• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev arkadaşı ve banyo problemi

Sanırım biraz vücut yapısıyla alakalı.benim saçlarım o kadar gürki bazen yıkayıp kurutmaya üşenirdim.bir kere saç kendi yagıyla beslenir dediler.saçlarımın ucları boyadan sertleşmişti bir hafta yaglanmaya bıraktım.6.gün anca yaglandı.vücut temizliğine gelince maşallah diyeyim ne çeşit ayakkabı corap giyersem giyeyim ayagım terlemiyor bu sebeptende koku olmuyor.koltuk altıda aynı şekilde.spora yazıldgm dönem arkadasımla aynı aletleri çalıştık arkadasım sırılsıklam oldu bende ter yok.bunun sebebi vücuttaki yag oranıymıs yag coksa ter olarak cıkarmıs.hiç yoksada ter az olurmus.yani diyecegim o ki bazı insanlar yıkanmasada kokmaz.bazıları hergün yıkansa bile kokar.hatta inanın kimileri saatte bir duş istiyor🤦🏻‍♀️arkadasınız haftada bir yıkanıyor ve kokmuyorsa gayet saglıklı bir vücudu var demektir.ben karda olcaksam ve kokmuyorsa sorun etmem.sonucta beni iğrendiren tek şey koku olur.görüntüde aynı yatakta yatmayacagınız için skntı yok bence

Yağlanmayan saç nasıl güzel bir şeydir acaba😔
Tüm vücudum kupkuru ama saçlarım yağlanıyor. Kış olduğu için gün aşırı yıkayarak idare etmeye çalışıyorum. Ama bazen yine dengeyi bozup her gün yıkadığım da oluyor.
Teşekkürler cevap için.
Yok hiç o kadar güzel değil inan ki. Nemli havada hele yağmur falan yağıyorsa tel tel ayrılıp havaya dikilir. Asla ama asla şekle girmez. Fön çektirirsin sabahtan akşama dayanmaz. Şekillendirici kullandan yıkamak zorunda kalırsın her gün iyice kurutur. Haftada en az bir kez yağ boca etmezsen aşırı kırılır. Zor yani.
Sen de sık yıkamayı bırakırsan zamanla normale döner. Toplayarak falan idare et 3 günde bir’e indir. Bir de maddi durum çok sıkıntı değilse sls, sles, paraben falan içermeyen, köpürmeyen bir şampuana geç.

Selaaam hanımlar. Geçen hafta ev arkadaşım evden ayrıldı memleketine dönmek için ve 1 yıldır tanıdığım,sevdiğim bir arkadaşım evime ev arkadaşı olarak gelmeyi planlıyor. Ben de çok istiyordum çünkü düzenli,muhabbeti iyi ve sevdiğim bir insan. Ancaaak sorun şu ki geçen otururken konu kişisel bakımdan,otobüste sabahları gelen ter kokusundan falan açıldı. Oturan 3. Arkadaşımız iki güne bir duş aldığını her gün alamadığını cildinin kuru olduğunu falan söyledi. Bu evime taşınacak olan arkadaşım ise tepkisi “her gün duş mu alınır Allah aşkına haftada 1 yıkanırım onun dışında saçımı yıkarım gerisi israf” gibi bir tepki verdi ve şok oldum. Hiç ama hiç beklemezdim çünkü asla koktuğuna şahit olmadım selamlaşırken falan hep güzel koku gelir dış görünüşünde de bakımsızlık emaresi görmedim güzel hoş bir kızdır yani. Ama bunu duyunca ev arkadaşı olma konusunda aşırı kararsızım. İster istemez ona baskı uygulayabilirim,yüzüne vurabilirim ve rahatsız olabilirim. Evdeki eşyalar bana ait olduğu için kiranın yüzde altmışını o ödeyecek doğalgaz ve suyu da o ödeyecek. Maddi açıdan çok büyük kâra geçeceğim ama bu banyo meselesi beni çok sıkıntıya soktu fikirlerinizi bekliyorum..
Beraber yatmıycaksanız sizi ilgilendiren bir durum yok ortada

Yağlanmayan saç nasıl güzel bir şeydir acaba😔
Tüm vücudum kupkuru ama saçlarım yağlanıyor. Kış olduğu için gün aşırı yıkayarak idare etmeye çalışıyorum. Ama bazen yine dengeyi bozup her gün yıkadığım da oluyor.
Teşekkürler cevap için.
Sık yıkanan saç çabuk yaglanır ve cabuk dökülür.eşimin saç ekim doktoru kendi saçlarını haftada iki kere yıkadıgını söyledi.o günden beri bende aynısını yaptım.bu devir daimi şöyle bozdum.iki hafta evden cıkmadm cıksamda tanıdıklrmla görşmedm avm gezdm falan.bir hafta bekledim yıkadım ertesi hafta yine bi hafta bekledim yıkadım.sonra saçlarımın yaglanma süresi uzadı.ve gerçekten kendi yagıyla besleniyormus.saçlarım dehşet gür.ama eşim bi sabah bi akşam duş alır.ektirdigi saçlar bile döküldü.yani sık yıkayonca cok temiz kullanmış olmuyorz.olan saçımızdan oluyoruz gerçekten

