• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev arkadaşı ve banyo problemi

Tebrikler, çok çalışkanmışsınız. Ben haftada 4 gün 10-16 arası çalışıyorum, bazen daha az. Eve gelince canım isterse yemek yapıyorum. Temizlik yapmıyorum genelde. Birkaç hobim var yine canım isterse onlara takılıyorum. Tembel bir insan olduğum için bu kadar boş vakitte ne yapayım ne yapayım deyip duşa giriyorum. Duşa bile tembelim inanır mısınız, saçımı yıkarsam 10 dk yıkamazsam 5 dk. Eminim sizin haftada 1-2 saatler süren banyonuzdan daha az su harcıyorumdur bir haftada.
Kinaye yapmaya calışmışsınız ama yazıda mimik olmadığından emoji tavsiyemdir.
Düşüncelerinizi biz normal insanların da anlayacağı şekilde edebî dilden günlük dile dönerek yazarsanız cevap verebilirim.

Düşüncelerinizi biz normal insanların da anlayacağı şekilde edebî dilden günlük dile dönerek yazarsanız cevap verebilirim.

Şu minnacık paragrafı da anlamadıysanız yine tebrik ediyorum. Büyük başarı çünkü. İyi geceler. Emoji sevmem 🤨

Yıkanmayan 😷 insan 🤨 kötü kokabilir 🤢 devir değişti,imkanlar çok yüksek🥳 her gün 2 kere yıkanılmaz elbet ancak haftada en az 3 kere yıkanmak lazım diye düşünüyorum. Hele yoğun tempoda insanlar için daha iyi rahatlatma etkisi var🥰

Sadece kişisel merakımdan soruyorum. Daha önce saçlarımla ilgili bir konu açmıştım, her gün, bazen günde iki defa duş aldığımı belirttim. Saç sağlığım için 2-3 günde bir yıkamam gerektiği söylendi. Hem kurutur hem çabuk yağlandırır vs diye. Ben uyamıyorum buna o ayrı. Haftasonu evimdr değildim iki gün duş alamadım kendimden tiksindim.
Saç bakımıyla ilgili ne zaman konu açılsa her gün yıkama deniyor, ama kokuyla ilgili konu açıldığında da günlük duş almak gerektiğinden bahsediyor insanlar :)
Saçlarınla ilgili sorun yaşıyor musun günde iki kez duş aldığında ?
Senin saçlarını ben unutamıyorum desem sevgili esra. O kadar güzeldi ki. Maşallah.

Bana sormadın ama benim sana tavsiyem ger gün yıkama bence. Zaten her gün yıkayamazsın saçların çok gür. Delirirsin.

2_3 günde bir yeter.

Ben genelde her gün banyo yapıyorum çoğunlukla.

Ama bazen kendimden tiksinirsem günde 2 3 kez banyoya giriyorum. O durumda da sadece bedenimi yıkıyorum. Saçlarımı yıkamıyorum.

Sen de öyle yap.

Saçlarını Allah nazarlardan korusun

Beni tuzlamişlar 😂 Bilmiyorum artik sebebi o mu tesaduf mu ama kokmuyorum. En agir fiziksel aktivelerimden biri spor salonunda, orda bile sapir sapir terlemiyorum hafif nemli oluyorum ama kokmuyor. 🙄

Eşim gece yikansa sabah duş almak zorunda ki her sabah işe giderken mutlaka duş alir, hergun herşeyini yeni giyer ona ragmen aksam eve gelince 5 dakika duşa girer cunku hafif terlemiş oluyor, işi masa başi oldugu halde.
(Esimi tuzlamamislar 😂)
Beni tuzlamamışlar . Ben de terlemem. Ve üstelik karadeniz kıyısında nemin çılgın seviyelere ulaştığı trabzonda yaşıyorum.

Tuz ile alakası var mı yok mu bilmem. Ama terlemek berbat bir durum. Annemle eşim ter makinesi gibiler🙄

Terlemek mi tuzlanmak mı deseler.

