• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev arkadaşım lezbiyen mi :S

Lütfen işin içine dini sömürü katmayın. Erkek diye bir varlık olmasa üreme olmazdı, şayet ki ''yaratıldılarsa'' amaç budur. Ayrıca eşcinsellik bir hastalık, bir sapkınlık, bir abomali, bir zihinsel sorun değildir. Bir yönelimdir ve doğuştan gelir. Çoğu yorumda resmen lezbiyenler aşağılanmış ki kimse dini/dinsizliği, ırkı, cinsiyeti, cinsel yönelimi yüzünden aşağılanmamalı. Burası bir kadın dayanışma (?) forumu değil mi? Mutlaka eşcinsel yönelimli yazarları da vardır. Peki ya yarın onlardan biri ''Kız arkadaşımla ayrıldık onu çok özlüyorum geceleri ağlıyorum'' gibi bir başlık açsa? Teselli edilmeyecek mi? Ya zaten yaptığınız iğrenc sapkın bişey kesin bence mi diyeceksiniz?

Ben işin içine dini katmıyorum arkadaşım.. Benim hayat felsefemde bu kadar farklılığa yer yok. Herkes farklı düşünebilir ama ben cinsel anlamda hemcinsine ilgi duyanları asla normal karşılayamam bu benim fikrim. Bunu benim midem almıyor, bir erkeğin başka bir erkeğe ilgi duyması, bir bayanın başka bir bayana ilgi duyması ya da bir erkekle bir bayanın birlikte olmaları (evlenmeden) hiçbir zaman olabilir böyle şeyler diyeceğim bir konu değil... Ben böyle yetiştirildim. Fikirlerinize saygı duyuyorum ancak bu hastalığı normal gibi görmenin anlamı yok.

Son düzenleme:
Okuduğum en mantıklı cevap buydu..

canım tabıkı sende kendi düşüncelerinle haklısın. ama yıllardan beri tanıdıgım arkadasımın simdi boyle bi yonunu görmek rahatsız edici bir durum. ne yazıkkı erkek arkadasım da bu duruma sahit oldu ve kendımı kötü hissettim acıkcası. biri bana gelse anlatsa belkı ben de daha ılımlı düşünebilirdim ama birebir şahit olunca insan kendini kötü hissediyo. ve kendimi bi erkekle aynı evde yaşıyomuş gibi hissediyorum. gelip tecavuz etmeleri değil ki mevzu benmle ilgili bişilerin hayalini kurmaları bile iğrenc olurdu

Ben işin içine dini katmıyorum arkadaşım.. Benim hayat felsefemde bu kadar farklılığa yer yok. Herkes farklı düşünebilir ama ben cinsel anlamda hemcinsine ilgi duyanları asla normal karşılayamam bu benim fikrim. Bunu benim midem almıyor, bir erkeğin başka bir erkeğe ilgi duyması, bir bayanın başka bir bayana ilgi duyması ya da bir erkekle bir bayanın birlikte olmaları (evlenmeden) hiçbir zaman olabilir böyle şeyler diyeceğim bir konu değil... Ben böyle yetiştirildim. Fikirlerinize saygı duyuyorum ancak bu hastalığı normal gibi görmenin anlamı yok.

Kimseye zorla görüşümü kabul ettiremem tabi, sonuçta muhtemelen 12-13 yaşında bir kız cocuğu değil yetişkin bir kadınsınızdır. Bakın; kişisel görüşünüz bunun bir hastalık(?) olması olabilir ama ''Eşcinseller hastadır sapkındır'' demenin ''Zenciler aşağı ırk'' demekten hiç bir farkı yok. Her yıl yüzlerce eşcinsel onlara hastalıklı oldukları söylendiği ve onlar bunu değiştirmek için hiç bir şey yapamadıkları için intihar ediyorlar. Ya da en az onun kadar kötü bir şey söyleyeyim mi? Ailelerinden ve toplumdan dışlanmamak için karşı cinsiyetten biriyle evleniyorlar.. Yetmezmiş gibi çocuk yapmak zorunda kalıyorlar. Sonuç? Mutsuz bir hayat, mutsuz bir eş, mutsuz çocuklar. Gerçekten toplumun kabul ettiği gibi yaşamak kısacık ( ve bir daha asla yaşayamayacağın) ömrünü mutsuz geçirmeye değer mi?