Selaaam hanımlar. Geçen hafta ev arkadaşım evden ayrıldı memleketine dönmek için ve 1 yıldır tanıdığım,sevdiğim bir arkadaşım evime ev arkadaşı olarak gelmeyi planlıyor. Ben de çok istiyordum çünkü düzenli,muhabbeti iyi ve sevdiğim bir insan. Ancaaak sorun şu ki geçen otururken konu kişisel bakımdan,otobüste sabahları gelen ter kokusundan falan açıldı. Oturan 3. Arkadaşımız iki güne bir duş aldığını her gün alamadığını cildinin kuru olduğunu falan söyledi. Bu evime taşınacak olan arkadaşım ise tepkisi “her gün duş mu alınır Allah aşkına haftada 1 yıkanırım onun dışında saçımı yıkarım gerisi israf” gibi bir tepki verdi ve şok oldum. Hiç ama hiç beklemezdim çünkü asla koktuğuna şahit olmadım selamlaşırken falan hep güzel koku gelir dış görünüşünde de bakımsızlık emaresi görmedim güzel hoş bir kızdır yani. Ama bunu duyunca ev arkadaşı olma konusunda aşırı kararsızım. İster istemez ona baskı uygulayabilirim,yüzüne vurabilirim ve rahatsız olabilirim. Evdeki eşyalar bana ait olduğu için kiranın yüzde altmışını o ödeyecek doğalgaz ve suyu da o ödeyecek. Maddi açıdan çok büyük kâra geçeceğim ama bu banyo meselesi beni çok sıkıntıya soktu fikirlerinizi bekliyorum..
Senin yıkanma dankarsiir iki gün sonra.basta açık açık konuş sıkıntılarini aklindakileri

.. ben çok çektik.ev ark i konusunda... Mecbur kalmadıkça tek.kal.

Doğduğunda tuzlamak ne demek

Ilk banyo suyuna bir miktar tuz katilir.
Ne terlersin ne sivilcelenirsin. Akne falan da görülmez.

Siz bu tuzlanma olayina inaniyor musunuz hakikaten?hem hangi devirde kaldi ki?

Ben yabanci uyrukluyum. Bizde tuzlanmayan bebek yoktur. Hastanede hemşireler tuzlar. Ben turkiyede dogum yaptim evde tuzladik. Inanilmayacak bir sey yok :) ciltlerimiz falan cok cok pürüzsüz kalır. Kiz bebeklerinin biyik bölgesine sürülürse hic bir sekilde biyik alma ihtiyaci olmaz.

Kuzenimde bekarken haftada 1 duş alırdı . Ve benden daha temiz kokardı. Saçları yağlanmaz ipek gibi saçları benim 2.gün yağlanirdi. Yapıyla alakali bi durum üstüne söylemesi ayıp koltuk altı bacak zaten tuysuz birı. Ve temiz titiz asla kirli de değil. Herkesin vücudü bir değilki .. Mesela ben her duşta kese yapmak zorundayım ,herkes bunu yapmıyor diye pis diyemem.Herkesin teni farklı .Arkadaşınız Koksa neyse de kokmuyorsa sizi ilgilendirmez evlılık değil ki bu ...
Çocukken köyde yaşarken annemler beni pazar akşamı yikardi ertesi gün okula giderdim ozaman bile birtek bana kese yaparlardı 😁

Kokmuyo temiz görünüyo diyorsanız (ki buda sizi ilgilendirmez.) kimsenin banyosuna karisamazsiniz rahatsız etmedigi sürece..

Sadece Saç yıkamak bence de çok mantıksız.
Ama ben duşa girip saçımı topladığımda banyonun buharından saçlarım o anki halinden daha nemli ve yağlı oluyor. O yüzden her duş aldığımda saçlarımı da yıkıyorum.
Duş bonesi kullanıyor yabancılar genelde. Belki öyle daha iyi oluyordur
Siteye ilk üye olduğumda ikinizi çok karıştırırdım. Evli olan ve eşiyle bir hobi sayesinde tanışan hanginizdi? 😂
Hangi ikimiz?
Evli değilim ben

Kokmuyo temiz görünüyo diyorsanız (ki buda sizi ilgilendirmez.) kimsenin banyosuna karisamazsiniz rahatsız etmedigi sürece..
[/QUOTE]
Nasıl ilgilendirmez ya 😅

Banyo ve dus olarak ayiriyor olabilir mi.
Biz de esimle terimlerde anlasamadik bir turlu, ben sac vucut yikama keselenme, yaglanma, sac maskesi osu busu yaptigim versiyona banyo yapmak diyorum, gunluk olana da dus. Haftada bir banyo yetiyor 🙄 dus da kisiye bagli, ben toplu tasima kullaniyorum hergun o yuzden aksatmadan dus aliyorum. Ama evden cikmasam ve terlemesem sanirim onu da kisin 2 gunde bir yaparim.
Sizin icin de imkan varsa bir sure deneseniz, yani tabi onu da soylemesi zor olur belki ama, ilk birkac ay deneyelim ben yanlizliga almistim yapabilir miyim diye korkuyorum falan derseniz mesela.

