• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev arkadaşım lezbiyen mi :S

Gay yada lezbiyen olanlar,fakir yada zengin olanlar,köylü yada şehirli olanlar,engelli yada sağlıklı olanlar veya siyah yada beyaz olan insanlar,kısaca sizden farklı olan insanların sizlere şahsi bir zararı yoksa, ortada hiç bir sorun demektir : ) Herkesin kendine ait bir hayatı, ama sadece ve sadece kendisine ait bir hayatı vardır, mümkünse bunu unutmayalım. Kimseye bir zararı olmadığı sürece kimsenin kimseye karışmaya hakkı yoktur. Bu yaşadığımız dünya hepimize ait. Sırf bu saydığım farklı insanlara değil,tüm hayvanlara ve hatta tüm canlılara da ait. Sizden farklı olanların yaptıklarını beğenmeyebilirsiniz,size göre ters gelebilir, ama sözlerinizle onları yadırgayamazsınız. Bu dünyada yaşadığınız sürece saygı duymak zorundasınız.
Bu dediklerim sadece,sizlere ve etrafa bir zararı olmayanlar için geçerlidir. :-)

Son düzenleme:
arkadaşlar bir haftadır iyice psikolojim bozuldu. ev arkadasımın lezbiyen olduğunu düşünüyorum. gecen hafta sınıftan bı arkadasım bize geldi biraz sarhostu ve o kafayla oda arkadasıma askım dedi. ondan sonra bunlar sık sık sakayla beraber askım demeye basladılar. ama ne zaman gorsem yataga uzanmıslar bırbırlerını opüyolar. tabı hiç dudaktan öpüştüklerini görmedim. ama birbirlerini operken cıkardıkları ses benım odamdan bile duyuluyo. ve ınanın neredeyse 24 saat öpüp duruyolar birbirlerini. sarılıyolar üst üste bile gordum. tek espri anlayısları cinsellik bu arada. onlarla dısarı cıkmaya utanıyorum cunku herkes bize lezbiyen gozuyle bakıyo. uyarmama ragmen pek bi değişiklik yok. yanlız iki arkadasımın da daha once normal sevgilileri oldu. hatta ev arkadasımın 2 yıldır unutamadıgı biri var. aklım cok karıstı arkadaslar. sizin fikirlerinizi almak istiyorum. kapımı kilitlemeden uyuyamaz oldm. :52: ve ıkısınden de acaip sogudum

niye korkuyorsun ki? istese de sana birşey yapamaz...fiziksel olarak mümkün değil :37:

Ya iyi de kız bişey yaparlar demiyor ki...Sadece rahatsız oluyorum diyor...Eee kimse milletin şapır şupur öpüşme sesini dinlemek zorunda değil ! Sözleşmem var napayım diyor kız...Herkes bi yandan savunmuş saygılı olmalıyız bilmem ne..Herkes özgür tamam ama yanındakini de tiksindirmeye kimsenin hakkı yok arkadaşş:47:

Kimseye zorla görüşümü kabul ettiremem tabi, sonuçta muhtemelen 12-13 yaşında bir kız cocuğu değil yetişkin bir kadınsınızdır. Bakın; kişisel görüşünüz bunun bir hastalık(?) olması olabilir ama ''Eşcinseller hastadır sapkındır'' demenin ''Zenciler aşağı ırk'' demekten hiç bir farkı yok. Her yıl yüzlerce eşcinsel onlara hastalıklı oldukları söylendiği ve onlar bunu değiştirmek için hiç bir şey yapamadıkları için intihar ediyorlar. Ya da en az onun kadar kötü bir şey söyleyeyim mi? Ailelerinden ve toplumdan dışlanmamak için karşı cinsiyetten biriyle evleniyorlar.. Yetmezmiş gibi çocuk yapmak zorunda kalıyorlar. Sonuç? Mutsuz bir hayat, mutsuz bir eş, mutsuz çocuklar. Gerçekten toplumun kabul ettiği gibi yaşamak kısacık ( ve bir daha asla yaşayamayacağın) ömrünü mutsuz geçirmeye değer mi?