Not: 1973'e kadar eşcinsellik ruhsal hastalık sınıfındaydı ama çıkarıldı ve artık günümüzde hastalık olarak kabul edilmiyor.

canım tabıkı sende kendi düşüncelerinle haklısın. ama yıllardan beri tanıdıgım arkadasımın simdi boyle bi yonunu görmek rahatsız edici bir durum. ne yazıkkı erkek arkadasım da bu duruma sahit oldu ve kendımı kötü hissettim acıkcası. biri bana gelse anlatsa belkı ben de daha ılımlı düşünebilirdim ama birebir şahit olunca insan kendini kötü hissediyo. ve kendimi bi erkekle aynı evde yaşıyomuş gibi hissediyorum. gelip tecavuz etmeleri değil ki mevzu benmle ilgili bişilerin hayalini kurmaları bile iğrenc olurdu

Tamam ben senin sorununu tamamen anladım :34: Ayrıca yan odanda ev arkadaşlarından biri erkek arkadaşıyla öpüşse de rahatsız olurdun muhtemelen sesini duyması hiç hoş olmuyor biliyorum :)

ben de boyle iyi niyetli düşünmeye başlıyorum. ev arkadasımın hareketleri tavırları aynı bı erkek gibi otururken oynarken erkek gibi davranıyo. sacları kısacık ve sureklı gömlek giyiyo maçlara gidiyo falan. bazen keske erkek olsaydım evlenırdık dedıklerını duyuyorum. baskalarına karsı boyle abartılı bir sekılde davranmıyolar. bi de bunlr opüşürken yan odadan bile duyuluyo sesi. dudak harıcı heryerden optüklerini gördm ne yazıkkı :S

Durum aynen düşündüğün gibi bence, ev arkadaşın lezbiyen ya da biseksüel (daha önce erkek arkadaşı oldu diyorsun, çocuğa da böyle erkek gibi davrandıysaaaa :53:) Sınıf arkadaşın sana daha yakınmış madem, onda daha önce hiç bu tarz davranışlar gördün mü? Ya da saçma sapan bir heyecan arayışına mı yeniliyor?

Kimseye zorla görüşümü kabul ettiremem tabi, sonuçta muhtemelen 12-13 yaşında bir kız cocuğu değil yetişkin bir kadınsınızdır. Bakın; kişisel görüşünüz bunun bir hastalık(?) olması olabilir ama ''Eşcinseller hastadır sapkındır'' demenin ''Zenciler aşağı ırk'' demekten hiç bir farkı yok. Her yıl yüzlerce eşcinsel onlara hastalıklı oldukları söylendiği ve onlar bunu değiştirmek için hiç bir şey yapamadıkları için intihar ediyorlar. Ya da en az onun kadar kötü bir şey söyleyeyim mi? Ailelerinden ve toplumdan dışlanmamak için karşı cinsiyetten biriyle evleniyorlar.. Yetmezmiş gibi çocuk yapmak zorunda kalıyorlar. Sonuç? Mutsuz bir hayat, mutsuz bir eş, mutsuz çocuklar. Gerçekten toplumun kabul ettiği gibi yaşamak kısacık ( ve bir daha asla yaşayamayacağın) ömrünü mutsuz geçirmeye değer mi?

Not: 1973'e kadar eşcinsellik ruhsal hastalık sınıfındaydı ama çıkarıldı ve artık günümüzde hastalık olarak kabul edilmiyor.