Tuzlanmayı da geç ben bir oturuşta 1 çuval tuz yerim. Yeter ki terleme sorunum olmasın.

Çok ilginç. Yazları da böyle mi? Bazı insanlar terlemiyor, herhalde arkadaşınız da böyle. Yazın haftada bir banyo mümkün mü? Günde 2 kez yapıyorum.

Senin saçlarını ben unutamıyorum desem sevgili esra. O kadar güzeldi ki. Maşallah.

Bana sormadın ama benim sana tavsiyem ger gün yıkama bence. Zaten her gün yıkayamazsın saçların çok gür. Delirirsin.

2_3 günde bir yeter.

Ben genelde her gün banyo yapıyorum çoğunlukla.

Ama bazen kendimden tiksinirsem günde 2 3 kez banyoya giriyorum. O durumda da sadece bedenimi yıkıyorum. Saçlarımı yıkamıyorum.

Sen de öyle yap.

Saçlarını Allah nazarlardan korusun
Yaa çok teşekkür ederim ❤️
dediğin gibi çok gür ama inan hiç üşenmiyorum her gün yıkamaya. E o zaman sorun nerde diyeceksin, bazen perşembe akşamı duş alıyorum diyelim, cuma iş çıkışı doğrudan ailemin yanına gittiğim oluyor. Gün boyu stresli oluyorum saçım kirlendi kötü görünürse vs vs diye. Resmen huzurum kalmıyor.
O açtığım konudan sonra gün aşırıya düşebildim ama arada yine ertesi gün yıkadığım oluyor.

Dışarısı toz, pislik içinde. Her gün duş almak için bu bile yeterli. Bazıları terlemeyi bekliyor demek ki, çok ilginç.

"Beraber mi yatacaksınız" diyenler olmuş ama su, elektrik, ısınma problemi olmayan bir yerde yaşadığı halde haftada bir kez banyo yapan insanın evi süper temizlediğine, çok temiz yemek yaptığına, tuvaleti banyoyu çok temiz kullandığına inanmam ben.
Bence başınız ağrır.

Amaaan ne yapayım kokmuyorsa sıkıntı yok. Dışarıdan mükemmel bakımlı görünen kızların kaldığı yurtların tuvalet ve banyoların halini düşününce umursamıyorum artık dış görünüşlerin.
Öğrenciyken hava çok soğuktu kızlarla hiç birimiz duş almak istememiştik ayy o haftalarda haftada bir hepimiz sırayla birbirimizin banyonun sıcağıyla yıkanırdık :KK70: soğuk olunca kokmuyorduk da aaah ah...😅 dışarı da çıkmıyorduk :)
Ama yaz olunca yeri gelir günde iki kez bile yıkanır insan.
Eğer çıktığında banyoyu temiz bırakıyorsa, mutfağı temiz bırakıyorsa genel itibariyle ev sorumluluğu paylaşılıyorsa ki maddi olarak da baya destek olacakmış.

Eğer koktuğunu duyar , rahatsız olursanız o zaman uyarırsınız
Aksi halde karışma hakkınız yok benim düşünceme göre
Sevdiğiniz , ev arkadaşlığı yapabileceğinizi düşündüğünüz biriyse, bu sebepten uzaklaşmayın derim. Neticede aynı evde kalabilecek kadar kafaların uyuşacağı insanların bir araya gelebilmesi daha mühim bir mesele bence
Ayrıca hep güzel koktuğunu duyuyorum demişsiniz , herhalde kendini yıkamasa da her gün temiz iç çamaşırı giyiyor , özel temizliğine dikkat ediyor . Aksi takdirde kokusunu alırdınız
Benim yurttaki Oda arkadaşımın o kadar ağır bir ter kokusu vardı ki, inanır mısınız duştan odaya gelirken bile kokmaya devam ederdi
Ben şansa bahta onunla aynı odaya düştüm fakat sizin gibi gözlemleme şansı bulsam , ne temiz kız , her sabah duş alıyor diye düşünürdüm muhtemelen , fakat hiç de öyle göründüğü gibi de olmayabiliyormuş bu işler

Siz bu tuzlanma olayina inaniyor musunuz hakikaten?hem hangi devirde kaldi ki?

