slm arkadaşlar biz ev almayı düşünüyoruz ama karar veremiyorz.birde sizin fikirlerini ve yorumlarınızı bekliyorm zahmet olmazsa.biz 8 senelk evliyiz biri 7 biri 1 bucuk yaşında iki tane oğlum var.şimdiye kadar birikm yapma şansımız olmadı yapamadk.ev almk istiyorz ama elimizde para yok bi kaç kuruş var sadece faizede bulaşmak istemiyrz.şöle 60 65 bin liralk ev düşünüyorz yani şimdilik gücümüz ona yetebilir.kredi çeksek aylık en az 1200 tl ödememz gerekiyor 5 sene. eşim memur 2000 bin tl maaş alıyor kalan parayla gçinebilirmiyiz bilmiyorz.birde toki den almayı düşündk 2+1 25 bin peşin aylık 400 lira ödeme birde 3+1 18 bin peşin 800 aylık ödeme şeklinde var .tecrübeli arkadaşlar birde siz söyleyin fikir verin...
Evet canım biz de o cazibeye kapıldık Allah tüm borç ödeyenlere yardım etsin sözünü dinlemeyip faize girenlere de acısın
cnm ilk secenekte 65000 lik evden bahsetmişsiz eger 25000 toplayabiliyosan 45000 kredi çekersiniz 5000 de kredi masraflarına gider ödemenizde 900 tl falan olur öle daha mantılı bence bizde 2 sene önce 60000 cektik 840 olrak öduyoruz 15civarıda masrafta yaptık şukur öduyoruz bide normalde kira ne kaadr veriyorsunuz
Cnm yanlış mı anladım bilmiyorum ama eşinin maaşı 2000 Tl, 2 çocuğunuz var Allah bağışlasın, eviniz kira ve ayda 500Tl kenarıya atabiliyorsun öyle mi? Valla cnm doğru anlamışsam eğer bravo sana. Ben yeni evliyim eşimin maaşı da 2000 Tl, evimiz kira (450Tl), çoluk çocuk yok ama ayda 700 Tl kredi ödüyoruz ve kenarıya en fazla 200 Tl atabiliyorum.Ama sen baya tutumluymuşsun Maşallah.
Ev almaya gelince, haklısın, çocuklar büyüdükçe masrafları artıyor, ilerde bu gibi borçların altına girmek zorlaşıyor.Ev almanın tam zamanı. Fakat bugünlerde faizler oldukça yüksek. Belki biraz daha beklemenizde yarar olabilir.Kredi çekecekseniz ve eğer kısa vadede ödeyip kurtulayım diyorsan 2+1 evlerden alabilirsin. 6-7 yıl sonra üzerine biraz daha koyar daha güzelini alırsınız. Nerede ikamet ettiğini bilmiyorum ama İzmirde 60000-65000 Tl'ye 3+1 ev yok. O paraya zaten 2+1 evlerden alınabilir en fazla, o da yine şehir dışında. Yani Toki evlerinden ödemeniz daha karlı gözüküyor bana göre. Şimdiden hayırlısı olsun. Allah kalbine göre versin İnşallah :)
Ve nasıl bu kadar tutumlusun bana da öğret ne olur
çk da fazla birikiminz olmadığına göre şu an size en uygun toki evleri. tokinin orta halli gelir grubu için yaptığı konutlar vr küçük bir meblağ başlangıç olarak peşinet verıyorsunuz gerisi uygun taksitlerle hem tokinin evleri sağlam da oluyor. tokinin evlerine girerseniz geçinirsnz ama bankadan kredi çekerseniz onn sigortalarını zorunlu tutuyor bnka yangın+deprem sigrtasını ehr yıl ödeyeceksın dıyor onlar ztn aşağı yukarı 300 tutuyor. ee kış gelir doğalgaz kullanılır gelir sna en az 150 doğalgaz geriye ne kalıyor ki canım ztn bir de 2 tane çocuk okula gdecekelr defteri kalemi harçlığı cartı curtu kesnlkle geçinilmez siz tokinin evlerine bakın derim ben :)
bizde 8 ay önce kredi çekip ev aldık, 100 bine yakın bizim. aylık 1500 lira ödüyoruz bi miktar da biz ekledik. faiz ödemek kötü tabi ki de ama komple ev parasını biriktirmek çookk zor. ee bir yerden de başlamak lazım. 8 sene bizim kredimiz ben çalışsam daha kısa sürede biterdi tabi ama ödemeleri arttırıp daha az sürede bitirmeyi planlıyoruz.
diyeceğim o ki küçük müçük demeden biraz da faiz ödemeyi göze alarak bi ev alın bence.
toki evleri de cazip tabi...
Arkadaşımın ailesi 3-4 yıl falan önce tokiden ev almıştı
45bine
ev şehir dışında ama sitede camiye kadar herşey vardı
fakat ciddi anlamda küçüktü
cnm sizin ödediğiniz aylık bize göre çok zaten eşim 2000 tl maaş alıyo aylık 1000 tl bile bizi sarsar işde karar veremiyoruz bir türlü
anladım cnm. ama maşallah baya tutumluymuşsunuz inş.istediğin gibi bir evin olur en kısa zamanda:)
belki şimdilik arabanızın modelini yükseltip onu peşinat yapabilirsiniz kredisi bitince o arada da biriktirirsiniz
canım merhaba .ne yaptınız ev işini bir gelişme var mı ?merak ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?