- 13 Ekim 2008
- 2.707
- 264
- 373
- Konu Sahibi buzprensesy
-
H
Ya visnelipasta biz sizinle Hic anlasamiyoruz galiba...
Laik devletin dini olmazmi? Nerden uyduruyon bacim?? Fransada laik ama herkrsin boynunda bi hac kolye, millet gayet iyi dio hiristiyaniz diye onlar inkar etmezken bizz niye inkar edelim??!
Madem dedigin gibi kimliklerde TC yazio,peki niye dini Islam diye yazilio...yapma gozunu seviyim neyi inkar edionuz ya
Dogru soylemis caminin yaninda kiliside var, sinagog da var... Camilerin ve muslumanlarin sayisi cok diye Turkite musluman bir ulke diyemeyiz. Bende Amerikada yasiyorum o zaman burasida cogunluk Hristiyan bir ulke ama burasi Hristiyan bir ulke eyip tacize hic ugramadim. Insanlar baska dinlerin varligini kabul etmeli artik ve burasi Musluman bir ulke herkes ona gore yasasin! vaazlarini vermekten vazgecmeliler. Hatta tum bunlarin yaninda ateist olan veyahut Allah'a inanipta hcibir dine mensup olmayanlarda var. Demokrasi ile yonetiliyoruz seriat ile degil din ve ahlak kurallari ile yonetilmiyor devlet.
O zaman Hic bir ulkenin dini olmasin oylemi? Boyle diye diye turkiyeyi degistiryosunuz Allah yardimcimiz olsun...
Sinagog kilise farketmez eger turkiyede bunlar varsa ulkemizin dinlere saygi duydugunu ve misafirperver oldumuzu gosterir...
Arkadasim dini Islam diye otomatik yazilmiyor muslumansan Islam yaziliyor. Bir suru musevi var bu ulkede hatta musevi okullari var. Bunlari gormezden gelmeyin, Siz tanimamis olabilirsiniz fakat baska dinlerde mensup Turkiyede.
O zaman Hic bir ulkenin dini olmasin oylemi? Boyle diye diye turkiyeyi degistiryosunuz Allah yardimcimiz olsun...
Sinagog kilise farketmez eger turkiyede bunlar varsa ulkemizin dinlere saygi duydugunu ve misafirperver oldumuzu gosterir...
Yav o kadarini biliorum kimin dini neyse o yazilio.... Ama sonucta yazilio ve turkiye musluman bi Ulke oldugu icin herkrsin dinine saygi gosteriyio ve yazio yazmayabilirde diger dinleri...
Ezan sesi gunde 5 kez kulagimiza Geliosa turkiye musluman bi ulkedir!
PEKI tarihe bakalim bakalim ve sana soru gelsin ilk Turklerin dini neydi o zaman...tabiki muslumanlik degilildi.Bu buyuk Turk toplulugundan Hristiyanligi benimseyenler oldu, Muslumanligi ve baska dinleride secenler oldu.Tacizmi? Musluman olmayan taciz eder yada musluman olamayanlari taciz edelim demiyorum ne Alaka?
Muslumanlardada tacizci sapik var...Kendini bilmez insanlar tabiki...
Tarihe bakarsan her ulkenin bi gecmisi vardir ve her Ulke bi dine dha doludur...
canım bunlarla çene yarıştırılmaz kendinilerini bile inandırmışlar gerçek dışı olan şeylere konu eşcinsellik lezbiyenlik üzerine
ama islama ve islamın kurallarına karşı çıkmaya o kadar meyilliler ki o kadar tahammülsüzler ki kendilerini haklı çıkarmak adına
çok tehlikeli sözler sarfediyorlar onların dini inançları beni bağlamaz ben kendimden sorumluyum ama tekrarlıyorum
burda da bile olsa tüm dünyanın kabul ettiği hristiyanların,yahudilerin,musevilerin ve diğerlerinin saygı duyduğu bir dine
ben saygısızlık yapılmasına müsade edemem..çünkü gerçek bir müslümanlık bunu gerektirir
İSLAM dini kardeşlik dinidir lütfen herkes konuştuğuna dikkat etsin insanların dini duygularını hafife alıp ağır sözler sarfetmeyin..
inanmıorsanız inanmıyorsunuzdur ama inanlar içinde örümcek kafalı bilmem ne yok şeriat daha neler ne alakası var konuşulanların bunlarla
nefretinizi bu kadar açığa vurmayın saygı duyun!!
ben eşcinselliğe ve diğerlerine saygı duymuyorum çünkü bunun insan iradesiyle gerçekleştiğini düşünüyorum bakın düşünüyorum diyorum ki bu benim kendi düşüncem ama sizin dini inancınız beni bağlamaz tekrarlıyorum....
