Ev arkadaşı ve banyo problemi

Selaaam hanımlar. Geçen hafta ev arkadaşım evden ayrıldı memleketine dönmek için ve 1 yıldır tanıdığım,sevdiğim bir arkadaşım evime ev arkadaşı olarak gelmeyi planlıyor. Ben de çok istiyordum çünkü düzenli,muhabbeti iyi ve sevdiğim bir insan. Ancaaak sorun şu ki geçen otururken konu kişisel bakımdan,otobüste sabahları gelen ter kokusundan falan açıldı. Oturan 3. Arkadaşımız iki güne bir duş aldığını her gün alamadığını cildinin kuru olduğunu falan söyledi. Bu evime taşınacak olan arkadaşım ise tepkisi “her gün duş mu alınır Allah aşkına haftada 1 yıkanırım onun dışında saçımı yıkarım gerisi israf” gibi bir tepki verdi ve şok oldum. Hiç ama hiç beklemezdim çünkü asla koktuğuna şahit olmadım selamlaşırken falan hep güzel koku gelir dış görünüşünde de bakımsızlık emaresi görmedim güzel hoş bir kızdır yani. Ama bunu duyunca ev arkadaşı olma konusunda aşırı kararsızım. İster istemez ona baskı uygulayabilirim,yüzüne vurabilirim ve rahatsız olabilirim. Evdeki eşyalar bana ait olduğu için kiranın yüzde altmışını o ödeyecek doğalgaz ve suyu da o ödeyecek. Maddi açıdan çok büyük kâra geçeceğim ama bu banyo meselesi beni çok sıkıntıya soktu fikirlerinizi bekliyorum..
aklıma bir anda üniversite 2 deki halim geldi
devlet yurdundan yarı özel yurda geçecektik arkadaşımla o kadar bakımlı güzel biriydi ki yakında arkadaşımdı tamam dedim 2 kişilik odada yaparız biz. Ayy o bi giydiğini bi daha giymeyen süsüne püsüne dikkat eden kız klozette sifon çekmeyi mi unutmadı, banyodan çıktığında reglken damla damla kanlarını mı görmedim, tiksindim resmen kızla hiç konuşmadan direk oda değişikliği dilekçemi verdim sonra anladım ki gerçekten süs püs makyaj iş değil, temiz olacak bir insan önce :olamaz:

Herkes mi sık yıkanıyor yoksa bizim gibiler utanıp yazamıyor mu ? Herkesi teni farklıdır kimisi duştan çıkar kokar . Kimisi günlerce yıkanmasa kokmaz . Bu hergün duş almayan kişinin pis olduğu anlamına gelmez . Ben de kışın haftada 2 kere yıkanırım ekstra bir durum olmadıkça . Yazın hergün tabi . Hiç de kokmam
Sık yıkanmayanlar “kokmuyorsa seni ilgilendirmez,sanane” diyenler

Şu minnacık paragrafı da anlamadıysanız yine tebrik ediyorum. Büyük başarı çünkü. İyi geceler. Emoji sevmem 🤨
Dünden beri giremedigim için cevap veremedim. Benim mesajınızdan anladığım tek şey ruhunuzun çirkinliği.
Zira ben çalışkanım muhteşemim demedim tek çocukla çalışırken bu tempoda vakit bulamadığımi açıkladım. Evden çıkış ve giriş saatlerimi de siz part time çalışıyorsunuz en ağır çalışan benim en muhteşem benim demek için değil, normal çalışanlar gibi evden 8 de çıkıp 6 da donemedigimi belirmek için yazdım. Demek ki neymiş dış temizlik yetmiyor arada iç temizlik de yapmak gerekmiş. Sizin ruhunuz pislenmiş.

Hem su israfıymış gereksizmiş hem üşüyormuş
pek kabul edilebilir birşey değil zira size de su israfı yapıyorsun diyebilir. hayır zaten sık yıkanan insan banyoda minimum 10 dk kalır, onda da ne kadar su boşa gidebilir? banyoya israf diyen insan bulaşığa çamaşıra da israf der. bir de koskoca insanlarız, seyrek yıkanmak nedir yahu.