Not: 1973'e kadar eşcinsellik ruhsal hastalık sınıfındaydı ama çıkarıldı ve artık günümüzde hastalık olarak kabul edilmiyor.

Şu sitede okuduğum nadir, mantıklı yorumlardan birisi..
Kendi tercihleri mi acaba ? Kaç insan ben neden böyleyim diyordur kim bilir ?
Etrafı rahatsız etmeden kim ne yaparsa yapsın, Herkes kendin sorumlu değil midir ?
İnsanları din,ırk,cinsel tercihten ötürü aşağılamak da ne demek kimin haddine ?
:47:

Yorumlarınıza kesinlikle katılıyorum.Kimseyi cinsel tercihleri yüzünden yargılayamayız.
Konu sahibi arkadaşın sorununa gelince belki lezbiyenler ve yurtta başkalarını rahatsız edecek davranışlarda bulunmaları hoş değil.Ama bu onları iğrenç sorunlu yada sapkın yapmaz.

Sapkın değil ne demek acaba sapıklıkla sapkınlığı karıştırmayalım bence, çünkü eşcinseller sapkın olarak nitelendirilir. Ben onlar hastalıklıdır iğrençtir demiyorum onlardan kaçmaya onları aşağılamaya zaten kimsenin hakkı yoktur kendi tercihlerini herkes özgür bi şekilde yaşayabilmelidir kimseyi rahatsız etmeden tabiki, ama sapkınlık başka bişeydir yani eşcinsellik. açıp da bir Lut Kavminin neden helak olduğunu okursanız anlarsınız. ha inanmazsınız o da sizin bileceğiniz iş.

Sapkın değil ne demek acaba sapıklıkla sapkınlığı karıştırmayalım bence, çünkü eşcinseller sapkın olarak nitelendirilir. Ben onlar hastalıklıdır iğrençtir demiyorum onlardan kaçmaya onları aşağılamaya zaten kimsenin hakkı yoktur kendi tercihlerini herkes özgür bi şekilde yaşayabilmelidir kimseyi rahatsız etmeden tabiki, ama sapkınlık başka bişeydir yani eşcinsellik. açıp da bir Lut Kavminin neden helak olduğunu okursanız anlarsınız. ha inanmazsınız o da sizin bileceğiniz iş.

Ben öle görüyorum siz farklı düşünüyor olabilirsiniz ve cevabınızı benim mesajımdan alıntı yaparak değil konu sahibine yazarsanız daha uygun olur aksi halde ikili tartışmalara dönebilir.Ben sizin görüşünüze saygı duyuyorum ve ben sapkın olarak görmüyorum...

arkadaşlar bir haftadır iyice psikolojim bozuldu. ev arkadasımın lezbiyen olduğunu düşünüyorum. gecen hafta sınıftan bı arkadasım bize geldi biraz sarhostu ve o kafayla oda arkadasıma askım dedi. ondan sonra bunlar sık sık sakayla beraber askım demeye basladılar. ama ne zaman gorsem yataga uzanmıslar bırbırlerını opüyolar. tabı hiç dudaktan öpüştüklerini görmedim. ama birbirlerini operken cıkardıkları ses benım odamdan bile duyuluyo. ve ınanın neredeyse 24 saat öpüp duruyolar birbirlerini. sarılıyolar üst üste bile gordum. tek espri anlayısları cinsellik bu arada. onlarla dısarı cıkmaya utanıyorum cunku herkes bize lezbiyen gozuyle bakıyo. uyarmama ragmen pek bi değişiklik yok. yanlız iki arkadasımın da daha once normal sevgilileri oldu. hatta ev arkadasımın 2 yıldır unutamadıgı biri var. aklım cok karıstı arkadaslar. sizin fikirlerinizi almak istiyorum. kapımı kilitlemeden uyuyamaz oldm. :52: ve ıkısınden de acaip sogudum

benimde çoook çoook yakın kankam var hatta kankalığımızı kıskananlar bile var fakat biz aşkım bile demiyoruz hep kardeşim kuzum falan diyoruz ve asla öyle yatakta yatıpta öyle şeyler yapmadım bence bunda başka bir iş var :26:

arkadaslar bana goresi, ona goresi yok. escinselligin tedavisi yoktur, cunku escinsellik bir hastalik degildir. psikologa gidip tedavi olduklarini mi zannediyorsunuz.. ben psikologum. 1986dan onceydi escinselleri psikologa goturme olayi. sonradan yanlis oldugu anlasildi ve DSM'den cikartildi (diagnostic and statistical manual of mental disorders)
toplumsal, dini vs yonlerini istediginiz kadar tartisabilirsiniz o konuda kimse kimseye kendi dogrularini kabul ettiremez - yani ozellikle her kesimden insanin oldugu internet ortaminda ben hic zannetmiyorum. ama tedavi vs gorunce yine dayanamadim yazdim. kendi kendime soz vermistim sadece okuyup cikarim diye.. simdi lezbiyenleri savunuyorum diye beni de oyle zannetmeyin :)

bir insanın cinsel tercihi(tercih dedim evet bu bir hastalık veya sapkınlık değil) o kişinin sapık muamelesi görmesi mi bizim toplumumuzda ? bu kadar mı yozlaştık? Bir insan lezbiyen olabilir yada aseksüel veya gay de olabilir bu o kişiyi sapık yapmaz.Her lezbiyen gördüğü kadına mı sarkıyor? kaldı ki size karşı ters bi davranışları yok arkadaşlarınızın eğer şüphe ettiğiniz gibi bi cinsel tercihleri varsa kendi aralarında ve onları ilgilendiren bi durum bu...keza heteroseksüel olan herkes çok mu düzgün? şimdi beni de yerden yere vurmayın lezbiyen felan değilim ama sadece her tercihe saygılı olmayı ailemden öğrenmiş biriyim. İnsanları dilleri, dinleri, ırkları veya tercihleriyle değil de karakterleriyle yargılar ve bu doğrultuda tutum gösterirsek hayat herkes için daha yaşanılır olurdu sanırım.

Eğer arkadaşınız eşcinsel ise bile onun tercihine saygılı olmalısınız. Sizin gibi olmayanları ötekileştirip sapık damgası vurmak çok yanlış. Bırakın herkes istediği tarzda yaşasın ilişkisini, sizin özgürlüğünüzü kısıtlamadığı sürece ne yaptığı sizi ilgilendirmez.

Eğer arkadaşınız eşcinsel ise bile onun tercihine saygılı olmalısınız. Sizin gibi olmayanları ötekileştirip sapık damgası vurmak çok yanlış. Bırakın herkes istediği tarzda yaşasın ilişkisini, sizin özgürlüğünüzü kısıtlamadığı sürece ne yaptığı sizi ilgilendirmez.

Kesinlikle, çok gönülden katılıyorum. Evet toplumumuzda hala çok büyük bir tabu olduğu için çoğu zaman ben de dahil görünce duyunca çok şaşırıyoruz tamam şaşırmak normal ama sapıktır, sapkındır, saldırır yaklaşımını çok kırıcı ve zalimce buluyorum. "İğrenç" bulmak da garip geliyor bana, sonuçta bize ne ki.. Kimin kiminle geceleri ne yaptığından BİZE NE yani!

Sonuçta bu insanların da duyguları hormonları bedenleri öyle işliyor ve öyle mutlular işte. Canavar değiller ki. Onların bedeni, onların hayatı. Yargılamak hiç kimseye düşmez. Evet dini hassasiyetlerimiz var, doğruyu yanlışı da biliyoruz ama herkesin yanlışı günahı da kendi boynuna bunu da biliyoruz. Kaldı ki bu tür durumlar genelde doğuştan oluyor, sonradan kendi seçtiği birşey değil yani. Elinde olmayan birşey. O yüzden bu insanlar ne kadar günahkardır, ne kadar masumdur onu yalnızca Allah bilir. Ötesi yok, bize de düşmez zaten. Bu kadar zalimce kınamak, tiksinmek çok yanlış. Biz de birer eşcinsel olabilirdik. "Vurun kahpeye" zihniyeti bitsin artık. Hoşgörülü olamıyorsak hiç olmazsa karışmamayı öğrenelim.

