- Konu Sahibi buzprensesy
-
Lütfen işin içine dini sömürü katmayın. Erkek diye bir varlık olmasa üreme olmazdı, şayet ki ''yaratıldılarsa'' amaç budur. Ayrıca eşcinsellik bir hastalık, bir sapkınlık, bir abomali, bir zihinsel sorun değildir. Bir yönelimdir ve doğuştan gelir. Çoğu yorumda resmen lezbiyenler aşağılanmış ki kimse dini/dinsizliği, ırkı, cinsiyeti, cinsel yönelimi yüzünden aşağılanmamalı. Burası bir kadın dayanışma (?) forumu değil mi? Mutlaka eşcinsel yönelimli yazarları da vardır. Peki ya yarın onlardan biri ''Kız arkadaşımla ayrıldık onu çok özlüyorum geceleri ağlıyorum'' gibi bir başlık açsa? Teselli edilmeyecek mi? Ya zaten yaptığınız iğrenc sapkın bişey kesin bence mi diyeceksiniz?
Okuduğum en mantıklı cevap buydu..
Ben işin içine dini katmıyorum arkadaşım.. Benim hayat felsefemde bu kadar farklılığa yer yok. Herkes farklı düşünebilir ama ben cinsel anlamda hemcinsine ilgi duyanları asla normal karşılayamam bu benim fikrim. Bunu benim midem almıyor, bir erkeğin başka bir erkeğe ilgi duyması, bir bayanın başka bir bayana ilgi duyması ya da bir erkekle bir bayanın birlikte olmaları (evlenmeden) hiçbir zaman olabilir böyle şeyler diyeceğim bir konu değil... Ben böyle yetiştirildim. Fikirlerinize saygı duyuyorum ancak bu hastalığı normal gibi görmenin anlamı yok.
canım tabıkı sende kendi düşüncelerinle haklısın. ama yıllardan beri tanıdıgım arkadasımın simdi boyle bi yonunu görmek rahatsız edici bir durum. ne yazıkkı erkek arkadasım da bu duruma sahit oldu ve kendımı kötü hissettim acıkcası. biri bana gelse anlatsa belkı ben de daha ılımlı düşünebilirdim ama birebir şahit olunca insan kendini kötü hissediyo. ve kendimi bi erkekle aynı evde yaşıyomuş gibi hissediyorum. gelip tecavuz etmeleri değil ki mevzu benmle ilgili bişilerin hayalini kurmaları bile iğrenc olurdu
ben de boyle iyi niyetli düşünmeye başlıyorum. ev arkadasımın hareketleri tavırları aynı bı erkek gibi otururken oynarken erkek gibi davranıyo. sacları kısacık ve sureklı gömlek giyiyo maçlara gidiyo falan. bazen keske erkek olsaydım evlenırdık dedıklerını duyuyorum. baskalarına karsı boyle abartılı bir sekılde davranmıyolar. bi de bunlr opüşürken yan odadan bile duyuluyo sesi. dudak harıcı heryerden optüklerini gördm ne yazıkkı :S
Kimseye zorla görüşümü kabul ettiremem tabi, sonuçta muhtemelen 12-13 yaşında bir kız cocuğu değil yetişkin bir kadınsınızdır. Bakın; kişisel görüşünüz bunun bir hastalık(?) olması olabilir ama ''Eşcinseller hastadır sapkındır'' demenin ''Zenciler aşağı ırk'' demekten hiç bir farkı yok. Her yıl yüzlerce eşcinsel onlara hastalıklı oldukları söylendiği ve onlar bunu değiştirmek için hiç bir şey yapamadıkları için intihar ediyorlar. Ya da en az onun kadar kötü bir şey söyleyeyim mi? Ailelerinden ve toplumdan dışlanmamak için karşı cinsiyetten biriyle evleniyorlar.. Yetmezmiş gibi çocuk yapmak zorunda kalıyorlar. Sonuç? Mutsuz bir hayat, mutsuz bir eş, mutsuz çocuklar. Gerçekten toplumun kabul ettiği gibi yaşamak kısacık ( ve bir daha asla yaşayamayacağın) ömrünü mutsuz geçirmeye değer mi?