çok ihtiyacınız yoksa risk almayın.neden?diyeceksin,hemen söyleyeyim.oda arkadaşım hergün duş alan biriydi ama ne fayda kızın iç çamaşırları dahil herşeyi yerdeydi.yurt odası olduğu için yerlerde terliksiz basacak kadar temiz değildi.tuvalette saç fırçasını,diş fırçasını çöpün üstüne bıraktığı olurdu.hergün çok erken kalkar duş alıp,makyaj yapardı ama dediğim gibi aşırı dağınıktı.arkadaşlarım odaya gelmişti bir seferinde oda iki ayrı bölmeye ayrılmış gibi görünüyordu onun tarafı darmadağın yerde iç çamaşırları,çantalar,ayakkabılar...ben titiz veya düzenli bir insan değilim ama diş fırçası,saç tarağı tuvalette çöpün üstüne koymak falan bana ters.kimsenin kirli iç çamaşırını yerde görmek zorundada değildim.kızı dışarıda görseniz ne kadar sevimli bakımlı ama oda çöp evden hallice.kampta ve otelde arkadaşlarımla çok kaldım kesinlikle ev hali farklı birşey.2 yıl yurtta kaldıktan sonra tek başıma eve çıktım.Allah muhtaç etmedikten sonrada asla ev arkadaşı falan tekrar istemem.en yakın arkadaşım arada ağzımı arar ama ben baştan hayır dedim.en yakın insanı bile eve girmeden tanıyamazsın.bu tarz olaylar şans işi çok iyi biride çıkabilir çok kötü biride.

çok ihtiyacınız yoksa risk almayın.neden?diyeceksin,hemen söyleyeyim.oda arkadaşım hergün duş alan biriydi ama ne fayda kızın iç çamaşırları dahil herşeyi yerdeydi.yurt odası olduğu için yerlerde terliksiz basacak kadar temiz değildi.tuvalette saç fırçasını,diş fırçasını çöpün üstüne bıraktığı olurdu.hergün çok erken kalkar duş alıp,makyaj yapardı ama dediğim gibi aşırı dağınıktı.arkadaşlarım odaya gelmişti bir seferinde oda iki ayrı bölmeye ayrılmış gibi görünüyordu onun tarafı darmadağın yerde iç çamaşırları,çantalar,ayakkabılar...ben titiz veya düzenli bir insan değilim ama diş fırçası,saç tarağı tuvalette çöpün üstüne koymak falan bana ters.kimsenin kirli iç çamaşırını yerde görmek zorundada değildim.kızı dışarıda görseniz ne kadar sevimli bakımlı ama oda çöp evden hallice.kampta ve otelde arkadaşlarımla çok kaldım kesinlikle ev hali farklı birşey.2 yıl yurtta kaldıktan sonra tek başıma eve çıktım.Allah muhtaç etmedikten sonrada asla ev arkadaşı falan tekrar istemem.en yakın arkadaşım arada ağzımı arar ama ben baştan hayır dedim.en yakın insanı bile eve girmeden tanıyamazsın.bu tarz olaylar şans işi çok iyi biride çıkabilir çok kötü biride.
Aslında maddi açıdan yükümü çok hafifletmeyecek olsaydı “aman başkasını bulurum” der geçerdim. Kiranın yüzde altmışını doğalgazı ve suyu ödemesi çok iyi olacak benim için. Yine de bir hafta banyo yapmamak hala garip geliyor. Bu ikilem yüzünden açmıştım konuyu

Konudan biraz bağımsız olacak ama “yakın” ve “sevdiğiniz” arkadaşla aynı evin paylaşılmaması gerektiğine inanıyorum. Başlarda mantıklı geliyor anlaşıyoruz geçiniriz deniyor ama o yakın sevilen arkadaşa bulaşıkları yıka dahi denemiyor aradaki samimiyet dolayısıyla. Az tanıdığın ve sadece masraf arkadaşı olanla ise naz geçmeden iş paylaşımı yapılıyor.