Eskilerin yaptığı bir çok şey doğru.

Yeniler eskilerin yaptığı her şeyi değiştirdi. Sonra olmadı, bilimsel olarak geçmiş aciklandikca Herkes yapmaya başladı.

Bu tuzlanma olayı bana gorede doğru. Kaya tuzuyla , usulüyle tuzlanan kim varsa eskilerden teri kokmuyor , cilt rahatsızlığı yok.

Siz bu tuzlanma olayina inaniyor musunuz hakikaten?hem hangi devirde kaldi ki?
O tuzlama olayı hala var batıl inançda olabilir annem beni tuzlamadı ozaman ben yazın legenin içinde uyudugumu bilirim Terle alakalı iki ameliyat geçirdim duş almak kár etmiyor Allahtanki kokusuz bir terleme ter değil aslında kovayla su boşaltıyorlar sanki ama yıkanmayıp kokmayı beklemekde nasıl bi fantazidir anlamam :KK70:

Eskilerin yaptığı bir çok şey doğru.

Yeniler eskilerin yaptığı her şeyi değiştirdi. Sonra olmadı, bilimsel olarak geçmiş aciklandikca Herkes yapmaya başladı.

Bu tuzlanma olayı bana gorede doğru. Kaya tuzuyla , usulüyle tuzlanan kim varsa eskilerden teri kokmuyor , cilt rahatsızlığı yok.

Dogu tibbiyla bati tibbi arasinda cok fark var. Ben rusum. Bizde her bebek tuzlanir. Hatta asiri soguk olmayan mevsimse ve deniz varsa direkt denize atilir.
Demir eksikliginde temiz toprak varsa toprak ye denir. Hemen her sey de haplara kosulmaz. Asil ilac doğanın ta kendisinde.

Tabi bati tibbina alismis kisiler cok acayip geliyor ama genel olarak ciltlerimiz falan ısıl ısıl. Tüylenme derdimiz cok az. Pek hasta olmayiz bi kere grip oldugumu bilirim 30 yasindayim.

Asil ortaasyadan gelen öz türk kültürü bizimkine cok benzer ama nedense türkiyede cok bati etkisi hakim. Özbekistan falan bu sekilde degil cok akrabam var.

Haftada 1 duş alıpta kokmamayı becerebiliyorsa bravo vallahi :)
Ter kokusu zaten başlı başına sorunda saçlarda uzun süre yıkanmadığı zaman ciddi anlamda kötü kokuyor.

Bi insan sadece saç yıkayıp nasıl tamamen yıkanamaz...
Yani aynı şey bence.
Ha kafanı eğip yıkadın ha dik durup yıkandin.
Valla saçımı hergün yıkamam ama bedenimi oğlan uyuduktan sonra sıcak suya sokarım bi.
Rahatlarım yenilenirim.

Kokmuyor ise olur da korkmadığı ı evde anlarsınız ancak.

Herkes mi sık yıkanıyor yoksa bizim gibiler utanıp yazamıyor mu ? Herkesi teni farklıdır kimisi duştan çıkar kokar . Kimisi günlerce yıkanmasa kokmaz . Bu hergün duş almayan kişinin pis olduğu anlamına gelmez . Ben de kışın haftada 2 kere yıkanırım ekstra bir durum olmadıkça . Yazın hergün tabi . Hiç de kokmam

Bi insan sadece saç yıkayıp nasıl tamamen yıkanamaz...
Yani aynı şey bence.
Ha kafanı eğip yıkadın ha dik durup yıkandin.
Valla saçımı hergün yıkamam ama bedenimi oğlan uyuduktan sonra sıcak suya sokarım bi.
Rahatlarım yenilenirim.

Kokmuyor ise olur da korkmadığı ı evde anlarsınız ancak.
Hem su israfıymış gereksizmiş hem üşüyormuş

Back
X