canım bunlarla çene yarıştırılmaz kendinilerini bile inandırmışlar gerçek dışı olan şeylere konu eşcinsellik lezbiyenlik üzerine
ama islama ve islamın kurallarına karşı çıkmaya o kadar meyilliler ki o kadar tahammülsüzler ki kendilerini haklı çıkarmak adına
çok tehlikeli sözler sarfediyorlar onların dini inançları beni bağlamaz ben kendimden sorumluyum ama tekrarlıyorum
burda da bile olsa tüm dünyanın kabul ettiği hristiyanların,yahudilerin,musevilerin ve diğerlerinin saygı duyduğu bir dine
ben saygısızlık yapılmasına müsade edemem..çünkü gerçek bir müslümanlık bunu gerektirir
İSLAM dini kardeşlik dinidir lütfen herkes konuştuğuna dikkat etsin insanların dini duygularını hafife alıp ağır sözler sarfetmeyin..
inanmıorsanız inanmıyorsunuzdur ama inanlar içinde örümcek kafalı bilmem ne yok şeriat daha neler ne alakası var konuşulanların bunlarla
nefretinizi bu kadar açığa vurmayın saygı duyun!!
ben eşcinselliğe ve diğerlerine saygı duymuyorum çünkü bunun insan iradesiyle gerçekleştiğini düşünüyorum bakın düşünüyorum diyorum ki bu benim kendi düşüncem ama sizin dini inancınız beni bağlamaz tekrarlıyorum....
Müslümanlık aynı zamanda hoşgörüyü gerektirir...Yargılamayı yasaklar. Değil mi...?
Acaba bu topikte yazdıklarınızın ve davranışlarınızın ne kadarı islama uygun;kendi davranışlarınızı hiç gözden geçirdiniz mi?
Ben burada İslam'a laf atan birilerinide görmedim;konuyu dine getirip sonra milleti dinsizlik ve imansızlıkla yargılayan sizsiniz.
Lütfen; burada herkes kazık kadar insan,herkes reşit. Çocuk tembihler gibi insanlara dini öğretmeye kalkmayın.Komik oluyor. Herkesin aklı var fikri var...
Kısaca; İmam Sayko'luk yapmayın...
Müslümanlık aynı zamanda hoşgörüyü gerektirir...Yargılamayı yasaklar. Değil mi...?
Acaba bu topikte yazdıklarınızın ve davranışlarınızın ne kadarı islama uygun;kendi davranışlarınızı hiç gözden geçirdiniz mi?
Ben burada İslam'a laf atan birilerinide görmedim;konuyu dine getirip sonra milleti dinsizlik ve imansızlıkla yargılayan sizsiniz.
Lütfen; burada herkes kazık kadar insan,herkes reşit. Çocuk tembihler gibi insanlara dini öğretmeye kalkmayın.Komik oluyor. Herkesin aklı var fikri var...
Kısaca; İmam Sayko'luk yapmayın...
bende şahsen senin gibilerin yaşamasını dahi istemiyorum..nesini savunuyorsun?
bunun savunulacak hoş görülecek hiç bir yanı yok lezbiyenliği,eşcinselliği hangi din hangi ahlak doğru buluyor.
kınamam büyük konuşmam ama ben bir müslümansam dinimin yasakladığı bu çirkin şeyede saygı duymam..
bu bir saplantıdır kurtulmaya çalışmalıdır insan meşru gösterip saygı duyulmasını beklememelidir....
Yav o kadarini biliorum kimin dini neyse o yazilio.... Ama sonucta yazilio ve turkiye musluman bi Ulke oldugu icin herkrsin dinine saygi gosteriyio ve yazio yazmayabilirde diger dinleri...
Ezan sesi gunde 5 kez kulagimiza Geliosa turkiye musluman bi ulkedir!
Domatesin Hristiyan seçilmesi gibi; sizde ülkelere mezhep/din biçtiniz...
Yapmayın Allah aşkına; halen daha bu yüzyılda dinlerin tartışılması ve yarıştırılması çok acı...
Resmen bu forumda din fanatikliği çıkmış...
Hım,bu arada çan sesleride geliyor ezan sesinin yanında...Hiç mi duymadınız?
Şahsi fikrim; insan haklarına tecavüz etmeyen,başkasına zararı olmayan insan atesit olmuş kime ne...
Müslüman ülkeyizde ne oluyor sanki;her gün cinayet ve tecavüz haberlerinden geçilmiyor.
Kısaca; "müslümanız" diyipte olmuyor bu işler...Kimse kimseyi kandırmasın.