Not: 1973'e kadar eşcinsellik ruhsal hastalık sınıfındaydı ama çıkarıldı ve artık günümüzde hastalık olarak kabul edilmiyor.
sınıf arkadasımın daha once boyle davranıslarına sahıt olmadım. erkek arkadasım onları 'ben senı ıstıyorum askım ' derken duymuş ve sımdı o da tedırgın. belkı neden tedırgınsınız dıyenler olacak ama boyle seyler bana gore değil pek ve ılk defa boyle bir durumla karsılasıyorm. artık en yakın arkadasım bıze gelmek ıstemıyor sesten ve durumdan rahatsız oldugu için. konusmayı denıyoruz ama baskalarının ne düşündüğü umrumda değil dıyo arkadasım. midemiz bulanıyo bile dedık ki benim gercekten bulanıyoama bi yandan sert konusup arkadaslıgını da kaybetmek ıstemıyorum bi yandan da soğudugumu hissediyorum
Yalnız burda yorum yapanların lezbiyenlige ''sapık'' ''doğru yolda sapmış'' ''iğrenc'' ''utanç verici'' gözüyle bakması ve lezbiyenleri aşağılamaları hiç hoş değil.
Lütfen işin içine dini sömürü katmayın. Erkek diye bir varlık olmasa üreme olmazdı, şayet ki ''yaratıldılarsa'' amaç budur. Ayrıca eşcinsellik bir hastalık, bir sapkınlık, bir abomali, bir zihinsel sorun değildir. Bir yönelimdir ve doğuştan gelir. Çoğu yorumda resmen lezbiyenler aşağılanmış ki kimse dini/dinsizliği, ırkı, cinsiyeti, cinsel yönelimi yüzünden aşağılanmamalı. Burası bir kadın dayanışma (?) forumu değil mi? Mutlaka eşcinsel yönelimli yazarları da vardır. Peki ya yarın onlardan biri ''Kız arkadaşımla ayrıldık onu çok özlüyorum geceleri ağlıyorum'' gibi bir başlık açsa? Teselli edilmeyecek mi? Ya zaten yaptığınız iğrenc sapkın bişey kesin bence mi diyeceksiniz?
yani yorum yapmak istemiyordum ama kusura bakmayin bu kapi kilitlemeler korkmalar falan.. arkadaslar yapmayin etmeyin, lezbiyenleri savunmak icin soylemiyorum ama onlar tecavuzcu mu yani sapik mi? universitedeki en yakin arkadasim lezbiyendi ama kimse bilmezdi gorseniz de anlamazdiniz kendisi doktorasini yapmis bir genetik muhendisi su an, hem kisiligi hem kariyeri muhtesem, herkesin ozendigi harika bir hayati var. kiz arkadasiyla da senelerdir beraber yasiyorlar. kendisi yurtta da kaldi, beraber evde de kaldik. valla benim bildigim kimseye saldirdigi falan olmadi.....
simdi onunla senelerdir yakin arkadas olmus biri olarak ben lezbiyen oldugunu ogrendikten sonra ondan korkup kapilari kilitlesem olur muydu.. ben bu olayi anlamiyorum iste. rahatsiz olabilirsiniz o hickimseyi ilgilendirmez sizin kararinizdir ama boyle her an size saldiracakmis muamelesi yapiyorsunuz ya...... neyse polemige girmek de istemiyorum ama tutamadim kendimi su yazilanlarin bir kismini gorunce
ben size kesnlikle katılıyorum ama benim anlattığım durum biraz farklıydı...o bayanın psikoloji bozuktu, takıntılıydı ve karşısındakine çok kolay zarar verebilecek yapıdaydı... belki psikolojisinin bozulmasının nedeni yıllardır toplumdan gördüğü dışlanma ve kendi tercihini bastırmak zorunda kalması hep başka bri gibi gözükmek zorunda olması olabilir...
yani yorum yapmak istemiyordum ama kusura bakmayin bu kapi kilitlemeler korkmalar falan.. arkadaslar yapmayin etmeyin, lezbiyenleri savunmak icin soylemiyorum ama onlar tecavuzcu mu yani sapik mi? universitedeki en yakin arkadasim lezbiyendi ama kimse bilmezdi gorseniz de anlamazdiniz kendisi doktorasini yapmis bir genetik muhendisi su an, hem kisiligi hem kariyeri muhtesem, herkesin ozendigi harika bir hayati var. kiz arkadasiyla da senelerdir beraber yasiyorlar. kendisi yurtta da kaldi, beraber evde de kaldik. valla benim bildigim kimseye saldirdigi falan olmadi.....
simdi onunla senelerdir yakin arkadas olmus biri olarak ben lezbiyen oldugunu ogrendikten sonra ondan korkup kapilari kilitlesem olur muydu.. ben bu olayi anlamiyorum iste. rahatsiz olabilirsiniz o hickimseyi ilgilendirmez sizin kararinizdir ama boyle her an size saldiracakmis muamelesi yapiyorsunuz ya...... neyse polemige girmek de istemiyorum ama tutamadim kendimi su yazilanlarin bir kismini gorunce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?