Merhaba. Belki bunu buraya yazmak saçma ama içim soğumuyor. Nişanlanmak üzere olduğum kişi ve aynı zamanda çok iyi anlaştığım çok sevdiğim kişi nisan aşamasında annesine ev almak için üzerine 250 bin tl kredi çekeceğini söylemişti. Ilk başta kredi çekme de evlendikten sonra altınları arabayı ve bir miktar da para toplayıp verelim demiştim ama o zaman da ev fiyatları yükselir demişti. Kredi çekecekti illa. Ben de başta kabul ettim ama ailem kabul etmedi. Oğlum neyin varsa ailenin olsun dedi yeter ki kredi çekme evlenir evlenmez altı yıl boyunca ayda beşer bin liradan borç edinmeyin dedi. Oğlan sonradan ben çekeceğim babam çekemediği için babam ödeyecek dedi ama daha önceden kendisi ailesinin aylık olarak o kredi miktarının yarisini dahi ödeyecek gücü olmadığını söylemişti. Üstelik babasının üzerinde az bir miktar yine borç var. Ben de yeni atandım öğretmenim o da bir kaç yıldır öğretmen. Iki kardeşi var asgari ücretle çalışıyorlar. Onların eve bir faydası yok. Babam kabul etmeyince gittiler ve işi bozdular. Ve oğlan beni hiç aramadı babamı suçladı durdu. Bu durum çok zoruma gitti. Sadece kredi çekmesini istememiştim. Onun dışında her şeyden vazgeçmiştim. Altınları arabasını veririz toplarız veririz kardeşlerini evlendiririz demiştim. Kabul etmedi. Canım yanıyor. Kabul etse miydim bilmiyorum. Onda onlar benim annem babam mecbur yapacağım söz vermiştim dedi. Ben de yapma demedim ama şu Nisan üstü olmasın bir de kredi çekme dedim üzerine çünkü evlendikten sonra ailesi ödeyemeyince ki ödemeye güçleri yok bize kalacaktı. Aslında bir de şu vardı. Onun dışında annesi giyeceğim elbiseye bile karıştı. Süslü giy öyle et böyle et. Nisan şöyle olacak şu kadar kişi getireceğim. Şunu yapma bunu yap. O benim oğlum elbette ki yardım edecek vs. O zamanda sonra bitirdi zaten ama canım acıyor. Onun gibi biri karşıma çıkmayacak sanıyorum. Onun gibi kimseyi sevmeyeceğim sanıyorum. Oysa ki seni asla bırakmam derdi. Prensesim derdi. Çok özlüyorum. Kabul etse miydim bilmiyorum. Kendimi suçluyorum.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Ev almalarını reddettiğim için ayrıldı benden.
- Konu Sahibi haycem
- Başlangıç Tarihi
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 7 Mart 2018
- 1.331
- 3.783
- 133
Doğrusunu mu yaptım kabuk etse idim ileride mutlu olabilir miydik o yüzden çok düşündüm. Herkes olamazsınız diyor ama aklımdan bir türlü çıkaramıyorum.Geçmiş olsun. aşktan gözün kör olmuş, ailenin sözünden çıkma.
- 7 Mart 2018
- 1.331
- 3.783
- 133
Doğrusunu mu yaptım kabuk etse idim ileride mutlu olabilir miydik o yüzden çok düşündüm. Herkes olamazsınız diyor ama aklımdan bir türlü çıkaramıyorum.
Evet yanlıştan dönmüşsün. Nasıl bir aşk ki bütün aile bireylerinin masrafını üstleniyorsun; aileye ev alınacak, kardeşler evlendirilecek. Kendi ailene yaptın mı o kadar harcama.