Banyo ve dus olarak ayiriyor olabilir mi.
Biz de esimle terimlerde anlasamadik bir turlu, ben sac vucut yikama keselenme, yaglanma, sac maskesi osu busu yaptigim versiyona banyo yapmak diyorum, gunluk olana da dus. Haftada bir banyo yetiyor 🙄 dus da kisiye bagli, ben toplu tasima kullaniyorum hergun o yuzden aksatmadan dus aliyorum. Ama evden cikmasam ve terlemesem sanirim onu da kisin 2 gunde bir yaparim.
Sizin icin de imkan varsa bir sure deneseniz, yani tabi onu da soylemesi zor olur belki ama, ilk birkac ay deneyelim ben yanlizliga almistim yapabilir miyim diye korkuyorum falan derseniz mesela.
Maalesef öyle değil. Vücudunu haftada 1 kere yıkıyormuş. Çok terlerse sadece koltuk altını yıkıyormuş

Di mi ama en zor kısmı saç zaten. Saç ıslandıktan sonra insan neden vücudunu yıkamaz hiç anlam veremediğim bir hareket.

Ben ilkokul ve ortaokuldayken evimizde günısı vardı. Kışın güneş de olmadı mı bir haftayı geçerdi yıkanma süremiz. Kettle’da su ısıtıp lavaboda ya da küvetin kenarında saçımı yıkadığımı çok hatırlıyorum. Henüz ergenliğe girilmediği için terlemiyordum ya da terim kokmuyordu belki, bilmiyorum ama saçlarım yağlanıyordu 3-4 güne. Bir de kış zaten, koşmuyorsun etmiyorsun. Pijamalarımı çıkarmadan saçlarımı yıkayıveriyordum. Genelde kışın üşümemek için ya da sıcak su yokluğunda o şekilde 7-8 günde bir komple yıkanıp 3-4 günde bir de saç yıkıyorduk.

Başka bir arkadaşım da, 6. sınıftaykendi bu, iki günde bir lavaboda yıkardı saçını şekle girsin diye. Ne sıklıkta yıkandığını sormamıştım :KK48:

Konudan bağımsız eğer arkadaşını kaybetmeyi göze alıyorsan çık eve. Samimi arkadaş olup da eve cıkınca arası bozulmayan çok nadirdir.

Belki bu kış için böyledir yazın daha çok dikkat ediyordur? Aynı evi paylaşacaksınız okeyde hem kiradan fazla hem faturalar be alaka eşyalarınız altın varaklı mı

Maalesef öyle değil. Vücudunu haftada 1 kere yıkıyormuş. Çok terlerse sadece koltuk altını yıkıyormuş
İnsan sadece koltukaltını nasıl yıkar ya :KK53:
O zaman pazartesi koltukaltı salı saç çarşamba ayaklar bilekten perşembe özel bölge cuma kollar cumartesi göbek ve çevresi pazar tatil 🤪

Saç yıkamadan vücut yıkamayı anlıyorum da sadece saç yıkamayı ömrüm boyunca anlayamayacağım sanırım.

Hemen hemen her gün bazen günde iki kez duş alırım. Ama bir başkasının ne kadar duş aldığıyla ilgilenmem. Kokarak beni rahatsız etmediği sürece isterse ayda bir yıkansın bana ne...
Ev soğuksa ondan üşeniyor olabilir tüm vücuda ama arkadaşında dediği gibi haftada bir banyo temiz insanın işi değil

Aynıı durumu yıllar önce ünvde ev arkadasımla yasamıştım 🤢ilk yazıyı okuduğum anda aklıma geldi 😐 bizimkide duş almıyordu koltuk altı sabunluyordu dışarı cıkarken. Saclar alışmış sanki tertemiz gibi yağlanmıyordu. Yani dısarıda gören (ki ev arkadaşlıgından önce bizde arkadaştık görülüyorduk) nekadar temiz bakımlı düzenli derdi.ama içi kendini dışı beni yaktı sorunlu ayrıldık.haftasonu evden cıkmadı gı zamanlarda gectiği odada kokusu kalırdı asla ev temizliğine yardım etmezdi etsede ztn bişeye benzemezdi. O ayak tırnaklarını ztn hiç hatırlamak istemiyorum 🤢 6ay beraberdik güzel dille kackez uyardım gercekten onun iyiliği için tamam tamam dedi yine aynı kavga ettik ayrıldı evden.Evlenmiş şimdi nasıl hiç bilmiyorum 😐
Demem o ki herkes aynı degildir ama büyük ihtimal aynı pişmanlığı yaşayacaksın 😐

Back
X