İman ve vicdan farklı birşeydir; kimseyi oturduğunuz yerden yargılamayın.Sizin inandığınız din de bunu emreder zaten...
ama ıkısının de onceden erkek arkadasları oldu. sımdı bırbırlerıne karsı ılgı duymaları mumkun mü? ikisi birbirini sadece bir haftadıır tanıyo. ne yapacagmı ne dusunecegımı bılmıyorum. aslında sınıf arkadasım bana daha yakın oldugu için uyarıyorum ama sadece gulup gecıyo
Butun tartisilanlardan sonra domates benzetmesi yapiosaniz... Size bisey anlatmicam Cunku anlayamazsiniz,anlamak istemezsinizDomatesin Hristiyan seçilmesi gibi; sizde ülkelere mezhep/din biçtiniz...
Yapmayın Allah aşkına; halen daha bu yüzyılda dinlerin tartışılması ve yarıştırılması çok acı...
Resmen bu forumda din fanatikliği çıkmış...
Hım,bu arada çan sesleride geliyor ezan sesinin yanında...Hiç mi duymadınız?
Şahsi fikrim; insan haklarına tecavüz etmeyen,başkasına zararı olmayan insan atesit olmuş kime ne...
Müslüman ülkeyizde ne oluyor sanki;her gün cinayet ve tecavüz haberlerinden geçilmiyor.
Kısaca; "müslümanız" diyipte olmuyor bu işler...Kimse kimseyi kandırmasın.
İman ve vicdan farklı birşeydir; kimseyi oturduğunuz yerden yargılamayın.Sizin inandığınız din de bunu emreder zaten...
ben burda üstüne basa basa söylüyorum banane sizin inancınızdan yargılamam yadırgamam ama saygısızlığada tahammül edemem
ne demek örümcek kafalılar falan madem bu kadar saygı duyun diye tembihliyorsunuz sizler neden saygı duymuyorsunuz
lezbiyenlere eşcinsellere saygı duyuyorsunuzda inancımız gereği taktığımız baş örtümüze neden saygı duymuyorsunuz
dininizi bilemem ama bütün dinlerin tek özelliği kardeşliktir barıştır
benim haddime değil insanlara dini öğretmek öyle bir amacım da yok zaten
ben allahtan korkarım kimseyide dinsizlikle suçlamam
Butun tartisilanlardan sonra domates benzetmesi yapiosaniz... Size bisey anlatmicam Cunku anlayamazsiniz,anlamak istemezsiniz
Trde çan sesi gelio diosunuz,bilmiiorum trde yasamiorum,fransadayim. Ama asla burda ezan sesi istemezler yani gavurlar bile sinir koyuyo.
.turkiyenin farki bu saygili Ulke diorum missplayfull Kabul etmio her Ulke boyle diyo,kusura bakmayin ama avrupa herseyede izin vermez anca turkiyemiz verir...
Buarada missplayfull iki cift lafim var, seriat istiosan arap ulkesine git diyosun .
Unutmaki o ulkelerde yasayanlar bizden dha rahat, seriat ta tecavuzun cezasi hirsizin cezasi neymis bi ogrenn...
Muslumanligi siz degistirdiniz kusura bakmayinda.resmen dini inkar edionuz
Kim saygı duymadı ki şimdi bunu söyleme ihtiyacı duydunuz;elbette inancınız gereği istediğiniz gibi giyinirsiniz.Kime ne...
İsteyen başörtü takar, isteyen kafasına kese kağıdı geçirir,isteyen çıplak dolaşır..Kime ne!
Madem konu kapanmaya geldi; şahsi fikrim öbür tarafta hesaplarımızı vücudumuza ne giyip giymediklerimizle değil; zihin ve kalben olarak ne yaptıklarımızla yargılanacağız.
Hepimizin özü ruh; öbür tarafta da beden değil ruh işleyecek...
O zaman afrikalılar ve kabile halkının topu cehennemlik...Hepsi donsuz dolaniyi...
Eh,binlerce yıl öncesinde ilk insanında onlardan farklı bir yaşayışı yoktu...Neyse,bu başka bir konu.
Bir inanan olarak ne açıklara "iffetsiz,dinsiz" gözüyle bakın ne de kapalılara "namuslu,dindar" gözüyle bakın...
Bu devirde nice sakkallılar cüppeliler adam dolandırıyor,kul hakkı yiyor,din adı altında her türlü ahlaksızlığı ve kepazeliği yapıyor.
Kapalı,imanlı dediğiniz kadın soyuyor,çalıyor,dedikodu yapıyor, gidip evli biriyle nikahsız yaşayabiliyor vs...
Önemli olan kalp ve zihindir..Bunu unutmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?