- 25 Haziran 2020
- 218
- 375
- 18
- 31
Ne alaka ya? Anası babası kaç yıl yaşayacak daha evi napacaklarmış otursunlar kiralarını ödemem lazım dese tamam ama ev alması salakça. Onlar ölünce kredi size kalacak ve o ev miras malı olacak çok saçma geldi bana kusura bakma altınları niye veriyormuşsun onlar ev alsın diye pardon? Borçları olur destek olursunuz anlarım fakir olurlar yardım edersiniz anlarım ama ev almak lükstür kusura bakmayın resmen seni kullanmak istemiş az akıllı ol. Altınları alacak paraları alacak anasına ev alacak onlar ödeyemicek krediyi eşin ödeyecek senin maasınlada geçinmeyi planlamış nasılsa evlendik diye sende tamam diyecektin herşeye biraz akıllı olun ya Allah beyin vermiş kullanın artık şunu cahilde değilsin verilmiş sadakan varmış koca kadınsın işine odaklan kurtulduğunu sevin sana ders olsun bu olay karşına daha iyisi çıkar.
- 1 Mayıs 2017
- 2.329
- 6.598
- 158
- 39
Ilk başta ayda üç bin biz iki bin onlar. Sonra babam kabul etmeyince hepsini ailesi dedi ama şöyle bir şey var. Iki tane daha çocuğu var. Onların da evlilik çağı ve asgari çalışıyorlar orada burada. Babasının da gücü yok kendi üzerine de kırk bin TL'ye yakın başka kredi borcu var.Krediyi kim ödeyecekti?
Aslında Tamam dedim bütün parayı da biz ödeyelim ev bizim olsun annen baban da ölene kadar otursun demiştim onu da kabil etmedi. Annem babam öldükten sonra ev kardeşlerim ve bana kalacak dedi.Sonuçta evlilik olcak krediyi sen izin verirsen razı olursan senin fikrine göre hareket etmesi lazımdı yapmamış sizi suçlamış üstelik boşver sen hiç adım atma kendisi atarsa da kabul etme kredi işini
- 1 Temmuz 2019
- 130
- 431
- 33
- 28
Ilk başlarda çok iyiydik ama ne zaman ki Nisan aşamasına geldik annesi her şeyi kendi dediği gibi yapmaya çalıştı. Oğlu da annesini kırmamaya çalışıyordu. Alacağım elbiseyi kardeşine attı biz beğendiğimiz halde annesi ve kardeşi beğenmedi ve hadi çıkalım dedi. Çıkardı. Çıktık. Annesinin çok lafına sustum çocuk iyi diye. Çocuk efendi diye seviyorum diye. Sakın sessiz ahlaklı diye. Ama sonunda kredi olayında kabul etmedik ve gitmiş numarasını değiştirmiş.Ne alaka ya? Anası babası kaç yıl yaşayacak daha evi napacaklarmış otursunlar kiralarını ödemem lazım dese tamam ama ev alması salakça. Onlar ölünce kredi size kalacak ve o ev miras malı olacak çok saçma geldi bana kusura bakma altınları niye veriyormuşsun onlar ev alsın diye pardon? Borçları olur destek olursunuz anlarım fakir olurlar yardım edersiniz anlarım ama ev almak lükstür kusura bakmayın resmen seni kullanmak istemiş az akıllı ol. Altınları alacak paraları alacak anasına ev alacak onlar ödeyemicek krediyi eşin ödeyecek senin maasınlada geçinmeyi planlamış nasılsa evlendik diye sende tamam diyecektin herşeye biraz akıllı olun ya Allah beyin vermiş kullanın artık şunu cahilde değilsin verilmiş sadakan varmış koca kadınsın işine odaklan kurtulduğunu sevin sana ders olsun bu olay karşına daha iyisi çıkar.
- 1 Mayıs 2017
- 2.329
- 6.598
- 158
- 39
Ailesine ev almak isteyebilir anlıyorum.Ama bunu yapması için evliliği rafa kaldırması gerekir.Hem ailesine kredi ödeyecek hem kendi evini duzecek düğün yapacak bunlar çok zor işler.Sanirim tüm kredi yükünü size yukleyeceklerdi.Ilk başta ayda üç bin biz iki bin onlar. Sonra babam kabul etmeyince hepsini ailesi dedi ama şöyle bir şey var. Iki tane daha çocuğu var. Onların da evlilik çağı ve asgari çalışıyorlar orada burada. Babasının da gücü yok kendi üzerine de kırk bin TL'ye yakın başka kredi borcu var.
