ev arkadaşım lezbiyen mi :S

Arkadasim dini Islam diye otomatik yazilmiyor muslumansan Islam yaziliyor. Bir suru musevi var bu ulkede hatta musevi okullari var. Bunlari gormezden gelmeyin, Siz tanimamis olabilirsiniz fakat baska dinlerde mensup Turkiyede.

O zaman Hic bir ulkenin dini olmasin oylemi? Boyle diye diye turkiyeyi degistiryosunuz Allah yardimcimiz olsun...
Sinagog kilise farketmez eger turkiyede bunlar varsa ulkemizin dinlere saygi duydugunu ve misafirperver oldumuzu gosterir...

O zaman Hic bir ulkenin dini olmasin oylemi? Boyle diye diye turkiyeyi degistiryosunuz Allah yardimcimiz olsun...
Sinagog kilise farketmez eger turkiyede bunlar varsa ulkemizin dinlere saygi duydugunu ve misafirperver oldumuzu gosterir...

Arkadasim dini Islam diye otomatik yazilmiyor muslumansan Islam yaziliyor. Bir suru musevi var bu ulkede hatta musevi okullari var. Bunlari gormezden gelmeyin, Siz tanimamis olabilirsiniz fakat baska dinlerde mensup Turkiyede.

Yav o kadarini biliorum kimin dini neyse o yazilio.... Ama sonucta yazilio ve turkiye musluman bi Ulke oldugu icin herkrsin dinine saygi gosteriyio ve yazio yazmayabilirde diger dinleri...
Ezan sesi gunde 5 kez kulagimiza Geliosa turkiye musluman bi ulkedir!

Ulke dini diye birsey yok arkadasim , her ulkede her dinden insan bulunuyor.Ama bir ulkede bir dinin cogunluk baska dinlerin azinlik olmasi durumu her zaman rastlanacak bir durum. Alt katimizda bir komsu vardi ve esi museviydi bayanin kendisi muslumandi kac yil komsuluk yaptik kotuluk gormedik, cocuklarida musevilik dinini secti sonradan. Ne yapalim yani simdi muslumanlar cok diye burasi musluman ulke kardesim sen napiyorsun? deyip tacizmi edelim komsumuzu??? Misavirperverlik degilki bu adam burda dogmus kac kusak ailesi burda Turk vatandasi burali,ozgurluk ve secme hakkini kullanmis ve Musevi bu insanlari zorlayamazsiniz.Veyahut dine inanmiyor veya ateist bu da bir secimdir. Bizim ulkemizde cogunluk musluman olabilir fakat yonetim sekline etki eden bir durumu yok, fakat Arap ulkelerinde seriat var demokrasi yok o ulkeler farkli kurallarla yonetiliyor. Bence bu hem haksizlik hem bencillik ben muslumanim herkes bana uysun, devlet seklide, insanlarin yasam seklide hersey ama hersey musluman yasam bicimine gore olsun diyorsaniz Arap ulkelerine her zaman tasinabilirsiniz.Fakat tabi yabanci ulke hicbir zaman adetleri kulturu bizimki gibi olmayacaktir.

Son düzenleme:

EEE bu saygi olayi bir Turkiyede yok ki dunyanin neresine gitsen var zaten,ben yurtdisindayim buradakilerde saygi gosteriyor o zaman.Bu bir arti degilki, anlamiyorsunuz secim meselesi saygiyla alakasi yok,kim kimin dinine karisabilir.Arz talep meselesi muslumanlar cogunlukta diye ezan sesi duyuyoruz, eger hristiyanlar veya museviler cogunlukta olsaydi boyle olmayacakti.

Neyse canim kendini cok sartlamissin Turkiye musluman bir ulkedir diye , gercegi ogrenmek seni hayal kirikligina ugratti herhalde,bir reddetme algilamak istememe bocalam durumu goruyorum. Cok uzgunum ama inansanda inanmasanda bu boyle, Turkiye musluman ulkesi degil, bu boyle biline.Cogunlugu musluman bir ulke , bende muslumanim ama diger dinlerin varligina da saygi gosterin. Muslumaniz diye diger insanlari BIZIM gibi yasamaya zorlamaya hakkimiz yok.

