyor, görüyor ve arttırıyorum, benim evimde misafir terliği yok![]()
İnsanlar her şeyi abartıyor,düz bir fön hafif bir makyaj güzel bir elbise altına hafif topuklu tatlı bir ayakkabı,bitti gitti bu kadar.Bu arada herkes ''yalı,Bihter'' diye dalga geçmiş ama benim 86 yaşındaki anneannem hala garipser bu durumu,olay tamamen kültürle alakalı.
allah alt komşusuna sabır versin. ben bakarken bile bacaklarımı kırdımVar var Instagram da sürekli aynı modeli alıp alıp giyen, alt kat komşusunu bezdiren biri varevde de giyerim , sokakta da giyerim muuhhhteşemmmm diyodu
![]()
Tabi ki kulturle alakali ama dedigim gibi yalıda, malikanede vs oturulmuyorsa, özel bir davet yoksa normal bir evde, normal bir apartmanda siradan misafirliklerde topukluyla gezmek bana çok kasinti geliyor acikcasi ve bir cok insana komik gelmesi normal yani. Hoş yalı da oturanlarin bile hepsi topukluyla dolanmiyor.
Her elbise illa topukli ayakkabi gerektirmiyor. Bilmiyorum görmeyene komik geliyor işte.![]()
Orası öyle evet,görmeyene tuhaf gelir.Ama konudaki yorumların birçoğu aşırı abartı,kimse öyle 10 cm'le gezmiyor herkesin ayağında standart siyah hafif topuklu bir ayakkabı olur ( topuklu oluyorsa en azından ) ya da düz babet.Zaten topukluyu giyen tayfa da genelde pek yerinden kalkmayan ev sahiplerinin hizmet ettiği,ikramda bulunduğu insanlar olur,hizmet edenler çok bellidir hepsinin ayakkabısı düz ya da düze yakın
Sadece teyze günlerinde falan da olmuyor mesela,o da ayrı bir saçmalık.Aile ziyaretlerinde de dikkat ediliyor bu tarz şeylere ( samimiyet çok yoksa yani ).Ben annemle ergenken sürekli kavga ederdim bu terlik meselesi yüzünden,büyüdükçe anlamaya başladım cidden evin içinde de hoş durmak güzel oluyor,niye bu kadar yerin dibine sokuldu ki 9 sayfa boyunca.Hele yeni gelinler falan filan ne alaka yani![]()
Topuklu terlik kulaga cok kokona geliyor cunku.
İnsanin aklina ceyizcilerdeki terlikler geliyor ki cogunlukla o düşünülmüş.![]()
Bazen şey oluyor, sözlenen kızla erkek fotoğraflarda kızın söz elbisesinin altında ayakkabısı erkek öylece çoraplıAynen ben de anlayamadım. Çocukluğumdan beri gördüğüm bi şey bu benim hiç de garipsemem. Olayın bu kadar saptırılması da komik geldi yok tüylü terlikler yok onlar sunumcu yeni gelin falanözenip evde stiletto giyilmesinden bahsetmiyorum ama yerine göre ev ayakkabısı gayet doğal hatta olması gereken bi şeydir. Atıyorum benim kızımı istemeye gelseler yani özel bir gün olsa ve ayakkabı getirmeseler şap şap dolaşsalar çok garipserim hatta ayıplarım
Konu çarpıtmakta üstümüze yok “10 cm sivri topuklu ayakkabıyla mı gezicez hahahhaha giyerim pandufumu yürürüm” tarzı uç örneklere hastayım
Sanki ya bihter ziyagil olmalıyız ya da kız sıdıka, ortası yok![]()
Aynen öyle. Bizim için büyük görgüsüzlük mesela, bunu marifetmiş gibi söylemek yapanla alay etmek de üzücü. Uç örnek vereceksek “misafirlikte ayaklarımı toplar otururum ne o öyle kasıntı gibi düzgün oturmak çok saçma ahahahah yalıda mısınız aaabieee” diyebiliriz
Siz topuklu giymeyince "abieee" diye konusuyor olabilirsiniz. Ben oyle konuşmuyorum. Kendi kendinize diyalog oluşturuyorsunuz.
Topuklu giymemek sizde buyuk gorgusuzlukse, baskalarinda da apartman dairesinde topukluyla dolanmak komik ve gorgusuzluk gorunebilir gayet![]()