Ev arkadaşım ve sevgilisi?

Okurken tanıdık geldi dedim tarihine baktım yeni. Dejavu dedim devam ettim meğer benzerini okumuşum :KK70:

Olaya mesleğim gereği psikolojik yaklasicam,ortada rahatsız olduğunu bir durum var ve bundan kurtulmak için neden siz bir adım atmak(mesela evden ayrılmak) yerine arkadaşınızdan fedakarlık(düzenini bozması) bekliyorsunuz.sizi illa gel bende kal diye çağırmaya birinin giderken de ısrar edip kal demesini istiyorsunuz? Demekki hep başkaları fedakarlık etmiş size,ya da hayatınızı başkaları yönlendirmiş, edilgen bir tipsiniz.kendinizi değiştirin,hayat başkalarinin hamlelerinden sonra şekillendirilen kadar basit olmasın sizin icin

Daha neler ya, bu devirde kurulu düzen buldun bir de ilgi mi bekliyorsun 😂 öf valla içim daraldı okurken, ev arkadaşına sakın söyleme rahatsızlığını falan evden gönderir. 😂

Dagdan gelip
Bagdakini kovuyo derler buna, isine gelmiyorsa ev tutarsin madem. Ayrica cocuk seni rahatsiz etmiyormus taciz etmiyormus, sorun nedir? Kapini kitlersin uyursun sizde kaliyorsada bazen. Seninki yersiz kiskanclik, kiz ev arkadasi almis kendine ama kiminle vakit gecirecegine sen mi
Karar vereceksin?🙄

Dagdan gelip
Bagdakini kovuyo derler buna, isine gelmiyorsa ev tutarsin madem. Ayrica cocuk seni rahatsiz etmiyormus taciz etmiyormus, sorun nedir? Kapini kitlersin uyursun sizde kaliyorsada bazen. Seninki yersiz kiskanclik, kiz ev arkadasi almis kendine ama kiminle vakit gecirecegine sen mi
Karar vereceksin?🙄
kuzum yorma kendini.ikisi de aynı kişi ev arkadaşı olarak bir de ev sahibi olarak 2 konu açmış başka üyeliklerle :KK45:

bizleri ne sanıyor acaba bazı üyeler? :KK45:
1644251858514.png

O sizden önce o evde oturuyordu ve belli bir düzeni var. Siz o eve geldiniz ve ev kirasına ortak oldunuz diye sizinle vakit geçirmek zorunda değil. Sevgilisi muhtemelen siz taşınmadan önce de geliyordu eve, ve bunu size öncesinde söylemeliydi ama şimdi gelmesin demeniz de olmaz ama rahatsız iseniz siz başka ev bakmaya başlayın bence, orada kalmak zorunda değilsiniz.

Aslında çoğu arkadaş mantıklı yoldan size açıklama yapmışlar ama ben size empati yaparak açıklama yapayım.
Kapalı bir kız olduğunuz için daha dindar düşünüyorsunuz inançlarınız gereği yapılan davranış doğru olmadığı için geriliyorsunuz .
Evde yabancı bir erkek olduğu için rahat giyinip dolaşamıyorsunuz elbette evde rahat dolaşmak sizin hakkınız ama tek bir sorun var kendi kuralları olan bir eve sonradan gelen sizsiniz.
Yani siz sonradan gelip kurulu düzeni olan bir evde değişim isterseniz evdeki arkadaşınız da beğenmiyorsan çık deme hakkına sahip.
Arkadaşınız sizinle vakit geçirmiyor olabilir çünkü artık dünyaya aynı gözlerle bakmıyorsunuz. Biriyle birlikte sinemaya gitmek farklıdır ama aynı kafa yapısına sahip biriyle sinemaya gitmek gezmek tozmak çok farklıdır. Bence siz aynı frekansta değilsiniz kendinize aynı frekansta olan arkadaşlar edinmeniz daha doğru olur daha çok eglenirsiniz emin olun.

Kız üyeliğini kapatıp gitmiş ifşa olunca.
Acaba bu olay gerçek miydi?
Gerçekse garip değilse daha da garip.
İnsan üşenmeden neden 2 hesap açıp,birini arkadaşının ağzından yazar ki? 😒

Ev arkadaşının sevgilisi de konu açar üçüncü bir göz olarak tam olur 😅

Merhaba arkadaşlar. Uzun ama lütfen yardımci olun. Ben bu sene yatay geçiş ile başka şehirdeki üniversiteye geçiş yaptım. O şehirde liseden tanıdığım arkadaşım vardı evde tek başına yaşıyordu ben de onun yanına çıktım. Ev eşyalarını vs her şeyi ayarlamıştı zaten kendisi yaşıyordu. Evde fazladan yatak dolap da vardı ben herhangi bir maddiyat ödemeden evine 2.kisi olarak çıktım. Teklif ettim parayı ödemeyi ama kabul etmedi çıkarken satıcam zaten dedi. Ama arkadaşimin sevgilisi haftada 2-3 gün akşam 5 gibi bize geliyor ve odalarında oturuyorlar. Gece gidiyor 10-11 arası. Bazen sinemaya konsere gidiyorlar çok geç dönüyorlar eve 1-2 gibi o zamanlar evde kaliyor sevgilisi. Görmüyorum bile bazen yüzlerini odalarından çıkmıyorlar mutfaga falan da çocuk çıkmıyor kız çıkıp yemek yapıyor yiyecek konusu oldugunda. Ben kapalı bir kızım bu arada. İlk başlarda eve girerken de hiç bir eşya parası vermedigim için ses etmedim çünkü diğer insanlar eşyalar benim diyerek kirayı yarı yarıya bile bolusmuyorlar. Ben normalde de odamda vakit geçiriyorum hep salona çıkmıyorum ama çocuğun gelmesi sinirimi bozmaya başladı. Daha doğrusu şu da sinirimi bozmaya başladı kız benimle hiç vakit geçirmiyor. Tamamen çocuğa yönelik tüm planları. İkisi sinemaya gidiyor, ikisi konsere gidiyor. Benim başka bir arkadaşım yok bu yüzden kendimi de aşırı yalnız hissediyorum. Bu ev hapishane gibi geliyor artık. Sizce çocuğun bize gelmesini istemediğimi nasıl dile getirebilirim? Kıza karşı aşırı uzaklaştım ben o da artik bana eskisi gibi davranmıyor. Ben eski universiteme dönmeyi düşünüyordum biraz da bunun için içim rahattı kurtulacağım diye düşündüğüm için çok birliktelik de kurmadım ama aram da bozulmasın diye kötü bir şey demedim. Eski universiteme donecegimi söylediğimde "Mutsuzsan gidebilirsin ben evin masraflarını tek başima karşilayabilirim" dedi. Kal bile demedi yani. Ama gecemedim maalesef planlarım öyle ilerlemedi. Şuan da da sevgilisinin bu kadar sık gelmesini ve kalmasini istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Aslinda ayni evi paylasiyorsan sonucta sorulmasi ya da konusulmasi gerekir bu konularin ama Kız size beğenmiyorsan git baska yerde kal diyebilir ve siz de bu özgürlüğe sahipsiniz neden sırf siz evde rahat dolaşın diye o sevgilisini eve çağırmasin ki

Gidin evden. Zaten o evde söz hakkiniz da yok. Kiz kibarlik yapiyor ben olsam kapiyı gosterirdim size. Sizin gonlunuzu egleyip sizle vakit gecirmek zorunda değil sacmalamişınız baya

X