Son düzenleme:
Tacizmi? Musluman olmayan taciz eder yada musluman olamayanlari taciz edelim demiyorum ne Alaka?
Muslumanlardada tacizci sapik var...Kendini bilmez insanlar tabiki...
Tarihe bakarsan her ulkenin bi gecmisi vardir ve her Ulke bi dine dha doludur...

canım bunlarla çene yarıştırılmaz kendinilerini bile inandırmışlar gerçek dışı olan şeylere konu eşcinsellik lezbiyenlik üzerine
ama islama ve islamın kurallarına karşı çıkmaya o kadar meyilliler ki o kadar tahammülsüzler ki kendilerini haklı çıkarmak adına
çok tehlikeli sözler sarfediyorlar onların dini inançları beni bağlamaz ben kendimden sorumluyum ama tekrarlıyorum
burda da bile olsa tüm dünyanın kabul ettiği hristiyanların,yahudilerin,musevilerin ve diğerlerinin saygı duyduğu bir dine
ben saygısızlık yapılmasına müsade edemem..çünkü gerçek bir müslümanlık bunu gerektirir
İSLAM dini kardeşlik dinidir lütfen herkes konuştuğuna dikkat etsin insanların dini duygularını hafife alıp ağır sözler sarfetmeyin..
inanmıorsanız inanmıyorsunuzdur ama inanlar içinde örümcek kafalı bilmem ne yok şeriat daha neler ne alakası var konuşulanların bunlarla
nefretinizi bu kadar açığa vurmayın saygı duyun!!
ben eşcinselliğe ve diğerlerine saygı duymuyorum çünkü bunun insan iradesiyle gerçekleştiğini düşünüyorum bakın düşünüyorum diyorum ki bu benim kendi düşüncem ama sizin dini inancınız beni bağlamaz tekrarlıyorum....

Tacizmi? Musluman olmayan taciz eder yada musluman olamayanlari taciz edelim demiyorum ne Alaka?
Muslumanlardada tacizci sapik var...Kendini bilmez insanlar tabiki...
Tarihe bakarsan her ulkenin bi gecmisi vardir ve her Ulke bi dine dha doludur...
PEKI tarihe bakalim bakalim ve sana soru gelsin ilk Turklerin dini neydi o zaman...tabiki muslumanlik degilildi.Bu buyuk Turk toplulugundan Hristiyanligi benimseyenler oldu, Muslumanligi ve baska dinleride secenler oldu.

Ayrica Burasi Musluman ulke... o yapilmaz, bu yapilmaz diyerek kuracaginiz her cumle diger insanlara taciz demektir. Karsinizdaki insanin dinini bilmeden sizin dininize ve kistaslarina gore yasamasini istiyorsunuz bu bencillik resmen\.

Son düzenleme:

Müslümanlık aynı zamanda hoşgörüyü gerektirir...Yargılamayı yasaklar. Değil mi...?

Acaba bu topikte yazdıklarınızın ve davranışlarınızın ne kadarı islama uygun;kendi davranışlarınızı hiç gözden geçirdiniz mi?

Ben burada İslam'a laf atan birilerinide görmedim;konuyu dine getirip sonra milleti dinsizlik ve imansızlıkla yargılayan sizsiniz.

Lütfen; burada herkes kazık kadar insan,herkes reşit. Çocuk tembihler gibi insanlara dini öğretmeye kalkmayın.Komik oluyor. Herkesin aklı var fikri var...

Kısaca; İmam Sayko'luk yapmayın...

Yok yaa oyle degil iste... ben kimseye karismazken... sirf benim yasam seklime Ayse Fatme sindiremedi diye niye tacize ugrayayim...

Bende muslumanim ama kimseyi musluman ulkede boyle seyler olmaz kardesim diyerek ezerek sindirmedim...

Millet kendine bakmaz, benim giydigim kolsuz bluza laf soylemeye kalkisir, veya gece gezerim laf sokar,dovme var cenabet yuzunu gormeyelim der.... e kardesim size ne yahu bu insanlar guya musluman benim onlarin cevreye verdigi zarar kadar zarar vermisligim yok kendi halindeyim. Tek sucum onlar gibi olmamam. Gene konu ayni lezbiyense lezbiyen kapisini kapatiyormu arkadasim, gozunuzun onunde yapmiyor ... sizlere ne... Zaten bu milletin naptigina kafa yorana , milletin gunahini sevabinin bonusunun cetelesini tutana kadar milletce okusak kendimizi gelistirsek, daha cok calisip verimli olsak bilim adami yetistirsek ne biliyim yeni teknolojiler bulsak dunyayi kurtarmistik zaten... Ama yok ancak aklimiz baska seylere calissin illakin aksi dusunulemez.