1 hafta yıkanmayan insanla aynı evde yaşayamam ya, kokmuyorsa sorun değil demiş bazı arkadaşlar ama sonuçta aynı tuvaleti kullanacağız, aynı mutfaktan yiyeceğiz. Vücut temizliği için haftada bir yıkanmanın yeterli olacağını düşünen birinin diğer şeylerin temizliğine gösterdiği özene şüpheyle yaklaşırım.

Banyo,geleneksel kova ve tas ikilisi duş, vücuda su dökmek.
Kova ve tastan ziyade banyo boyle iyice kopurerek yikanip kese falan atılan dip köşe temizlik, dus oyle girip su dokup teri atip cikilan gunluk temizlik bence.

Hamam da bayram temizliğine tekabül ediyor :D

CiRiLLA CiRiLLA @Margaret Hamilton neye bu kadar şaşırdınız ki😀 insanların kişisel bakımları karşıyı rahatsız edecek düzeyde değilse kimseyi ilgilendirmez. Halam10 gün hastanede duş alamamıştı, çıkarmaya gittiğimde ben bi koku hissetmemiştim. Kişiden kişiye de değişir vücut kokusu. Haftada bir duş alıyor diye aynı evde kalmamayı düşünmek bana fazla geldi açıkçası. Kaldı ki arkadaşından daha önce rahatsız olacak bir şeyle de karşılaşmamış :temizlik:

Sadece kişisel merakımdan soruyorum. Daha önce saçlarımla ilgili bir konu açmıştım, her gün, bazen günde iki defa duş aldığımı belirttim. Saç sağlığım için 2-3 günde bir yıkamam gerektiği söylendi. Hem kurutur hem çabuk yağlandırır vs diye. Ben uyamıyorum buna o ayrı. Haftasonu evimdr değildim iki gün duş alamadım kendimden tiksindim.
Saç bakımıyla ilgili ne zaman konu açılsa her gün yıkama deniyor, ama kokuyla ilgili konu açıldığında da günlük duş almak gerektiğinden bahsediyor insanlar :)
Saçlarınla ilgili sorun yaşıyor musun günde iki kez duş aldığında ?

Saçını yıkamadan her gün vücut yıkamak bence olay

Saçını yıkamadan her gün vücut yıkamak bence olay
Ben onu hiç yapamıyorum işte. Saçlarım zaten yağlanmaya müsait, duşun buharıyla iyice beter oluyor. Çocukları falan yıkayınca ben de giriyorum arkalarından hemen. Suyu açınca da saçlarımı yıkayıvermek daha kolay geliyor. Gün aşırıyı becerebilsem ona razı oluyorum ben

Buna takılmayın. Bence bu kış günü haftada bir banyo yapan çoktur. Bakmayın burada pis böö dediklerine. Yüzde 90 herkes böyledir.

Kimsenin kisisel bakımı sizi ilgilendirmez benim ev arkadaslarım da her gün dus alıyorum diye bana laf ederlerdi su faturasi vok geliyormuş. İnsanlara yaranmak imkansız. Ben de çok soğuk havalarda 4 günde bir yıkanırım yalan yok dışarı çıkmayacaksam 2 günde bir yıkanırım şimdileri ama ıslak mendille falan temizlenirim belki arkadasinizda öylrdir. Ama haftada bir banyo yapıyorum diyen biri ortak alanları nasıl kullanıyordur biraz şüpheli

Buna takılmayın. Bence bu kış günü haftada bir banyo yapan çoktur. Bakmayın burada pis böö dediklerine. Yüzde 90 herkes böyledir.
Yapmayın Allah aşkına, sobalı ev olayı bitti artık. Herkesin evi sıcacık. Bir duşa girmek on dk sürmüyor. Kışla falan ilgisi yok olayın.Kimsenin de yalan söylediğini düşünmüyorum modern hayatın gereği bu.
Ama evet haftada bir duş alan da tanıyorum yakinen, iğrençlik bence

Back
X