Kaldı ki siz neden onlara ev almak için altınınızı arabanızı veresiniz ki?
İnsanlar evlencek evlatlarına ev almak ister sizde evlenecek adama kendileri için ev aldırıyolar.
Çok sıkıntı çıkardı bu mevzudan.Uzulmenizi anlıyorum ama para konuları evlilikte büyük sıkıntı.
Evet yanlıştan dönmüşsün. Nasıl bir aşk ki bütün aile bireylerinin masrafını üstleniyorsun; aileye ev alınacak, kardeşler evlendirilecek. Kendi ailene yaptın mı o kadar harcama.
Evlendiğimiz ay ben ilk maaşımı alacağım.Evet yanlıştan dönmüşsün. Nasıl bir aşk ki bütün aile bireylerinin masrafını üstleniyorsun; aileye ev alınacak, kardeşler evlendirilecek. Kendi ailene yaptın mı o kadar harcama.
- 25 Haziran 2020
- 218
- 375
- 18
- 31
Ya kurtulmuşsun güzelim nekadar iyi olsa da o evlilikten hayır gelmezdi her halt anneye danışılmaz iki kişi arasında kalır bazı şeyler seni koruyacak kapasite yok onda ilerde çok başın ağrırdı kısa ve net olan eğer seni gerçekten sevseydi el üstünde tutar vazgeçemezdi laf söyletmezdi onun amacı başkaymış seni sömürmek artık arama ulaşmaya çalışma yoluna bak sende değersizleşiyorsun her ulaşmaya çalıştığında hatta arkandan üfff buda sülük gibi yapıştı diyor aç gözünüIlk başlarda çok iyiydik ama ne zaman ki Nisan aşamasına geldik annesi her şeyi kendi dediği gibi yapmaya çalıştı. Oğlu da annesini kırmamaya çalışıyordu. Alacağım elbiseyi kardeşine attı biz beğendiğimiz halde annesi ve kardeşi beğenmedi ve hadi çıkalım dedi. Çıkardı. Çıktık. Annesinin çok lafına sustum çocuk iyi diye. Çocuk efendi diye seviyorum diye. Sakın sessiz ahlaklı diye. Ama sonunda kredi olayında kabul etmedik ve gitmiş numarasını değiştirmiş.
- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.649
- 548
- 40
- 12 Aralık 2019
- 17.478
- 54.146
- 598
Allah kurtarmış bacım, yat kalk dua et kurtulduğuna...
Ben eşimle kendi düğün borçlarımı 3 yıl öderken zorlandım, yeri geldi tartıştık. Bazen borçlardan dolayı istediğimiz şeyi yapamadık. Sen hayrına ev alacaksın ve evliliğinin en güzel seneleri bu borç yüzünden kavgayla, ağlamakla, istediğini yapamamakla geçecek ve bir şey daha diyeyim, yine de iyi gelin olamayacaksın.
Bitti diye üzülme, bu kadar efendi adam olsaydı ilişkisine sahip çıkardı. Çok üzgünün ama seni yolunacak kaz niyetine görmüşler bence.
Ben eşimle kendi düğün borçlarımı 3 yıl öderken zorlandım, yeri geldi tartıştık. Bazen borçlardan dolayı istediğimiz şeyi yapamadık. Sen hayrına ev alacaksın ve evliliğinin en güzel seneleri bu borç yüzünden kavgayla, ağlamakla, istediğini yapamamakla geçecek ve bir şey daha diyeyim, yine de iyi gelin olamayacaksın.
Bitti diye üzülme, bu kadar efendi adam olsaydı ilişkisine sahip çıkardı. Çok üzgünün ama seni yolunacak kaz niyetine görmüşler bence.
Aslında derdim para değildi. Benim babamın da gönlü razı olsun istedim. Babam istemedi krediyi. Bana kalsa ben sesimi zaten çıkarmadım. Babam da onlara benim dediğimi dedi. Biz bir şey istemiyoruz dedi. Çocukları kendi başlarına bırakalım dedi. Annesi evladım mecbur dedi.Ailesine ev almak isteyebilir anlıyorum.Ama bunu yapması için evliliği rafa kaldırması gerekir.Hem ailesine kredi ödeyecek hem kendi evini duzecek düğün yapacak bunlar çok zor işler.Sanirim tüm kredi yükünü size yukleyeceklerdi.