Dimi ama zaten herkes kendine musluman baskasina gelince muslumanlik unutuluyor hemen .... hani hosgoru nerde?yok tabiki araki bulasin.zaten her forumda kim namuslu kim en dinda diye birsey yaristirilmasa eksik olurdu.sasardim zaten.

ben burda üstüne basa basa söylüyorum banane sizin inancınızdan yargılamam yadırgamam ama saygısızlığada tahammül edemem
ne demek örümcek kafalılar falan madem bu kadar saygı duyun diye tembihliyorsunuz sizler neden saygı duymuyorsunuz
lezbiyenlere eşcinsellere saygı duyuyorsunuzda inancımız gereği taktığımız baş örtümüze neden saygı duymuyorsunuz
dininizi bilemem ama bütün dinlerin tek özelliği kardeşliktir barıştır
benim haddime değil insanlara dini öğretmek öyle bir amacım da yok zaten
ben allahtan korkarım kimseyide dinsizlikle suçlamam

bu yorumu okudugum icin cok uzuldum...escinsellik sapkınlık, saplantı, sapıklık vs.. degildir bence. sadece bir tercihtir..

Domatesin Hristiyan seçilmesi gibi; sizde ülkelere mezhep/din biçtiniz...
Yapmayın Allah aşkına; halen daha bu yüzyılda dinlerin tartışılması ve yarıştırılması çok acı...
Resmen bu forumda din fanatikliği çıkmış...
Hım,bu arada çan sesleride geliyor ezan sesinin yanında...Hiç mi duymadınız?

Şahsi fikrim; insan haklarına tecavüz etmeyen,başkasına zararı olmayan insan atesit olmuş kime ne...
Müslüman ülkeyizde ne oluyor sanki;her gün cinayet ve tecavüz haberlerinden geçilmiyor.
Kısaca; "müslümanız" diyipte olmuyor bu işler...Kimse kimseyi kandırmasın.
İman ve vicdan farklı birşeydir; kimseyi oturduğunuz yerden yargılamayın.Sizin inandığınız din de bunu emreder zaten...

Son düzenleme:

Aynen arkadasim bravo seni kutluyorum. Benimde mantalitem budur,bir insan ustune dusen sorumlulugu yerine getiriyorsa,vergisini veriyor, alkollu araba kullanmiyorsa, sokak hayvanlarina eziyet etmiyor,cocuklara kadinlara tecavuz edip oldurmuyorsa,banka hortumlayip yurtdisina kacmiyorsa, calip cirpmiyorsa liste boyle uzar gider.... iyi bir vatandassa ister gay, lezbiyen olsun,isterse ateist olsun ister hergun gezen surekli sevgili degistiren bir erkek veya kadin olsun, kiyafetleri frapan bir karis etekle dolasan hanim olsun vs... beni hic ama hic enterese etmez. Insanin kendine verdigi zarardan ben mesul degilim.Yeterki baskasinin hayatini karartmasin, kimsenin canini acitmasin kendi halinde yasasin bize ne dimi baskasinin ne yaptigindan.

evet birbirlerine karşı ilgi duymaları mümkün benimde böyle bir arkadaşım vardı. hocası arkadaşıma tecavüz edince erkekleredn soğudu psikolojik destek aldı sonra bana anlatınca şok oldum.anlatıyodu bir kızla berabermiş mutluyum falan diyodu.cinsel ilişkide yaşamışlar anladığım kadarıyla uzun zamandır görüşmüyorum ama düzelmiş bildiğim kadarıyla bir erkek arkadaşı varmış yani tekrar bir erkeğe aşık olsa durum değişir şuan sadece bir erkekle mutlu olmayacağını düşünüyor eğer iki kızda erkeklerden çok çektiyseler kendi ortak paydasını yakalayıp bir çekim hissetmiş olablirler :S bana sorarsan uzak dur yani kurunun yanında yaşta yanar sen göreviini yaptın uyardın zamanla düzenlen şeyler bunlar ama çokta uzun bir zaman alabilir:S

Butun tartisilanlardan sonra domates benzetmesi yapiosaniz... Size bisey anlatmicam Cunku anlayamazsiniz,anlamak istemezsiniz

Trde çan sesi gelio diosunuz,bilmiiorum trde yasamiorum,fransadayim. Ama asla burda ezan sesi istemezler yani gavurlar bile sinir koyuyo.
.turkiyenin farki bu saygili Ulke diorum missplayfull Kabul etmio her Ulke boyle diyo,kusura bakmayin ama avrupa herseyede izin vermez anca turkiyemiz verir...

Buarada missplayfull iki cift lafim var, seriat istiosan arap ulkesine git diyosun .
Unutmaki o ulkelerde yasayanlar bizden dha rahat, seriat ta tecavuzun cezasi hirsizin cezasi neymis bi ogrenn...
Muslumanligi siz degistirdiniz kusura bakmayinda.resmen dini inkar edionuz

Kim saygı duymadı ki şimdi bunu söyleme ihtiyacı duydunuz;elbette inancınız gereği istediğiniz gibi giyinirsiniz.Kime ne...

