ev arkadaşım lezbiyen mi :S

bak canım burda beni bilgisizlikle de yargıladınız ama ben gayet bilgiyim üniversite mezuyum,çalışıyorum..ayrıca bu söylediğim hiç birşeyde uydurma değil imamhatip lisesi mezunuyum bununlada gurur duyuyorum...yeterince okuyan araştıran bir yapıya sahibim..
ben kimsenin dini inancını yargılalamadım ama dedim ki dine saygısı olmayan kişiyede benim saygım olamaz.bu sözleriminde arkasındayım benim bakış açım çok geniştir ayrıca ben kimseyi başı açık namaz kılmıyor yada oruç tutmuyor diye eleştirmem bu hakkada sahip değilim kaldı ki eşim bile namaz kılmıyor malesef.. tepesine de çökmedim haddime değil çünkü...
ama burda ağır eleştirilere maruz kalınca sinirlerimi kontrol edemedim zaman zaman dediğim gibi bunlar TAMAMEN BENİM DÜŞÜNCELERİM...SAYGI BEKLİYORSANIZ SAYGI DUYUN...
yinede kimsenin hakkına girmek istemem kırdığım arkadaşlardan da özür dilerimmm...

Buraya gelip, "Ben Allah'ın yasakladığına saygı duymayana saygı duymam" diyen arkadaş,
Allah her dine göre farklı şeyler yasaklamış.
Hangisinin yasaklarına göre yaşayana saygı duyuyorsun?
-SEN KİMSİN Kİ, bir insan, senin dinine göre yaşamıyor diye saygı duymuyorsun!
Çok büyük bir laf ettin. Çok büyük bir pot kırdın.
Madem öyle, ben senin kafandaki başörtüye neden saygı duyuyorum?
Neden "bu geri kafalı vs." diyip, aşağılamıyorum?
Çünkü ben insanım.
Kimseyi dinine göre değerlendirmiyorum.
Yahudisini de, ateistini de, müslümanını da, hristiyanını da, budistini de insan yerine koyuyorum.
Bunlardan herhangi biri bana küfür etse aynı kızarım, herhangi biri bana iyilik yapsa aynı sevinirim.
Hayvan değiliz di mi, insanız.
Yıllarca, sen osun, sen busun, sen şuralısın, sen şuna inanırsın diye olmuş bunca savaş.
Hala örümcek kafalarda, hala bir ayrımcılık.
Yıllardır bu yüzden savaşlar var, kanlar dökülüyor.
Sırf, senden daha farklı olduğu için, sırf senin Allah'ına belki de o inanmıyor diye ona saygı duymamazlık yapamazsın.
Yaparsan da, senin bu saygısızlığının bir gün senin dinine de yapılacağını, senin de özgürlüğünün kısıtlanacağını bilirsin.
Ben din karşıtı bir insan değilim.
Ben ayrımcılığa karşı, özgürlüğe karşı olan her duruma, her bireye karşı bir insanım.
Zamanında üniversitelere türbanla girilebilmesi konusu varken de özgürlüğü savundum
"Herkes her yerde, istediği kıyafeti giyebilir, kimse bunu yasaklayamaz, isteyen türbanını takar" dedim.
Çünkü ben insanların özgürlüklerine saygı duyan, ayrımcılıktan nefret eden bir insanım.
Ama görüyorum ki, sen benimle aynı fikirde değilsin.
Çok Yazık....

Son düzenleme:

size saçma gelebilir. peki "cennete gireceksiniz öylemi ? yok öyle bir şey" deme hakkını, haddini Allah tarafından mı aldınız diye bir soru sordum. neden cevap gelmedi?Allah kulların, insanları bu cennete girebilir, bu giremez diye ayırmasına izin veriyor mu islamda? haddinizi bilin, peygamber bile bu tarz konularda konuşurken sizden daha dikkatli konuşmuş. bana laf yetiştiricem derken daha büyük günahlara girmeyin.