Onlar adına üzüldüm doğrusu, hani bu konuyu çokda araştıran okuyan eden birisi değilim. Belki geniş anlamda düşünemediğimdendir bilemiyorum.
Herşeyi 'normal' olarak yaşamayı isterim hep, zekanın normalini isterim, davranışların normalini, tepkilerin normalini hatta doğumun bile normali isterim ben :) Bu tip farklılıkları kaldırıcak kabullenicek bi beynim yok, konu sahibesininde yerinde olmayı aslaaaa istemezdimm :19:

sınıf arkadasımın daha once boyle davranıslarına sahıt olmadım. erkek arkadasım onları 'ben senı ıstıyorum askım ' derken duymuş ve sımdı o da tedırgın. belkı neden tedırgınsınız dıyenler olacak ama boyle seyler bana gore değil pek ve ılk defa boyle bir durumla karsılasıyorm. artık en yakın arkadasım bıze gelmek ıstemıyor sesten ve durumdan rahatsız oldugu için. konusmayı denıyoruz ama baskalarının ne düşündüğü umrumda değil dıyo arkadasım. midemiz bulanıyo bile dedık ki benim gercekten bulanıyo :( ama bi yandan sert konusup arkadaslıgını da kaybetmek ıstemıyorum bi yandan da soğudugumu hissediyorum

sınıf arkadasımın daha once boyle davranıslarına sahıt olmadım. erkek arkadasım onları 'ben senı ıstıyorum askım ' derken duymuş ve sımdı o da tedırgın. belkı neden tedırgınsınız dıyenler olacak ama boyle seyler bana gore değil pek ve ılk defa boyle bir durumla karsılasıyorm. artık en yakın arkadasım bıze gelmek ıstemıyor sesten ve durumdan rahatsız oldugu için. konusmayı denıyoruz ama baskalarının ne düşündüğü umrumda değil dıyo arkadasım. midemiz bulanıyo bile dedık ki benim gercekten bulanıyo :( ama bi yandan sert konusup arkadaslıgını da kaybetmek ıstemıyorum bi yandan da soğudugumu hissediyorum

Birlikte olmanızdan değil de çok aşırı yakın davranmanızdan rahatsızım desen biraz yumuşatmaya çalışsan ? =/

Ben sizin başınıza gelen olaya, yani ev arkadaşınızın biseksüel olmasına değil de buradaki insanların tepkilerine şaşırdım açıkcası.
Yahu ne oluyor ?
Hepiniz mi homofobiksiniz ?
Ev arkadaşın hem kızlara hem de erkeklere ilgi duyuyor yani biseksüel olabilir.
Ne var bunda ?
Herkesin kendi cinsel tercihi.
Seni rahatsız edecek kadar cinsel hayatlarını sürdürüyorlarsa uyarırsın.
Ama bu insanları toplumdan dışlamak, hor görmek nedendir anlayamıyorum açıkcası.
Kaç evden, yazık, yuh bilmem ne tarzı yorum yapanlara birşey diyemiyorum.
İnsanın cinsel tercihlerine değil de fikirlerine önem verin bence sadece.
Bu durum hormonal de olabilir değiştirilecek birşey değildir belki ya da içinden geldiği gibi davranmak istiyordur kız.
Hemen yaftalamayın.

Yalnız burda yorum yapanların lezbiyenlige ''sapık'' ''doğru yolda sapmış'' ''iğrenc'' ''utanç verici'' gözüyle bakması ve lezbiyenleri aşağılamaları hiç hoş değil.

Lütfen işin içine dini sömürü katmayın. Erkek diye bir varlık olmasa üreme olmazdı, şayet ki ''yaratıldılarsa'' amaç budur. Ayrıca eşcinsellik bir hastalık, bir sapkınlık, bir abomali, bir zihinsel sorun değildir. Bir yönelimdir ve doğuştan gelir. Çoğu yorumda resmen lezbiyenler aşağılanmış ki kimse dini/dinsizliği, ırkı, cinsiyeti, cinsel yönelimi yüzünden aşağılanmamalı. Burası bir kadın dayanışma (?) forumu değil mi? Mutlaka eşcinsel yönelimli yazarları da vardır. Peki ya yarın onlardan biri ''Kız arkadaşımla ayrıldık onu çok özlüyorum geceleri ağlıyorum'' gibi bir başlık açsa? Teselli edilmeyecek mi? Ya zaten yaptığınız iğrenc sapkın bişey kesin bence mi diyeceksiniz?