İsteyen başörtü takar, isteyen kafasına kese kağıdı geçirir,isteyen çıplak dolaşır..Kime ne!

Madem konu kapanmaya geldi; şahsi fikrim öbür tarafta hesaplarımızı vücudumuza ne giyip giymediklerimizle değil; zihin ve kalben olarak ne yaptıklarımızla yargılanacağız.
Hepimizin özü ruh; öbür tarafta da beden değil ruh işleyecek...

O zaman afrikalılar ve kabile halkının topu cehennemlik...Hepsi donsuz dolaniyi...
Eh,binlerce yıl öncesinde ilk insanında onlardan farklı bir yaşayışı yoktu...Neyse,bu başka bir konu.

Bir inanan olarak ne açıklara "iffetsiz,dinsiz" gözüyle bakın ne de kapalılara "namuslu,dindar" gözüyle bakın...

Bu devirde nice sakkallılar cüppeliler adam dolandırıyor,kul hakkı yiyor,din adı altında her türlü ahlaksızlığı ve kepazeliği yapıyor.
Kapalı,imanlı dediğiniz kadın soyuyor,çalıyor,dedikodu yapıyor, gidip evli biriyle nikahsız yaşayabiliyor vs...

Önemli olan kalp ve zihindir..Bunu unutmayın.

Son düzenleme:

Daha mi rahat ??? Dha bir kac gun once Hac gorevini yerine getiren bir arkadasimiz orada bile namaz kilarken taciz edildigini soyledi. Hemde kutsal topraklarda!!! Tecavuzun tacizin ardi arkasi kesilmiyor ki!!! Bu zaten heryerde olan bir durum.Milletin ne yaptigiyla ilgilenecegimize caydirici yasalar koysak diyorum bende.Isinize gelince Arap ulkesi medeni isinize gelince Turkiye.. Olmamis ama boyle.Demek ki heryerin artisi-ekisisi var,ben Arap ulkesinde yasayamam size rahat gelir yasarsiniz. Benim demek istedigim bu ulkenin tamamen din kurallariyla yonetilmesini istiyorsaniz ve olmadigi icin kiziyorsaniz kizmakta haksizsniz . Ha o Arap ulkelerinde olursunuz anlarim cunku yonetim bicimleri Islam 'a dayali.Ayrica bulundugunuz ulkede belki ihtiyacinizi karsilayacak cok fazla cami olmayabilir, cok normaldir musluman sayisi cok fazl degildir orada ama bunu muslumanlara dusmanlar diye yormayin. Dusman olsalar kesinlikle karsi olsalar inanin siz o ulkenin sinirlarina giremezsiniz. Demek ki sizide koruyan kollayan ve ozgurce yasamaniza izin veren bir ulke.Ibadet yerlerinin arz-talep meselesi oldugunu belirtmistim zaten. Bende yurtdisindayim burada cami var hic bir sorun yok.Ama Turkiyedeki gibi heryerde yok ama genede var.

söylediklerinize sadece kısmen katılıyorum
çünkü bizim inancımız gereği kadın örtünmelidir
kadın kadar olmasa da erkeğinde mahrem yerlerini örtülü tutması gerekmektedir.bunun içinde ahirette hesaba çekilecektir tabi bu bizim inancımız
isteyen çıplak gezsin banane benim derdim bu değil benim de başı açık çok sayıda akrabam var beni BAĞLAMAZ.. ben neden böyle kestirip atılıyor bazı insanlar saygı duymuyor,yok irana gidin,yok şeriate mi giricez bilmem ne bunun derdindeyim burası sizin kadar bizimde ülkemiz burda beraberde yaşanılabilir hemde kişisel tercihlere saygı duyarak
amacım konuyu dağıtmak kesinlikle değil.. ama yine bizim inancımıza göre eşcinsellik,lezbiyenlik vs. günah
saygı duyulmasına dairde ne kur'an da nede başka bir yerde ayet hadis vs.yok
olsaydı emin olun bende saygı duyardım sizin nasıl ki kendi tercihleriniz varsa benimde var
ben bunlara saygı duymuyorum ama insanların dini inançlarına saygım var tabi
AYRICA önemli olan kalp ve zihindir diyorsunuz o zaman herkes kalbim temiz desin cennete girsin yok öyle bişey!! müslüman olan kişi bununla kandırmış olur kendisini
kalbin temiz namaz kılma
kalbin temiz oruç tutma
kalbin temiz çıplak dolaş
ve sonuççç cenneti hakkettin
eee bu görevleri yerine getirenlerin suçu ne onların kalpi çok mu PİSS

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…