olay neden tartışmaya dönmüşki? arkadaş lezbiyenlerden tiksiniyorum ben bir homofobikim bütün eşcinseller ölsün falan yazmamış... kimseye eşcinseller hakkındaki görüşlerini de sormamış.ayrıca en fazla 21-22 yaşında olan ve hayatında böyle bir olayla ilk defa karşılaşan bir insan olarak nasıl bir tepki verebilirki?ayrıca ben de karşımda öpüşen üst üste oturan birbirini okşayan çiftler görmekten hoşlanmıyorum kaldıki bu arkadaşlar lezbiyen.bu öpüşmelere tanıklık etmek hoş birşey mi sizce?eşcinsellerin aileleri bile zor kabulleniyorlar bu durumları.o yüzden bu duruma yabancı olan insanları da fazla yargılamayın.örneğin sizin kardeşiniz yada arkadaşınız da eşcinsel olsa rahat ol canım benim karşımda öpüşüp sevişebilirsiniz mi diyeceksiniz?.zaten konu sahibinin de rahatsz olduğu şey bu arkadaşları sürekli samimi şekilde görmek. lezbiyenlerden nefret ettiğini sanmıyorum. tamam lezbiyen olabilir ona bir lafım yok ama ne halt edecekse kapatsın kapısını odasında yapsın ne yapıyorsa

ARKADAŞLAR YORUMLARI BAŞTAN SONA KADAR OKUDUM..burada kimseyi sosyal,duygusal ve cinsel yönelimlerinden dolayı suçlayamayız.herkes seçtiği hayatı yaşayabilir ama başkasını rahatsız etmeden..arkadaşımızın asıl sorunu lezbiyen olduğunu düşündüğü arkadaşlarının davranışları,seçimleri değil.dikkat ederseniz zaten onları kaybetmek istemiyorum diyor,yani onlara çok değer veriyor aslında.sadece ortalıkta çok rahat davranmalarından hoşlanmıyor ve çok haklı bence.işin dini boyutuna gelirsek burada biri diğerini dini kavramlarla yargılayamaz çünkü bu ancak Allah ile kulu arasındadır.bence bu boyuta hiç girmeyelim.aşağıda sizin için bir yazı alıntıladım,tam da tartıştığımız bu konuyla ilgili..umarım bilgilendirici olur.

İnsani Değerler ve Ruh Sağlığı Vakfı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

1-Eşcinsellik insanda doğal olarak var olan bir yönelim değildir.Sosyal öğrenme ile ve yanlış eğitimle gelişmiş bir durumdur. Biyolojik doğaya uymayan bir sapmadır. Heteroseksüelliğin geni vardır ancak eşcinselliğin geni yoktur.

2-40 yıl önce kabul edildiği bilinen hastalık olarak tanımlanmayan eşcinsellik egosintonik eşcinselliktir.Yani kişi bu tercihi seçmiştir.Özgür iradesi ile karar vermiştir.Psikiyatrinin ilgi alanına girmediği kabul edilmiştir.Bu onaylandığı ve teşvik edildiği anlamına gelmez.

3-İkinci grup eşcinsellik egodistonik olarak bilinen eşcinselliktir.Bu tür eşcinsellik kişinim ego savunmaları tarafından onaylanmamıştır.Kişi arzu ve dürtülerine yenik düşmektedir. Arzu ve dürtülerinden özgür olamayan bu kişilere yardım edilmesi ve tedavi edilmesi gerekmektedir.Bu grub eşcinsellik adı geçen dernekler tarafından ayrıca tanımlanmamıştır ve belirtilmemiştir.

4-Eşcinselliği Heteroseksüellik gibi sağlıklı bir durum olarak tanımlamanın hiç bir bilimsel dayanağı yoltur.Kamuoyuna aydınlatıcı bilgi verilmediği takdirde erken ergenlik döneminde eşcinsel eğilimini farketmiş, içdenetim ve dürtü kontrolu için çabalayan yani eşcinsel eğilimi olup da kontrol etmek isteyen kişilere tedavi ve yardım kapısı kapanmaktadır.Yanlış anlamalara ve eşcinsel tercihleri artıracak önerilere psikiyatri derneklerinin alet olması son derece sakıncalıdır.