Kaldı ki siz neden onlara ev almak için altınınızı arabanızı veresiniz ki?
İnsanlar evlencek evlatlarına ev almak ister sizde evlenecek adama kendileri için ev aldırıyolar.
Çok sıkıntı çıkardı bu mevzudan.Uzulmenizi anlıyorum ama para konuları evlilikte büyük sıkıntı.
- 12 Haziran 2019
- 18.260
- 110.635
- 598
- 36
Aşktan gözünüz kör olmuş sanırım. İyi ki aileniz var da yanlıştan korumuşlar sizi.Merhaba. Belki bunu buraya yazmak saçma ama içim soğumuyor. Nişanlanmak üzere olduğum kişi ve aynı zamanda çok iyi anlaştığım çok sevdiğim kişi nisan aşamasında annesine ev almak için üzerine 250 bin tl kredi çekeceğini söylemişti. Ilk başta kredi çekme de evlendikten sonra altınları arabayı ve bir miktar da para toplayıp verelim demiştim ama o zaman da ev fiyatları yükselir demişti. Kredi çekecekti illa. Ben de başta kabul ettim ama ailem kabul etmedi. Oğlum neyin varsa ailenin olsun dedi yeter ki kredi çekme evlenir evlenmez altı yıl boyunca ayda beşer bin liradan borç edinmeyin dedi. Oğlan sonradan ben çekeceğim babam çekemediği için babam ödeyecek dedi ama daha önceden kendisi ailesinin aylık olarak o kredi miktarının yarisini dahi ödeyecek gücü olmadığını söylemişti. Üstelik babasının üzerinde az bir miktar yine borç var. Ben de yeni atandım öğretmenim o da bir kaç yıldır öğretmen. Iki kardeşi var asgari ücretle çalışıyorlar. Onların eve bir faydası yok. Babam kabul etmeyince gittiler ve işi bozdular. Ve oğlan beni hiç aramadı babamı suçladı durdu. Bu durum çok zoruma gitti. Sadece kredi çekmesini istememiştim. Onun dışında her şeyden vazgeçmiştim. Altınları arabasını veririz toplarız veririz kardeşlerini evlendiririz demiştim. Kabul etmedi. Canım yanıyor. Kabul etse miydim bilmiyorum. Onda onlar benim annem babam mecbur yapacağım söz vermiştim dedi. Ben de yapma demedim ama şu Nisan üstü olmasın bir de kredi çekme dedim üzerine çünkü evlendikten sonra ailesi ödeyemeyince ki ödemeye güçleri yok bize kalacaktı. Aslında bir de şu vardı. Onun dışında annesi giyeceğim elbiseye bile karıştı. Süslü giy öyle et böyle et. Nisan şöyle olacak şu kadar kişi getireceğim. Şunu yapma bunu yap. O benim oğlum elbette ki yardım edecek vs. O zamanda sonra bitirdi zaten ama canım acıyor. Onun gibi biri karşıma çıkmayacak sanıyorum. Onun gibi kimseyi sevmeyeceğim sanıyorum. Oysa ki seni asla bırakmam derdi. Prensesim derdi. Çok özlüyorum. Kabul etse miydim bilmiyorum. Kendimi suçluyorum.
Başkasının oturacağı evi siz neden ödeyesiniz ki? Sadece yardım olsa hadi yine neyse. Altınlarımı bile veririm demişsiniz
Onun gibisini bulamam demişsiniz ama size daha çok değer veren ve saygı duyan birini bulursunuz emin olun.
Benim düşüncem geri döneceği. Sizin gibi iyi niyetli ve herşeyi kabul eden birini asla kaçırmak istemez.
Aslında Tamam dedim bütün parayı da biz ödeyelim ev bizim olsun annen baban da ölene kadar otursun demiştim onu da kabil etmedi. Annem babam öldükten sonra ev kardeşlerim ve bana kalacak dedi.
Ay saka mı bu ya
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.