• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev ayakkabısı

Eve gelen misafirlerim icin ev terligim var. Erkek icin ayri kadin icin ayri.
kendim ev ayakkabisi veya terligi giyiyorum.
Misafirlige giderken de ev ayakkabisi gotururum ama oyle topuklu falan degil gulerler ayol ;) ikiye katlanabilir babetlerden. Baskasinin terligini giymekten tiksindigim icin o da,baska sebebi yok yani yanlis anlasilmasin.

Cevabınız için teşekkürler ❤
Misafir derken aslında özel birinin annesiyle tanışma gibi

Özel bir durum varsa şık bir babet giyebilirsiniz bence. Topuklu biraz fazla kaçar.

Ben gittiğim eve ayakkabı götürenlerden değilim bu arada. Öyle bir ortamım yok. Ama ayakkabısını getireni de garip karşılamam. Herkesin kendi tercihi. Terliksiz dolaşmak ve ev sahibinin verdiği terliği giymek istemiyor olabilir.

20-30 yıl önce kafalar permalı, vatkalı ceketlerle, naylon çoraplı, Sedef ojeli teyzeler kocaman deri çantaları ve topuklu ev ayakkabıları ile ev gezmesi yaparlardı. Sanırım sizin orda biraz geriden geliyor. Bir de bazıları su ve çay bardağı taşırlardı yanlarında. Titiz olduklarını göze sokmak için.

20-30 yıl önce kafalar permalı, vatkalı ceketlerle, naylon çoraplı, Sedef ojeli teyzeler kocaman deri çantaları ve topuklu ev ayakkabıları ile ev gezmesi yaparlardı. Sanırım sizin orda biraz geriden geliyor. Bir de bazıları su ve çay bardağı taşırlardı yanlarında. Titiz olduklarını göze sokmak için.
Yok ben evde çorapla geziyorum. Ama sevdigimin annesi ile tanışırken ayağinda kibar bir ayakkabı olabilir dedi annem.
Bende size sormak istedim :)

bızım buralarda da ev ıcıne ayakkabı veya şık terlık gıyılır genelde
mısafırlıge gıderken orda ev ıcınde gıyınmek ıcın de ayakkabımız yanımızda olur

benımkı su tarz bırsey
evın ıcınde stıletto falan gıyılmez zaten asagı komsuya ayıp olur
ama annenıze katılıyorum kıbar ev ıcı ayakkabı-terlıgınız olursa daha guzel gorunuyor bence de
362679-marjin-olvez-babet-3-jpg-marjin-olvez-babet-3.webpsiyah-rugan-tasli-kadin-ayakkabi-c219.webp700-siyah-rugan3-600x600.webp362349-marjin-fenros-babet-1-jpg-marjin-fenros-babet-1.webp

Yok ben evde çorapla geziyorum. Ama sevdigimin annesi ile tanışırken ayağinda kibar bir ayakkabı olabilir dedi annem.
e tabı ayagınızda bır ayakkabı daha kıbar olur boyle bır durumda zaten gundelık bır durum yok ozel bır an

Selam kızlar,

Size birsey danışmak istiyorum. Ben almanyada doğdum büyüdüm ve kültürümüzün bazı inceliklerini bilmiyorum.
Mesela kızlar eve özel misafir geldiğinde zarif bir ev ayakkabısı giyiniyormus.
Annem sende almalısın daha zarif durur diyor. Ama bu ev ayakkabısı nasıl birşey?

Rahat ayakkabı gösteriyorum anneme, olmaz bunu gündelik giyin, hafif topuğu olsun diyor. Ama ozamanda dışarı ayakkabısı olmuyormu?

Kafamda deli sorular :KK70:

Bana yardımcı olurmusunuz? Gercekten gereklimi? Gerekliyse örnek resimler atabilirmisiniz?
Valla benim umrum değil hangi biri kendi evinde ayakkabı ile geziyo . Yeni yeni adetler çıkartıyolar. Bana komik geliyo bakıp gülüp geçiyorum o koca topuklularla evde yürümelerine 😂 korkum şu ki ilerleyen dönemde abiyelerle gezmeye gidecekler birbirlerine😬

Selam kızlar,

Size birsey danışmak istiyorum. Ben almanyada doğdum büyüdüm ve kültürümüzün bazı inceliklerini bilmiyorum.
Mesela kızlar eve özel misafir geldiğinde zarif bir ev ayakkabısı giyiniyormus.
Annem sende almalısın daha zarif durur diyor. Ama bu ev ayakkabısı nasıl birşey?

Rahat ayakkabı gösteriyorum anneme, olmaz bunu gündelik giyin, hafif topuğu olsun diyor. Ama ozamanda dışarı ayakkabısı olmuyormu?

Kafamda deli sorular :KK70:

Bana yardımcı olurmusunuz? Gercekten gereklimi? Gerekliyse örnek resimler atabilirmisiniz?
Duz babet üstü kumaş tarzı olanlar çok kullanışlı onun disinda topuklu pek de rahat olmaz yaa evde .. giyiliyor evet çoğu kişi de giyiyor bizim çevrede rahat olup ayağı usutmeyenleri mantikli

hiç duymadım öyle bir kültür 45 yıllık tr liyim:)
benim oğlanlarla tanışmaya gelen kız çantasından topuklu ayakkabı çıkarıp giyse şok olurum herhalde. anne kız hamile dese o kadar şok olmam öyle diyeyim..

Ev ayakkabısı neden bu kadar garipsenmiş anlamadım, çorapla ya da çıplak ayakla mı duralım misafirin yanında. Konu sahibi şöyle en sade en hafifinden bir babet iş görür.
Ayrıca başkasının evinde o evin terliğini giymek bi bana mı tiksindirici geliyor 😅

Babet tarzı bir şey olabilir
Benim de var ev ayakkabılarım
Kıyafetime göre rengi farklı götürüyorum
Şık giyinip gittiğim yerlerde ince desenli çorabımın, şifon kollu gömleğimin altına Gezer marka terlik verse ev sahibi, tüm karizmam gider :KK70:

Çıplak ayak ya da çorap da olmaz.
Ev ayakkabısı candır yahu

Bizim buralarda da var o kültür. Kültür mü denir artık bilemedim ama..
Topuklu giymek saçma ama şık bi babet olabilir. Kadife tarzı ince babetler var demiş bi arkadaş patik gibi mesela çok şık duruyo benımde var :halay:

bizim kültürümüzdeki çetik değil mi :) çeyizlere falan da konuyo. benim bildiğim nişan alışverişinde gecelikle takım öyle tüylü müylü topuklu terlikler alınıyor ama bence kimse giymiyordur.
ben başkasının evinde terliksiz rahat edemiyorum, başkasının giydiği terlikleri de giymeyi sevmiyorum. o nedenle babet gibi pratik bişi alıyorum yanıma. ama bu tamamen hijyen şeysinden benim için. topuklu giymem.

Back
X