5- Eşcinsellik (Homofili) bir eğilim olarak , hayvanlara cinsel sevi (zoofili),eşyaya cinsel sevi (fetişizm) gibi koruyucu ruh sağlığı sınırlarında sosyal bir problem olarak değerlendirilmelidir.

6- Homofobi yani eşcinselleri aşağılamak doğru değildir.Bu tercihde olan insanlara saygı gösterilmeli ancak gerek görülürse onaylanmadığı da belirtilmelidir.

Arkadaşlar merhaba. Googleda eşcinsellikle ilgili bir şeyi araştırırken bu sitedeki bu konuyu buldum. Ve siteye üye olup yorum yazayım dedim. Ben 20 yaşında eşcinsel bir erkeğim.(üye olurken erkek üye kabul etmediğinden, cinsiyetime kadın yazmak zorunda kaldım) Küçüklüğümden beri erkeklere ilgi duyuyorum. Kadınlara ise ne duygusal ne de cinsel olarak bir şey hissetmiyorum. Bir kadınla bırakın cinsel birlikteliği, öpüşmeyi bile hayal edince kusasım geliyor. Hani aşık olduğumuz kişiyi görünce kalbimiz yerinden çıkacak gibi atmaya başlar, içimiz kıpır kıpır olur. Her an o kişiyi düşünürüz, onun hayalini kurarız. Ben ne kadar güzel bir kız görürsem göreyim hiç içimde bu duyguları hissetmedim. Bu duygu hep bende erkeklere karşı oldu. Erkeklerin(daha doğrusu heteroseksüel erkeklerin) mini etekli kızlara, dekolte yapanlara, kadınların kalçalarına zaafı olduğunu bilirsiniz. İşte siz kadınlar nasıl oluyorda öyle bir kadın görünce hiç bir şehvet hissetmiyorsanız bende hissetmiyorum. Duygularımın böyle olmasını ben tercih etmedim. Bu kadar zor bir hayatıda zaten bile bile tercih etmem. Eşcinsellik, heteroseksüellik gibi çoğunlukla doğuştan gelen, içgüdüsel bir eğilimdir ve değişemez. Dünya Sağlık Örgütü ve Amerikan Psikayatri Kurumu yıllar önce hastalık kapsamından çıkarmıştır. Tedavi diye bir şey yoktur. Yapılan terapiler eşcinsellerin sadece toplumdaki homofobiyle daha rahat yaşaması içindir.

Bu videoyu seyretmenizi öneririm.

Şahika Yüksel Cinsel Yönelim ve Cinsel Kimliği açıklıyor - Eshsiz.com (1) - YouTube

Şahika Yüksel Cinsel Yönelim ve Cinsel Kimliği açıklıyor - Eshsiz.com (2) - YouTube

Buda homofobiyle ilgili güzel bir video.

Startling Homophobes of America - YouTube

merhaba.
belki cevap veremeyeceksin, banlanırsın erkek olduğun için ama yinede ben birşey sormak istiyorum, hep merak etmişimdir
eşcinsel, transeksüel ve travesti arasındaki fark nedir?
sen eşcinsel olarak kendini erkek gibimi hissediyorsun yoksa erkek vucudunda bir kadın gibimi?
seni hiç tanımasam, sokakta görsem, eşcinsel olduğunu anlarmıyım? dikkat çekiyormusun yani?

Son düzenleme:
kapat bu konuyu yoksa banlarlar seni
dini konular yasak bu fo

kapatmıyorum,
hem benim derdim senimi gerdi:)şunuda söylemeliyim ki,NEVZAT TARHANA SONUNA KADAR KATILIYORUM,

EŞCİNSELLİK BİR GEN DEĞİL,NORMAL BİYOLOJİDEN SAPMAYMIŞ.
HELAL OLSUN NEVZAT HOCA.
ÇOK ŞÜKÜR NORMAL GENLERE

Arkadaş banlanırsın diye uyarmış sadece. Ama siz ne kadar ayıp etmişsiniz. Çocuk muyuz,o nasıl laf öyle?

Back