Yorumlarınıza kesinlikle katılıyorum.Kimseyi cinsel tercihleri yüzünden yargılayamayız.
Konu sahibi arkadaşın sorununa gelince belki lezbiyenler ve yurtta başkalarını rahatsız edecek davranışlarda bulunmaları hoş değil.Ama bu onları iğrenç sorunlu yada sapkın yapmaz.

canım bence muhtemelen şüphelendiğin şeyde haklısın:)yurtta kalman senin için avantaj evde olsan kolay kolay kurtulmazdın.sen önce yurdun müdürüyle görüş bu durumu anlat onlar ne yapacağını bilir merak etme.eğer odamız yok vs. derlerse annen yada baban görüşsün kızım rahatsız oluyor orda kalmasını istemiyorum falan desin ,zorluk çıkarırlarsa sizi milli eğitime şikayet ederim falan diye tehdit etsin özel yurt olsa bile sonuçta milli eğitime bağımlılar.kontratlarını da verirler eğer başka boş oda yoksa

şimdi anlamadığım bi durum var. sınıf arkadaşın geçici olarak sizin yurtta kalıyo sanırım. kaç gün olduğunu yazmamışsın ama. öle her isteyen istediği gün kalabiliyo mu ki yurtta? kalamıyosa bi arkadaşından rica et yönetime şikayet etsin dışardan geldi odada kalıyo falan filan diye:26:

walla ben bir lezbiyen bayanın (yada biseksüel orasını bilemem) aşkına şahit oldum... wallahi bir erkek kızı etkilemek için onun aşkını kazanabilmek için nasıl kızın çevresinde mecnun gibi dolanırsa ve bir çok fedakarlık yaparsa, o da aynı şekilde davranıyordu...aşkı gözünden okunuyordu resmen... aşık olduğu kişi en yakın arkadaşımdı ve bunu anladığımızda ikimizde çok korktuk...hele de arkadaşım cidden uzun süre psikolojisi bozuldu... korkmamızın bir nedeni de o bayanın ruhsal problemlerinin olmasıydı... şizofren gibi hareketleri vardı ve karşısındakine zarar veebilecek bir yapıdaydı... arkadaşım akla karayı seçti ondan kurtulana kadar...

yani yorum yapmak istemiyordum ama kusura bakmayin bu kapi kilitlemeler korkmalar falan.. arkadaslar yapmayin etmeyin, lezbiyenleri savunmak icin soylemiyorum ama onlar tecavuzcu mu yani sapik mi? universitedeki en yakin arkadasim lezbiyendi ama kimse bilmezdi gorseniz de anlamazdiniz kendisi doktorasini yapmis bir genetik muhendisi su an, hem kisiligi hem kariyeri muhtesem, herkesin ozendigi harika bir hayati var. kiz arkadasiyla da senelerdir beraber yasiyorlar. kendisi yurtta da kaldi, beraber evde de kaldik. valla benim bildigim kimseye saldirdigi falan olmadi.....
simdi onunla senelerdir yakin arkadas olmus biri olarak ben lezbiyen oldugunu ogrendikten sonra ondan korkup kapilari kilitlesem olur muydu.. ben bu olayi anlamiyorum iste. rahatsiz olabilirsiniz o hickimseyi ilgilendirmez sizin kararinizdir ama boyle her an size saldiracakmis muamelesi yapiyorsunuz ya...... neyse polemige girmek de istemiyorum ama tutamadim kendimi su yazilanlarin bir kismini gorunce :25::25::25::25::25::25::25:

yani yorum yapmak istemiyordum ama kusura bakmayin bu kapi kilitlemeler korkmalar falan.. arkadaslar yapmayin etmeyin, lezbiyenleri savunmak icin soylemiyorum ama onlar tecavuzcu mu yani sapik mi? universitedeki en yakin arkadasim lezbiyendi ama kimse bilmezdi gorseniz de anlamazdiniz kendisi doktorasini yapmis bir genetik muhendisi su an, hem kisiligi hem kariyeri muhtesem, herkesin ozendigi harika bir hayati var. kiz arkadasiyla da senelerdir beraber yasiyorlar. kendisi yurtta da kaldi, beraber evde de kaldik. valla benim bildigim kimseye saldirdigi falan olmadi.....
simdi onunla senelerdir yakin arkadas olmus biri olarak ben lezbiyen oldugunu ogrendikten sonra ondan korkup kapilari kilitlesem olur muydu.. ben bu olayi anlamiyorum iste. rahatsiz olabilirsiniz o hickimseyi ilgilendirmez sizin kararinizdir ama boyle her an size saldiracakmis muamelesi yapiyorsunuz ya...... neyse polemige girmek de istemiyorum ama tutamadim kendimi su yazilanlarin bir kismini gorunce :25::25::25::25::25::25::25:

ben size kesnlikle katılıyorum ama benim anlattığım durum biraz farklıydı...o bayanın psikoloji bozuktu, takıntılıydı ve karşısındakine çok kolay zarar verebilecek yapıdaydı... belki psikolojisinin bozulmasının nedeni yıllardır toplumdan gördüğü dışlanma ve kendi tercihini bastırmak zorunda kalması hep başka bri gibi gözükmek zorunda olması olabilir...

ben size kesnlikle katılıyorum ama benim anlattığım durum biraz farklıydı...o bayanın psikoloji bozuktu, takıntılıydı ve karşısındakine çok kolay zarar verebilecek yapıdaydı... belki psikolojisinin bozulmasının nedeni yıllardır toplumdan gördüğü dışlanma ve kendi tercihini bastırmak zorunda kalması hep başka bri gibi gözükmek zorunda olması olabilir...

yok canim benim lafim size degildi ben ne demek istediginizi anladim heteroseksuel de olsa lezbiyen de olsa farketmez oyle sorunlu takintili birinden ben de cekinirdim gayet normal. ben diger sayfalari okudukca uzuldum ve de gerildim biraz :19:

ama şimdi lezbiyen olmak bize anormal geliyo ve bu durum bizde kişilik bozuklğu olduğu düşüncesi uyandırıyo.tmm abaza yerine konulması pek hoş değil ama tırsıyo insan yahuu.. bnm için lezbiyen görmek travesti görmek gibi bişiyyy:30::30::30::30::30::30:

Kesinlikle katılıyorum..

Velev ki lezbiyen ya da biseksüel olsunlar, ne olur? Cinsel tercihleri farklı diye hemen saldırgan sınıfına mı koymalı?

Konu nereye gelmiş. Eşcinsellik anormal bir durumdur ve tedavileri vardır. Çocuk yetiştirirken yapılan bazı hatalar da eşcinselliğe davetiye çıkarıyor bununla ilgili birçok uzman dinlemişimdir. Anormal durumlar normalmiş gibi algılatılmaya çalışılırsa kimse tedavi olmaya çalışmaz. Bir uyuşturucu mübtelasına nasıl bakılır nasıl tavır alınır kurtulması istenirse, buna da aynı şekilde olması gerekir. Çok geniş mideli olmak bünyeyi bozabilir :25: :30:

Anlatılan husus tam olarak lezbiyenlik mi o belli değil henüz. Arkadaşın yerinde olsam bende çok rahatsız olur ve ürkerdim. Ki bu derece içinde olmasam da, geçen sene yatılı bir kurumda sadece 1 gece misafir olmuştum, karşı ranzadaki iki kişi arasında böyle birşey görmüştüm, cidden kötü oluyor :45: Odanın diğer sakinleri de o durumun farkındaydı ve idarecinin kendilerine onlara dikkat edin dediğini söylemişlerdi. Konu sahibinin son durumunu merak ettim?

bende size katılıyorum eşcinsellik= sapıklık değildir. ama biz toplum olarak farklı olandan korkmaya programlıyız.
konu sahibi arkadaşım bence bu konuya fazla takılma. ne yaptıkları onları ilgilendirir. seni sadece sesler falan mı rahatsız ediyor başka birşey mi var anlayamadım. sana karşı sapıkça yada tahrik benzeri şeyler yapıyorlar ise yurt yönetimi ile konuş. ama kapını kilitlemek falan saçma geldi bana. sana saldıracaklar mı yani. ya birde bazı kızlar şakayı kk.. ya çeviriyor zamanla. belkide ikiside sadece fazla laubali olmuşlardır. hatırlıyorum bizde de kızlar birbirlerini fahişe falan derlerdi bana çok ters gelirdi böyle lakap mı olur. akşam işe çıkacan mı diye falan şakalaşırlardı. iiyy bence iğrenç bu şakalaşmalar ama insanların kendi hayatı

Back