'bence namaz kılmayan, oruç tutmayanı Allah affetmeyeBİLİR" olabilirdi belki cümleniz. bu bile fazla ileriye gitmek olurdu.

islamın savunulmaya gerek duymayacağında hemfikiriz. özellikle sizin gibi insanlar tarafından.

kendime göre çok inançlı biriyimdir. sizin söylediğiniz cümleler sizi dinden bile çıkarabilir.

siz haddinizi bilin çocuğunuz değilim ben sizin.. doğru dürüst konuşun benimle..
montajlayıp almışsınız resmen yazının tamamını alıp neden yazmadınız?
lütfen daha fazla uzatmayın siz ve diğerleri anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz...
ve benim burada söyleyeceğim şeyler şunlar;
BEN EŞCİNSELLİĞİN VE DİĞERLERİNİN İNSAN İRADESİYLE OLUŞTUĞU KANAATİNDEYİM VE BANA GÖRE BİR RUH HASTALIĞI TEDAVİ EDİLMESİ GEREKİR.
İNANÇ MESELESİNE GELİNCEDE HERKES KENDİ İNANCINI YAŞASIN KİME NE!!
BEN O CENNETE GİRER BU GİRMEZ DEMEDİM (HAŞA)
AMA BURDA BAŞÖRTÜSÜNE HAKARET EDEN KENDİNCE BİR YERDERİNDEN SÖZCÜKLER TÜRETEN İNSANLARA HAKETTİKLERİ CEVABI VERDİM...
İSLAMİYET HOGÖRÜ DİNİDİR MALESEF BURDA O KADAR HOŞ OLMAYAN YANLIŞ SÖZLERLE KARŞILAŞTIM Kİ BEN BİLE KENDİMİ KONTROL EDEMEDİM KİMİ ZAMAN..
asıl sizde ki bu tahammülsüzlük nedir neredeyse beni dinsiz çıkaracaksınız siz söylediklerinizle ne kadar tehlikeye düştüğünüzün farkında mısınız?
kaldı ki ben yanlış bişey bile söylemiş olsam da burda o kadar zırt attınız. seni diyanet mi görevlendirdi bilmem ne diye siz üslubunuza dikkat edip konuşsaydınız o halde
YAZIK HEMDE ÇOOKK!!

islamiyet hoşgörü dinidir diyorsunuz ama burada neler saydınız insanlara,diğer mesajarınıza dönüp de bir bakın..evet diyanet mi görevlendirdi diye ben dedim,öyle yorumlar yapıyorsunuz ki aklımdan o geçti.buna niye içerlediniz,kötü birşey mi dedim?

off çok uzun yazmışsın, çıkmak üzereyim lütfen bağışla hepsini okuyamadım.

demek istediğim çok basitti.

sen dedin ki canım benim ' namaz kılma, oruç tutma, sonra da benim kalbim temiz de, yok yaa, yok öyle bişey '

bunda hemfikiriz dimi.

benim dediğim şey sen ya da başka hiçkimse bunu söyleyemez.

başörtüsüne laf edilmiş, hiç görmedim, eden de ben değilim. benimle konuşuyosan benim kelimelerim cümlelerim üzerinden cevap ver.

söylediğin şeye kızan kişinin seni dinden çıkarma görevi üstleneceğini düşünüor musun gerçekten ?

çok kızmışsın ama aslına bakarsan senin iyiliğine benim söylediklerim.

araştır gör, böyle kesin yargılar verilebilecek bir din değil islam. en azından bizim tarafımızdan.

söylediklerinin günahını geçtim, bir de dini insanlara yanlış tanıtma konusu var ki hepsinden beter.

Allah hepimizi korusun böyle yanlışlıklardan.

kalp kırmak istemiyorum inan. ama yanlış düşüncelerdesin.

umarım düzelirsin

düzelmezsen de sen bilirsin.

bu sizin mesajınız değil mi? ben yanlış görmüyorum yani? şimdi hoşgörü,din ve bu mesajı yan yana koyun öyle değerlendirin kendinizi...takdir sadece sizin..

yok demedin kadesacığım...tamda üstüne bastın...hiç bir din,hiç bir inanış bir başka düşünceyi,inanışı empoze ettirmeyi gerektirmez..
eşcinsel olmak neden kabul edilemeyen bir durum? hiç arkadaşım yok ama olsa hor görmezdim , neden göreyim hem ben kimim!
inandığım din belki yaptıklarını kabul etmiyor ama bana da taşla ,lanetle demiyor değil mi? böyle durumlarda Peygamber Efendimizi
düşünürüm hep.o olsa nasıl tepki verirdi acaba diye? küfür eder miydi? bağırır mıydı; böylesine suçlar mıydı? kınar mıydı? sanmıyorum..

O yüce gönüllü ,değerli insan o kadar güzel ahlaka sahip ki en güzel şekilde davranırdı,davranmıştır da tarihte yaptıklarını okuyunca görüyoruz..
Allah ım bizi Peygaber Efendimizin ahlakı ile ahlaklandırsın gerçektenn...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…